Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 feb 2014, 21:09

bolje im je da rade nesto na unaprijedjenje lige, nesto kao sto je HNS uradio...
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 19 feb 2014, 21:13

Sarajlijc@ je napisao/la:Munibe vrati se sve ti je oprosteno.
ako nisu bolji bili GORI NISU SIGURNO!!!!

SarajlijaTM

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 feb 2014, 21:14

Armageddon2012 je napisao/la:ne svidja mi se sto je odluka ovako unificirana i vazi za sve grupe.....ja bih gostovanja zabranio samo destruktivnim grupama poput TM,a nama normalnim bih dozvolio.
A'e ne rise provokatoru mučki :-P

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 19 feb 2014, 21:15

Ma bitno je da se repka gleda, a klubove ko J**+.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 feb 2014, 21:17

rammstein je napisao/la:
Munib je trenutno na Igmanu. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 feb 2014, 21:20

SarajlijaTM je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:ne svidja mi se sto je odluka ovako unificirana i vazi za sve grupe.....ja bih gostovanja zabranio samo destruktivnim grupama poput TM,a nama normalnim bih dozvolio.
A'e ne rise provokatoru mučki :-P

trolam malo,al niko se vise ne lozi :lol: :lol:
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 feb 2014, 21:21

Mancini je napisao/la:
rammstein je napisao/la:
Munib je trenutno na Igmanu. ;)

Igra managera hahaha

Eki, muniba prizivaju ccccc
Sta je fali nam to opet nacionalni kljuc ?

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 19 feb 2014, 21:47

schlageru proslo je vrijeme kad se raja lozila na tvoje postove :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 19 feb 2014, 21:48

ONO STO sam htio reci u vezi muniba je DA OVI NISU NISTA BOLJI :)
ista nasposobna gamad koja uzima pare i to je to :)

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 feb 2014, 22:20

Munib igra šaha a ne igrica.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 19 feb 2014, 23:47

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma kakvo to, lako je njima donekle takve stvari rijesit...mup KSA presretne okupljanje u Sarajevu i udari kazne za ljude koji bi dali prevozna sredstva..mup Ze pohvata sto uspije proc u Ze kombijima i autima i to i bi..jos u startu ce odustat dosta ljudi u takvoj situaciji...a i savez se ogradio , zabrana je uvedena ..

mada njima problem nije tekma u Zenici, ili na Otoci, ali ne mozes tj jos nisu skontali nacin kako da uvedu selektivne zabrane..zna se koja desavanja i koje tekme su "problematicne"..

incidenata ce biti, uvijek ih bude..treba bit budala pa vjerovat da su stvari iz Gradacca i Grbavice i takvi propusti u osiguranju se desili slucajno..a kazem savez nema veze s tim i ljudi nece da se na njih etiketiraju neke stvari za koje nisu zaduzeni..
po meni na ovom forumu jedino ovaj covjek razumije sustinu i dubinu problema,
dakle zasto bi jedan Fudbalski Savez trpio politicke i drzavne problem?

A ZA OVE STO NE RAZUMIJU...zasto bi Savez snosio posljedice, uzmimo za primjer, recimo gostovanje Manijaka u Lukavicu, to je stvar policije i FK Slavije, a sta god da se desi bice prikaceno Savezu iako nemaju nikakve krivice.
isto je sa HZ u Banja Luci, ako "politika" ne zeli sprijeciti eventualne nerede, zasto bi Savez snosio posljedice i bio kriv kod UEFE...
jednostavno je, savez ne moze dobiti garanciju od klubova i policije za sigurnost svih ucesnika u PLBiH i zasto bi Savez dopustio da bude kriv za nesto za sta nije nadlezan.
Cim neko preuzme odgovornost za eventualne posljedice, gostovanja nece biti nikakav problem...
Savez nije nadlezan i nije njihovo da se brinu o bezbjednosti!

druga stvar, kada bi proveli anketu na podrucju BiH, " Da li ste za zabranu gostvanja navijacima u PLBiH..."
bio bi rezultat vjerovatno,PROTIV ZABRANE ( ljudi koji ponekad odu na gostovanja ukljucujuci TM, Hz, RZ, Ra, Leseve i utrase)... SVI ZAJEDNO 10 000 < (za zabranu) 3 780 000 (simpatizera svih klubova koji i ostalih ljudi kojima smeta politicka manipulacija navijackim grupama=.

ja znam da na ovom forumu ima puno raje kjima smeta ovo sto sam napisao, ali oni jednostavno spadaju medju onih 10 000 naprema tri miliona i sedamsto hiljada ljudi kojima je ovo dobra odluka,
moramo razdvojiti politiku i sport, a to ce u konacnici najvise koristiti najvecim klubovima,
eo jedan primjer razdvajanja politike i sporta je SMANJENJE LIGE, sve dok je politika u sportu to je nemoguce, tako da molim ove ultras navijace da stave fudbal prije svojih licnih prohtjeva.
Zadnja izmjena: tu i tamo, dana/u 19 feb 2014, 23:54, ukupno mijenjano 3 puta.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 feb 2014, 23:48

eeee da ste fino ko mi ispali iz te vase lige sad bi lagano svake druge hefte na gostovanje :lol: :lol: ...kakve je samo vizionare imala nasa stara uprava...sve u cilju da udovolje svojim navijacima :D :D
brao savez...crknite g.o.v.n.a.r.i :twisted: :twisted:
sad ozbiljno...jel se ovo i na nas odnosi :( ..nemojte samo rekla kazala
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 19 feb 2014, 23:54

tu i tamo, kakva politicka manipulacija? Kojim to grupama upravljaju politicke stranke?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 20 feb 2014, 00:07

Sarajlijc@ je napisao/la:tu i tamo, kakva politicka manipulacija? Kojim to grupama upravljaju politicke stranke?
mrsko mi je da objasnjavam, ali evo,
pobiju se i izbodu jedan drugog manijak i pitar, to je se na vijestima prikaze kao huliganizam obicni, jadni,
pobiju se i izbodu lesinar i manijak, na vijestima ide "muslimani ili srbi" pokusali zaklati "srbina/muslimana".
ista stvar se ove sedmice desi u Engleskoj niko na svijetu za to ne sazna, lokalni problem.
ali u BiH tako ne ide...
eh sad pokusaj ovakvu nacionalisticku retoriku upakovati u sistem gdje pojedinci jos potpomazu eventualne sukobe, tj. pogledaj napad Leseva na manijake u BL i svo kamenje po atletskoj stazi, nedostatak osiguranja, otvoren pristup terenu i spremna odjeca za presvlaku na drugoj tribini.
pogledaj izvjestaje navijackih nereda na FTV, PTPC, alternativna TV, BN...
znaci nikom nista nije bio, ali prezentuje se ko pocetak rata,
a u poljskoj u navijackim neredima pogine 10ljudi, pune bolnice, haos...i to je obicni huliganizam idiota koji nemaju pametnijeg posla.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 feb 2014, 10:31

Mislim da bi spas lige mozda bila neka posebna organizacija koja bi brinula samo za Ligu buduci da se Savez toliko brine o reprezentaciji. Isto bi dobro doslo i u Hrvatskoj recimo, iako tamo Savez ipak malo vise brigu vodi nego ovaj u BiH. Tako bi klubovi mogli samo o sebi vodit brigu i odlucivat sta je za njih bolje, a ne ovi iz Saveza koji ocito nemaju nikakve interese za Ligom.

Tu bi Savez mogao umijesati prste i sve pokvariti, jer bi bas Savez morao dati ovlasti toj organizaciji, ali se i to lako rijesi tako sto klubovi bojkotuju natjecanje i provedu veliku akciju, te zatraze potporu javnosti. Neki medijski bunt bi dobro dosao. Na kraju tu organizaciju mogu ciniti predstavnici kantona ili da organizacija bude na razini Lige, tj. da svi premierligasi imaju svoje udruzenje klubova, svi prvoligasi svoje itd. Na kraju da svake godine biraju predsjednika te udruge i da ti predsjednici budu dio nekog viseg tijela i da oni uglavnom brinu o formatu natjecanja i slicno.

U Hrvatskoj postoji udruzenje prvoligasa i udruzenje drugoligasa. Za ove nize rangove nisam siguran, ali ova udruzenja nemaju neke velike ovlasti, mada u svakom slucaju barem malo utjecu na neke odluke HNS-a i zahtjevaju od njih promjene i poboljsanje uvjeta.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 feb 2014, 10:35

Odluka koja definitivno steti fudbalu u BiH, ali isto tako potpuno realna odluka NFSBiH.

Ovo je jos jedan dokaz nespremnosti organa na svim nivoima.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 feb 2014, 10:36

Sarajlijc@ je napisao/la:tu i tamo, kakva politicka manipulacija? Kojim to grupama upravljaju politicke stranke?
Rekao bi da it ne zivis u bosni po ovom komentaru. Cak i u tom komentaru ima politike hehe.
Kod nas kakva je policija i klubovi oni ne bi mogli organizovati priredbu za osnovnu skollu a kamoli utakmicu gdje ce biti 5-6 hiljada gledalaca.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 20 feb 2014, 10:42

hilmo je napisao/la:Odluka koja definitivno steti fudbalu u BiH, ali isto tako potpuno realna odluka NFSBiH.

Ovo je jos jedan dokaz nespremnosti organa na svim nivoima.
NIJE TACNO, odluuka je totalno nepotrebna, an proteste u Sarajevu dodje 100 ljudi a u zenici 40 SMIJESNO!
terabajt je napisao/la:
Rekao bi da it ne zivis u bosni po ovom komentaru. Cak i u tom komentaru ima politike hehe.
Kod nas kakva je policija i klubovi oni ne bi mogli organizovati priredbu za osnovnu skollu a kamoli utakmicu gdje ce biti 5-6 hiljada gledalaca.
grijesis, nasi klubovi znaju organizovati jako dobro utakmice, problem je u zastitarskim agencijama i policiji, jer su placeni od klubova za posao koji ne znaju raditi

-prave guzve na ulazu
provociraju navijace bespotrebno
ne znaju zaustaviti bilo kakav eksces
ne znaju se ponasati u nekim situacijama (Kosevo protvi borca)

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 20 feb 2014, 10:48

Smijesno je da ja kao građanin ove drzave ne mogu otici u Zenicu (koja je dio te iste drzave), pogledati utakmicu i navijati za svoj klub. Dajte molim vas recite mi da li je to normalno?! Jel to ta demokratija? Jesu li to ta ljudska prava? Il' navijaci mozda nisu ljudi?!
Fuj gdje mi zivimo i sta nam rade!!
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 feb 2014, 10:54

Ljudi moji ovi iz saveza svakako drze ligu samo zbog reprezentacije.Zaboli njih neka stvar za klubovima.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []