AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Monolog » 17 feb 2014, 09:42

@Adam,

Florenci, Pjanić, Castan, Torosidis i Destro su duže od njega (ako ćemo gledati sinoćnju prvu postavu) u Romi. Budimo krajnje korektni i priznajmo da je Benatia taj "drznik" i vođa, uz dužno poštovanje prema Miretu i ostalim nabrojanim.

A, svakako ta odluka o kapitenu nije došla preko noći, tako da...

Nema šta GHB-e, da bi udovoljili tebi - trebali su Torosidisu dati kapitensku, iako frajer ne bi ni na mom terminu vodio glavnu riječ. :mrgreen:

@EG II,

Bolje? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 feb 2014, 09:55

ne mozes ti 'pobjeci' od adama. taman ga stavim na ignore listu, dodjem da rahat bacim komentar na utakmicu kad ono imam sta i vidjeti: moderator himself ga citirao za prvi post nove stranice :D

edit: dabogda ti se tastatura pozlatila :mrgreen:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 feb 2014, 13:40

maicon ce nekih 10ak dana biti van terena sto znaci da propusta bolognu i inter. s obzirom na trenutno stanje sa povredama bezbeli ce torosidis zaigrati desnog beka a lijevo ce bastos/romagnoli/toloi. u svakom slucaju ionako slabe bekovske pozicije postaju jos slabije i to sve u kljucnom dijelu sezone kada se napoli razigrao i prisao nam na 4 boda.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 19 feb 2014, 17:40

A ko ce gledati Torosidisa vise :oops:
embrace the chaos

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 22 feb 2014, 22:48

Utakmica za infarkt. Opet smo imali 10 šansi da riješimo utak., naravno naši mentalno retardirani u napadu, i onda u 93.min umalo 1-1. Ne znam više šta da mislim o ovoj ekipi Rome. Jeste da smo bili danas oslabljeni, ali realizacija nam je ravna nuli. O Taddeiu nemam riječi, čovjek je svaki, ama baš svaki put pogriješio. Samo s faulom može zaustaviti protivnika, hvala mu za sve ali vrijeme je da okači kopačke. Vraćaj nam Vasilisa Rudi :D Za 7 dana protiv Intera ćemo se morati uozbiljiti u napadu, ako mislimo dobiti. Inter se najviše pojačao u prelaznom roku i bit će to teška utak.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 22 feb 2014, 22:50

Hvala Pjanicu za 3 boda.A nemoj na Taddeia.Ipak je to covjek u godinama,a i opet je bolji od Torosidisa.
embrace the chaos

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 feb 2014, 22:52

koji smo qrac najednom postali ziheraši i zadovoljavamo se sa 1-0 u 55minuti :evil: :evil: baš sam se iznervirao, a idiot bastos nas je opet mogao koštati bodova :evil:
nema potpisa

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 22 feb 2014, 22:55

Denno je napisao/la:Hvala Pjanicu za 3 boda.A nemoj na Taddeia.Ipak je to covjek u godinama,a i opet je bolji od Torosidisa.
Ma rekao sam hvala mu za sve, ali nije više u stanju ni protiv Bologne odigrati korektno. Bolje se na vrijeme oprostiti pa da ga pamtimo iz boljih vremena, nego da sad sve pokvari, pa da ga pamtimo kao kloca. Da je zabio onaj zicer pretkraj, sve bi mu oprostio, a ovako je ispao kreten na kvadrat. Vasilis nije u formi, ali svakako je u ovom trenutku bolje riješenje od našeg dobrog starog Rodriga.

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 22 feb 2014, 23:29

Jako dobra Roma ove sezone, uz par kvalitetnih pojačanja tokom ljeta sljedeće sezone će biti još opasniji. Naravno pod uslovom da zadrže svoje najbolje igrače.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 23 feb 2014, 03:03

Ibracadabra je napisao/la:Jako dobra Roma ove sezone, uz par kvalitetnih pojačanja tokom ljeta sljedeće sezone će biti još opasniji. Naravno pod uslovom da zadrže svoje najbolje igrače.
Ma zadrzat cemo klinac ako dodje neka bolesna ponuda za Benatiju ili Pjanica.Ako zadrzimo ovu ekipu nekim cudom i dovedemo napokon vise tog pravog napadaca i eventualnog tog lijevog beka jer Balza,Dodo i Bastos nisu te klase onda se mozemo nadati tom skudetu.Trenutno Roma uz Napoli i Juve je daleko ispred ostalih ekipa u Italiji ali jos uvijek nismo dovoljni kvalitetni za tu ligu sampiona.Mozda i jesmo kvalitetni za prolazak te grupne faze ali osmine finala nikako.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 23 feb 2014, 21:39

Nedostaju mi DDR-ovi golovi ove sezone :) Nakon sjajnog gola u prvom kolu protiv Livorna, više se nije upisivao. Trebao bi mu trener dati malo više slobode kad je Nainggolan na terenu, pa da se DDR može češće uključivati u završnicu napada, a Rađa da ga zatvara pozadi. Jer njegov izliv emocija poslije svakog datog gola je nešto posebno i baš sam se zaželio De Rossijevih golova.

slika

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 24 feb 2014, 01:56

Iduca 2 kola bi mogla prelomiti sezonu, ako dobijemo Intera u sta ne sumnjam, i Napolija gore, to je vec teze, a Juve izgubi od Milana, Milano se dize, a Fiorenitna im iscupa bod sto i nije nevjerovatno, mogli bi da se ozbiljno uknjucimo u borbu za titulu. Nama onda ide lagan raspored, tok Juvetu bas i ne. U iduca 2 kola vjerujem da ce rasplet dogadjaja ici u nasu korist i da cemo abd na kraju uzeti Scudeto :D

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 24 feb 2014, 07:40

i ja sam pozelio koji gol od DDRa, barem iz nekog prekida ili nesto slicno. covjek je ubjedljivo najstrastveniji tip u ekipi i najludji kada su proslave u pitanju jer slavi vise nego strijelac gola.

inace, ovo mi je njegov ubjedljivo najljepsi gol (uz onaj na old traffordu al' njega sam iz ociglednih razloga potisnuo u zaborav) :mrgreen:

[youtube][/youtube]
macahz je napisao/la:Iduca 2 kola bi mogla prelomiti sezonu, ako dobijemo Intera u sta ne sumnjam, i Napolija gore, to je vec teze, a Juve izgubi od Milana, Milano se dize, a Fiorenitna im iscupa bod sto i nije nevjerovatno, mogli bi da se ozbiljno uknjucimo u borbu za titulu. Nama onda ide lagan raspored, tok Juvetu bas i ne. U iduca 2 kola vjerujem da ce rasplet dogadjaja ici u nasu korist i da cemo abd na kraju uzeti Scudeto :D
cisto sumnjam da ostajemo neporazeni u napulju, a kamoli da uzimamo sva tri boda :oops:

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 24 feb 2014, 07:44

Jeste teško, ali je i izvodljivo. :D I u kupu je moglo biti drugačije da su naši na početku iskoristili one prilike. :mrgreen:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 24 feb 2014, 11:52

protiv intera ocekujem da damo 2 gola i tako sigurno pobjedimo, sa jednim necemo dobiti sigurno jer ce palacio 99% pogoditi ono što nije u torinu, a imam osjecaj da ce biti takvih prilika ;)
nema potpisa

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 24 feb 2014, 13:26

Ja sam mišljenja da će se prije Juve odlijepiti na +10 i više nego da ćemo mi smanjiti razliku. Al eto Roma i jeste poznata po tome što je nezahvalna za prognoziranje, s nama se nikad ne zna. O Scudetu i ne razmišljam, prvo iz razloga što smatram da nisu sve kockice posložene u timu (lijevi bek,špic svjetske klase). I mi kakvi smo baksuzni po bleaju baš nam se oba lijeva beka povrijede, a tu smo ionako tanki.

Druga stvar koliko god ROMA dobro igrala, onim prugastima se pomaže iz kola u kolo. Jači su od nas, bolju ekipu imaju, uigraniji su, duže na okupu, daleko duža klupa, ali očito im je ponestalo motiva u Seriji A i ne pružaju ni blizu partije kakve se od njih očekuju, ali to sve nadoknade uglavnom sudijskim previdima. Ispadne rutinska pobjeda na kvalitet, na mišiće, a ono ustvari na pomoć sudaca (sviraju im se penali izvan 16m, a protivnicima se čisti penal ne svira ni u 16m, priznaju im se nekoliko puta golovi iz ofsajda, a poništava se Paloschiu regularan gol zbog navodnog ofsajda kojeg nije bilo ni na mapi itd. itd.). Opet će neko reći, pa sami smo krivi, da nismo prosuli bodove protiv "slabijih ekipa" ili protiv Juvea u direktnom duelu bili bi sad prvi, ali isto tako da Juve nije imao pomoć sudaca, dal' slučajno ili namjerno ne bitno, imali bi manje bodova od ove Rome ovakve kakva je.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 feb 2014, 19:53

Ne treba mastati o skudetu,Juve ima preveliku prednost,jos postoje utakmice u kojima cemo sigurno napraviti kiks,mozda Inter iduca,Napoli u gostima,Fiorentina u gostima,Cagliari u gostima i mozda jos negdje.Sudjenje ne treba komentarisati :idea:
embrace the chaos

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 24 feb 2014, 23:34

Ako dobijemo Napoli vjerujte scudeto je nas. Pa vidjeli ste sta Torinu nisu svirali u 80. min, smiejsno, cist penal ko macina suza. Al et, to je vec 7 bodova i utakmica vise, mi dobijamo Parmu to je 4 . Idu u goste Milanu i dolazi im Fiorentina, moze se destii da obje ne pobjde, mislim da je i vrijeme da ih krene taj peh, a nas bas da krene i da Napolija mlatnemo, za Inter i ne sumnjam. Vidjet cemo, ja sam vjeciti optimista i jedva cekam da se to odigra i da pridjemo na 1 bod :)

AdamSmith
Kontakt:

Post Postao/la AdamSmith » 24 feb 2014, 23:49

Imali ste vi i boljih računica nakon uvodnih 10 pobjeda.

Bitno je šta se Torinu nije sviralo, a nebitno je šta se Juventusu nije sviralo. :roll:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 feb 2014, 23:51

Treba biti iskren i reci da iduca 2 kola mogu da otklonu sve dileme po pitanju prvaka,a Bgmi i da vrate Romu u igru i prvenstvo da bude zanimljivo do samog kraja.
embrace the chaos

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.