Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
nemoj ti ziv biobparena je napisao/la:Sad kad Ikera pišate - strasno nesto.LenBias je napisao/la:kad se tako sjetim te skorije historije i igraca kako mi je samo bio drag igrac baptista, pravi tenk
a ikerova reakcija na kraju tog gore videa je nevidjena emocija, strasno nesto
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Prvi put da je u pravu rerna.
Nedostaje nam Mesud strasno,ja stetocine braco moja draga

mirzatele je napisao/la:Nedostaje nam Mesud strasno,ja stetocine braco moja draga![]()

To je to.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven
Pa i zbog njegovog odlaska je djelom odbrana jaca.
Jer si prosle godine imao 2 igraca bez defanzivnih obaveza , a ove samo Ronalda.
I to se bome osjeti.
Izgubilo se malo na mastovitosti,kreativnosti u napadu , al vjerujem da smo opcenito bolja ekipa nego prosle sezone.
Malo koja ekipa ima klasicnu desetku za koju trebas imati dupli blok i prodorne igrace naprijed koje ce spajat s golom , i previse se igra mora podredit takvim igracima.
Ovako kako je novi trend u fudbalu ;
tri igraca u vezi , tri igraca u liniji koji mogu raditi sve pomalo
a najvise trcati..
Samo da se jos uigraju , vjerujem da ce dosegnuti i taj nivo "kreativnosti" prema naprijed.
A defanzivno su vec daleko cvrsci sa vise trke i ritma.
Jer si prosle godine imao 2 igraca bez defanzivnih obaveza , a ove samo Ronalda.
I to se bome osjeti.
Izgubilo se malo na mastovitosti,kreativnosti u napadu , al vjerujem da smo opcenito bolja ekipa nego prosle sezone.
Malo koja ekipa ima klasicnu desetku za koju trebas imati dupli blok i prodorne igrace naprijed koje ce spajat s golom , i previse se igra mora podredit takvim igracima.
a najvise trcati..
Samo da se jos uigraju , vjerujem da ce dosegnuti i taj nivo "kreativnosti" prema naprijed.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Još da nam se Perhan ozljedi na duže vrijeme, ovo će biti tim i po u odnosu na onaj prije Nove godine.
nemoj tako, neka perhana, bori se ove sezone kao lav, igra timski vise nego ikad u zivotu 
Raul_64 je napisao/la:Pa i zbog njegovog odlaska je djelom odbrana jaca.
I to se bome osjeti.
a najvise trcati..
Iskreno sumnjam da cemo dozivjeti neki napredak u toj "kreativnosti" ,bas zbog nedostatka dok jednog pravog centralnog trkaca.
Ako je neko gledao PSG protiv leverkusena ,igraju isto ko i mi 4 3 3,al recimo kod njih 2 igraca na sredini uvijek aktivno ucestvuju prema napred,matuidi ,mota ili verrati. Imaju 2 krila koja se aktivno vracaju nazad i uvlace u sredinu. I to im omogucava vecu kontrolu i bolju pas igru. Imas matuidija koji pokriva svaki dio terena i to je ono sto nama puno fali trenutno.
Dok recimo kod nas ako se protivnik povuce i prepusti nam inicijativu skroz,dobro to izgleda,jer luka i di maria imaju vise slobode prema napred,al recimo cim protivnik krene igrati otvoreno i u igri ukojoj nas pokusava napasti koliko toliko,luka se tu dosta zrtvuje ,tj njegove ofanzivne sposobnosti jer mora ostati vise nazad i cuvati alonsa koji je trkacki limitiran,a di maria ima neke ogranicene centralne kretnje,uvijek je tamo po lijevoj strani,a napred kad krene precesto se odlucuje za neki centarsut.
I precesto se desava to da recimo bale ili ronaldo dobiju loptu na nekih 40m od gola i krenu u sredinu,ili u prodor,i nemaju ispomoc od strane centralnih igraca,nema tog nekog trokuta koji bi se stvorio da se mogu odigrati 2-3 kratka dodavanja ili nesto sl.
Al dobro,ovo je trenutno najbolje sto anceloti moze uraditi,s obzirom da je isco totalno podbacio,llara jos gori,trece opcije nema,ne znam sto nije davao vise prilika casemeiru na sredini,al de.
Za sad nas izvlaci najvise potencijal ofanzivni na krilima koji imamo i dobri benzenjema,al mislim da to jos treba trkacki uigrati,tj ove napred vise zaduziti da se vracaju ,ubacuju u sredinu,rotiraju i sl.,da bi se dobila ta dodatna kontrala i kreativnost.
Bilbao nas je satrao presingom,i pitanje je samo koja ce ekipa biti sljedeca koja ce tu taktiku primjeniti,a bez prave pomoci ovih napred ,sredina nam to ne moze podnijeti.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
U subotu Elche,prosli put smo ih dobili jedva xD cini mi se da je bio penal nad pepeom imaginarni u 90+
Valjalo bi im sad par komada uvaliti.
Valjalo bi im sad par komada uvaliti.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
minimalno tri razlike za real, benzema, bale i jese daju sigurno, ostalo cemo da vidimo 
Derbi protiv patetika sudi Carlos Delgado Ferreiro ,11 utakmica nam sudio ,8 pobijeda i 3 remija 
http://www.realmadrid.com/en/news/2014/ ... lmadridcom" onclick="window.open(this.href);return false;
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- Consigliere
- Kontakt:
Schalke. Mislim, vjerovatno jer im je to jedina sansa da nam barem zaprijete. Zna se koliko su trkacki jake njemacke ekipe i to je jedan od glavnih razloga zasto s njima tradicionalno imamo probleme.suhi je napisao/la:
Bilbao nas je satrao presingom,i pitanje je samo koja ce ekipa biti sljedeca koja ce tu taktiku primjeniti,a bez prave pomoci ovih napred ,sredina nam to ne moze podnijeti.
Bilbao je nama uradio ono sto je Mourinho uradio Barceloni: visok presing, pritisak na zadnju liniju, koristenje defanzivno slabijih bekova (Marcelo-Carvajal kod nas), ogranicenje prostora i stalan pritisak na vezne igrace, dupliranje najboljih...
Ipak, dvije utakmice se igraju, skoro nemoguce ocekivati primjenu ove taktike na 180 minuta, jednom se moraju povuci a onda zna se sta im slijedi...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Benzema is Real Madrid's top goal-scorer in 2014 
Iduća nedjelja sa Atleticom,vjerovatno najbitnija tekma do sad u prvenstvu.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Dobićemo ih.Igraju dobro,ali za razliku od nas nisu ništa napredovali u odnosu na septembar.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
El Real Madrid está sondeando el fichaje de Thibaut Courtois 
pero mi te volimo, pero mi te volimo 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.