Određene stvari mi se u početku nisu dopale, jer tada je nedostajalo agresivnosti i malo se mekano ušlo u utakmicu. Ali Arsenal je s druge strane ušao agresivno, hrabro i odlučno, a naprijed su njihovi brzi igrači stvarali probleme i stoperima a i Javiju pomalo. Ipak ne slažem se s konstatacijom Neutrala da nije bilo agresivnosti generalno, poslije je toga itekako bilo i agresivnosti i borbenosti i požrtvovanosti. Neuer je u početku bio fantastičan, da me je doveo do ekstaze, kakva samo prva parada, pa kakva onda parada kod penala. SVJETSKA KLASA, APSOLUTNA i trenutni neprikosnoveni BROJ 1. Neuerova sigurnost je prenesena na ostatak ekipe.
Nerviraju me stvari, kada se ovdje spomenu kako je Javi nezadovoljan i kako će otići jer je zapostavljen (neki to rekoše čini mi se prije utakmice). Prvo neki ljudi nasjedaju na patke, a drugo jeste li svjesni da je čovjek bio povrijeđen (pa eto vam dokaza i večeras da nije 100 % spreman). A Javi je sve u svemu odigrao vrlo dobru utakmicu, opet čitao sjajno igru, opet pokazao oštrinu, borbenost, sposobnost u duelima. Samo njemu treba još par procenata da bude onaj stari.
Sve pohvale večeras idu na račun Toni Kroosa, ne samo da je zabio gol, nego sve skoro išlo preko njega. Organizacija, pregled, smirenost, preciznost u pasovima plus taj gol = Toni Kroos večeras. Uz Neuera igrač utakmice.
O Mulleru fenomenu neću trošiti riječi, to je najspecifičniji igrač na dunjaluku....
Da je bilo malo više preciznosti naprijed, rezultat je mogao biti još bolji. Ali jedina mana nam i jeste što fulamo dosta šansi i što bi nam završnica ove sezone mogla biti bolja.
U svakom slučaju odličan rezultat, tim sam prezadovoljan.

Ovako to treba da izgleda kada Bayo napada. Veceras nisu imali par napada po lijevoj strani i logicno bi bilo da je puno lakse odbrani Arsenala. To mi se nikako nije dopalo.