UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
98
63%
Jon Jones
41
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 156

Polo
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Polo » 24 jan 2014, 11:10

fera je napisao/la:
Polo je napisao/la:Cini mi se da sam na jednom portala vidjeo da JDS izaziva Overeema bila bi to dobra borba koju bi rado svi ljubitelji HW UFC-a gledali.
ja mislim da nije reem vise taj nivo da moze predstavljati ozbiljnog protivnika za dos santosa. izazivao je njega overeem prije na svakom koraku al se onda nakon poraza od big foota i brownea usutio. on sad ako izgubi od mira njemu je otkaz neizbjezan. al evo jedna dobra vijest za tebe sto se overeema tice, vec postoje neki kontakti između glorya i njega tako da postoji mogucnost da se vrati kick boxu.
I ja sam to procitao juce na fightsitu da se najverovatnije vraca u k1 mislim glory sports sada, sta da kazem cim nema sprice nema ni rezultata ali u Glory-u nema kontrole tako da ce se opet spricat i vjerovano opet biti u samom vrhu k-1 sto po meni nije korektno.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 jan 2014, 12:14

Polo je napisao/la:
fera je napisao/la:
Polo je napisao/la:Cini mi se da sam na jednom portala vidjeo da JDS izaziva Overeema bila bi to dobra borba koju bi rado svi ljubitelji HW UFC-a gledali.
ja mislim da nije reem vise taj nivo da moze predstavljati ozbiljnog protivnika za dos santosa. izazivao je njega overeem prije na svakom koraku al se onda nakon poraza od big foota i brownea usutio. on sad ako izgubi od mira njemu je otkaz neizbjezan. al evo jedna dobra vijest za tebe sto se overeema tice, vec postoje neki kontakti između glorya i njega tako da postoji mogucnost da se vrati kick boxu.
I ja sam to procitao juce na fightsitu da se najverovatnije vraca u k1 mislim glory sports sada, sta da kazem cim nema sprice nema ni rezultata ali u Glory-u nema kontrole tako da ce se opet spricat i vjerovano opet biti u samom vrhu k-1 sto po meni nije korektno.
ako su i oni objavili onda je to vjerovatno istina imaju oni dobre kontakte sa gloryem
You are someone else I am still right here

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 24 jan 2014, 12:29

Objavili su i sada se ceka ako pobjedi Reem imat ce produzetak ugovora u UFC a ako izgubi otkaz mu je rezervisan.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 26 jan 2014, 11:45

Par dobrih poteza sinoć

Krylov odličan KO, uh.
Cerrone ništa lošiji KO, Martins onaj kick nije vidio ni sekunde.

Miocic mi je smor teški, da hoće dobit nekog top borca da ga išamara.

Main event dobar, samo ne gotivim ni jednog ni drugog. Bensona malo manje ne gotivim, pa eto. Dajte ga opet Pettisu da ga išamar. Iskreno, šteta zbog povrede Thomsona, iako se ovako odlično borio. vrlo kvalitetna obaranja, samo mi je iznenađujuće što malo više nije radio nogama. Jeste Benson odličan tekvando borac, ali mogao je malo i Thompson radit.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 jan 2014, 14:11

work je napisao/la:Par dobrih poteza sinoć

Krylov odličan KO, uh.
Cerrone ništa lošiji KO, Martins onaj kick nije vidio ni sekunde.

Miocic mi je smor teški, da hoće dobit nekog top borca da ga išamara.

Main event dobar, samo ne gotivim ni jednog ni drugog. Bensona malo manje ne gotivim, pa eto. Dajte ga opet Pettisu da ga išamar. Iskreno, šteta zbog povrede Thomsona, iako se ovako odlično borio. vrlo kvalitetna obaranja, samo mi je iznenađujuće što malo više nije radio nogama. Jeste Benson odličan tekvando borac, ali mogao je malo i Thompson radit.
ja mislim da se thompson nije povrijedio vec na pocetku da bi hladno dobio ovu borbu. ove zadnje 2 borbe su me smorile... meni je miocic najdosdniji borac u teskoj kategoriiji. ne kazem da nije dobar al za moj ukus jako dosadan. volio bi da mu daju dos santosa sad pa da vidimo kako ce izgledati protiv prog i kompletnog borca sto nelson i gonzaga sigurno nisu.
cerrone srasan ko meni bolji nego onaj od al kaponea.
prelims su bile dobre a ovaj glavni dio od 4 borbe po meni dosad najgori od svih ufc on fox do sad.

benson bi trebao promijeniti gym jer nekako u zadnje vrijeme stagnira i izgleda totalno bezidejno.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 jan 2014, 21:50

slika

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 27 jan 2014, 09:59

Ma nije ni meni nešto Benson. Ruku na srce, sudije ne bi pogriješile da su one borbe protiv Edgara i onu protiv Melendeza bodovali protiv njega.
Pettis ga je svakako izuo.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 01 feb 2014, 23:52

slika

Uh kakav bi ovo mec trebao da bude.

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 02 feb 2014, 06:18

Jose Aldo za koplje bolji od inače odličnog Lamasa. Koja inovativna odbrana od rušenja :lol:
Inače Reem pretukao Mira u jednoj veoma pametnoj borbi, da se ovako borio u prethodne dvije sad bi imao 4:0 skor.
Odličan event inače, koji žestok fight Trujilla i Varnera.
Ostali su još Barao i kalifornijski dječak :mrgreen:

Edit: Barao očekivano dobio, samo sekunda nepažnje i Barao je već okrpobjednik. Strašan borac
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 02 feb 2014, 12:01

Jučer se cijeli dan kanim nešto napisati i ništa, zaboravim.

Magamedov interesantan borac, treba ga popratit.
Hester se poboljšava. Dobar box, a izgleda da radi na greplingu. Treba još puno raditi. Mislim da bi mu najbolje bilo malo duže ostati na ovim low level borbama, ima talenta, samo treba rada i vremena.

Varner-Trujillo, wow, svaka čast. Trujillo mi postaje drag borac, pravo.

Šta Mir izdrža u prvoj rundi, strašno. Reem dobar. Bolja borba nego sam očekivao.

Aldo mi je smor. Jest mi krivo što je otpala ona borba sa Pettisom.

Barao je munja, kako je čovjek brz, čudo jedno. Nije mi nešto drag, for the record, al' je mašina, nema govora.

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 02 feb 2014, 17:06

Wohoo!@ faber-esque leg kicking #brutal :P
Lineker gdje ti je punching power, ha playboy? #cunt :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 feb 2014, 10:42

i ovi amerikanci su smijsni sad herb deana napadaju da je pogrijesio a barao vec drugi put izdominirao fabera. svaka cast faberu odlican je borac al ocigledno da nema mentalnu snagu da bi pregurao ove borbe za titulu. koliko je samo ovakvih borbi u karijeri izgubio faber. nista.. sad mu ostaje jos u flyweight da se spusti.

trujillo je imao dosta srece ali sasvim sigurno najbolja borba veceri i jedna od luđih u zadnje vrijeme. nisam ocekivao od veterana kao sto je varner da bude onako nepazljiv.

magomedov jos jednom pokazao kakvi su borbi ovi dagestanci. kakav je samo submission prezivio u prvoj rundi. kasnije izdominirao protivnika.

bagautinov bi uskoro trebao dobiti sansu za titulu. pratim ove ruske borce vec duze vrijeme i drago mi je da napokon i ufc odlucuje da im pruzi sansu. valjda se ugledali na bellator po tom pitanju.

aldo odbranio jos jednom titulu i sad sigurno svi ocekuju mec protiv pettisa, jer tesko da mu neko iz ove fw-a moze uzeti titulu. jest da ima par boraca koji cekaju na svoju sansu po meni swanson bi prvi trebao al ce vjerovatno ufc tu nekako ipak mendesa ugurati opet ali ipak sviju bi vise interesovao okrsaj dvojice sampiona a svakako odavno ufc nije napravio neku superfight.
skoro sve borbe na sudijsku odluku odose, citav mi je dan juce prosao gledajuci ufc :D

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 03 feb 2014, 20:31

Ma nisu samo zbog tog smijesni, ona situacija zahtjeva kretanje kao odbranu a palac gore u nekom chokeu ili triangle. Koji je Barao Troll :D kao da ima neki prekidac iz jedne sekunde se pretvori iz dobrice u neku 400kg gorillu koja te hoce zivu pojest.

Meni je Hester bio presmijesan "ne ide mi wrestling, perfektno vrijeme za kapoueiru" :lol:

Da je Al Iaquinta izveo onaj flying transmission / hand sweep u heel hook (vjerovatno ima tacan naziv) bilo bi nesto najbolje sto sam zadugo vidio.

slika

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 04 feb 2014, 19:18

alevkov je napisao/la:Ma nisu samo zbog tog smijesni, ona situacija zahtjeva kretanje kao odbranu a palac gore u nekom chokeu ili triangle. Koji je Barao Troll :D kao da ima neki prekidac iz jedne sekunde se pretvori iz dobrice u neku 400kg gorillu koja te hoce zivu pojest.

Meni je Hester bio presmijesan "ne ide mi wrestling, perfektno vrijeme za kapoueiru" :lol:

Da je Al Iaquinta izveo onaj flying transmission / hand sweep u heel hook (vjerovatno ima tacan naziv) bilo bi nesto najbolje sto sam zadugo vidio.

slika
Ovo je u rangu onog Chonenenovog flying heel hooka protiv Silve, kakav potez :)

Evo UFC opet potpisao Rumblea i upario ga protiv Davisa. Nadam se da će ga Rumble izbiti iz oktagona jer je stvarno dodijo Davis sa onim gej nastupima trljanja.
Po meni još jedan u nizu pravih poteza UFC a u zadnje vrijeme nakon potpisivanja gomile Rusa i Dagestanaca.

PS. po meni Dean je napravio ogromnu grešku kad je prekino meč, ono je u rangu Stojinić vs Rodriguez, Barao pogleda suca i ovaj prekida :lol:

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 05 feb 2014, 21:34

Gledao sam borbu Mira i Overeema Mir me je pravo razocarao jer se nije nikako trudio da Reema baci u parter neki pokusaja smjesni ili se plasio ili je nespreman dosao nesto jest. Reem je mogao po meni da zavrsi jos u 1 i 2 rundi ali ga je pustao isto mi nije jasno da ga je ovako mogao ispustiti da ga nedokrajci ali mislim da protiv JDS nema sta trazit sa onim sto je pokazao ali vidljivo je kako je ofalio da ima vise kondicije. Stipe je po meni pametno odradio posao i ako je na bodove radio je non stop i vidjeo da ima prednost tako da se u 3 malo i distancirao.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 feb 2014, 13:12

stokton je napisao/la:
alevkov je napisao/la:Ma nisu samo zbog tog smijesni, ona situacija zahtjeva kretanje kao odbranu a palac gore u nekom chokeu ili triangle. Koji je Barao Troll :D kao da ima neki prekidac iz jedne sekunde se pretvori iz dobrice u neku 400kg gorillu koja te hoce zivu pojest.

slika
Ovo je u rangu onog Chonenenovog flying heel hooka protiv Silve, kakav potez :)

Evo UFC opet potpisao Rumblea i upario ga protiv Davisa. Nadam se da će ga Rumble izbiti iz oktagona jer je stvarno dodijo Davis sa onim gej nastupima trljanja.
Po meni još jedan u nizu pravih poteza UFC a u zadnje vrijeme nakon potpisivanja gomile Rusa i Dagestanaca.

PS. po meni Dean je napravio ogromnu grešku kad je prekino meč, ono je u rangu Stojinić vs Rodriguez, Barao pogleda suca i ovaj prekida :lol:
rumble je bas dominantan bio od kad je otisao iz ufc-a al mislim da ce ga davis submitati. johnson jedinu sansu ima i stand upu tu moze svakog zavrsiti. u posljednjoj borbi je odbranio par solidnih pokusaja rusenja al ipak nije to ni blizu onoga sto mora izdrzati protiv davisa.
super sto ale stavio ovaj gif jer sam pokusavao da nađem ovaj potez par puta bezuspjesno. nije bas u rangu sa onim sho je chonnen napravio al jako lijep potez u svakom slucaju.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 feb 2014, 11:23

sta bi sa ovog ufc-a... ljudi morali ukinuti bonuse za KO i submission veceri jer obicno niko ne uspije zavrsiti mec prije sudijske odluke :mrgreen:
totalno lose u zadnje vrijeme... u 3 runde vidis 4 udarce i par rusenja i to je sve... izgleda da ce ih melendez napustiti ako vec i nije nisam pratio vijesti u zadnje vrijeme.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 18 feb 2014, 23:07

fera je napisao/la:sta bi sa ovog ufc-a... ljudi morali ukinuti bonuse za KO i submission veceri jer obicno niko ne uspije zavrsiti mec prije sudijske odluke :mrgreen:
totalno lose u zadnje vrijeme... u 3 runde vidis 4 udarce i par rusenja i to je sve... izgleda da ce ih melendez napustiti ako vec i nije nisam pratio vijesti u zadnje vrijeme.
Pravila pod hitno mjenjati, jer se zloupotrebljavaju na veliko.
Može UFC izjednačit ponudu za Melendeza, ako želi da ga zadrži, sad hoće li ko zna.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 feb 2014, 10:43

stokton je napisao/la:
fera je napisao/la:sta bi sa ovog ufc-a... ljudi morali ukinuti bonuse za KO i submission veceri jer obicno niko ne uspije zavrsiti mec prije sudijske odluke :mrgreen:
Pravila pod hitno mjenjati, jer se zloupotrebljavaju na veliko.
Može UFC izjednačit ponudu za Melendeza, ako želi da ga zadrži, sad hoće li ko zna.
problem je sto cini mi se ufc ne moze mijenjati pravila jer sjecam se i kad je pride bio u americi 2 puta pravila su bila ista kao i u ufcu samo bez laktova. mislim da su za pravila zaduzene atletske komisije a i tu je bilo promjena otisao je onaj omrazeni lik kizer pa mozda i bude nekog pomaka na bolje.

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 19 feb 2014, 14:46

Nisam fan njegovog kontra-ofanzivnog kungfu stila al Machida je profesionalac i smjeran u onom sto radi, dobije ilegalni udarac, samo nastavi bez veceg prigovora i pobjedi jakog protivnika da bi na kraju zatrazio od publike da opletu jedan aplauz za Mousasija, veliko postovanje. Middleweight je odjednum postala pojaka klasa na vrhu.

Za vikend Ronda, ne znam dal cu gledati, ima 3 borbe koje su mi dobre na papiru (Macdonald protiv Maia,
Pyle protiv Waldburger i Whittaker protiv Thompson) ostalo ce biti jako dosadno, wrestling prevladava imo.

Al zato ima ovo
UFC 171 Live March 15th, 2014
Johny Hendricks vs Robbie Lawler
Thiago Silva vs Ovince St. Preux
Jake Shields vs Hector Lombard
Diego Sanchez vs Myles Jury
Sean Spencer vs Alex Garcia
Kevin Gastelum vs Rick Story
Dennis Bermudez vs Jimy Hettes
Will Capuzano vs Darrell Montague
Renee Forte vs Francisco Trevino
Bubba McDaniel vs Tor Troeng
slika

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: AmirBvB i 3 gosta.