FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
znaci obecava ovo od danas 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Dobra zapažanjaFKZ1921 je napisao/la:Bio sam danas u Medjugorju!
Povrede su diktirale sastav.Sitne povrede imaju Svraka,Selim,Zola,uz ovo od ranije,Kerla,Emrah i Dado,i ovo jos ranije Kvesa i Benjo,onda Ara,haman jedan kompletan tim.
Znaci poceo je Filip na golu,branio bez greske,mada nije ni imao nesta puno braniti.Zadnja linija je dosta dobro funkcionisala u prvom pol.,skoro bez greske.Solidno je radila sredina terena,Enis sasvim dobar.Baja i Ramic dosta dobri,Brkovic nako.Zabili smo rano,dobar sut Sadikovica u raslje.
Drugo pol.Antolovic na golu,ostalo sve isto.Siroki bolje krenuo,napravili su blagi pritisak,izgubili smo bez veze loptu na sredini terna,korner,dobar centarsut i gol glavom,igrac iz drugog plana.
Drugi gol iz nicega.Onda penal i povreda Antolovica,zakacio ga je igrac koljenom u glavu,bilo je vrlo ruzno,al inf.od prije pola sata je da je dobro.
Usli su Jamak,Fejzic,Memija.Pozvao je bio Dino i Benju da se pripremi da udje,nije usao ali je to dobar znak,znaci da je mtu,vrlo blizu da pocne igrati.
Puhao je poprilicno jak vjetar a i teren je bio dosta los.
Sve u svemu,nije to lose izgledalo,cak i sa ovakvim timom.Mislim da mozemo biti optimisti,mada ce stvarno puno toga zavisiti od daljnjeg razvoja situacije oko povreda.Fakat su povrijedjeni igraci koji nose prevagu i povratak svakog od njih ce puno znaciti.

Ma, biće to puno bolje dok se vrati Ara, jer je Ramić danas bio skroz indisponiran.
I više od toga, buraz, vjeruj. Igramo tečno, na prvu, od noge do noge. Dino autoritativno vikao na igrače tokom čitave utakmice, najviše na Sadikovićafedeltafrotta je napisao/la:znaci obecava ovo od danas

Kakva je situacija s Antolovićem, šta je s tom povredom ? Ovi što su u Međugorju, ako znaju ?
Kažu nemoj vode vruć, kod nas propuh ubija
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija.
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija.
-
- Kontakt:
evo ako nekoga zanima nastanak naselja Grbavica, a nije pogledao

Mi smo Željini, Željo je naš!
Eto kaze covjek(ovaj fkz iznad) gledo utakmicu i branio drugo poluvrijeme...ovi vam na zvanicnoj pisu izasao u prvoj minuti,mozda su dva put igraliGrokok je napisao/la:Kakva je situacija s Antolovićem, šta je s tom povredom ? Ovi što su u Međugorju, ako znaju ?

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Kako god da je potres mozga zna biti **** stvar.
Sjetite se Svrake kada je imao blazi potres, koliko je ono bio out terena?
Nadam se samo da ce biti sve uredu sa Marjanom..
Jos ako se u kupu izvucemo.. Dajte, ljudi..
Sjetite se Svrake kada je imao blazi potres, koliko je ono bio out terena?
Nadam se samo da ce biti sve uredu sa Marjanom..
Ma nema teorije da ce zabraniti najzanimljiviji derbi posljednih godina...Molimo navijače da razumiju razloge donošenja odluke i da stadione u proljetnom dijelu sezone iskoriste za podršku svojim ekipama, te da se suzdrže od stvari koje bi mogle našteti njihovim klubovima u ovoj situaciji - poručili su iz NSBiH.
Jos ako se u kupu izvucemo.. Dajte, ljudi..
-
- Kontakt:
Ljubav naša od zakona jača 

mavi je napisao/la:Ramić danas očajan, Brković veoma dobar
Kome da ja sad vjerujem.FKZ1921 je napisao/la:Baja i Ramic dosta dobri,Brkovic nako.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ako budes vjerovao obojici ispada da nijedan veze nemaVirtu4l je napisao/la:mavi je napisao/la:Ramić danas očajan, Brković veoma dobarKome da ja sad vjerujem.FKZ1921 je napisao/la:Baja i Ramic dosta dobri,Brkovic nako.

A ko to radi iz BiH baš me zanima ?pile87 je napisao/la:E jesi nasao kome ces vjerovatimiky_hz je napisao/la:Udario glavom od sto dok je potpisivao
http://www.transfermarkt.com/en/marijan ... ktErgebnispa jel znas kako unose ove podatke i ko to radi za BiH

-
- Kontakt:
Sačekaj jesi li i ti bio u Međugorju? Ako nisi molim te nemoj donositi zaključke da smo sa Ramićem ekipa koja igra sa deset igrača. Mladom igraču praviš pritisak a da nisi ni gledao (ako nisi). Koliko vidim ova dvojica što su bili imaju različita mišljenja o pruženom od strane Brkovića i Ramića danas. Čuo sam i ja da mali Ramić odlično radi i nemojte da dozvolimo da momku nakon jedne tekme pravimo probleme, pogotovo jer je mlad. Nadam se da me razumiješ.RiverPlate je napisao/la:Očigledno nismo počeli sa Jamakom i Arom koji se još nije priključio, a iz priloženog se vidi da smo sa Ramićem kao sa Lazarom ekipa sa deset igrača na terenu a ne jedanaest!Raduje me povratak Brkovića biće to dobro s njim na nekom krilu, lik je sa loptom među najbržim igračima u ligi, ako ne i najbrži!Nije bilo ni Kerle, tako da sam zadovoljan, mora se popraviti ova igra u odbrani kad se brane prekidi, u tome smo vazda najjači bili, niko nam tako gola nije mogao dati, a sad prešlo u naviku tako primati golove, kad se Kerla vrati, koji je ruku na srce gospodar takvih situacija i taj segment igre će se maksimalno popraviti!
Da pitam ovu dvojicu što su gledali da mi kažu je l to Ara dole jer jedan je napisao da ni Ara nije igrao zbog sitne povrede ako sam dobro razumio. Interesuje me i kako izgleda BUčan na lijevom beku. To me navjiše brine i jedino me nervira taj lijevi bek a za sve ostalo se nisam ni najmanje brinuo. Negdje sam pročitao da je nakon ulaska Fejzića, Mladen prešao desno a Stana otišao lijevo. Po meni to bi bilo najbolje dok se ne oporavi Benjo jer na stopera bi mogao Hasanović ili Kerla sa Bogdanovićem. Mada opet način na koji mi igramo mi govori da nam treba jedan brzi stoper kao Zeljković jer uglavnom držimo loptu u posjedu i treba nam neko brz ako je izgubimo. Isto tako i za golmana sam govorio da nam je možda sad bolji Lončarić jer je na osnovu onoga što sam vidio bolji golman u situacijama 1 na 1 a lošiji na centaršutevima od Antolovića a nas će ove lošije ekipe uglavnom ganjati iz kontri a i sa ovim boljima igramo kući gdje ćemo uglavnom mi napadati.
Marijan Antolović koji se nakon pola godine vratio na Grbavicu, u jučerašnjem prijateljskom meču protiv Širokog Brijega u Međugorju doživio je potres mozga te je hitno prebačen u bolnicu.
Iako se u prvi mah mislilo da se radi o teškoj povredi na sreću igrača, stručnog štaba ali i navijača Željezničara Antolović nije teže povrijeđen te bi se nakon kraće pauze trebao vratiti na teren.
''Istina je da se u prvi mah mislilo da se radi o težoj ozljedi, jer sam izgubio svijest, a i sjećanje, na svu sreću nije tako. Napustio sam bolnicu ali moram strogo mirovati narednih pet, šest dana, a onda ću imati kontrolu i vidjeti šta će se dešavati dalje kada je moj oporavak u pitanju. Osjećam se bolje i nadam se da ću uskoro početi sa treninzima i konkurisati za utakmice koje nas očekuju''.
Jučer su pojedini mediji u našoj državi ali i Rumuniji napisali kako je Antolović potpisao za Universitateta Craiovu, ali je golman Željezničara na šaljiv način prokomentarisao te natpise.
''Koliko se sjećam prije sudara sa igračem Širokog Brijega i gubtka svijesti i pamćenja, bio sam igrač Želje i potpisao sam ugovor sa tom ekipom. Jedino ako se šta u međuvremenu nije promijenilo a da se ja ne sjećam'' izjavio je uz osmijeh za ****.ba Marijan Antolović koji je rekao da su apsolutne gluposti natpisi da napušta Želju i odlazi u Rumuniju.
Iako se u prvi mah mislilo da se radi o teškoj povredi na sreću igrača, stručnog štaba ali i navijača Željezničara Antolović nije teže povrijeđen te bi se nakon kraće pauze trebao vratiti na teren.
''Istina je da se u prvi mah mislilo da se radi o težoj ozljedi, jer sam izgubio svijest, a i sjećanje, na svu sreću nije tako. Napustio sam bolnicu ali moram strogo mirovati narednih pet, šest dana, a onda ću imati kontrolu i vidjeti šta će se dešavati dalje kada je moj oporavak u pitanju. Osjećam se bolje i nadam se da ću uskoro početi sa treninzima i konkurisati za utakmice koje nas očekuju''.
Jučer su pojedini mediji u našoj državi ali i Rumuniji napisali kako je Antolović potpisao za Universitateta Craiovu, ali je golman Željezničara na šaljiv način prokomentarisao te natpise.
''Koliko se sjećam prije sudara sa igračem Širokog Brijega i gubtka svijesti i pamćenja, bio sam igrač Želje i potpisao sam ugovor sa tom ekipom. Jedino ako se šta u međuvremenu nije promijenilo a da se ja ne sjećam'' izjavio je uz osmijeh za ****.ba Marijan Antolović koji je rekao da su apsolutne gluposti natpisi da napušta Želju i odlazi u Rumuniju.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Za Ramića je većina koja je gledala jučerašnju utakmicu složna u ocjeni da juče nije bio na željenom nivou, što ne mora ništa da znači. Primi on loptu u šesnaestercu i van njega, ali nakon par sekundi je izgubi iz razloga što nije uspjevao da se zagradi ili da je proslijedi dalje. Možda se Rama u narednim utakmicama probudi i ja se iskreno nadam da će i biti i tako, ali, ono što je juče prikazao, definitivno nije ostavilo nikakav utisak na mene i na ostale gledaoce. Are juče nije bilo u Međugorju, Brković je definitivno osvježenje na krilu, brz, nezgodan za protivničke odbrane, par puta je probio i proslijedio loptu prema naprijed, ali tu dolazimo do onoga što sam ranije pisao, realizacija nam je TRENUTNO nula. Još da dadam da je Baja solidno odigrao na desnom krilu, ali, definitivno bi, po meni, mogao pružiti više na lijevom krilu. Sejo je odlično odigrao na beku.zaboljisportuBiH je napisao/la:Sačekaj jesi li i ti bio u Međugorju? Ako nisi molim te nemoj donositi zaključke da smo sa Ramićem ekipa koja igra sa deset igrača. Mladom igraču praviš pritisak a da nisi ni gledao (ako nisi). Koliko vidim ova dvojica što su bili imaju različita mišljenja o pruženom od strane Brkovića i Ramića danas. Čuo sam i ja da mali Ramić odlično radi i nemojte da dozvolimo da momku nakon jedne tekme pravimo probleme, pogotovo jer je mlad. Nadam se da me razumiješ.RiverPlate je napisao/la:Očigledno nismo počeli sa Jamakom i Arom koji se još nije priključio, a iz priloženog se vidi da smo sa Ramićem kao sa Lazarom ekipa sa deset igrača na terenu a ne jedanaest!Raduje me povratak Brkovića biće to dobro s njim na nekom krilu, lik je sa loptom među najbržim igračima u ligi, ako ne i najbrži!Nije bilo ni Kerle, tako da sam zadovoljan, mora se popraviti ova igra u odbrani kad se brane prekidi, u tome smo vazda najjači bili, niko nam tako gola nije mogao dati, a sad prešlo u naviku tako primati golove, kad se Kerla vrati, koji je ruku na srce gospodar takvih situacija i taj segment igre će se maksimalno popraviti!
Da pitam ovu dvojicu što su gledali da mi kažu je l to Ara dole jer jedan je napisao da ni Ara nije igrao zbog sitne povrede ako sam dobro razumio. Interesuje me i kako izgleda BUčan na lijevom beku. To me navjiše brine i jedino me nervira taj lijevi bek a za sve ostalo se nisam ni najmanje brinuo. Negdje sam pročitao da je nakon ulaska Fejzića, Mladen prešao desno a Stana otišao lijevo. Po meni to bi bilo najbolje dok se ne oporavi Benjo jer na stopera bi mogao Hasanović ili Kerla sa Bogdanovićem. Mada opet način na koji mi igramo mi govori da nam treba jedan brzi stoper kao Zeljković jer uglavnom držimo loptu u posjedu i treba nam neko brz ako je izgubimo. Isto tako i za golmana sam govorio da nam je možda sad bolji Lončarić jer je na osnovu onoga što sam vidio bolji golman u situacijama 1 na 1 a lošiji na centaršutevima od Antolovića a nas će ove lošije ekipe uglavnom ganjati iz kontri a i sa ovim boljima igramo kući gdje ćemo uglavnom mi napadati.
- ZELJOx4xlife
- Kontakt:
Realizacija ce se popraviti sa Arommavi je napisao/la:Za Ramića je većina koja je gledala jučerašnju utakmicu složna u ocjeni da juče nije bio na željenom nivou, što ne mora ništa da znači. Primi on loptu u šesnaestercu i van njega, ali nakon par sekundi je izgubi iz razloga što nije uspjevao da se zagradi ili da je proslijedi dalje. Možda se Rama u narednim utakmicama probudi i ja se iskreno nadam da će i biti i tako, ali, ono što je juče prikazao, definitivno nije ostavilo nikakav utisak na mene i na ostale gledaoce. Are juče nije bilo u Međugorju, Brković je definitivno osvježenje na krilu, brz, nezgodan za protivničke odbrane, par puta je probio i proslijedio loptu prema naprijed, ali tu dolazimo do onoga što sam ranije pisao, realizacija nam je TRENUTNO nula. Još da dadam da je Baja solidno odigrao na desnom krilu, ali, definitivno bi, po meni, mogao pružiti više na lijevom krilu. Sejo je odlično odigrao na beku.zaboljisportuBiH je napisao/la:Sačekaj jesi li i ti bio u Međugorju? Ako nisi molim te nemoj donositi zaključke da smo sa Ramićem ekipa koja igra sa deset igrača. Mladom igraču praviš pritisak a da nisi ni gledao (ako nisi). Koliko vidim ova dvojica što su bili imaju različita mišljenja o pruženom od strane Brkovića i Ramića danas. Čuo sam i ja da mali Ramić odlično radi i nemojte da dozvolimo da momku nakon jedne tekme pravimo probleme, pogotovo jer je mlad. Nadam se da me razumiješ.RiverPlate je napisao/la:Očigledno nismo počeli sa Jamakom i Arom koji se još nije priključio, a iz priloženog se vidi da smo sa Ramićem kao sa Lazarom ekipa sa deset igrača na terenu a ne jedanaest!Raduje me povratak Brkovića biće to dobro s njim na nekom krilu, lik je sa loptom među najbržim igračima u ligi, ako ne i najbrži!Nije bilo ni Kerle, tako da sam zadovoljan, mora se popraviti ova igra u odbrani kad se brane prekidi, u tome smo vazda najjači bili, niko nam tako gola nije mogao dati, a sad prešlo u naviku tako primati golove, kad se Kerla vrati, koji je ruku na srce gospodar takvih situacija i taj segment igre će se maksimalno popraviti!

SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!
-
- Kontakt:
@mavi hvala velika. Evo sad sam pogledao @FKŽ1921 je napisao za Aru ali je nekako rečenica napisana da se može dvojako protumačiti zavisi kako se pročita. U prvi mah sam posmilio da ga je svrstao među povrijeđene ali sad kad se zadubim kontam da je mogao reći ''onda Ara'' misleći da nije tu.
Ma niđe veze, nemoze igrac u jednoj sezoni bit pod ugovorom sa tri razlicita kluba... pa nije lud otici i opet stagnirati pola godine... samo nek on nama dobro brani kao sto je dosada i najesen ako se sjete ovi rumunji morat ce dublje ruku u đep gurnutBLU SKY je napisao/la:Marijan Antolović koji se nakon pola godine vratio na Grbavicu, u jučerašnjem prijateljskom meču protiv Širokog Brijega u Međugorju doživio je potres mozga te je hitno prebačen u bolnicu.
Hvala ljudima koji su na ovom forumu a bili su u Medjugorju,sto su nam malo priblizili situaciju na terenu i oko terena na pripremnoj utakmici protiv Sirokog.Po tim izvjestajima,utakmica koju smo odigrali je bila solidna sa nase strane.Opet brine onaj dio oko rovitih i povrijedjenih igraca,pa je nabrojano desetak takvih.Stvarno je zabrinjavajuce da svake pripreme bude ovakvih problema.Kada gledam ostale ekipe i njihove pripreme,niko od tih ekipa nema nikada ni priblizno ovakav broj povreda,ma koliko one sitne ili krupne bile.Nesto tu definitivno nije u redu u trenaznom procesu.To je vec sasvim jasno.Sreca je da ovaj put osim Kerle koji je propustio cijele pripreme,ostali imaju samo manje probleme.
Ovi ostali sto su igrali su izgleda solidno spremni.Dobro je sto neki igraci koji ne bi bili u prvom planu koriste ove prilike promovisuci sebe i namecuci se kroz ovakve utakmice strucnom stabu.Sirina nam je sada potrebna,pa je lijepo vidjeti starijeg Sadikovica da odigra dobru utakmicu,ili Brkovica i Ramica,Bajica...
Ne znam zasto nema Elvira Colica,on odigra u Hrvatskoj u prvoj postavi,a sada u generalci,pored toliko povrijedjenih,nema ga ni u rezervi.Mozda je i on nesto rovit? To je to kada nemamo skoro nikakvih informacija,da nema nekoliko ljudi ovde koji napisu neke stvari,ne bi znali ni minimalno nista o pripremama.
Po pitanju golmana,ne znam realno sta da mislim.Mi imamo vjerovatno pored Avdukica,dva najbolja golmana u ligi.O Delacu necu da pisem,jer je to trenutno veliki ali nedokazani potencijal,mozda ce on biti najbolji.
Ali ja sam sretan sto imamo Antolovica,no isto tako sam jako sretan sto imamo Loncarica.Bar za mene nimalo nece biti problem,koji god od njih dvojice bude izabran da stane na gol.Ova povreda Antolovica sigurno vraca korak unazad i treba mu pozeljeti brz oporavak,no sada mislim da je Loncaric definitivno u prednosti bar na pocetku prvenstva.Grehota je inace da u ovakvoj ligi mi imamo dva jako dobra golmana i da ce jedan od njih morati da sjedi na klupi.
Ima tu i jedna druga cinjenica.Loncaric se vratio nakon duge pauze i dobio je kontinuitet ,vratio se utakmicama.I za njega je bio potreban jedan period da bi stao na gol.
Sada je situacija sa Antolovicem takva da nije imao kontinuitet branjenja.Svi se sjecamo da je takav jednom dosao u Borac i bio je tada ispod svog prosjeka.Trebalo mu je nekoliko utakmica da brani tamo i imao je dosta propusta.Tek dolaskom kod nas,dobio je kontinuitet i vratio se u svoju formu.
Mi znamo kako Antolovic moze dobro braniti i da je to odlican golman,no pitanje je da li je u ovom trenutku na toj razini,jer je vani zaradjivao dobru platu i bio na tribinama.Opet jedan period od pola godine a da nisi u takmicarskoj grupi moze izazvati pad forme.Kada bi sad pomislio na ovih 11 kola,mozda bi Loncaric i pored Antolovica,cak da je ovaj i zdrav,po meni trebao biti u prednosti,jer je malo kola do kraja.Raji je sigurno Marijan drazi,zbog titule,zbog odlicnih odbrana,medjutim i Filip je zaista odlican golman.Tu imamo slatke muke,mozda je to jedina pozicija koja je perfektno popunjena.Filip ce vjerovatno i otici na kraju sezone.Promocija Kjosevskog kao rezervnog golmana,i Marjan na golu,je nekako logicna opcija za Filipov odlazak.
Lijeva strana nam je vec hronicno problematicna.Krpicemo,sta da se radi.Zao mi sto jedno krilo mora biti zrtvovano za lijevog bocnog.Da li Stanic ili Bucan,svejedno je.Volio sam vidjeti vise Zolu u igri na ovim utakmicama ,ali logicno je da poslije duge pauze ide ova problematika sitnih zatezanja i povreda.Tako ce se desavati i sa Benjom i Kvesicem kada budu u punom procesu.Trebace njima svima duze vrijeme dok postanu stabilni.
Brine me ugovor sa Tomicem.Nadam se da se tu ne desavaju neki nezeljeni preokreti.Valjda ce potpisati.
Napadacko mjesto me isto tako brine.Are nema,ocekujemo ga,Ramic se trudi da ga zamjeni.U ovim zadnjim utakmicama nije poentirao.Ne mora to nista da znaci,ali prateci malog Ramica ovih godina i njegov razvoj,kroz pripreme uvijek obecava,ali i zabija golove samo mnogo slabijim protivnicima.Nadam se da ga je period u Travniku ocvrsnuo i dao mu neka dobra iskustva.Hvale ga svi na pripremama,dobra je to stvar.Odlucio je da se ozbiljnije nametne.Navijam za to da uspije,mada sam malo skeptican.Volio bih da nisam u pravu.
Sada je najbitnije da se konsoliduju redovi u ovih nekoliko dana,da se osvjeze i da se ovi "sitno" povrijedjeni vrate u puni proces.Po ovome sto su nasi prijatelji sa foruma rekli o ovoj zadnjoj utakmici,mozemo biti optimisti da smo snagom spremni,a volja je svakako prisutna.Treba biti optimistican.I da nam se Ara konacno vrati i da odradi bar nekoliko treninga prije pocetka.
Ovi ostali sto su igrali su izgleda solidno spremni.Dobro je sto neki igraci koji ne bi bili u prvom planu koriste ove prilike promovisuci sebe i namecuci se kroz ovakve utakmice strucnom stabu.Sirina nam je sada potrebna,pa je lijepo vidjeti starijeg Sadikovica da odigra dobru utakmicu,ili Brkovica i Ramica,Bajica...
Ne znam zasto nema Elvira Colica,on odigra u Hrvatskoj u prvoj postavi,a sada u generalci,pored toliko povrijedjenih,nema ga ni u rezervi.Mozda je i on nesto rovit? To je to kada nemamo skoro nikakvih informacija,da nema nekoliko ljudi ovde koji napisu neke stvari,ne bi znali ni minimalno nista o pripremama.
Po pitanju golmana,ne znam realno sta da mislim.Mi imamo vjerovatno pored Avdukica,dva najbolja golmana u ligi.O Delacu necu da pisem,jer je to trenutno veliki ali nedokazani potencijal,mozda ce on biti najbolji.
Ali ja sam sretan sto imamo Antolovica,no isto tako sam jako sretan sto imamo Loncarica.Bar za mene nimalo nece biti problem,koji god od njih dvojice bude izabran da stane na gol.Ova povreda Antolovica sigurno vraca korak unazad i treba mu pozeljeti brz oporavak,no sada mislim da je Loncaric definitivno u prednosti bar na pocetku prvenstva.Grehota je inace da u ovakvoj ligi mi imamo dva jako dobra golmana i da ce jedan od njih morati da sjedi na klupi.
Ima tu i jedna druga cinjenica.Loncaric se vratio nakon duge pauze i dobio je kontinuitet ,vratio se utakmicama.I za njega je bio potreban jedan period da bi stao na gol.
Sada je situacija sa Antolovicem takva da nije imao kontinuitet branjenja.Svi se sjecamo da je takav jednom dosao u Borac i bio je tada ispod svog prosjeka.Trebalo mu je nekoliko utakmica da brani tamo i imao je dosta propusta.Tek dolaskom kod nas,dobio je kontinuitet i vratio se u svoju formu.
Mi znamo kako Antolovic moze dobro braniti i da je to odlican golman,no pitanje je da li je u ovom trenutku na toj razini,jer je vani zaradjivao dobru platu i bio na tribinama.Opet jedan period od pola godine a da nisi u takmicarskoj grupi moze izazvati pad forme.Kada bi sad pomislio na ovih 11 kola,mozda bi Loncaric i pored Antolovica,cak da je ovaj i zdrav,po meni trebao biti u prednosti,jer je malo kola do kraja.Raji je sigurno Marijan drazi,zbog titule,zbog odlicnih odbrana,medjutim i Filip je zaista odlican golman.Tu imamo slatke muke,mozda je to jedina pozicija koja je perfektno popunjena.Filip ce vjerovatno i otici na kraju sezone.Promocija Kjosevskog kao rezervnog golmana,i Marjan na golu,je nekako logicna opcija za Filipov odlazak.
Lijeva strana nam je vec hronicno problematicna.Krpicemo,sta da se radi.Zao mi sto jedno krilo mora biti zrtvovano za lijevog bocnog.Da li Stanic ili Bucan,svejedno je.Volio sam vidjeti vise Zolu u igri na ovim utakmicama ,ali logicno je da poslije duge pauze ide ova problematika sitnih zatezanja i povreda.Tako ce se desavati i sa Benjom i Kvesicem kada budu u punom procesu.Trebace njima svima duze vrijeme dok postanu stabilni.
Brine me ugovor sa Tomicem.Nadam se da se tu ne desavaju neki nezeljeni preokreti.Valjda ce potpisati.
Napadacko mjesto me isto tako brine.Are nema,ocekujemo ga,Ramic se trudi da ga zamjeni.U ovim zadnjim utakmicama nije poentirao.Ne mora to nista da znaci,ali prateci malog Ramica ovih godina i njegov razvoj,kroz pripreme uvijek obecava,ali i zabija golove samo mnogo slabijim protivnicima.Nadam se da ga je period u Travniku ocvrsnuo i dao mu neka dobra iskustva.Hvale ga svi na pripremama,dobra je to stvar.Odlucio je da se ozbiljnije nametne.Navijam za to da uspije,mada sam malo skeptican.Volio bih da nisam u pravu.
Sada je najbitnije da se konsoliduju redovi u ovih nekoliko dana,da se osvjeze i da se ovi "sitno" povrijedjeni vrate u puni proces.Po ovome sto su nasi prijatelji sa foruma rekli o ovoj zadnjoj utakmici,mozemo biti optimisti da smo snagom spremni,a volja je svakako prisutna.Treba biti optimistican.I da nam se Ara konacno vrati i da odradi bar nekoliko treninga prije pocetka.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
-
- Kontakt:
sad nema mundira da pametuju kako nije nas igrac, zanimljivo, pravi jazavci
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
Da malo pojasnim neke stvari.Ja u principu ne dajem ocjene o igri pojedinaca u timu, a pisebno ne u situacijama kad su nam svima dostupne informacije.
Sinoc sam se, po povratku iz Medj., upustio u malu analizu, a i to sam uradio jer sam utakmicu gledao u drustvu najkopetentnijih naših ljudi.
Dakle, malo sam prokomentarisao igru po linijama, malo pojedinačno.
Ono gdje je bilo razlika u ocjenama ovdje na forumu, to je Brkovic i Ramic.
Sto se tice Brkovica, puno mu se zamjera vracanje nazad, pimoc Bucanu, opcenito odgovornost u igri.A to su upravo stvari koje mi navijaci slabije zapazamo.U ofanzivi je bolje, mada je i tu problem pravovremene predaje, jednostavnijih rijesenja, ,pravovremenog prikljucivanja Ramicu...
Sto se tice Ramica, uradi uglavnom sve dobro, primi loptu, zadrzi je, ako se na vrijeme prikljucuju krila, bokovi i ostali, lopta ide kako treba.Ako nema pravovremenog dolaska prema naprijed, Rama je nemocan.
Ono sto nije funkcionisalo jučer su bokovi, odnosno centarsutevi iz igre, s posebno lijeva strana.Stana je pronio tri ili cetiri puta dobro, od toga je jedan centarsut isao kako treba.
Sve u svemu, nasa analiza pojedinacnih ucinaka ne mora mista znaciti.Uostalom, to je samo jedns utakmica.
E.colic je takodje povrijedjen.
Ove povrede je tesko objasniti, mozda toga, posebno mislim na ove lakse, ima i kod drugih, ali ih ne pratimo pa ne znamo.
Ono sto je ohrabrujuće, jeste činjenica da ce se vecina povrijedjenih brzo vraćati i pojscavati ekipu.
Sinoc sam se, po povratku iz Medj., upustio u malu analizu, a i to sam uradio jer sam utakmicu gledao u drustvu najkopetentnijih naših ljudi.
Dakle, malo sam prokomentarisao igru po linijama, malo pojedinačno.
Ono gdje je bilo razlika u ocjenama ovdje na forumu, to je Brkovic i Ramic.
Sto se tice Brkovica, puno mu se zamjera vracanje nazad, pimoc Bucanu, opcenito odgovornost u igri.A to su upravo stvari koje mi navijaci slabije zapazamo.U ofanzivi je bolje, mada je i tu problem pravovremene predaje, jednostavnijih rijesenja, ,pravovremenog prikljucivanja Ramicu...
Sto se tice Ramica, uradi uglavnom sve dobro, primi loptu, zadrzi je, ako se na vrijeme prikljucuju krila, bokovi i ostali, lopta ide kako treba.Ako nema pravovremenog dolaska prema naprijed, Rama je nemocan.
Ono sto nije funkcionisalo jučer su bokovi, odnosno centarsutevi iz igre, s posebno lijeva strana.Stana je pronio tri ili cetiri puta dobro, od toga je jedan centarsut isao kako treba.
Sve u svemu, nasa analiza pojedinacnih ucinaka ne mora mista znaciti.Uostalom, to je samo jedns utakmica.
E.colic je takodje povrijedjen.
Ove povrede je tesko objasniti, mozda toga, posebno mislim na ove lakse, ima i kod drugih, ali ih ne pratimo pa ne znamo.
Ono sto je ohrabrujuće, jeste činjenica da ce se vecina povrijedjenih brzo vraćati i pojscavati ekipu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.