I MMF je na nasoj strani - lahko je sudije kupit.Gorki je napisao/la:Pusti ba blankose @let3 uživam gledati kako pucajunismo mi krivi što sudije vole BARCELONU
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Ipak da bi madridisti prestali sa svojim nepoznavanjem pravila ....
Ako odbrambeni igrać počinje držati napadača izvan kaznenog prostora i dalje ga drži u kaznenom prostoru, sudac mora dosuditi penal.

Ako odbrambeni igrać počinje držati napadača izvan kaznenog prostora i dalje ga drži u kaznenom prostoru, sudac mora dosuditi penal.

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Još jedan objektivan.suhi je napisao/la:Hmmm
U postenom sudjenju City bi dobio 1,2: 0 ovu utakmicu i imao sasvim izgledne prilike za prolazak.
A ovaj gore prica o nekoj tatkicki perfektnoj utakmici,tuga .
Don't hate what you don't understand.
Igra nije bila bas perfektna, ali postavka tj. takticki je to odrađeno savrseno. I hvala Bogu da su stoperi usli u formu, pogotovo Pique.
RIP CITY!
Ne znam da li su bas usli u formu jer po ovoj sinoc tekmi ne mozemo to bas tvrditi. DajBoze - no vidjecemo dalje...Lillard0 je napisao/la:Igra nije bila bas perfektna, ali postavka tj. takticki je to odrađeno savrseno. I hvala Bogu da su stoperi usli u formu, pogotovo Pique.
Ma ne treba se nikome pravdati vise.Barca je ostecena u utakmici ali kome je to vise vazno.Meni je sinoc Barca kupila zreloscu i odlicnom zonom.Ekipa je bila racionalna i nije davala puno prostora protivniku sto i nisu bas ceste situacije.Zelja mi je u revansu vidjeti Adriana kako igra na Alvesovom strani , defanzivno je mnogo stabilniji a ofanzivno ubojitiji.Dodatni igrac koji je u stanju probiti odbranu dobrim ubacajem ili sutem.Alba je sazvakao sve sto se naslo na lijevoj strani , nemoguce koliko je to brz igrac , treba mu dati mnogo vecu slobodu kretanja ofanzivno jer je u stanju probiti svaku odbranu svojojm brzinom i odlicnom promjenom pravca.
Sinoc kada je Roberto usao osjetio sam nevjerovatnu zelju i drskost kod momka.Taj momak ore teren koliko je pokretljiv i borben.Definitivno do godine mora postati jedan od igraca koji ce biti krucijalan u sistemu rotacije.Kutarisati se Songa jer je ocito da ni Martino ne vidi neki poseban kvalitet u njemu a vratiti Rafu sa posudbe i gurati ga u vatru jer momak ima dozu drskosti i perverznosti u igri.
Treba pohvaliti i Kompanya koji je doktorski sinoc odigrao , taj igrac je krojen za Barce i njihovog sistema.Ima brutalno dobro citanje igre i postavljanje a to je osobina koja je pod "must have" kada je u pitanju ta pozicija u Barceloni.
Baj d' Vej - Treba pohvaliti navijace koji su sinoc izdominirali ove pozorisne ljubitelje.
Sinoc kada je Roberto usao osjetio sam nevjerovatnu zelju i drskost kod momka.Taj momak ore teren koliko je pokretljiv i borben.Definitivno do godine mora postati jedan od igraca koji ce biti krucijalan u sistemu rotacije.Kutarisati se Songa jer je ocito da ni Martino ne vidi neki poseban kvalitet u njemu a vratiti Rafu sa posudbe i gurati ga u vatru jer momak ima dozu drskosti i perverznosti u igri.
Treba pohvaliti i Kompanya koji je doktorski sinoc odigrao , taj igrac je krojen za Barce i njihovog sistema.Ima brutalno dobro citanje igre i postavljanje a to je osobina koja je pod "must have" kada je u pitanju ta pozicija u Barceloni.
Baj d' Vej - Treba pohvaliti navijace koji su sinoc izdominirali ove pozorisne ljubitelje.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Nije sinoc Barca toliko izgledala takticki superiorno (ma znamo odlicno, da nikad nisu ni znali takticki igrati
), vec je Manuel Pellegrini izveo sastav nidje veze
...e on je taj koji je furao neku taktiku, a da nije ni znao šta hoce sa tom taktikom.
Sam sastav Citya je bio "nit' smrdi nit' miriše"....niti je defanzivan, niti ofanzivan, igra mu Negredo koji se nije mogao nikako povezati sa Silvom (osim kod one šanse na pocetku)... na klupi mu Džeko koji je jaci fizicki od svih igraca Barce (+ skocniji od Negreda) i koji može vrlo lako nanijeti štetu, uz prave lopte iz njihove veze...zatim Silva (kljucni kreativac MC) na totalno pogrešnoj poziciji i izolovan od igre
...ja ne kontam šta je Pellegrini htio sinoc s onim sastavom i rasporedom igraca
A da imaju opaku ekipu i igrace - imaju brate....i ništa još ovdje nije gotovo
ima još 90 minuta borbe sa njima, jer ta ekipa je kadar zabiti 3-4 gola na Campu.
Sam sastav Citya je bio "nit' smrdi nit' miriše"....niti je defanzivan, niti ofanzivan, igra mu Negredo koji se nije mogao nikako povezati sa Silvom (osim kod one šanse na pocetku)... na klupi mu Džeko koji je jaci fizicki od svih igraca Barce (+ skocniji od Negreda) i koji može vrlo lako nanijeti štetu, uz prave lopte iz njihove veze...zatim Silva (kljucni kreativac MC) na totalno pogrešnoj poziciji i izolovan od igre
A da imaju opaku ekipu i igrace - imaju brate....i ništa još ovdje nije gotovo
Gotovo je ovo.Iako nemam vjeru u Barcinu odbranu , u napad imam.City se mora otvoriti a to je igra kakvu zeli Barcelona.Messi i Neymar su igraci koji apsolutno svakom protivniku mogu zabiti po 3-4 komada u koliko imaju prostora i ne sumnjam da ce tako biti u revansu.Ekipa samo hladne glave mora uci u utakmicu i posao je vjerovatno rjesen.Sredinu treba trkacki postaviti kako bi vrsili presing na sredini terena i tako iz kontri i polu kontri zabili sto vise.Prevelika je ovo zaliha da bi se Barca mogla proci.I bolje ekipe su bivale natankane na Camp Nou kada su ostavljale dovoljno prostora da virtuozi to iskoriste.Pelle ce vjerovatno poceti sa jednim sidrasem i Kunom.Ekipa momentalno gubi na trkackim sposobnostima i presingu jer Dzeko i Negredo nisu igraci koji to mogu raditi 90 minuta.Odbrana Citya nista bolja nije od Barcine jos kada uzmemo u obzir da lijevu stranu nece igrati dva beka nego krilo i bek , eto ti jos vise prostora za manevrisanje pred njihovim golom. 
Johnny b, how much there is to see
Johny
Slažem se sa Kompanya
beton igrac, strašan stoper....i sinoc je pokazao klasu u nekoliko navrata.
E njega kad bi doveli to bi bio pun pogodak
Mislim ovdje se dosta pisalo o Humelsu, Luizu, Thiago Silvi i slicno...ali Vinsent je, po meni, daleko bolja opcija za Barcu....no, ne vjerujem da ce ga City pustiti. Imaju para ko blata i nemaju potrebu prodavati svog ponajboljeg igraca.
Slažem se sa Kompanya
E njega kad bi doveli to bi bio pun pogodak
Mislim ovdje se dosta pisalo o Humelsu, Luizu, Thiago Silvi i slicno...ali Vinsent je, po meni, daleko bolja opcija za Barcu....no, ne vjerujem da ce ga City pustiti. Imaju para ko blata i nemaju potrebu prodavati svog ponajboljeg igraca.
Kompany je trenutno vjerovatno najbolji stoper planete. Igra u boljoj formi od T. Silve. Bio bi idealna zamjena za Puyola, ali nazalost nema nista od toga. Inace pravi lider, kapiten, general odbrane, veliki profesionalac i strasan igrac. Sinoc Pedro i Adriano nepravedno ostadose na klupi ali yebat ga. Na Campu vjerujem da ce poceti bar Rodriguez.
Zadnja izmjena: Korinov, dana/u 19 feb 2014, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”
Kompany: "Barcelona nije bila bolja od nas!"
Roy Keane: "Očito da je umoran. Nisam siguran da zna o čemu priča."
Roy Keane: "Očito da je umoran. Nisam siguran da zna o čemu priča."
Pobjeda je bolja od orgazma!
Ja jos bio kod komsije,pisao mi pismenu za engleski.Ja kad sam skocio poslje gola

Visca el Barça ! Mes que un club !
Lillard0 je napisao/la:Tesko usporedivo.
Belletijev gol je jednsotavno bio ludilooo.
pa jeste jer je više značio
Pobjeda je bolja od orgazma!
Samo za navijače reala, pogledajte od 0:20
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne računa se to.
Nakon sto su po treci put oslobodjeni optuzbe Rosell i svi koji su kao umjesani u transfer Neymara ( da ih sada ne nabrajam ) sada je Barcelona optuzena kao klub.
Kakvi jadni napadi ..
Kakvi jadni napadi ..
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”
kakva lakrdija od suđenjalfckop je napisao/la:Samo za navijače reala, pogledajte od 0:20
[youtube][/youtube]
Mada, ne racunaju se te titule iz 50-tih godina prošlog stoljeca, kojih se više ne sjecaju ni prababe iz kastilje. To je drevno- anticki fudbal.
To ne racunaju ni ovi naši bosanski madrisdisti, odnosno sjete se ponekad tih trofeja iz 50-tih - ali samo kad njima to odgovara u nekoj raspravi, kad treba dodatno istaknuti vrijednosti kluba.
Imal' još nešto da nisu pokušali?Korinov je napisao/la:Nakon sto su po treci put oslobodjeni optuzbe Rosell i svi koji su kao umjesani u transfer Neymara ( da ih sada ne nabrajam ) sada je Barcelona optuzena kao klub.
Kakvi jadni napadi ..
Ofirno stare mi, totalno.