Hvala @IlCapitanu za citat, kakav šou za nas normalne simpatizere/navijače, pogotovo koji volimo ovaj klub toliko dugo koliko je prosjek godina današnjih forumaša.
Porediti Llorentea i onog manekena je morbidno. Ništa kontra Matria jer znaju svi da sam tog čovjeka čak i branio jer je bio jako bitan u osvajanju titula, pogotovo prve.
Ali Llorente je druga planeta za njega, ali i mnoge evropske napadače. Jedina šteta je diskontinuitet igara lani jer sigurno da i ovaj Nando može još, pogotovo kada ga se poredi sa Nandom iz najbolje sezone Bilbaoa.
Čovjek koji je niz godina bio dvocifren u periodu kada je Primera bila najbolja liga i koji je u svojoj prvoj sezoni u calciu već na 10 golova + 2 gola u LP, a februar je. Čovjek koji ima dva-tri gola manje od Teveza koji je počeo svaki meč od početka sezone i koji je također strašan ove godine. Postigao 90% ključnih golova što je već spomenuto i u tzv. lošim mečevima je nudio minimum asistenciju.
Radi ono što i Mandžukić radi u Bayernu, skoro, jer je Nando fizički impresivniji, krupniji pa je manje mobilan, ali radi to što Conte želi, što je i Mandžo radio kod Juppa.
Njima dvojici se ništa, ali ništa ne može prigovoriti jer su u potpunosti ono što je Conte tražio i ispunjavaju upravo ono što on i želi i što nije nikada dobio, a silno je pokušavao izvući iz redom: Gia, Tonia, Fabia, Vučka, da ne spominjem Lorda Bendtnera i Anelku koji su ipak dovedeni zbog broja.
Da rezimiram, dvojac Tevez-Nando je nešto najbolje još od Alexa i Treza. S tim da za današnji moderni fudbal oni rade puno više na terenu od spomenutih legendi. Naravno, drugačiji se fudbal gaji, drugačija postavka itd, ali oni su drugačiji profili i savršeni za sistem koji Conte želi, ne da ih poredim u smislu karijera jer je to nemoguće.
Osvaldo može biti dobra adicija svemu tome, ako zabije koji gol do kraja, jer ga neće niko otkupiti bez golova.
A apropo hejtanja pojedinaca, svačije je pravo da voli nekoga, a nekoga manje ili nikako.
Svi znaju da ja npr. volim Giovinca kao brata, ali loš je, nije pokazao ono što ja znam da može, nije ništa pokazao brate mili, ali ovo prelazi neke okvire. Ali hajde, ja sam rekao da je Quaglia panj i stojim iza toga, ili Isla npr. (panjina na kub), ali nemam potrebu za neke morbidne izljeve mržnje.