Tino-Sven Sušić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Tino-Sven Sušić
Ko god je pratio ovu sagu o pozivu tina sušića u reprezentaciju mogao je vidjeti svu bijedu i licemjerstvo novinara i onoga ko je ovaj potez uputio. Prvo se onako neofirno počelo kroz sport sinana sinanovića po 50 KM davati da se malo o njemu napiše pozitivnog. Pa je pape kao izjavljivao da će nakada dati šansu tinu, pa na kraju izjava "ako bude igrao za vikend pozvaću ga". Kao pape neki dan izjavi narodu je svega preko glave. Da pape narodu je preko glave nepotizma, koji si i ti uveo kao pravilo u repku.
Ma ti se razumijes u fudbal i kvalitete igraca ko Mara u kriv qurac.Armala je napisao/la:Jel realno da Vrsajevic, Kvrzic, Tin budu putnici u Brazil![]()
![]()
Pa Iranci kad to vidi bice nalozeni jer ce misliti da imaju povelike sanse
![]()
Susicu ako dobijes neku trenersku ponudu poslije SP molim te prihvati je i spasi buducnost BH fudbala
- Principatus
- Kontakt:
Tini ce ozbiljan seniorsku fudbal sad zaigrati u reprezentaciji. U Belgiji nije mogao igrati ozbiljan seniorski fudbal. Zasto? Koliko dugo Kolasinac igra ozbiljan seniorski fudbal? Manje od Susica zar ne? Zato su ovdje neki govorili, da sam lud jer govorim da ga treba pozvati. No odjednom..._dreamer_ je napisao/la:princi
svojoj listi sa cinjenicama dodaj i tu da je Dino ozbiljan seniorski fudbal poceo igrati prije manje od pola godine.
Kolasinac i da igra tek jedan mjesec seniorski fudbal je za Tinu space shuttle, ma kakav space shuttle, space ship Enterprise.
Nije nebitno. Susic je nula koju guramo na poziciju na kojoj ce biti jos veca nula, Arslanagic je izuzetno kvalitetan igrac. Arslanagic je u svemu uspio u cemu ovaj drugi nije. To su pokazale zadnje godine. Zato nije nebitno._dreamer_ je napisao/la:isto tako je potpuno nebitno sta je koji od njih radio u kadetima, juniorima itd.
Jedino u reprezentaciji Arslanagic nije mogao uspjeti, tu je u pogresnoj menadzerskoj agenciji.
Ili su mozda treneri Standarda, ili U19 Belgije i U21 Belgije moroni koji nisu uvidjeli kvalitet Tine, a jesu vidjeli kvalitet Arslanagica. Jedino je Safet Susic to uvidio, no naopacke. Aaah. Ma treneri Belgijskih mladih pogona nemaju pojma, kakav profesionalizam, nek nauce nepotizam. Belgijanci nemaju pojma, zato i jesu tu gdje jesu. Komika.

Ali dobro, ispostavilo se da su Hamren, pa i Hitzfeld nenormalni, jer posjecuju igrace i pricaju sa njima. Dok Susic posjecuje samo ove iz Agenture i bratica. Ko sa takvom logikom barata, tu nemozes logikom pristupiti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
Ja sam rekao ako ovaj mali idnijanac bude opveen u Brazil nepratim reprezentaciju ...
Ja sam vec znao odavno da se ide na to da se on pozove a i ovaj Hadzic jer im je Papetov brat manager ...
Kao sto je neko rekao pocelo se sa laganim hvaljenjem preko jeftinih novinara ... na kraju u fazonu zele ga u Hrvatskoj reprezentaciji da bi mu dali na znacaju ili vrjednosti ...
Onaj Vrsajevic i Kvrzic se drze u reprezentaciji samo radi njega da nebi neko mogao reci zasto on iz NHL mada bi prije dao nekom iz nase lige pednost ako nebih ima druog izbora ...
Ovaj Tino ima 19 godina kao i Tankovic a Tankovica zove na okupljanje i poslao bi ga u podmladak a momak vec igra za prvi tim Fulhema a ovaj za Hajduk ...
Da je pametan ja bih rekao idem u Brazil ili odoh igrati za Svedsku samo na osnovu kvaliteta koji on zove ...
Ja sam vec znao odavno da se ide na to da se on pozove a i ovaj Hadzic jer im je Papetov brat manager ...
Kao sto je neko rekao pocelo se sa laganim hvaljenjem preko jeftinih novinara ... na kraju u fazonu zele ga u Hrvatskoj reprezentaciji da bi mu dali na znacaju ili vrjednosti ...
Onaj Vrsajevic i Kvrzic se drze u reprezentaciji samo radi njega da nebi neko mogao reci zasto on iz NHL mada bi prije dao nekom iz nase lige pednost ako nebih ima druog izbora ...
Ovaj Tino ima 19 godina kao i Tankovic a Tankovica zove na okupljanje i poslao bi ga u podmladak a momak vec igra za prvi tim Fulhema a ovaj za Hajduk ...
Da je pametan ja bih rekao idem u Brazil ili odoh igrati za Svedsku samo na osnovu kvaliteta koji on zove ...
Anti Nakarada
- Principatus
- Kontakt:
I jos nesto, sto mi najvise smeta pri ovoj situaciji.
Sto mi se ustvari gadi.
To je da se pokusava sve tako preokrenuti, da se Tino Sven Susic postavi kao jadni momak, po kojem zli ljudi pljuju. Da se dakle iskoristi dobrota onih, koji ce u tom cinu vidjeti nepravdu.
A sto se momci koji su mnogo vise svojim trudom, znojem i talentom zaradili ne zovu i sto se ne prate, sto im se sve otezava glupim i neprofesionalnim pristupom. To je u redu. Ko ih hebe. Nek njih zezaju sa pozivima na neke teferice, koji su na dan njihovih nastupa u drugim reprezentacijama. Nisu oni Tini da im se sve servira. Na njih se moze pljuvati, ko su oni "da im Susic ide na noge". Gamad koja je radom uspjela, umjesto preko veze.
E to je razlog, zasto u BiH pojedine stvari ne funkcionisu. U Belgiji naprimjer da.
Vidi se gdje je zdrav duh i zakon, a gdje ga nema.
I zato se vidi gdje je Arslanagic uspio, a gdje Tino nikad nece.
Sto mi se ustvari gadi.
To je da se pokusava sve tako preokrenuti, da se Tino Sven Susic postavi kao jadni momak, po kojem zli ljudi pljuju. Da se dakle iskoristi dobrota onih, koji ce u tom cinu vidjeti nepravdu.
A sto se momci koji su mnogo vise svojim trudom, znojem i talentom zaradili ne zovu i sto se ne prate, sto im se sve otezava glupim i neprofesionalnim pristupom. To je u redu. Ko ih hebe. Nek njih zezaju sa pozivima na neke teferice, koji su na dan njihovih nastupa u drugim reprezentacijama. Nisu oni Tini da im se sve servira. Na njih se moze pljuvati, ko su oni "da im Susic ide na noge". Gamad koja je radom uspjela, umjesto preko veze.
E to je razlog, zasto u BiH pojedine stvari ne funkcionisu. U Belgiji naprimjer da.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
treba pustit decka da pokaze sta zna, super sto je pozvan, jer sta ako se pokaze kao pravo pojacanje, onda ce te vi koji pljujete ovako

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Rin Tin Tini Savaraka Tini....
Egipat poluvrijeme on, poluvrijeme Hadzic
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
normalaba je napisao/la:Rin Tin Tini Savaraka Tini....
Umjesto koga???
Nekog iz veze.Batko je napisao/la:normalaba je napisao/la:Rin Tin Tini Savaraka Tini....
Umjesto koga???
..........TSS/Hadzic........
Hajrovic...Pjanke....Lulic....
Znaci Medo vjerovatno :/
A Salihovic?normalaba je napisao/la:Nekog iz veze.Batko je napisao/la:normalaba je napisao/la:Rin Tin Tini Savaraka Tini....
Umjesto koga???
I gdje ce Medo kad udje onda?
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 17 feb 2014, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.
Moraju na teferiče kad nisu riješili papire. Da su riješili, došli bi na okupljenje kao i svi ostali, prije svih ovdje mislim da Dinu Arslanagića, momka koji izjavljuje da mu je BiH jedina domovina i da svim srcem želi igrati za nju, samo mu fali jedan papirić. Ili mu možda nedostaje jedna garancija...Principatus je napisao/la:Nek njih zezaju sa pozivima na neke teferice, koji su na dan njihovih nastupa u drugim reprezentacijama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bez njegovog centarsuta molim te xD Pusti me jednu utakmicu da se ne nerviram hahahBatko je napisao/la:A Salihovic?Batko je napisao/la:Nekog iz veze.normalaba je napisao/la:Rin Tin Tini Savaraka Tini....
Umjesto koga???
Dobro, dakle ti bi Medunjanina i Salihovica ostavio potpuno bez minutaze jer zelis da Hadzic i tino odigraju po poluvrijeme?normalaba je napisao/la:
Bez njegovog centarsuta molim te xD Pusti me jednu utakmicu da se ne nerviram hahah
- Goalgetter
- Kontakt:
Salihovic ako se ne povrijedi dotada, trebao bi igrati zajedno sa Medom u sredini terena, Pjanic ispred njih. Ukoliko se Sejo povrijedi (sto ne bi bilo iznenadjenje), onda ubaciti Hadzica, jer je ovaj u Riedu makar igrao DM, za razliku od Susica.
Kad si vjerni clan mlade reprezentacije uz to jos i stvarna buducnost reprezentacije kao npr.Prcic i Besic onda budes kaznjen a preko reda se pozivaju Kvrzici,Susici i ini,ko ti je kriv sto si dobar momak,to ti je otezavajuca okolnost i strogo se kaznjava.Kazu puko mali Besic,pa ko ne bi puko,samo najveci mazohista ne bi.Principatus je napisao/la:I jos nesto, sto mi najvise smeta pri ovoj situaciji.
Sto mi se ustvari gadi.
Pa sto da ne... Prijateljske i sluze za provjeru igraca. Svi znamo sta ova dvojica znaju, znamo njihove mane i vrline. Ako je pozvao ovu dvojicu red je da ih i isproba.Batko je napisao/la:Dobro, dakle ti bi Medunjanina i Salihovica ostavio potpuno bez minutaze jer zelis da Hadzic i tino odigraju po poluvrijeme?normalaba je napisao/la:
Bez njegovog centarsuta molim te xD Pusti me jednu utakmicu da se ne nerviram hahah
1. I kako da ja vodim s tobom ozbiljnu raspravu na nivou dvoje odraslih ljudi kada ti tvrdis da je neozbiljan fudbal igrati u Hajduku (biti njihov najstandardniji igrac).bagrcavi je napisao/la:1. Svino uopšte ne igra ozbiljan fudbal._dreamer_ je napisao/la:
svojoj listi sa cinjenicama dodaj i tu da je Dino ozbiljan seniorski fudbal poceo igrati prije manje od pola godine.
2. Veoma je bitno to što ima naše državljanstvo, jer onda automatski može predati dokumente za promjenu i sportskog državljanstva jer ne mora čekati pasoš._dreamer_ je napisao/la: samim time je potpuno nebitno to sto ima nase drzavljanstvo VEC 3 godine. isto tako je potpuno nebitno sta je koji od njih radio u kadetima, juniorima itd.
3. Koji igrač koji je član neke U21 reprezentacije ne bi prihvatio poziv reprezentacije koja ide na svjetsko prvenstvo i gdje nema puno konkurencije?_dreamer_ je napisao/la:pricamo o pozivu u A reprezentaciju. Ti ne znas cinjenicno stanje i ne znas da li bi Dino uopste prihvatio poziv za samu utakmicu cijeneci cinjenicu da je aktivan clan u21 belgijske reprezentacije.
4. Nije ni Bičakčić sam iz dosade poslao dokumente za promjenu sportskog državljanstva, nego je uz pomoć predsjednika to uradio. Naravno nakon što je dobio neku garanciju od Safeta da će računati na njega._dreamer_ je napisao/la:ne mozes se hvatati za primjer bicakcica, jer je on bio vec pokrenuo proces za promjenu sportskog drzavljanstva kada je igrao prijateljsku, dok Dino to ocigledno jos nije. otkud znas da nebi fasovao neku kaznu? bezveze dramis oko Arslanagica, savez je pokazao da ga zeli, a on neka sada dodje na sijelo i pokaze isti interes i nece nikakvih problema biti.
Zaključak: Tino se ni u ludilu ne može porediti sa Erminom Bičakčićem i Dinom Arslanagićem ni po kvalitetu a ni po ostalim stvarima i nije zaslužio poziv u reprezentaciju, pogotovo ne na poziciju zadnjeg veznog.
2. Sta si sada s ovim htio da kazes? Pogledaj u kojem kontekstu sam napisao da je irelevantno to sto Dino ima pasos vec 3 godine. Lik prije godinu dana nije imao seniorskih utakmica u svom klubu, pa kako je onda mogao tada igrati za nasu seniorsku reprezentaciju? Zasto je onda bilo bitno to sto ga je imao i prije dvije ili tri godine? Nije, jer sumnjam da je imao interesa da igra za nase mladje kategorije. SADA je naravno jako bitno sto ima nase drzavljanstvo, jer ce umjesto dvije procedure morati da odradi samo jednu.
3. Opet ne citas ono sto pisem. Dino je clan mlade reprezentacije DRUGE drzave, a slati oficijelne pozive momku koji je AKTIVAN clan reprezentacije DRUGE drzave je jako delikatna stvar. Mozda je tebi to normalno, no vjeruj da nije. Zato i treba da momak da svoj pristanak pismenim putem, udari svoj isaret na neki papir tj izjavu o namjeri, pa da se tek tada desavaju odredjene stvari. Vi se ovdje ponasate kao hrpa zajapurenih, uplasenih momaka, kao da ce nam ga Belgijanci u dahu oteti. Evo neka dodje sada na sijelo, nek stavi potpis na papir i da se krene s tom procedurom, bice gotova do SP i samim time ce kandidirati za isto. U cemu je problem, pitam se? Ako vec TOLIKO zeli da igra za nas, onda mu nece biti problem dodje na to okupljanje. Pravite dramu oko nicega... Sto to on mora nazor igrati protiv Egipta, a tolika buducnost pred njim? Cemu tolika zurba, pitam se?
4. Prvo, ti vjerovatno ne znas (kao ni ja) kako se sve hronoloski dogadjalo oko Bicakcica i zato nemoj iznositi svoje vidjenje kao cinjenice, osim ako mi ne mozes to potkrijepiti dokazima? A sto se tice Bicakcica, ono sto znamo preko medija je to da je dolazio u Sarajevo na dogovore, a nakon toga je potpisao i dokument za promjenu drzavljanstva.
E vidis, tako i Dino treba da dodje na pregovore, da dadne svoj pristanak u pismenoj formi, te da se onda krene u dalju proceduru.
I samo da te pitam jos nesto. Posto tvrdite da Dino zeli igrati samo za BiH i nikoga drugog, zasto spominjes da Dini treba ikakva GARANCIJA da ce igrati tj biti pozvan da bi pokrenuo proceduru promjene sportskog drzavljanstva? Shvatas li da su te izjave KONTRADIKTORNE jedna drugoj? Ako u njegovim ocima/srcu nema mjesta za drugu repku osim BiH, onda je trebao kao i Hadzic da promijeni sportsko drzavljanstvo davnih dana i nametne se Safetu, a ne da, kao sto spominjes, ceka neke GARANCIJE.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Igrati u hajduku je ozbilno koliko i igrati u teplicama pa mahmutovića nigdje
Obojica znamo da je Arslanagić nebitan u ovoj priči. Kod njega je sve jasno kao dan. Promijeni sportsko državljanstvo i dobije poziv u našu reprezentaciju, nema niti jedna nepoznanica. Zbog čega on ovoliko odugovlači, to je samo njemu poznato, a možda i selektoru. Svi znamo da je on nasljednik Emira Spahića, jasno je to i njemu._dreamer_ je napisao/la:U cemu je problem, pitam se? Ako vec TOLIKO zeli da igra za nas, onda mu nece biti problem dodje na to okupljanje. Pravite dramu oko nicega... Sto to on mora nazor igrati protiv Egipta, a tolika buducnost pred njim? Cemu tolika zurba, pitam se?
A ovo potenciranje priče da Arslanagić ima državljanstvo već tri godine je totalno nebitna informacija. Da ima sportsko državljanstvo, onda bi bilo bitno, mada bi u tom slučaju već do sad imao popriličan broj nastupa za A tim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Stvarno mi padas u ocima. U hrvatskoj se ne igra ozbiljan fudbal? Izvini, ali zvucis bas kao neko nas ko zivi godinama u Njemackoj. Hrvatima eto valjaju njihovi talentovani mladi igraci koji igraju po hrvatskim livadama, a nama ne valjaju. Ne znam sto spominjes Kolasinca, on nema veze s ovom temom? Ali kada ga vec spominjes, dopusti mi samo da te podsjetim da se i sa Kolasincem pricalo bas kao sto se namjerava i sa Dinom.Principatus je napisao/la:Tini ce ozbiljan seniorsku fudbal sad zaigrati u reprezentaciji. U Belgiji nije mogao igrati ozbiljan seniorski fudbal. Zasto? Koliko dugo Kolasinac igra ozbiljan seniorski fudbal? Manje od Susica zar ne? Zato su ovdje neki govorili, da sam lud jer govorim da ga treba pozvati. No odjednom..._dreamer_ je napisao/la:princi
Kolasinac i da igra tek jedan mjesec seniorski fudbal je za Tinu space shuttle, ma kakav space shuttle, space ship Enterprise.
Nije nebitno. Susic je nula koju guramo na poziciju na kojoj ce biti jos veca nula, Arslanagic je izuzetno kvalitetan igrac. Arslanagic je u svemu uspio u cemu ovaj drugi nije. To su pokazale zadnje godine. Zato nije nebitno._dreamer_ je napisao/la:isto tako je potpuno nebitno sta je koji od njih radio u kadetima, juniorima itd.
Jedino u reprezentaciji Arslanagic nije mogao uspjeti, tu je u pogresnoj menadzerskoj agenciji.
Ili su mozda treneri Standarda, ili U19 Belgije i U21 Belgije moroni koji nisu uvidjeli kvalitet Tine, a jesu vidjeli kvalitet Arslanagica. Jedino je Safet Susic to uvidio, no naopacke. Aaah. Ma treneri Belgijskih mladih pogona nemaju pojma, kakav profesionalizam, nek nauce nepotizam. Belgijanci nemaju pojma, zato i jesu tu gdje jesu. Komika.![]()
Ali dobro, ispostavilo se da su Hamren, pa i Hitzfeld nenormalni, jer posjecuju igrace i pricaju sa njima. Dok Susic posjecuje samo ove iz Agenture i bratica. Ko sa takvom logikom barata, tu nemozes logikom pristupiti.
Arslanagic izuzetno kvalitetan igrac? On je bolan TALENAT, da bi dobio titulu "izuzetno kvalitetnog" igraca potreban je odredjeni kontinuitet. U isti ne sumnjam da ce se desiti, ali daj da budemo u sadasnjosti. Ne ponasaj se kao da se radi o igracu koji igra 5 godina konstantno u belgijskoj ligi, a nasi ga ignorisu. Nije kako treba ni poceo sutati loptu u za prvi tim, a nasi su ga evo odmah poceli vrbovati. Ja ne znam sta ti hoces? O kakvom ti neuspjehu Dine u reprezentaciji pricas, pa zar ti ne vidis da ga zovemo da promijeni drzavljanstvo, DA BI MOGAO igrati? Zaista te ne razumijem...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.