FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Bayern veceras odradio rutinski utakmicu (iako je prvih 20 minuta bilo kriticno)...
Mogli su Bavarci veceras upisati ubjedljiviju pobjedu, da je nije bilo izmisljanja tople vode u pojedinim situacijama pred golom Arsenala.
Nadam se da nece doci do opustanja u revansu, kao sto je to bio slucaj protekle sezone i da ce rutinski izboriti plasman u 1/4 finale.
Mogli su Bavarci veceras upisati ubjedljiviju pobjedu, da je nije bilo izmisljanja tople vode u pojedinim situacijama pred golom Arsenala.
Nadam se da nece doci do opustanja u revansu, kao sto je to bio slucaj protekle sezone i da ce rutinski izboriti plasman u 1/4 finale.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ma kakvi nije to to.Toxicity je napisao/la:Guardiola još jednom objasnio zašto je jedan od najboljih..
Igra je njegovih ruku djelo, ponekad pasivno ali veoma učinkovito.
Nema Ribca i nema odmah napada po lijevoj strani. Slaba lijeva strana, traljavo totalno. Protivniku se puno lakse braniti kada sve napada ocekuje po jednom boku.
Treba sacekati povratak dva kljucna igraca i onda uzivati u utakmicama
neka onda neko kaze da Bayern nije nesto.
- rob do bagro
- Kontakt:
Muller mora popraviti slavlje nakon gola jbm trunje. 
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Ma mogo bi djeneral u mancester, da ih loma poguramo.geronimo je napisao/la:Hehe, sve dok se đeneral ne vrati.guber_90 je napisao/la:Eto ga Lahm nece vise vidjeti pozicije beka nikada, poderao je u veznom redu, dva gola Bayo dao, a Lahm dvije asistencije
.
![]()
A onda se karte ponovo miješaju.
Ps.
Posjed lopte 79%
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
farinelli123 je napisao/la:Kakva dvosmislenostNeutral je napisao/la:Nadam se da će Ribery biti spreman za uzvrat da se ne ponovi prošla sezona.
@Geronimo
Nije u mene kukanje nego:

@Bundesliga
Kritika je tu samo da se raja ne digne previše. To je uvijek mač sa dvije oštrica. Rekao sam nakon prošle sezone da imamo generaciju koja mora maksimalno iskoristiti svoj potencijal. Napisao sam da imamo ekipu koja u naredne tri sezone može uzeti još jedan trofej Lige prvaka, a i dalje stojim iza toga.
Alaba nije isti igrač bez Ribery-a. To je očigledno bilo. Znali smo od ranije da je propuh u odbrani na lijevoj strani, što se uvijek vidi na većim utakmicama. Jednostavno nije tu bilo ispomoći kao što je ima od Bilala. Neuer je odigrao fenomenalnu utakmicu i pokazao je da je trenutno prvi golman na svijetu, baš kao i prošle sezone. Dante solidan, Boateng gori od Alabe, Rafinha odličan. Lahm je pokazao šta znači biti lider, iako je pomalo tih, opet je ginuo na terenu. Thiago mi se ne sviđa, ima taj potez kojim može rasparati odbranu ali i dalje previše solira, s tim da nije siguran u dodavanjima što je za njegovu poziciju ključna stvar. KROOS je igrač utakmice, produžite ugovor s njim, šta žalite, niste židovi. Mandžo neprepoznatljiv, a Muller je igrač za velikih utakmica. Robben i Gotze standarno dobri. Pizza odlično odvukao igrača da bi Muller zabio. Javi nije u formi, izgubio je tri - četiri duela u zraku što je prosto nemoguće bilo prošle sezone. Čovjek nije izgubio duela u zraku a večeras već nabrojana tri - četiri puta. I dalje mislim da će Pep na našu žalost stavljati Lahm-a na šesticu a Javi-a na stoperu što će biti protiv Barce, Real-a, PSG-a, United-a ili Chelsea mač sa dvije oštrice.
to je to, kljucni momenat u drugom poluvremenu...Rafinha je prakticno postao desno krilo... u tandemu sa Robenom su konstantn opterecavai tu desnu stranu i izvlacili Arsenalove igrace na tu stranu.Monolog je napisao/la:Da, s tim da je Lahm pokazao Javiju kako se treba rješavati lopte. Martinez je danas vazda imao korak viška što je rezultiralo slabijom kombinatorikom i to u trenucima kada je Bayern imao igrača više.let3 je napisao/la:Kljucni potezi utakmice su izmjenemalo cudno, ali tako je...prvo Rafinha koji je bio faktor X, sa njegovim ulaskom je totalno procepila desna strana i mnogo opasnije je sve to izgledalo...a onda druge izmjene Muller i Pizaro (pogotovu Muller), to je dotuklo Arsenal.
Majstorski potezi Pepa, koji je na vrijeme osjetio izmjene.
Rafinha je radio isto što i Lahm na beku (igrao krilo), a dobro mu je došla činjenica da se "ne mora" vraćati nazad i trošiti u odbrani, jer je bilo evidentno da Arsenal ne može napasti. Sa igračem manje oni nisu opasnije zaprijetili Bayernu. Štaviše, prešli su centar samo kada je Sanogo faulirao Neuera.![]()
Muller je najzahvalniji igrač na dunjaluku.
Kasnije izmjene (Muller i Pizzaro) su dotukle Arsenal....bilo je pitanje vremena kad ce pasti drugi gol.
Ovo je taktika Pepa - strpljenje u napadu i tzv "sekundarni napad", odloženi napad, ubacivanje iz drugog plana....to je njegov zaštitni znak i evo vec u prvoj sezoni to se primilo u Bayeru.
Ovaj Bayern je trenutno tim monstruoznog potencijala
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: FC Bayern München
Jest vas Bayern razmazio,pa i kad dobijete Arsenal na Emiratima 2-0 kukate kako ne valja ovo,ne valja ono.
Jedino sto je falilo je malo vise efikasnosti,jer ste mogli dati sigurno još koji i odmah završiti priču.Arsenal čista nula,nikakva ekipa u nastavku,u akcijama nisu iznijeli lopte do centra.Nisam vjerovao ovo za Ozila i velike utakmice,ali istina,frajer se skroz izgubi i još ussere ekipu eventualnim pogotkom.
Lahm odličan,Kross isto,Robben aktivan,uvijek on u centru pažnje,ali sve što je pokušao,bilo je na neku silu.Nisam ovo od njega očekivao.
Jedino sto je falilo je malo vise efikasnosti,jer ste mogli dati sigurno još koji i odmah završiti priču.Arsenal čista nula,nikakva ekipa u nastavku,u akcijama nisu iznijeli lopte do centra.Nisam vjerovao ovo za Ozila i velike utakmice,ali istina,frajer se skroz izgubi i još ussere ekipu eventualnim pogotkom.
Lahm odličan,Kross isto,Robben aktivan,uvijek on u centru pažnje,ali sve što je pokušao,bilo je na neku silu.Nisam ovo od njega očekivao.
Keep walking.
- schweinsteiger
- Kontakt:
-
Bundesliga
- Kontakt:
Bilo mi je malo cudno da Martinez pocne u vezi a Lahm na beku gdje nije igrao vec dugo vremena, cinjenica je da sad covjek bolje igra DMF-a nego li beka. Rafko je postao zvijer
Nisam dzaba govorio da je Muller jedan od igraca Baye koji su nezamjenjivi. Jos samo se nadam da nije doslo do kakvih povreda jer su igraci primili dosta udaraca od Tobdzija.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Ja zadovoljan nisam,ni igrom prije a ni posle crvenog kartona
Vise prilika se moralo stvoriti sa umornim igracima Arsenala i igracem vise
Drugo po meni Alcantara nikad ne bi vidio prvih 11 protiv jacih ekipa,lik se previse gubi,los je nazad i sto je najgore u svakoj utakmici ima 1-2 pasa koja protivniku otvore kontru ili ti priliku za gol,to je previse za igraca koji igra na njegovoj poziciji
Nadam se brzom povratku Swajnija i da Alcantara zavrsi na klupi,u Bundesligi moze igrat
Kroos majstor,97 % tacnih dodavanja
Ugovor i 5 mil vise od Tiaga bi mu ja dao .
Vise prilika se moralo stvoriti sa umornim igracima Arsenala i igracem vise
Drugo po meni Alcantara nikad ne bi vidio prvih 11 protiv jacih ekipa,lik se previse gubi,los je nazad i sto je najgore u svakoj utakmici ima 1-2 pasa koja protivniku otvore kontru ili ti priliku za gol,to je previse za igraca koji igra na njegovoj poziciji
Nadam se brzom povratku Swajnija i da Alcantara zavrsi na klupi,u Bundesligi moze igrat
Kroos majstor,97 % tacnih dodavanja
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
Pobjeda je zaslužena, pobjeda je veliki korak prema četvrtfinalu (ovakva pobjeda naravno od 2 gola razlike). I kada se pobijedi veliki tim na strani s 2:0 onda se i ne smije previše kritikovati. Pobjedu sam očekivao, a detaljno sam već prije objasnio zašto toliko ispred u ovom duelu vidim Bayerna. Čak bi večeras, bez ikakvog potcjenjivanja Arsenala i remijem bio nezadovoljan (bez obzira to igrač više i slično).
Određene stvari mi se u početku nisu dopale, jer tada je nedostajalo agresivnosti i malo se mekano ušlo u utakmicu. Ali Arsenal je s druge strane ušao agresivno, hrabro i odlučno, a naprijed su njihovi brzi igrači stvarali probleme i stoperima a i Javiju pomalo. Ipak ne slažem se s konstatacijom Neutrala da nije bilo agresivnosti generalno, poslije je toga itekako bilo i agresivnosti i borbenosti i požrtvovanosti. Neuer je u početku bio fantastičan, da me je doveo do ekstaze, kakva samo prva parada, pa kakva onda parada kod penala. SVJETSKA KLASA, APSOLUTNA i trenutni neprikosnoveni BROJ 1. Neuerova sigurnost je prenesena na ostatak ekipe.
Nerviraju me stvari, kada se ovdje spomenu kako je Javi nezadovoljan i kako će otići jer je zapostavljen (neki to rekoše čini mi se prije utakmice). Prvo neki ljudi nasjedaju na patke, a drugo jeste li svjesni da je čovjek bio povrijeđen (pa eto vam dokaza i večeras da nije 100 % spreman). A Javi je sve u svemu odigrao vrlo dobru utakmicu, opet čitao sjajno igru, opet pokazao oštrinu, borbenost, sposobnost u duelima. Samo njemu treba još par procenata da bude onaj stari.
Sve pohvale večeras idu na račun Toni Kroosa, ne samo da je zabio gol, nego sve skoro išlo preko njega. Organizacija, pregled, smirenost, preciznost u pasovima plus taj gol = Toni Kroos večeras. Uz Neuera igrač utakmice.
O Mulleru fenomenu neću trošiti riječi, to je najspecifičniji igrač na dunjaluku....
I jednostavno zvijer, korist od tog igrača je nemjerljiva....
Da je bilo malo više preciznosti naprijed, rezultat je mogao biti još bolji. Ali jedina mana nam i jeste što fulamo dosta šansi i što bi nam završnica ove sezone mogla biti bolja.
U svakom slučaju odličan rezultat, tim sam prezadovoljan.
Određene stvari mi se u početku nisu dopale, jer tada je nedostajalo agresivnosti i malo se mekano ušlo u utakmicu. Ali Arsenal je s druge strane ušao agresivno, hrabro i odlučno, a naprijed su njihovi brzi igrači stvarali probleme i stoperima a i Javiju pomalo. Ipak ne slažem se s konstatacijom Neutrala da nije bilo agresivnosti generalno, poslije je toga itekako bilo i agresivnosti i borbenosti i požrtvovanosti. Neuer je u početku bio fantastičan, da me je doveo do ekstaze, kakva samo prva parada, pa kakva onda parada kod penala. SVJETSKA KLASA, APSOLUTNA i trenutni neprikosnoveni BROJ 1. Neuerova sigurnost je prenesena na ostatak ekipe.
Nerviraju me stvari, kada se ovdje spomenu kako je Javi nezadovoljan i kako će otići jer je zapostavljen (neki to rekoše čini mi se prije utakmice). Prvo neki ljudi nasjedaju na patke, a drugo jeste li svjesni da je čovjek bio povrijeđen (pa eto vam dokaza i večeras da nije 100 % spreman). A Javi je sve u svemu odigrao vrlo dobru utakmicu, opet čitao sjajno igru, opet pokazao oštrinu, borbenost, sposobnost u duelima. Samo njemu treba još par procenata da bude onaj stari.
Sve pohvale večeras idu na račun Toni Kroosa, ne samo da je zabio gol, nego sve skoro išlo preko njega. Organizacija, pregled, smirenost, preciznost u pasovima plus taj gol = Toni Kroos večeras. Uz Neuera igrač utakmice.
O Mulleru fenomenu neću trošiti riječi, to je najspecifičniji igrač na dunjaluku....
Da je bilo malo više preciznosti naprijed, rezultat je mogao biti još bolji. Ali jedina mana nam i jeste što fulamo dosta šansi i što bi nam završnica ove sezone mogla biti bolja.
U svakom slučaju odličan rezultat, tim sam prezadovoljan.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Haman ti prvi spomenu Noju.effe_sa je napisao/la:Neuer je u početku bio fantastičan, da me je doveo do ekstaze, kakva samo prva parada, pa kakva onda parada kod penala. SVJETSKA KLASA, APSOLUTNA i trenutni neprikosnoveni BROJ 1. Neuerova sigurnost je prenesena na ostatak ekipe.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
- el-fighter
- Kontakt:
Pep nas ponovo iznenadio sa Martinezom na zadnjem veznom, a Lahmom na beku. Prvih 20-ak minuta je bilo kriticno, ali sreca pa na golu imamo (usudio bih se reci) najboljeg golmana na svijetu. Onda smo preuzeli stvar u svoje ruke i lagano preuzimali inicijativu. Vec na poluvrijeme smo mogli otici sa prednoscu, ali Alaba pogadja stativu. U drugom poluvremenu ocekivan scenario. Arsenal se povukao i igrao na nulu, ali smo ipak pronasli rjesenje za bunker. Prvo Kroos sa svojim snajperom, a onda i Muller. Kroos veceras odigrao jako dobro i tek sada se vidi koliko mu je ono hladjenje dobro doslo. Mislim da oko ugovora nebi trebalo biti problema, jer Pep nije lud da pusti ovakvog igraca. Muller jos jednom potvrdio da je igrac za velike utakmice.
Da smo ovdje postigli jos jedan gol, usudio bi se reci da je stvar vec zavrsena, ali ovako ce biti jos price. Arsenal ce u revansu krenuti na sve i nista, a mi bi to trebali iskoristiti sa Robberyem i zavrsiti posao.
Da smo ovdje postigli jos jedan gol, usudio bi se reci da je stvar vec zavrsena, ali ovako ce biti jos price. Arsenal ce u revansu krenuti na sve i nista, a mi bi to trebali iskoristiti sa Robberyem i zavrsiti posao.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- gerdmuller
- Kontakt:
Danke i sretno u borbi za titulu protiv rusa i arapafrankqqqqq je napisao/la:Čestitke na pobjedi. Zasluženo
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- roy_makaay
- Kontakt:
Sa pola snage odrađeno,prvih 10 minuta smo prespavali , Javi izgubio par duela u skoku sa Sanogom i otvorile se flopnicima dvije prilike ,uključujući promašeni penal.Gotze je morao više pokazati, Thiago dosta rezervisan al' zato Kroos pokazao kakav je docent i začepio usta kritičarima.Mandžo u nezavidnoj poziciji jer su igrali sa 10 igrača 30 metara od svog gola.Muller pokazao da ima unikatan osjećaj za prostor, nešto neviđeno u svijetu fudbala.
Na kraju krajeva once again Football is comming HOAM !
Na kraju krajeva once again Football is comming HOAM !
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."
Stvarno.Hare_BvB je napisao/la:Haman ti prvi spomenu Noju.effe_sa je napisao/la:Neuer je u početku bio fantastičan, da me je doveo do ekstaze, kakva samo prva parada, pa kakva onda parada kod penala. SVJETSKA KLASA, APSOLUTNA i trenutni neprikosnoveni BROJ 1. Neuerova sigurnost je prenesena na ostatak ekipe.Koliko samo zicera taj covjek poskida u najbitnijim mecevima. Ni Titan mu nije ravan. Strasno.
Nekad me bude sramota što sam Krafta forsirao (sem što mi se svidio, ali i zbog gotovo 30 milki za torvata koji ima samo godinu ugovora).
Manu je zaista izrastao u veliki karakter i štimungskanone (pored golmanske klase) koji je Bayernu baš bio neophodan.
Vom Jäger zum Gejagten
Nadam se da sledeću utakmicu počinju Muller-Gotze-Schweinsteiger
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Re: Odg: FC Bayern München
Koka bolan razmazio?Cautinho je napisao/la:Jest vas Bayern razmazio,pa i kad dobijete Arsenal na Emiratima 2-0 kukate kako ne valja ovo,ne valja ono.
Nema napada po lijevom boku i normala da nije to to. To nije samo slucaj veceras nego skoro pa uvijek kada nema Ribca. Desnom stranom Bayern uvijek vise napada, ali ne toliko dominantno kao veceras, a najmanje frontalno se probija protivnik.. Onaj ko prati statistike vidjet ce razliku.
Ovako to treba da izgleda kada Bayo napada. Veceras nisu imali par napada po lijevoj strani i logicno bi bilo da je puno lakse odbrani Arsenala. To mi se nikako nije dopalo.usput, Kroosu ponuditi poboljsan ugovor. Bayo nema sutera sa distance boljeg od Kroosa. Momak je to x puta dokazao
Edit:
Evo statistike za veceras. I ovo 26% napada po lijevoj strani je bilo neprimijetno i traljavao.

Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 20 feb 2014, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
- Bayern@heart
- Kontakt:
Kakava igra kakva magija
Kažu Ricoli oštetio MKO pa naravno da jeste dao im penal iz ofsajda hahah. Penal za nas i crveni potpuno zasluženi.
Krosonja opet onaj stari izgleda hlađenje od tri utakmice dobro došlo i njemu i sad očekujem da mu Kale i Uli istovare to što traži i da potpiše novi Ugovor. O kapitenu i gri večeras šta se može reći čovjek može svaku poziciju u ekipi igrati. Također čestitke i Rafki

Krosonja opet onaj stari izgleda hlađenje od tri utakmice dobro došlo i njemu i sad očekujem da mu Kale i Uli istovare to što traži i da potpiše novi Ugovor. O kapitenu i gri večeras šta se može reći čovjek može svaku poziciju u ekipi igrati. Također čestitke i Rafki

samo da zahvalim bavarskom gigantu na vecerasnjoj pobjedi i mom podebljavanju dzepa.bravo bavarci najjaci ste
George Best and Cantona,They came to us from heaven..
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.