FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Mukiol
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Mukiol » 27 jan 2010, 22:42

Losa situacija za vas na tabeli...mislim ja vam zelim da opstanete i da ostanete, jer glupo bi bilo da liga nema predstavnika iz Tuzle...i za nadati se da cete poceti vise onaj stadion da uredujete da lici na nesto ;)
mB!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 jan 2010, 22:44

omerbavarac je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:sa ovakvom ekipom?... pa jedino ako Milosevic,Karadza i ostali potpisu nove ugovore.Ovi igraci su potpisali na 6 mjeseci kako bi nas ostavili u ligi ili uprava pokusa vratiti publiku na stadion.Mi slijedece sezone imamo 10 slobodnih igraca ja barem tako mislim:)... valja sve te prije svega zadrzati pa tek onda gledati nova pojacanja koja bi nas pojacala.
Ma nek i odu, doci ce novi. Glavas ocigledno zeli da nesto napravi sa Slobodom. Trenutno je doveo nekoliko odlicnih igraca, koji ce siguran sam dobiti dostojne zamjene ako napuste Slobodu na ljeto. Opstanak je trenutno primarni cilj, a pojacanja ce doci u to niko ne sumnja.

hocemo ukoliko budemo imali novaca :)...nadam se da ce u slijedecoj sezonu uraditi slican potez kao i u nastavku ove sezone.Ja cisto sumnjam jer odkako znam za sloobodu i onu prijeratnu, a najvise ovu od 1994 godine i ratnih olimpiskih igara mi rijetko kad smo dovodili pojacanja izuzev iz nizeligaskih tk ekipa.Ove zadnje vije godine smoe to ko uspjeli dovesti iz Zelje Memisevica,Kuduzovica,Mikelini(Celik), sad evo Milosevic i Karadza.Izgleda da idemo naprijed barem malo :)Daj boze da ovo nije samo mazanje ociju care :(
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 jan 2010, 22:47

Mukiol je napisao/la:Losa situacija za vas na tabeli...mislim ja vam zelim da opstanete i da ostanete, jer glupo bi bilo da liga nema predstavnika iz Tuzle...i za nadati se da cete poceti vise onaj stadion da uredujete da lici na nesto ;)

ma nismo ispali od 1969 necemo ni sat... ovo je klub sa najduzim stazom u prvoj ligi bez ispadanja razunajuci i SFRJ ligu :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jan 2010, 22:51

SaltCityAttack je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:sa ovakvom ekipom?... pa jedino ako Milosevic,Karadza i ostali potpisu nove ugovore.Ovi igraci su potpisali na 6 mjeseci kako bi nas ostavili u ligi ili uprava pokusa vratiti publiku na stadion.Mi slijedece sezone imamo 10 slobodnih igraca ja barem tako mislim:)... valja sve te prije svega zadrzati pa tek onda gledati nova pojacanja koja bi nas pojacala.
Ma nek i odu, doci ce novi. Glavas ocigledno zeli da nesto napravi sa Slobodom. Trenutno je doveo nekoliko odlicnih igraca, koji ce siguran sam dobiti dostojne zamjene ako napuste Slobodu na ljeto. Opstanak je trenutno primarni cilj, a pojacanja ce doci u to niko ne sumnja.

hocemo ukoliko budemo imali novaca :)...nadam se da ce u slijedecoj sezonu uraditi slican potez kao i u nastavku ove sezone.Ja cisto sumnjam jer odkako znam za sloobodu i onu prijeratnu, a najvise ovu od 1994 godine i ratnih olimpiskih igara mi rijetko kad smo dovodili pojacanja izuzev iz nizeligaskih tk ekipa.Ove zadnje vije godine smoe to ko uspjeli dovesti iz Zelje Memisevica,Kuduzovica,Mikelini(Celik), sad evo Milosevic i Karadza.Izgleda da idemo naprijed barem malo :)Daj boze da ovo nije samo mazanje ociju care :(
Za nadat se da nije, jer kakav su pristup imali prije dvije sezone kada smo izborili finale kupa i kada smo bili treci na tabeli daje nam za pravo da se nadamo slicnom scenariju u sto skorije vrijeme. Mozda i najveci utjecaj je imalo ne dobivanje licence, jer je vecina igraca u to vrijeme sanjala da igra u Europskom takmicenju, koje nam je nepravedno oduzeto. Siguran sam, da smo tad otisli u Europu danas bi se borili za prvo mjesto...... ;) ;) ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 27 jan 2010, 22:51

Bosco je napisao/la:Opstanak vam je siguran, čim je Šera otišao.Taj igrač je hodajuća nesreća.

Ma Sarajka je u svoje vrijeme kada je dosao iz Zmaja i Slovenije bio odlican, ali ove zadnje sezone zaista nije ni blizu onog starog sarajke kojeg se ja sijecam.Sretno mu,ali vrijeme je na mladje koji objektivno mogu vise pruziti na njegovoj poziciji
Ja sam mislio na Šerifa Hasića, a ti garant na Sarajlića nekog ili ? :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 jan 2010, 23:37

ma haj dobro eto isti racku ili Serif ili Sarajka jedan i drugi sigurno u ovoj sad ekipi nemaju mjesto :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

faba
Kontakt:

Post Postao/la faba » 28 jan 2010, 00:00

Mukiol je napisao/la:Losa situacija za vas na tabeli...mislim ja vam zelim da opstanete i da ostanete, jer glupo bi bilo da liga nema predstavnika iz Tuzle...i za nadati se da cete poceti vise onaj stadion da uredujete da lici na nesto ;)

ma nismo ispali od 1969 necemo ni sat... ovo je klub sa najduzim stazom u prvoj ligi bez ispadanja razunajuci i SFRJ ligu :)
Malo se bolje raspitaj. ;)
Bolji ste od sviju, osim od Sarajeva. ;)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 jan 2010, 00:34

Za novog direktora Slobode imenovan je Enver Hukić, doskorašnji kondicijski trener. On će, kako je rekao, uz direktorsku obavljati i poslove iz domena sportskog direktora.

- Kako u sistematizaciji kluba ne postoji radno mjesto sportskog direktora, sa predsjednikom Salihom Šabovićem dogovorio sam da obavljam i neke poslova iz tog domena – izjavio je Enver Hukić, koji je danas izvršio preuzimanje dužnosti od dosadašnjeg v.d. direktora, Zdene Jurića.Enver Hukić je završio Fakultet za tjelesni odgoj i minulih godina bio je kondicijski trener u stručnim štabovima Sakiba Malkočevića, Adnana Osmanhodžića i Nermina Hadžiahmetovića.

Dolaskom u Slobodu Vlatka Glavaša, Hukić je odbio poslove kondicijskog trenera kazavši kako se zasitio, da nisu prihvaćeni neki njegovi prijedlozi o unapređenju rada, te da se želi posvetiti svom poslu u školi.

Sada je, međutim, jasno da je Hukić već bio u pregovorima za preuzimanje nove dužnosti, ali je pitanje s kakvim će je uspjehom raditi taj posao u vrlo složenom trenutku u kojem se Sloboda nalazi.

Inače, Hukić važi za ozbiljnog i vrijednog radnika u struci. U vrijeme kada se Sakib Malkočević trebao vratiti za šefa struke, Hukića nije bilo u kombinacijama za kondicijskog trenera. Da li je već tada znao da će preuzeti mjesto direktora kluba, može se samo nagađati.

-Dogovoreno je da svoje stručne potencijale iskoristim i za reorganiziranje rada u omladinskom pogonu. Opća je ocjena da godinama nismo izbacili niti jednog kvalitetnog mladog igrača. Osim toga, moramo konačno riješiti problem osiguranja djece. Roditelji plaćaju školarinu, ali nitko od njih zdravstveno nije osiguran što moramo riješiti – izjavio je Enver Hukić za zagrebačke “Sportske novosti”.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 28 jan 2010, 01:15

faba je napisao/la:

ma dobro...on je garant mislio na klubove nastale iz naroda a ne dekretom iz 46 :D :D
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 jan 2010, 01:45

faba je napisao/la:

doduse vi niste ispadali ali je Zeljo ispadao u sezoni 1976-77 a celik i borac vise puta dok Velez i Sarajevo nisu u ovom periodu ispadali :)
...bilo kako bilo Sarajevo nije bilo nesto uspjesnije od slobode u tom periodu ako pogledas sve tabele uvjek je bila razlika izmedju 2-3 mjesta na tabeli, ako zanemarimo one titule sarajeva naravno sto ja ipak bilo jako tesko osvojiti u onoj drzavi a zna se zbog cega.Slobodi ostaje utjeha da smo bili jednom osvojili jesenu titulu, ali na kraju do titule nismo uspjeli doci iz poznatih razloga :(
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 28 jan 2010, 02:36

slika
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 jan 2010, 10:55

Tino Divkovic,mladi golman Slobode:Sanjam debi na Tusnju!

Sedmog februara napunit će 19 godina, a od toga u Slobodi je već punih 12! Na Tušnju se obreo bezmalo sa sedam godina i za njega se doslovce može reći da je dijete Slobode.

Tino Divković trenutno je drugi čuvar mreže tuzlanskog premijerligaša, a prvi U-19 reprezentacije BiH. Prije toga, branio je za kadetsku reprezentaciju, a ako se karijera bude odvijala kao do sada, ni dres A reprezentacije neće biti „nemoguće misija“.- Kao dječak, nisam maštao da ću biti golman. Dok sam s djecom iz susjedstva ili iz škole igrao, bio sam najmanje čuvar mreže. No, kad god bi usfalio golman, bez oklijevanja bih stao na „vrata“ i tako sam počeo u Slobodi, prisjeća se Tino Divković prvih koraka iz 1998. godine, kada je stao među „pjetliće“ Slobode, koje je vodio Eške Mujezinović.

Poslije je izmijenio mnoštvo učitelja: Marijan Đurić, Ibrahim Crnkić, Denis Sadiković, Samir Hadžimahović, Mirza Hadžić, pa sve do trenera otprije tri godine, kada je prekomandovan u prvi tim, Sakiba Malkočevića, Mirsada Dedića, Nermina Hadžiahmetovića, Adnana Osmanhodžića i sada, Vlatka Glavaša.

Uzor Oliver Kan

No, njemu je u sjećanju ostalo posebno što je doživio za kratkog rada sa legendom Tušnja, Rizom Meškovićem. Dopao mu se pristup i način rada, nakon čega su mu svi treninzi bili lakši. „Golman treba uvijek biti sa četvore oči, da ga ne iznenadi lopta“, upamtio je Tino riječi nekada popularnog Mačka, shvativši pravu poruku velikog vratara..

Kao mali, bio je zaljubljen u Olivera Kana, pa su ga jedno vrijeme tako i zvali. Sada drži da je prvi golman svijeta Iker Kasiljas. Od naših, Kenan Hasagić je još neprikosnoven, među najboljima je njegov klupski, stariji kolega, Denis Mujkić.
Popularni Mujka rijetko kada prepušta mjesto između stativa drugima, ali je zbog tri žuta kartona izostao s jedine utakmice, protiv Borca u Banjoj Luci.

- Ta je utakmica za mene bila šansa i mislim da sam je iskoristio. Branio sma cijelo vrijeme, novinari su me proglasili igračem utakmice, jer sam Slobodu spasio težeg poraza – prisjeća se Divković svog jedinog, ali pamćenja vrijednog nastupa u Premijer ligi.

U nastupima za U-17 izbornika Velimira Stojnića i U-19 reprezentaciju Zorana Bubala, upisao je više nastupa u reprezentativnom dresu.

- S kadetima sam debitovao protiv Crne Gore, a s juniorima protiv Makedonije. Kako sam stao na vrata, više nisam mjesto prepuštao drugome. Sa U-19 smo prošli prvi kvalifikacijski krug (Bugarska, Sj. Irska, island), sada smo u teškoj grupi sa Engleskom, Ukrajinom i R. Irskom. Teški suparnici, ali i prilika da pokažemo koliko stvarno vrijedimo.

Glavaš je dobar trener

Koliko vrijedi Sloboda i može li se izvuči iz neugodne situacije u Premijer ligi, nema dileme za Tinu Divkovića. Kaže kako je splet nesretnih okolnosti ekipu odveo u donji dio tabele, ali se nada da će, pogotovo s kvalitetnim pojačanjima, izboriti mjesto u društvu najboljih.

- Vlatko Glavaš nas je već poslije nekoliko treninga uvjerio da je zaista dobar stručnjak. I to daje nadu u povoljan rasplet za nas u proljeće.

Tino Divković je učenik četvrtog razreda Turističko-ugotiteljske škole. Majka Sanela i otac Anto najveća su mu potpora u nogometnom razvoju. Uskoro se nada i prvom profesionalnom ugovoru.

- Sada sam punoljetan i očekujem poziv na razgovor, da vidim šta Sloboda od mene očekuje, a šta mi nudi za nastavak karijere. Tušanj je oduvijek imao sjajne golmane, a ja se nadam da ću nastaviti tu tradiciju i postati jedan od onih čije će se ime pamtiti – sukus je kratkog razgovora s Tinom Divkovićem, čuvarom mreže velikih predispozicija.

Za sada je sve nade opravdao, vidjet ćemo što donosi budućnost.

faba
Kontakt:

Post Postao/la faba » 28 jan 2010, 11:53

ma dobro...on je garant mislio na klubove nastale iz naroda a ne dekretom iz 46
Obrni, okreni niste bolji!
doduse vi niste ispadali ali je Zeljo ispadao u sezoni 1976-77 a celik i borac vise puta dok Velez i Sarajevo nisu u ovom periodu ispadali :)
...bilo kako bilo Sarajevo nije bilo nesto uspjesnije od slobode u tom periodu ako pogledas sve tabele uvjek je bila razlika izmedju 2-3 mjesta na tabeli, ako zanemarimo one titule sarajeva naravno sto ja ipak bilo jako tesko osvojiti u onoj drzavi a zna se zbog cega.Slobodi ostaje utjeha da smo bili jednom osvojili jesenu titulu, ali na kraju do titule nismo uspjeli doci iz poznatih razloga
Da to je to, odprilike.U sezonama kad je Sloboda nastupala i nismo Bog zna koliko bolji.Ali Slobode nema u prvoj ligi u periodu 1946-1969.
Pa je tako Sarajevo odigralo 43 sezone u Prvoj ligi, samo 3 sezone smo nastupali u drugoj ligi.Ne treba ni reci ko je ubjedljivo najuspjesniji po ovom pitanju od nasih timova.dok je Sloboda odigrala mislim 22 sezone u prvoj ligi, to je ovaj period 69'-91.'
Za tu jesenju titulu, zao mi je jarane vjeruj mi, to je problem,jednostavno zna se Tuzla ili Mostar nisu smjeli imati sampiona.Nazalost.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 jan 2010, 12:08

Mozda nije mjesto ali pricate o tome ko ima duzi kontinuitet u prvoj ligi, a sama cinjenica da ispadnes a da te politika ostavi u ligi i prosiri ligu, nije bas za pohvaliti se, bar za onoga ko ima malo obraza.Uostalom to je stvar koja se kostantno nabija na nos nekim klubovima u danasnjij ligi, a nije lijepo popljuvati nekoga a ne zaviriti u svoje dvorste.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

faba
Kontakt:

Post Postao/la faba » 28 jan 2010, 13:22

pile87 je napisao/la:Mozda nije mjesto ali pricate o tome ko ima duzi kontinuitet u prvoj ligi, a sama cinjenica da ispadnes a da te politika ostavi u ligi i prosiri ligu, nije bas za pohvaliti se, bar za onoga ko ima malo obraza.Uostalom to je stvar koja se kostantno nabija na nos nekim klubovima u danasnjij ligi, a nije lijepo popljuvati nekoga a ne zaviriti u svoje dvorste.
To je samo znak sta je FK Sarajevo predstavljalo prije rata.
Tek tako se liga nije mogla prosiriti zbog svakakve landare, zbog Sarajeva se to uradilo i jos bi samo zbog velike cetvorke.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 jan 2010, 13:29

faba je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Mozda nije mjesto ali pricate o tome ko ima duzi kontinuitet u prvoj ligi, a sama cinjenica da ispadnes a da te politika ostavi u ligi i prosiri ligu, nije bas za pohvaliti se, bar za onoga ko ima malo obraza.Uostalom to je stvar koja se kostantno nabija na nos nekim klubovima u danasnjij ligi, a nije lijepo popljuvati nekoga a ne zaviriti u svoje dvorste.
Tek tako se liga nije mogla prosiriti zbog svakakve landare, zbog Sarajeva se to uradilo i jos bi samo zbog velike cetvorke.
Predstavljalo je partiskiskog poltrona koji je napravljen da sluzi njima u cast i samo je to razlog zbog cega je ostao u ligi.Cega se pametan stidi budala se ponosi.

faba
Kontakt:

Post Postao/la faba » 28 jan 2010, 13:39

pile87 je napisao/la:
faba je napisao/la:
Predstavljalo je partiskiskog poltrona koji je napravljen da sluzi njima u cast i samo je to razlog zbog cega je ostao u ligi.Cega se pametan stidi budala se ponosi.
Hahahahaha.Tipicna vasa prica, nastala usljed toga jer vam je vokri, sto Sarajevo nije ispalo te godine.
Kad smo vec sluzili partiji, gdje su nam te silne titule, kupovi, stalno smo ih osvajali zar ne?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 jan 2010, 13:49

faba je napisao/la:Hahahahaha.Tipicna vasa prica, nastala usljed toga jer vam je vokri, sto Sarajevo nije ispalo te godine.
Kad smo vec sluzili partiji, gdje su nam te silne titule, kupovi, stalno smo ih osvajali zar ne?
Zatrpavamo ljudima temu.Nije mi uopste krivo sto sarajevo nije ispalo, cak sta vise.Par starih navijaca sarajeva djeli moje misljenje i kazu da bi im bilo draze da su ispali sama cinjenica da niste ispali pokazuje da je sarajevo rezimski klub samo su u tom rezimu imali i vece prioritete od vas.Raspitaj se kod nekog od starih navijaca kakve su terapije imali kod prijeratnog timskog psihologa fk sarajevo ili danasnjeg ratnog zlocinca karadzica i jos jednom cega se pametan stidi budala se ponosi.Ali kad pricas o kontinuitetu u prvoj ligi a politicke strukture ti spase guzicu malo je kontradiktorno zar ne, vojnik o skracenju **** o postenju.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 jan 2010, 13:57

evo nesto nevezano za FK SLOBODA,vezano je za kosarku,Sloboda ima dobre sanse da se plasira u finale kupa BIH,jer Capljina ce biti tezak protivnik,al cvrsto vjerujem u prolaz nasih kosarkasa :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 jan 2010, 17:39

ma bez daljnjeg historije su iza nas ali starim navijacima svakako to je jedino dobro sto se mogu pamtiti, dok ovo sto danas pratimo bez obzira sto se igraju i neka finala kupa, ipak jos uvjek za njih prestavlja tuga i jad nazalost :(....ja pamtim i onu staru ligu doduse bio sam mlad jer rodjen sam 1980 godine, i stari me je vodio od moje 6 godine na svaku domacu utakmicu sve do rata i mogu se sjetiti igara slobode i koliko je to bilo drugacije u odnosu na sad...narod je bio lud za klubom, stadion je bio uvjek pun i niko nije u tuzlu dolazio za sigurno osvajao bodove.Ona ekipa je mogla dobiti svakoga.Moj stari primjer kazem nije pogledao dvije utkamice Slobode poslije rata, jer on kad jer kad ih je i odgledao njemu se zgadili, jer kako on kaze meni "moj dado nema vise one stare izreke koja je postojala GECA-LICA PARTIZANU TRICA" jer sloboda je redovno znala uvaliti po 3 komada, a ralzog je jer smo bili ebena zvijezdina filijala nazalost :(

Nego da se vratim na sadasnjost i buducnost :).... prvo kolo izmedju Slobode i Sarajeva bi trebala biti jedna odlicna utakmica, i ako tabela trenutno govori drugacije nazalost :(.....Steta sto nece biti publike kao inace i atmosvera nece biti onakva kakva inace bude kada igraju ove dvije ekipe.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.