Tino-Sven Sušić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

zizu1991
Kontakt:

Re: Tino-Sven Sušić

Post Postao/la zizu1991 » 17 feb 2014, 11:01

calcio je napisao/la:Nase prijateljske utakmice ne treba uzimati za ozbiljno.

Bradley je americki Jahic, svaku sezonu novi klub.
I nije to zato jer vole seliti nego zbog, ... skontajte sami.
Pa gledaj, ako ćemo tako, onda možemo postaviti kontrapitanje tipa, zašto se bilo ko drugi osim njega nije našao sposobnim da vuče konce igre ...

A da je veliki igrač, to sigurno nije. Kako bilo, karijera, i potencijal se teško mogu ukrštavati H2H, nešto što je bilo i nešto što je pod velikim znakom pitanja da li će da bude.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 17 feb 2014, 11:02

Zlatna kanta 2014.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 feb 2014, 11:24

_dreamer_ je napisao/la:cudni su mi oni koji recimo spominjanjem Arslanagica i slicnih rasipaju svoje neznanje. Kako da Pape zovne igraca koji nema papire i koji je jos k tome standardni clan mlade reprezentacije druge zemlje?
1. Arslanagic ima vec 3 godine nase drzavljanstvo jer Belgijski zakon to dozvoljava. Za razliku od Tine Susica Arslanagic ima dakle duze BiH drzavljanstvo. Tino je tek poceo mijenjati, kada mu je osigurano sa strane amidze da ce igrati. Arslanagic je slobodno sa svoje strane promijenuo drzavljanstvo i bez te sigurnosti i nepotizma. Dakle to nije rasipanje neznanja. Bas naprotiv.

2. Savez je tek prije 2 sedmice stupio u kontakt sa Arslanagicem, to jest ponovo preko Becirovica. Za razliku od toga, Susic je imao stalno kontakt sa Tinom. Obilazio ga u Hajduku. A Arslanagica ne iako ovaj rastura.

Da sakupimo kako bi lakse imali uvid.
I za sve ovo ti mogu dati izvore i dokaze, da ne ispane takozvano prosipanje neznanja:
  • Tino nije uspio u Standardu.
  • Arslanagic jeste.
  • Tino nije uspio kao reprezentativac Belgije, bio je 2 utakmice na klupi U19 Belgije.
  • Arslanagic jes kako sam kazes reprezentativac U21 Belgije.
  • Tino nije imao nase drzavljanstvo.
  • Arslanagic ima nase drzavljanstvo.
  • Arslanagic je davno izjavio da zeli igrati samo za BiH.
  • Arslanagic je bez vecih problema mogao nastupiti vec protiv Egipta.
  • Tino je pozvan. Arslanagic nije. ;)

Dakle na jednoj strani imamo kvalitetnijeg igraca sa nasim drzavljanstvom, na drugoj losijeg bez naseg drzavljanstva. Jedan se ignorise, dok se drugom obecava nastup i ovaj mjenja papire. Ma nemoj.

I onda se neko cudi zasto se ljudi ljute?
Zato sto se u reprezentaciji desava ono, protiv cega ljudi upravo idu na ulicu. Tako prosto.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 feb 2014, 11:27

Principatus je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:cudni su mi oni koji recimo spominjanjem Arslanagica i slicnih rasipaju svoje neznanje. Kako da Pape zovne igraca koji nema papire i koji je jos k tome standardni clan mlade reprezentacije druge zemlje?
1. Arslanagic ima vec 3 godine nase drzavljanstvo jer Belgijski zakon do dozvoljava. Za razliku od Tine Susica Arslanagic ima dakle duze BiH drzavljanstvo. Tino je tek poceo mijenjati, kada mu je osigurano sa strane amidze da ce igrati. Arslanagic je slobodno sa svoje strane promijenuo drzavljanstvo i bez te sigurnosti i nepotizma. Dakle to nije rasipanje neznanja. Bas naprotiv.

2. Savez je tek prije 2 sedmice stupio u kontakt sa Arslanagicem, to jest ponovo preko Becirovica. Za razliku od toga, Susic je imao stalno kontakt sa Tinom. Obilazio ga u Hajduku. A Arslanagica ne iako ovaj rastura.

Da sakupimo kako bi lakse imali uvid.
I za sve ovo ti mogu dati izvore i dokaze, da ne ispane takozvano prosipanje neznanja:
  • Tino nije uspio u Standardu.
  • Arslanagic jeste.
  • Tino nije uspio kao reprezentativac Belgije, bio je 2 utakmice na klupi U19 Belgije.
  • Arslanagic jes kako sam kazes reprezentativac U21 Belgije.
  • Tino nije imao nase drzavljanstvo.
  • Arslanagic ima nase drzavljanstvo.
  • Arslanagic je davno izjavio da zeli igrati samo za BiH.
  • Arslanagic je bez vecih problema mogao nastupiti vec protiv Egipta.
  • Tino je pozvan. Arslanagic nije. ;)

I onda se neko cudi zasto se ljudi ljute?
Zato sto se u reprezentaciji desava ono, protiv cega ljudi upravo idu na ulicu. Tako prosto.
Princi objašnjava iz dana u dan :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 17 feb 2014, 11:50

Jel realno da Vrsajevic, Kvrzic, Tin budu putnici u Brazil :o :o :o Pa Iranci kad to vidi bice nalozeni jer ce misliti da imaju povelike sanse :( :D

Susicu ako dobijes neku trenersku ponudu poslije SP molim te prihvati je i spasi buducnost BH fudbala

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 feb 2014, 12:11

@Princi, fali ti jos jeda tacka- Tinki je iz Agencije, Arsla nije :lol: :lol: :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 17 feb 2014, 12:12

Tema se širi brzinom svjetlosti. 5 stranica za manje od 24 sata slika
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 feb 2014, 12:22

Principatus je napisao/la: [*]Tino nije uspio u Standardu.
[*]Arslanagic jeste.
[*]Tino nije uspio kao reprezentativac Belgije, bio je 2 utakmice na klupi U19 Belgije.
[*]Arslanagic jes kako sam kazes reprezentativac U21 Belgije.
[*]Tino nije imao nase drzavljanstvo.
[*]Arslanagic ima nase drzavljanstvo.
[*]Arslanagic je davno izjavio da zeli igrati samo za BiH.
[*]Arslanagic je bez vecih problema mogao nastupiti vec protiv Egipta.
[*]Tino je pozvan. Arslanagic nije. ;)
[*]Tino je uspio u Hajduku, Arslanagić nije.
[*]Tino je odbio Hrvatsku, Arslanagić nije.

:mrgreen:

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 17 feb 2014, 12:29

rodjak je napisao/la:Ja sam ga gledao nekoliko utakmica i nisam stekao dojam ni da je blizu reprezentacije :roll: .Moze li mi neko objasniti na osnovu cega je Tinki pozvan.Je li rijesio neku vaznu utakmicu,je li napravio neki dobar potez, je li dao neki odlucujuci i atraktivan zgoditak,je li briljiro na terenu nekolike utakmice u nizu.Mislim mlad je on jos,moze dosta napredovati ali ne volim da se neko silom gura u repku kad to ne zasluzuje(treba imati obzira prema onim koji zasluzuju).Ne kazem, mozda on nekad u buducnosti i zasluzi mjesto u repci ali trenutno cisto sunjam(po onome sto znam i po onome sto sam vidio).Ali kad vec hoce da ga zove,ja zelim da ga stavi da odigra citavu utakmicu protiv Egipta pa da ga vidimo na djelu.Ne zelim da ga stavi 15 minuta pa da poslije Pape kaze da nije dovoljno igro pa se nije mogo ni pokazati pa ce mo ga zvati opet :roll: .Zelim Tinkija u sastavu odmah od pocetka pa nek javnost da ocjenu :?
evo ja sam pogledao 90% utakmica Hajduka ove sezone i Sušić me najviše podsjeća na Ibričića ima on potez i zna zadržat loptu,ali je prespor da bi ostvario neku zavidnu karijeru,jer u današnjem nogometu kada se igra brži i dimamičniji nogomet igrači kao on i recimo Kranjčar nisu toliko na cijeni kao prije 20-tak godina kada se igrao puno sporiji nogomet

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 17 feb 2014, 12:31

**** mu sven kcerku usta ,
toliko hvala

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 17 feb 2014, 12:33

Hoce li se iko od novinara udostojiti da pita Susica sto pravi lakrdiju oko pozivanja igraca? Hoce li ga iko pitati zasto forsira igrace iz HNL-a koja realno nije nista posebno osim Dinama.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 17 feb 2014, 12:36

Armala je napisao/la:Hoce li se iko od novinara udostojiti da pita Susica sto pravi lakrdiju oko pozivanja igraca? Hoce li ga iko pitati zasto forsira igrace iz HNL-a koja realno nije nista posebno osim Dinama.
Ne rise majketi, sve neki pametnjakovici boze dragi, sad hocete da kazete da Susic ne valja i da poziva igrace vi niste svjesni da mi nemamo 20 kvalitetnih igraca kapaciteta Dzeke, Pjanica, Misimovica, neka covjek radi svoj posao i to je to, otisli smo na Svjetsko prvenstvo i opet ste nezadovoljni, smijesni ste.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 12:55

Sušić i Arslanagić se ne mogu upoređivati, zbog pozicija na kojima igraju.

Dino Arslanagić nema sportsko državljanstvo, tako da još uvijek ne može nastupati za BiH. Kad se vać navode činjenice, da i ja navedem jednu koja se vješto zaobišla. Tako da sve pada u vodu.

Da je Dino Arslanagić promijenio sportsko državljanstvo, dobio bi poziv, jer kod nas kvalitetni igrači nikad nisu zapostavljani, bar dok je Sušić selektor.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 feb 2014, 12:59

princi

svojoj listi sa cinjenicama dodaj i tu da je Dino ozbiljan seniorski fudbal poceo igrati prije manje od pola godine. samim time je potpuno nebitno to sto ima nase drzavljanstvo VEC 3 godine. isto tako je potpuno nebitno sta je koji od njih radio u kadetima, juniorima itd.

pricamo o pozivu u A reprezentaciju. Ti ne znas cinjenicno stanje i ne znas da li bi Dino uopste prihvatio poziv za samu utakmicu cijeneci cinjenicu da je aktivan clan u21 belgijske reprezentacije. ne mozes se hvatati za primjer bicakcica, jer je on bio vec pokrenuo proces za promjenu sportskog drzavljanstva kada je igrao prijateljsku, dok Dino to ocigledno joscnije. otkud znas da nebi fasovao neku kaznu? bezveze dramis oko Arslanagica, savez je pokazao da ga zeli, a on neka sada dodje na sijelo i pokaze isti interes i nece nikakvih problema biti.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 13:04

_dreamer_ je napisao/la:bezveze dramis oko Arslanagica, savez je pokazao da ga zeli, a on neka sada dodje na sijelo i pokaze isti interes i nece nikakvih problema biti.
;)

Da je on promijenio sportsko državljanstvo nebi bilo potrebe da dolazi na sijelo. Eto, pokazuje interes za nas, želi igrati za BiH, a ne mijenja sportsko državljanstvo!? Ima li tu logike? Kao prvotimac Standarda ne postoji nikakva šansa da ne dobije poziv. Možda njemu sam poziv nije dovoljan?
Voli te tvoje Sarajevo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 feb 2014, 13:10

_dreamer_ je napisao/la:
svojoj listi sa cinjenicama dodaj i tu da je Dino ozbiljan seniorski fudbal poceo igrati prije manje od pola godine.
Svino uopšte ne igra ozbiljan fudbal.
_dreamer_ je napisao/la: samim time je potpuno nebitno to sto ima nase drzavljanstvo VEC 3 godine. isto tako je potpuno nebitno sta je koji od njih radio u kadetima, juniorima itd.
Veoma je bitno to što ima naše državljanstvo, jer onda automatski može predati dokumente za promjenu i sportskog državljanstva jer ne mora čekati pasoš.

_dreamer_ je napisao/la:pricamo o pozivu u A reprezentaciju. Ti ne znas cinjenicno stanje i ne znas da li bi Dino uopste prihvatio poziv za samu utakmicu cijeneci cinjenicu da je aktivan clan u21 belgijske reprezentacije.
Koji igrač koji je član neke U21 reprezentacije ne bi prihvatio poziv reprezentacije koja ide na svjetsko prvenstvo i gdje nema puno konkurencije?
_dreamer_ je napisao/la:ne mozes se hvatati za primjer bicakcica, jer je on bio vec pokrenuo proces za promjenu sportskog drzavljanstva kada je igrao prijateljsku, dok Dino to ocigledno joscnije. otkud znas da nebi fasovao neku kaznu? bezveze dramis oko Arslanagica, savez je pokazao da ga zeli, a on neka sada dodje na sijelo i pokaze isti interes i nece nikakvih problema biti.
Nije ni Bičakčić sam iz dosade poslao dokumente za promjenu sportskog državljanstva, nego je uz pomoć predsjednika to uradio. Naravno nakon što je dobio neku garanciju od Safeta da će računati na njega.

Zaključak: Tino se ni u ludilu ne može porediti sa Erminom Bičakčićem i Dinom Arslanagićem ni po kvalitetu a ni po ostalim stvarima i nije zaslužio poziv u reprezentaciju, pogotovo ne na poziciju zadnjeg veznog.
DRUG NEBI TI PUNCA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 13:15

bagrcavi je napisao/la:Zaključak: Tino se ni u ludilu ne može porediti sa Erminom Bičakčićem i Dinom Arslanagićem ni po kvalitetu a ni po ostalim stvarima i nije zaslužio poziv u reprezentaciju, pogotovo ne na poziciju zadnjeg veznog.
Ne mogu se upoređivati zbog pozicija koje igraju. Bičakčić i Arslanagić se itekako mogu upoređivati.

Poziv za prijateljsku utakmicu jeste zaslužio, jer prijateljske utakmice služe za testiranje novih igrača.
bagrcavi je napisao/la:Svino uopšte ne igra ozbiljan fudbal.
Znači neozbiljnim fudbalom je sa 22 godine nezamjenjiv u Hajduku?
Voli te tvoje Sarajevo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 feb 2014, 13:18

Ako je HNL ozbiljan fudbal, a 1. liga Belgije ili Ligue1 koju spominjem čisto zbog Prcića jer igraju iste pozicije, neozbiljan fudbal, onda nemamo o čemu pričati.
Neka Tine, neće se reprezentacija raspasti zbog jednog igrača, ali je smiješno na koje načine se pokušava prikazati kako je on ono što nam je falilo, i da je ovaj poziv nešto sasvim normalno i logično.
DRUG NEBI TI PUNCA

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 17 feb 2014, 13:22

Nema potrebe da komentarišemo pozitivno ili negativno..
Da vidimo protiv Egipta kako ce igrati ako bude ulazio u igru.

Meni je jedino žao momaka koji su igrali i bili u izboru u kvalifikacijama a sad ce neki novi klinci dobiti šlag sa torte.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 13:29

bagrcavi je napisao/la:Ako je HNL ozbiljan fudbal, a 1. liga Belgije ili Ligue1 koju spominjem čisto zbog Prcića jer igraju iste pozicije, neozbiljan fudbal, onda nemamo o čemu pričati.
Neka Tine, neće se reprezentacija raspasti zbog jednog igrača, ali je smiješno na koje načine se pokušava prikazati kako je on ono što nam je falilo, i da je ovaj poziv nešto sasvim normalno i logično.
Sa Prcićem ga već možemo upoređivati, sa Arslanagićem nikako. Arslanagića možeš upoređivati sa Šunjićem, ali kad završi papirologiju. Opet napominjem, Arslanagić nema sportsko državljanstvo, ne može ga pozvati. Zašto Dino ne promijeni sportsko državljanstvo?

Poziv talentovanog igrača koji ima 22 godine na prijateljsku je nešto sasvim normalno. Da je kvalifikaciona, nebi bilo normalno, ali ovako ne vidim ništa strašno u tome.

Mnogo je strašnije što su pozvani Vršajević ili Avdukić, tj. postoji bar pet igrača čiji poziv treba kritikovati prije Tinovog poziva. Tino se kritikuje samo zbog prezimena, ni zbog čega više, a kritikuje ga 98% onih koji ga nikad nisu gledali.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 10 gostiju.