BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

mirzatele
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la mirzatele » 16 feb 2014, 13:23

pomeo ga frajer

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 16 feb 2014, 13:23

ocajno :roll: :roll: :roll:

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 16 feb 2014, 13:24

samoposmatram je napisao/la:@Forster igra jer nema boljeg izbora za sporiju podlogu, uz to treba se igrati na svakoj podlozi. On sa svojim iskustvom uci jos uvjek i svaki mec mu je dobro dosao.

Igrao je Ivanisevic na zemlji, kao i Pete Sampras, sa slabim rezultatima. Dok je Agassi osvojio vimbledon na brzoj podlogi.
Zasto da igra na podlozi koja mu ne odgovara :?:

Mogao je probati u Južnoj Americi na seriji ATP turnira na zemlji, ali za to treba dati novca, ovako na indoor turnirima moze u najboljem slucaju proci jedno kolo i to je to :?
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

Bellucci
Kontakt:

Post Postao/la Bellucci » 16 feb 2014, 13:25

podhitno mijenjat raspored..treba se pocet pripremat za zemljane podloge..nema smisla ovako ce proci 4,5 turnira i mozda na jednom da dogura do prvog kola..al et za nadati se da ce biti bolje.pokazao je da moze na AO...i da treba se ostaviti TV emisija :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 feb 2014, 13:25

Damire mijenjaj raspored, nema od tebe nista. Ono je bilo samo splet sretnih okolnosti, gubi od 200+ igrača a očekuje TOP 100. Jadno i očajno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 feb 2014, 13:25

pj88 je napisao/la:ima dosta do visine ali imas i igrace slicne konstitucije ili slabije pa ne gube servis po par puta u svakom mecu i na svim podlogama.. tipa ferrer ili rochus koji je 165 cm
Spominjes igrace koji su preko 30 godina. Zato sam i napisao da moze poboljsati stabilnost servisa. Popravit ce Dzumhur servis, a na zemlji bi sigurno pojeo ovog gorostasa.

Pljuvaci, ako nemate sta fino napisati, nemojte ni pisati.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 16 feb 2014, 13:26

evo ja necu nista pisati ...
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 feb 2014, 13:28

@luci napisi nesto fino, nemas nista od pljuvanja.

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 16 feb 2014, 13:29

Hocu ja.Mirza Basic je za maloga izmislio tenis.Popljuvat cu ga vazda.Nikada mi se nije svidjao,niti njegova igra.U svoj toj euforiji oko AO sreca je kljucna.Vidjelo se na Davis Cupa da on to sve jedva i to protiv 500tog igraca.
Ocigledan pad.Ide on na istu poziciju s koje je dosao.Challengeri Turske otvorite mu vrata.Vozdra ;)

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 16 feb 2014, 13:31

Barem necu morati razmisljati za koga navijat u 3 kolu kvalifikacija ^^...Damiru sretno u nastavku,zelim mu da malo razbistri glavu,da razmisli.....a od Mirze ocekujem taj jedan iskorak..jer znam da taj momak ima potencijala za top100

pj88
Kontakt:

Post Postao/la pj88 » 16 feb 2014, 13:32

samoposmatram je napisao/la:
pj88 je napisao/la:ima dosta do visine ali imas i igrace slicne konstitucije ili slabije pa ne gube servis po par puta u svakom mecu i na svim podlogama.. tipa ferrer ili rochus koji je 165 cm
Spominjes igrace koji su preko 30 godina. Zato sam i napisao da moze poboljsati stabilnost servisa. Popravit ce Dzumhur servis, a na zemlji bi sigurno pojeo ovog gorostasa.

Pljuvaci, ako nemate sta fino napisati, nemojte ni pisati.
naravno da ga moze i mora ga popravit, a do tada izbjegavati dvoranske brze podloge u sirokom luku..

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 feb 2014, 13:32

@Forster jos je rano za njega da samo igra na zemlji, uz to ide i ekonomija sto ti spominjes.Ima on jos da se razvija kao igrac i treba da igra sto vise i na hardcourt. Ja razumijem osjecaje kad izgubi mec, jer sam pratio Ivanisevica, ali nikad ga nisam pljuvao, i kad je gubio od Bobana. Za mene je on bio sampion.

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 16 feb 2014, 13:35

samoposmatram je napisao/la: Pljuvaci, ako nemate sta fino napisati, nemojte ni pisati.
A što bi to ljudi trebali pisati? Možda hvaliti malog Damira jer redovno puši od prdečevo selo igrača??? Kritika je tu ne zato što ga se ne voli nego zato jer on kritiku zaslužuje.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 feb 2014, 13:40

Džaba sve, bez servisa se ne može igrati. Pogotovo ako imaš loš dan. Pored serve, mora udarce načiniti opasnijim, a to će postići tako što će generisati jaču snagu. Ovo su segmenti koji se mogu popraviti. Ali ako to ne učini ubrzo, ostat će zauvijek Top 100 igrač, i to u najboljem slučaju, a oslavljavat ćemo ga ka materijal za vrh svjetskog tenisa.

Mirza ima veće šanse, koliko god mi to bilo teško priznati, tim više što ima igru za hard i travu, a većina sezone je upravo na te dvije podloge. Ima servis, FH, BH isto tako nije loš, samo da popravi kretanje, isprofilira udarce i sredi stvari u glavi. U tom slučaju ćemo gledati vjerovatno Top 50 igrača.

Kako god, obojici im želim sve najbolje. Tužno je što se sami moraju boriti za sebe, zajedno s roditeljima, da od TSBiH nemaju gotovo ništa, vlasti da ne pominjem. Ipak, nije ni to neko opravdanje ako igraš loše, a to je po svemu sudeći danas bio slučaj s Džumhurom.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 feb 2014, 13:41

@Kralj neznam o kojim sredstvima ti pricas, kao da je rec i velikim novcima. I jednom i drugom otac trener, bore se sami. Ta prica o teniskom savezu nepije vode, jer ni taj savez nema sponzore, a pare nemoze izmisliti.

@ PunjenaPaprika googlaj Ante Pavic, poslije googlaj tenis.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 feb 2014, 13:43

Virtu4l je napisao/la:Ponoviću što se Damira tiče, mislim da je trebao ići u Južnu Ameriku, imao bi više šansi, ali on je odabrao teži put i težu podlogu. Ovo može biti velika greška.
Davno rečeno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 feb 2014, 13:44

Ovo je danas bilo vrlo slabo. 3-4 puta je gubio servis nakon što ima 40:15 što se ne smije dešavat. Ovaj Ante nije neki dobar teniser, večinom igra na futures turnirima sa tu i tamo kojim ATP turnirom, narvno samo kvale i challenger turnirima. Damir ovake igrače mora pobjeđivati lagano, on očekuje TOP 100 a sa ovakom igrom teško, pogotovo jer u drugom dijelu sezone brani oko 160 bodova.

Damir neka pokuša sa jos Dubaijem i ako tu izgubi trebao bi da mijenja raspored i da đaba ne ide u Ameriku, neka izabere neke ch turnire ali na šljaci. Damir bi pod hitno trebao da nađe kakvog trenera da ga naući servirat i nekog psihijatra naći da ga smiri malo. Da se više prerstane svađat sa yebenim sudijama, da igra svoju igru. Po meni se on već ponaša kao neka zvijezda. Nakon AO na svakj televiziji bude p 2 puta sedmično, umjesto što je davao te intervjue bolje da je trenirao i spremao se za turnire.

Očekujem da Mirza prođe u MD.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 feb 2014, 13:46

Jel i ovo danas izgubio namjerno da se bolje pripremi za naredni turnir, pošto je Bergamo izgubio da se bolje pripremi za Marsej :P :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 16 feb 2014, 13:47

samoposmatram je napisao/la:Ja razumijem osjecaje kad izgubi mec, jer sam pratio Ivanisevica, ali nikad ga nisam pljuvao, i kad je gubio od Bobana. Za mene je on bio sampion.
Možda ti je bio šampion iz prostog razloga jer je bio - šampion. Koliko znaš o tenisu kazuje i podatak da spominješ Ivaniševića u istom postu sa Damirom. Pa čovječe, jel ti znaš što je sve Ivanišević osvojio u Damirovim godinama? On je već tad bio izgrađen igrač svjetske klase. Do 22-ge osvojio 2 mastersa (Stockholm i Paris), igrao finale Wimbledona, imao dva 4-finala French Opena, jedno Australian Opena, a onako usput osvojio i brončanu medalju na OI. Manje turnire da i ne spominjem. Damir će za 3 mjeseca imati pune 22 godine, a što ima? 3-će kolo AO. :?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 feb 2014, 13:48

@Claus dobro zbori.

Imaju oni jos godina za razvijanje, samo da ih ozljede zaobidju.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.