FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 19 feb 2014, 23:26

Pobjeda je zaslužena, pobjeda je veliki korak prema četvrtfinalu (ovakva pobjeda naravno od 2 gola razlike). I kada se pobijedi veliki tim na strani s 2:0 onda se i ne smije previše kritikovati. Pobjedu sam očekivao, a detaljno sam već prije objasnio zašto toliko ispred u ovom duelu vidim Bayerna. Čak bi večeras, bez ikakvog potcjenjivanja Arsenala i remijem bio nezadovoljan (bez obzira to igrač više i slično).

Određene stvari mi se u početku nisu dopale, jer tada je nedostajalo agresivnosti i malo se mekano ušlo u utakmicu. Ali Arsenal je s druge strane ušao agresivno, hrabro i odlučno, a naprijed su njihovi brzi igrači stvarali probleme i stoperima a i Javiju pomalo. Ipak ne slažem se s konstatacijom Neutrala da nije bilo agresivnosti generalno, poslije je toga itekako bilo i agresivnosti i borbenosti i požrtvovanosti. Neuer je u početku bio fantastičan, da me je doveo do ekstaze, kakva samo prva parada, pa kakva onda parada kod penala. SVJETSKA KLASA, APSOLUTNA i trenutni neprikosnoveni BROJ 1. Neuerova sigurnost je prenesena na ostatak ekipe.

Nerviraju me stvari, kada se ovdje spomenu kako je Javi nezadovoljan i kako će otići jer je zapostavljen (neki to rekoše čini mi se prije utakmice). Prvo neki ljudi nasjedaju na patke, a drugo jeste li svjesni da je čovjek bio povrijeđen (pa eto vam dokaza i večeras da nije 100 % spreman). A Javi je sve u svemu odigrao vrlo dobru utakmicu, opet čitao sjajno igru, opet pokazao oštrinu, borbenost, sposobnost u duelima. Samo njemu treba još par procenata da bude onaj stari.

Sve pohvale večeras idu na račun Toni Kroosa, ne samo da je zabio gol, nego sve skoro išlo preko njega. Organizacija, pregled, smirenost, preciznost u pasovima plus taj gol = Toni Kroos večeras. Uz Neuera igrač utakmice.
O Mulleru fenomenu neću trošiti riječi, to je najspecifičniji igrač na dunjaluku.... :D I jednostavno zvijer, korist od tog igrača je nemjerljiva....

Da je bilo malo više preciznosti naprijed, rezultat je mogao biti još bolji. Ali jedina mana nam i jeste što fulamo dosta šansi i što bi nam završnica ove sezone mogla biti bolja.
U svakom slučaju odličan rezultat, tim sam prezadovoljan.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 feb 2014, 23:31

effe_sa je napisao/la:Neuer je u početku bio fantastičan, da me je doveo do ekstaze, kakva samo prva parada, pa kakva onda parada kod penala. SVJETSKA KLASA, APSOLUTNA i trenutni neprikosnoveni BROJ 1. Neuerova sigurnost je prenesena na ostatak ekipe.
Haman ti prvi spomenu Noju. :? Koliko samo zicera taj covjek poskida u najbitnijim mecevima. Ni Titan mu nije ravan. Strasno.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 19 feb 2014, 23:36

Pep nas ponovo iznenadio sa Martinezom na zadnjem veznom, a Lahmom na beku. Prvih 20-ak minuta je bilo kriticno, ali sreca pa na golu imamo (usudio bih se reci) najboljeg golmana na svijetu. Onda smo preuzeli stvar u svoje ruke i lagano preuzimali inicijativu. Vec na poluvrijeme smo mogli otici sa prednoscu, ali Alaba pogadja stativu. U drugom poluvremenu ocekivan scenario. Arsenal se povukao i igrao na nulu, ali smo ipak pronasli rjesenje za bunker. Prvo Kroos sa svojim snajperom, a onda i Muller. Kroos veceras odigrao jako dobro i tek sada se vidi koliko mu je ono hladjenje dobro doslo. Mislim da oko ugovora nebi trebalo biti problema, jer Pep nije lud da pusti ovakvog igraca. Muller jos jednom potvrdio da je igrac za velike utakmice.

Da smo ovdje postigli jos jedan gol, usudio bi se reci da je stvar vec zavrsena, ali ovako ce biti jos price. Arsenal ce u revansu krenuti na sve i nista, a mi bi to trebali iskoristiti sa Robberyem i zavrsiti posao.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 feb 2014, 23:38

frankqqqqq je napisao/la:Čestitke na pobjedi. Zasluženo
Danke i sretno u borbi za titulu protiv rusa i arapa ;)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 19 feb 2014, 23:38

Sa pola snage odrađeno,prvih 10 minuta smo prespavali , Javi izgubio par duela u skoku sa Sanogom i otvorile se flopnicima dvije prilike ,uključujući promašeni penal.Gotze je morao više pokazati, Thiago dosta rezervisan al' zato Kroos pokazao kakav je docent i začepio usta kritičarima.Mandžo u nezavidnoj poziciji jer su igrali sa 10 igrača 30 metara od svog gola.Muller pokazao da ima unikatan osjećaj za prostor, nešto neviđeno u svijetu fudbala.

Na kraju krajeva once again Football is comming HOAM !
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 feb 2014, 23:38

Hare_BvB je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Neuer je u početku bio fantastičan, da me je doveo do ekstaze, kakva samo prva parada, pa kakva onda parada kod penala. SVJETSKA KLASA, APSOLUTNA i trenutni neprikosnoveni BROJ 1. Neuerova sigurnost je prenesena na ostatak ekipe.
Haman ti prvi spomenu Noju. :? Koliko samo zicera taj covjek poskida u najbitnijim mecevima. Ni Titan mu nije ravan. Strasno.
Stvarno.

Nekad me bude sramota što sam Krafta forsirao (sem što mi se svidio, ali i zbog gotovo 30 milki za torvata koji ima samo godinu ugovora).
Manu je zaista izrastao u veliki karakter i štimungskanone (pored golmanske klase) koji je Bayernu baš bio neophodan.
Vom Jäger zum Gejagten

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 19 feb 2014, 23:40

Nadam se da sledeću utakmicu počinju Muller-Gotze-Schweinsteiger
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Bilall
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la Bilall » 19 feb 2014, 23:40

Cautinho je napisao/la:Jest vas Bayern razmazio,pa i kad dobijete Arsenal na Emiratima 2-0 kukate kako ne valja ovo,ne valja ono.
Koka bolan razmazio? :lol: Ja prezadovoljan pobjedom a sada sto govorimo o cinjenicama je druga stvar. :D
Nema napada po lijevom boku i normala da nije to to. To nije samo slucaj veceras nego skoro pa uvijek kada nema Ribca. Desnom stranom Bayern uvijek vise napada, ali ne toliko dominantno kao veceras, a najmanje frontalno se probija protivnik.. Onaj ko prati statistike vidjet ce razliku.
slikaOvako to treba da izgleda kada Bayo napada. Veceras nisu imali par napada po lijevoj strani i logicno bi bilo da je puno lakse odbrani Arsenala. To mi se nikako nije dopalo.

usput, Kroosu ponuditi poboljsan ugovor. Bayo nema sutera sa distance boljeg od Kroosa. Momak je to x puta dokazao 8-)

Edit:
Evo statistike za veceras. I ovo 26% napada po lijevoj strani je bilo neprimijetno i traljavao.
slika
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 20 feb 2014, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 19 feb 2014, 23:43

Kakava igra kakva magija :D Kažu Ricoli oštetio MKO pa naravno da jeste dao im penal iz ofsajda hahah. Penal za nas i crveni potpuno zasluženi.

Krosonja opet onaj stari izgleda hlađenje od tri utakmice dobro došlo i njemu i sad očekujem da mu Kale i Uli istovare to što traži i da potpiše novi Ugovor. O kapitenu i gri večeras šta se može reći čovjek može svaku poziciju u ekipi igrati. Također čestitke i Rafki
slika

kingwazza
Kontakt:

Post Postao/la kingwazza » 19 feb 2014, 23:43

samo da zahvalim bavarskom gigantu na vecerasnjoj pobjedi i mom podebljavanju dzepa.bravo bavarci najjaci ste
George Best and Cantona,They came to us from heaven..
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 feb 2014, 23:45

Rastavili smo Arsenal na proste faktore,naravno očekivano.

Po meni Kroos igrač utakmice,pasove dijeli ko rukom on je prelomio meč.
Mislim da je večerašnjom partijom dobio produženje ugovora od Ulija,sigruno se neće štediti.

Alaba jedna od lošijh partija i fkt ne znam zato Kroos nije pucao penal on mi se čini kao najsigurniji.

Imao sam neki predosjećaj da će Muller blijesnuti večeras,Mandžo neprimjetan.

Manuel Neuer - TITAN

Riješili smo većinu posla već u Londonu, sad nam ostaje da ih dotučemo u Minhenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 feb 2014, 23:46

Ocekivana i zasluzena pobjeda.Utakmicu je odlucio Szczęsny.Hvala mu na tome.Kroos igrac utakmice.Neuer fantastican.Mora se priznati lijepa podrska domacih navijaca,puno puno bolja nego Cityevih vs Barce i naravno nasih koji su opet napravili fantastican stimmung.Vidim forumas Prle spominje Boatenga.Apsolutno se slazem.Prosjecan igrac i veliki kikser.Nikad od njega svjetske klase.Samo mi,navijaci Bayerna koji gledamo nasu svaku tekmu znamo koliko Ribery znaci ovoj ekipi.Jednostavno to nije ista ekipa,s njim i bez njega.U uzvratu treba biti ozbiljan pristup,maksimalna koncentriranost i obrana mora odigrati dobro i nece biti nikakvih problema.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 feb 2014, 23:48

Saurman je napisao/la:Rastavili smo Arsenal na proste faktore,naravno očekivano..
e jbg sad
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 feb 2014, 23:49

legenda reala je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Rastavili smo Arsenal na proste faktore,naravno očekivano..
e jbg sad
Pa mislio je na 2 poluvrijeme :P
- Karl-Heinz Rummenigge

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 19 feb 2014, 23:51

U principu sam zadovoljan rezultatom ali igra moze biti mnogo bolja,a mislim i da je Pep veceras vidio neke stvari i da ce ih ispravit u buducnosti.Sto se mene tice jedino nisam zadovoljan Alabom i Thiagom,puno sam od njih ocekivao ali veceras nisu imali ni trunke hrabrosti da nesto ucine sami,bacali su loptu kao da je vruc krompir :?

Jedva cekam revans,mislim da cemo uzivat vise nego veceras ;)

slika
Zadnja izmjena: autogol, dana/u 20 feb 2014, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 19 feb 2014, 23:52

Veceras nekoliko igraca koji su odigrali ispod svog nivoa.

1.Mandzo neprimjetan, vise pricao nego sto je igrao. ;)
2.Alaba,uz promasen penal, imao nekoliko pogresnih dodavanja, totalno van utakmice. ;)
3.Boateng, ispodprosjecan,morao je biti zamijenjen na poluvremenu.
4.Thiago, meni iskreno nije jasna njegova uloga u vecerasnjem mecu :?

Eto da malo kritikujem jbg. halalite :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 feb 2014, 23:55

legenda reala je napisao/la:
e jbg sad
Zar nismo,vile ih nosale više od sat vremena,18 šuteva u okvir,stative.Rezulat je mnogo biti mnogo uvjeljiviji.

Arsenal je dobro parirao 15tak min i to je sve.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 19 feb 2014, 23:56

St reci za samu tekmu,rutisniski odigrano ali ni lose ni blizu prave igre bayerna kako inace igra.Prvih 5,20 minuta pruzio vise nego dostojan otpor,,od 20 pa nadalje lagana uspostava dominacije do samoga kraja ,narocito nakon crvenog scesnog, sto se i ocekivalo nakon toga .STo se tice same igre bayerna veom lose igra odigrana iznenadilo me iskreno bez bobicajne agresivnosti presinga,preveliko meljanje lopte ,a opet ne mozes se zamjerini ni wengeru jer je povezao neke stvari koje su nas u polovini prvog poluvremena kocile,na srecu od tada pa do samoga karaja nasli smo neki recept igrao je samo jedan tim.

Sto se tice aktera tekme sa nase strane snajper ,momcina momacki odradio tekmu kako treba zapecatio pogotkom,roben takodje vrlo dobar mada sam ocekivao malo vise ,al opet sav teret je bio pao na njegovu stranu ,gece skoro solidan ali sikreno nije dao ono sto se ocekivalo od njega ,bez znacajnih prodora ,dobar dio tekme je bio pasivan ,mandzo indisponiran lose izdanje,miler al to g cojka ama bas nikad aali bas nikada ne treba otpisati ,mnogi bi dali guzice da imaju jednog milera .

:twisted: :twisted: :twisted: ,kako me je cigo tiago iznervirao pa to nije normalno uz alabu i najgori na terenu covjek je defanzivo operiran zato su nas i arsici namucili prvih 20 minuta jer nema one uobicajnosti koj svajni lili lahm rade kada su na toj poziciji,covjek uz duzno postovanje i njegovu kvalitetu ne moze aposlutno igrati jace tekme javi i svajni se moraju rotirati dok cigi davati laske tekme za njega ima vremena ima potencijal ima sve ali mora jos dosta raditi narocito na polju defanzive,

Alaba nikad losiji ,dugo vremena ne pmatim da je ovako lose odigrao ,kao sto neki spomenuise sam je bio nije tu toliko bilo potpore koja inace biva kada je ribac ali morao je opet puno bolje odigrati ,sto se tice boe.tu je odmah rame uz ream sa cigom i alabom ,napravio je par malo jacih i naivnih gresaka medju kojima je posebno istaknuti penal.Dante sta da kazem za njega dobra odigrana tekam ,ne zanm momci za vas ali meni nekako dante djeluje da je izgubio na brzini u odnosu na proslu sezonu ,ne zavisno od trkackih sposobnosti arsice veceranje navale.

Noer KRALJ golmana.

Sve u svemu rezultatom sam zadovoljan mogo je se jos mozda jedan gol uvaliti ,ali eto dobro je i ovako jako dobar kapital pre revanss,arsenal je svoje sanse sveo na minimum ,tesko da mogu nesto slicno ponoviti kao prosle sezone ,necu da kazem da nece se boriti i dati sve od sebe ,jer ovaj arsic je jaci i iskusiniji u odnosu na proslu sezonu, puno ozbiljnije pristupio mecu pokazli su karakter bar u odredjenom periodu.

Kazem arsic ima minimalne sanse za dalje pa cak i uz povratak aretete i remzia,kod nas se vracaju ribac ,i general koji uz duzno postovanje lahmu i cigi mora igrati na datoj poziciji ipak je on majstor svoga faha.
Zadnja izmjena: PEP, dana/u 19 feb 2014, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 19 feb 2014, 23:57

Treba napomenuti da vec 5 utakmica zaredom nismo primili gol ;)

I zaboravio sam pohvaliti Lahma, dvije asistencije veceras.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 feb 2014, 23:59

Cestitam na pobjedi :)
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.