Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Armala
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Armala » 20 feb 2014, 11:01

Pa jedan od razloga zasto nam liga nije medju prvi 100 na svijetu jer savez zabole neka stvar za to a pogotovo ce da ih sad boli briga kad dobiju lovu od SP

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 feb 2014, 11:06

samo_lijevo je napisao/la:Ljudi moji ovi iz saveza svakako drze ligu samo zbog reprezentacije.Zaboli njih neka stvar za klubovima.
a sta bi trebali?
kad se 16 klubova ne moze dogovorit da imaju svoje udruzenje i da sami odlucuju o ovakvim stvarima, zasto bi se savez trebao nesto plaho bavit problemima. nije fol da oni ne mogu napravit udruzenje nego NE ZELE, jer bi onda to udruzenje donosilo sve odluke oko lige, onda bi se to udruzenje bavilo i sudjenjem i regularnoscu, a to ponavljam ne zele, odnosno ne zele tu odgovornost. ovako je puno lakse, kad nesto ne stima yebi savez, yebi Ivicu, yebi sudije
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 20 feb 2014, 11:11

Bez zakona o sportu i huliganizmu na sportskim terenima osudjeni smo da par jazavaca iz saveza yebe u mozak hiljade normalnih koji zele da budu uz svoj klub na strani
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 feb 2014, 11:22

neroazzurni je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Ljudi moji ovi iz saveza svakako drze ligu samo zbog reprezentacije.Zaboli njih neka stvar za klubovima.
a sta bi trebali?
kad se 16 klubova ne moze dogovorit da imaju svoje udruzenje i da sami odlucuju o ovakvim stvarima, zasto bi se savez trebao nesto plaho bavit problemima. nije fol da oni ne mogu napravit udruzenje nego NE ZELE, jer bi onda to udruzenje donosilo sve odluke oko lige, onda bi se to udruzenje bavilo i sudjenjem i regularnoscu, a to ponavljam ne zele, odnosno ne zele tu odgovornost. ovako je puno lakse, kad nesto ne stima yebi savez, yebi Ivicu, yebi sudije
Pa ako je tako neka ne uzimaju kotizacije za takmicenje,neka sudije besplatno sude utakmice itd.
Svi problemi ove ligu su sto nema udruge klubova. :roll:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 feb 2014, 11:29

naravno da jesu
najlakse je prebacivat kuglicu odgovornosti na druge
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 20 feb 2014, 11:33

neroazzurni je napisao/la:naravno da jesu
Haj objasni sta udruzenje klubova moze uraditi na sigurnosti
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Djorkaeff
Kontakt:

Post Postao/la Djorkaeff » 20 feb 2014, 11:33

samo_lijevo je napisao/la:
Pa ako je tako neka ne uzimaju kotizacije za takmicenje,neka sudije besplatno sude utakmice itd.
Svi problemi ove ligu su sto nema udruge klubova. :roll:
Klubovi ne plaćaju ništa. Savez je našao sponzora koji pokriva te troškove. A to je BH Telecom. ;)
Iako uce njemacku skolu jos uvjek ne znaju sastavit parolu

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 feb 2014, 11:36

daj bolan ako se prihvatis nekog posla,radi ga kako treba.Nemoj samo ubirati kajmak.
Zna se ko vodi ligu,pusti se udruzenja.
lubovi ne plaćaju ništa. Savez je našao sponzora koji pokriva te troškove. A to je BH Telecom. ;)
znam to,ali opet njima ide u dzepove,na to sam mislio.Ako neces raditi kako treba,nemoj onda ni uzimati platu.

Djorkaeff
Kontakt:

Post Postao/la Djorkaeff » 20 feb 2014, 11:39

samo_lijevo je napisao/la:
lubovi ne plaćaju ništa. Savez je našao sponzora koji pokriva te troškove. A to je BH Telecom. ;)
znam to,ali opet njima ide u dzepove.
Pa šta je onda problem? Klubovi ne plaćaju ništa, a normalno da novac ide u nogometni savez. Neće ga slati kod tetke Zilhe u kuhinju.
Obezbjeđen je novac za rekonstrukciju travnjaka svim ekipama iz Premijer lige, i pojedinim ekipama iz drugih liga.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 feb 2014, 11:45

ne placaju ovu godinu i proslu,za dalje cemo vidjeti.
Problem i jeste sto ne rade nista.Koliko je proslo od zajednicke lige,da li je nesto bolje nego prije?
Nije,stvari su jos gore.Po svemu smo zadnji,i ti me pitas u cemu je problem.

Sta ce pomoci ta adaptacija travnjaka?
Mislis da moze pomoci to npr. Travniku pa da ispod one planine bude bolji teren.To ce trajati do prve jace kise.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 20 feb 2014, 11:47, ukupno mijenjano 2 puta.

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 feb 2014, 11:46

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Haj objasni sta udruzenje klubova moze uraditi na sigurnosti
nista kao ni savez, samo sto se ovako vade "eto navijaci savez je tako odlucio, savez vas mrzi"

svugdje u svijetu postoji udruzenje prvoligasa, sto li boze, ma mora da su svi glupi samo mi pametni

Djorkaeff
Kontakt:

Post Postao/la Djorkaeff » 20 feb 2014, 11:55

samo_lijevo je napisao/la:ne placaju ovu godinu i proslu,za dalje cemo vidjeti.
Problem i jeste sto ne rade nista.Koliko je proslo od zajednicke lige,da li je nesto bolje nego prije?
Čim istekne ugovor sa BHT, ili će se produžiti, ili će se naći jednak ili još bolji sponzor.
Suđenje je bolje ako ništa. Nema utakmica 3 za 3 i sličnih kombinacija. Bar ih nema javno.
Šta savez može uraditi ako je Borac dužan 17 miliona maraka, ako je Čelik dužan više od 10 miliona, što Željo nije uplaćivao doprinose 5 godina, što je Sarajevo bilo dužno i čistačicama? Je li i to do FS BiH ili je to možda do lopovluka u klubovima?
Udružene premijerligaša sigurno može donijeti napredak, ali većina rokovoditelja klubova ne želi obavezu i odgovornost, jer je lakše ovako prebaciti lopticu na savez.
samo_lijevo je napisao/la: Sta ce pomoci ta adaptacija travnjaka?
Mislis da moze pomoci to npr. Travniku pa da ispod one planine bude bolji teren.To ce trajati do prve jace kise.
Čuj šta može? Žalite se da savez ništa ne radi, i onda ja navedem primjer, ti mu nalaziš mane. To me podsjeća na onaj vic o Crnogorcu koji protestuje i traži posao, zaustavi ga neki Njemac i ponudi mu posao, a on mu odgovori "a đe baš mene crnog nađe od ovoliko naroda". A vjeruj mi da se za 180 hiljada maraka može dosta toga uraditi ;)

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 20 feb 2014, 12:07

Jel to donesena zabrana nisam u toku ?
04.10.2009 !!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 feb 2014, 12:09

Sve sto ja hocu reci je da se radi kako treba.Ako je Sarajevo,Zeljo,Gradina ... duzni,fino i lijepo istjerati iz lige.
Skratiti ligu,a ne lizati se politicari i zanemarivati taj problem.O infrastrukturi necu ni da pricam.Sudije nisu nista bolje,tj. sve dok jedni te isti ljudi drze glavnu rijec u udruzenju,nema tu poboljsanja.Ko je stimao u prije 2000. godine i danas to isto radi.Nemoj da pocinjemo pricu o 3 za3.

Istvarno sta se moze uraditi?
Zakrpiti teren ispred golova,malo poravnati.i sta onda?
opet ti isti klubovi koriste taj teren za treniranje,pa to ce propasti za mjesec dana.Treba dignuti kriterije,zahtijevati mnogo vise nego sada,a ne samo uzimati pare i delegirati sudije.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 20 feb 2014, 12:15

samo_lijevo je napisao/la:ne placaju ovu godinu i proslu,za dalje cemo vidjeti.

Sta ce pomoci ta adaptacija travnjaka?
nebi se slozio to za travnjak, naprimjer u veleza je ove sezone 10 puta bolji travnjak nego sto je bio ranije i to za vrlo male pare koje su ulozene da se poboljsa, ali ulozene su! jedino sto su u nas uradili je to da su iskopali drenazu oko citavog terena! poboljsanja su evidentna bas kad su te jace kise u mostaru a znamo kad zaspe u mostaru zaspe zesce! do prosle sezone kad bi ta jaca kisa pala licilo bi vise na vaterpol nego na fudbala kad se igra a evo vec sad kad je iskopana ta drenaza oko travnjaka taj problem se izbjegne, normalno natopi se teren i sad i bude tezak za igranje ali izbjegne se da se stvaraju lokve i da lopta zapinje u njima... a to je bez drenaze ispod travnjaka nego samo okolo, da je jos drenazu ispod travnjaka mogla bi kisa padat koliko hoce i uvijek bi imali ekstra travnjak ali za nesto tako bi trebala investicija kao na BP u zenici a velez kao klub sad za sad je daleko od toga da moze izdvojit 1,5 mill km za nesto tako..

sto se same lige tice neznam za ostale sta i kako misle ali meni je evidentan napredak citave lige u zadnje 3-4 godine... najbolje sam normalno poznat sa situacijom u svom klubu, ali vidi se da i drugi dosta ozbiljnije rade u zadnje 3-4 godine.. evo da pocnem od veleza jer ga najbolje poznajem, pomalo se gradi i cacka oko stadiona i travnjaka svake godine, dug i igracima i drzavi vise poslje ove sezone nepostoji, svake pripreme se ozbiljno radi dok do prije 3-4 godine nije se ni znalo hoceli i kad ce pripreme krenut radi nagomilani dugova igracima, savezu i drzavi...
onda siroki nema nikakvi dugova i ozbiljno radi, zeljo odplacuje polako svoje dugove, zrinjskom je ostala neka "mizerna" cifra duga drzavi (nek me komsije isprave ako rijesim ali mislim da je neki 150 000 km), olimpic radi ozbiljno, sarajevo odplatilo dugove i dosao tan itd itd...

onda jos jedna stvar klubovi vise neplacaju sami sudije, lopte itd itd, nego to preko saveza(BH Telecom) ide i sve je sto se toga tice pokriveno.. meni je evidentan napredak u kvalitetu i organizaciji lige samo sto u nas narod odma trezi da liga bude na nivou liga petice, polako, sve ide na bolje, nemogu ni savez ni klubovi sa 100 000 km budzeta godisnje najednom preko noci skocit na 100 miliona, to je dugotrajni proces ide se korak po korak.....

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 20 feb 2014, 20:24

Na ovim malo ozbiljnijim temama se može vidjeti starost (mladost) i (ne)inteligencija nekih likova koji ovdje pišu.
Kao prvo u ovakvoj skoro pa izvanrednoj situaciji u državi svatko normalan će shvatiti zašto je donesena odluka o zabrano putovanja navijača na gostujuće tekme.Da se razumijemo ne svima, samo onima koji idu organizirano i sa navijačkim obilježjima što znači da se može ići na tekmu gdje god hoću.Znam da je to minus za nogomet ali takva je situacija.
Vidim nekima treba objasniti neke stvari što se tiče organizacije utakmica.Za organizaciju je zadužen klub i on angažira odgovarajuću redarsku službu.Klub najavljuje utakmicu kao javni skup i od mup-a traži odobrenje pa čak od prošle godine klub šalje obrazac (koji su osmislili u NS BiH) u kojem procjenjuje je li utakmica niskog,srednjeg ili visokog stupnja rizika.Vidim da neki pametuju kao policija mora osigurati utakmicu jer je klub plaća.Ne klub plaća redarsku službu a mupu se ne plaća osiguranje oni to rade po službenoj dužnosti kao i sva druga javna okupljanja.Mislim da nigdje nije problem osigurati utakmicu ako se zna tko šta radi i ako je stanje noirmalno ali kod nas se neki skupovi pa i utakmice koriste za razne manipulacije pa je u tome problem a naročito u današnjoj situaciji.Nisam pobornik nikakvih zabrana ali mislim da je ovo opravdano a kad razmislim koliko je Zrinja platio kazni u prvom djelu zbog nekih tzv"navijača" žali bože što nije i prije bilo ovakvih kazni :oops: :oops:
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 20 feb 2014, 20:43

Vidim da pišeš bezveze,neke gluposti.Imam dovoljno godina tako da znam šta pišem.Policija se plaća kao i zaštitari što se plaćaju tako da nisi u pravu.Pojedinci iz NFSBiH očigledno žele da prebace krivnju na navijačke grupe kao da su one glavni nosioci demonstracija i nereda koji su se desili nedavno.Mislim da je ovo dijelom i politička odluka pojedinih čelnika NFSBiH.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 20 feb 2014, 21:06

Mancini je napisao/la:Vidim da pišeš bezveze,neke gluposti.Imam dovoljno godina tako da znam šta pišem.Policija se plaća kao i zaštitari što se plaćaju tako da nisi u pravu.Pojedinci iz NFSBiH očigledno žele da prebace krivnju na navijačke grupe kao da su one glavni nosioci demonstracija i nereda koji su se desili nedavno.Mislim da je ovo dijelom i politička odluka pojedinih čelnika NFSBiH.
Pa ja sam osobno učestvovao u organizaciji nekih utakmica pa znam detalje i mup radi po službenoj dužnosti,bar kod nas.To ti nije problem, vjerovatno poznaješ nekoga tko radi u mup-u pa provjeri.Molim te pokaži gdje sam napisao da su navijačke grupe krive za demonstracije.Znam točno da recimo Ultrasi nisu učestvovali u demonstracijama u Mostaru jer su to činjenice.Ja njima ne podilazim jer sam također napisao da su oni svom klubu u prvenstvu uzeli bar 50 000 KM što je činjenica.
Ako misliš da ne postoje ljudi koji ne bi iskoristili gostovanja navijača u ovakvoj situaciji da još podignu tenzije onda se silno varaš i mislim da je to bit zabrane.Doduše šta tebe briga , vas i onako na tribinama ima nešto više od igrača na terenu.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 20 feb 2014, 21:14

zrinja05 je napisao/la:
Mancini je napisao/la:Vidim da pišeš bezveze,neke gluposti.Imam dovoljno godina tako da znam šta pišem.Policija se plaća kao i zaštitari što se plaćaju tako da nisi u pravu.Pojedinci iz NFSBiH očigledno žele da prebace krivnju na navijačke grupe kao da su one glavni nosioci demonstracija i nereda koji su se desili nedavno.Mislim da je ovo dijelom i politička odluka pojedinih čelnika NFSBiH.
Pa ja sam osobno učestvovao u organizaciji nekih utakmica pa znam detalje i mup radi po službenoj dužnosti,bar kod nas.To ti nije problem, vjerovatno poznaješ nekoga tko radi u mup-u pa provjeri.Molim te pokaži gdje sam napisao da su navijačke grupe krive za demonstracije.Znam točno da recimo Ultrasi nisu učestvovali u demonstracijama u Mostaru jer su to činjenice.Ja njima ne podilazim jer sam također napisao da su oni svom klubu u prvenstvu uzeli bar 50 000 KM što je činjenica.
Ako misliš da ne postoje ljudi koji ne bi iskoristili gostovanja navijača u ovakvoj situaciji da još podignu tenzije onda se silno varaš i mislim da je to bit zabrane.Doduše šta tebe briga , vas i onako na tribinama ima nešto više od igrača na terenu.
Nisam napisao da si ti napisao da su navijačke grupe krive za demonstracije ali takvih ima koji to tvrde među političarima prije svega.Policija u KS ima svoj cjenovnik jer im to nije osnovni posao nego neka dopunska aktivnost koju oni naplaćuju a sad dali sve naplate je veliko pitanje.A ovo za dizanje tenzija od starne navijača tipična priča političara.I na kraju da ne zaboravim,na vašim utakmicama nema puno više navijača nego na Otoci.Možda koja stotina više.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 feb 2014, 22:00

Mancini je napisao/la:I na kraju da ne zaboravim,na vašim utakmicama nema puno više navijača nego na Otoci.Možda koja stotina više.
Ako vi na otoci imate 200-250 ljudi, a oni 700-800, mada cesce i 1000+ onda to nije samo da imaju koju stotinu vise, to znaci da oni imaju duplo, cak i trostruko vise ljudi na tribinama. Jos ako uzmemo da dobar dio na Otoci budu gosti, tako da je bolje da to ne poredis, jer ne poredis 10.000 i 10.300. Kad se pogleda procentno oni vas sisaju nenormalno. Nije da ih branim, ali mi je smijesno da navijac Olimpica, kojeg u svakom slucaju postujem kao klub, prica o broju navijaca na tribinama, jos o broju koji je veci od njihovog. Pa ljudi u kantonalnim ligama imaju veci prosjek gledanosti od Olimpica, mada je i ova posjeta Zrinjskog mizerna uzmemo li u obzir da se bore za vrh i da iza sebe imaju pola grada.

Ne znam jel Olimpic ikad gledalo preko 1000 ljudi izuzmemo li gostovanja Sarajeva i Zelje uz proslosezonsku utakmicu s Celikom.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []