AFC Ajax

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

dr.van nostrand
Kontakt:

Re: AFC Ajax

Post Postao/la dr.van nostrand » 20 feb 2014, 23:11

Osjecaj cudan, veliko razocarenje ali istovremeno uz cudno blago i zadovoljstvo :roll:
Salzburg ocitao lekciju, zasluzeno razbio i ponizio Ajax, mozda najlosija ut. u Europi jos od 1999 kada se zavrsilo zadnji u grupi :oops: , ono sto je dobro da se vise ne moraju igrati ut. cetvrtkom u ovom smijesnom natjecanju.
Ekipa ce se uozbiljiti u narednom susretu i ucint ce sve da koliko toliko ako je moguce ikako ublazi ovaj debakl :oops:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 feb 2014, 23:16

Salzburg je mašina,zar ih niko nije gledao protiv Bayerna. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 21 feb 2014, 01:40

Saurman je napisao/la:Salzburg je mašina,zar ih niko nije gledao protiv Bayerna. :mrgreen:
Ja sam zapazio zadnjih par kola kada su trpali po 5,6 golova po meču,rekoh da ih pogledam večeras i strašni su bili.
Igraju brzo,samo guraj loptu u napad :lol: presing ko borussia :) stvarno su odlično odigrali,onda su mi rezultati iz lige bili jasni :)
it's football day

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 24 feb 2014, 12:55

Odlican odgovor jucer na ono razbijanje od Salzburga.
AZ naplatio gnjev motiviranog Ajxa pa su ispraceni kuci sa 4 komada u svojoj mrezi :D
Nazalost izgubljen je Fischer, to je znacilo za debitanta Kishnu sansu, ukazala mu se i koju je na njegovu srecu iskoristio, zabio gol, jednostavan, jako lijep i neodbranjiv. Duarte cak dva puta tresao mrezu Alvarada.

slika

slika

Sad posto je na redu derbi u Rotterdamu, nadam se da se nece u Austriji pokusavati nesto, jeb**ji ga, bataliti treba ove bezvrijedne europske obaveze cetvrtkom, nema vezeslika
Evo vec je ekipa osakacena, nekoliko izostanaka, sad treba jos neka povreda i glupost pa da se i u prvenstvu prednost izgubi, niposto.
+6 u odnosu na Twente :)
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 27 feb 2014, 21:02

Novi poraz od Salzburga, sad nesto blazi i manje gorak od od prvog.
Ekipa i nije toliko lose igrala kada se uzmu okolnosti i nikakav motiv, jer je sve vec bilo rijeseno prije 7 dana.
Odbrana losa, doduse rezervni dvojac je igrao ali nema opravdanja, moralo je bolje i veceras a pogotovo u ukupnom zbiru.

Europska prica za ovu sezonu je gotova, rano ili prerano, tako je kako je.
Nema vise opterecenja i obaveza kao i ssureta cetvrkom, sada se treba 100% koncentrisat na Eredivisie i odbranu titule. Vec u ned. slijedi opasno gostovanje a treba nesto donijeti iz Rotterdama. :)
silver & black

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 mar 2014, 16:39

Pobjeda na De Kuipu znaci cetvrtu uzastopnu titulu za Ajax...
Ajax je odigrao rutinski i hladnokrvno i cekao greske protivnika koje su se i dogodile.

Cestitike navijacima ovog kluba na novoj tituli...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 mar 2014, 16:55

Ajax je kao Sarajevo (mislim grad), kad ga gledas, uvijek mislis da propada, ali se uvijek iznova radja. :)

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 02 mar 2014, 17:16

14. ligaska utakmica bez poraza :D
U Klassiekeru najvecem holandsokom derbiju igranom na Kuijpu, Ajax je preokretom protiv velikog rivala stigao do cijelog plijena, i tako se ucvrstio i osamostalio na vrhu tabele.
Feyenoord je prvi stigao do prednosti preko Pellea u 30 minuti susreta.

1:0
Polukontra domacih sa lijeve strane, uslijedila je ubacena lopta gdje je Graziano je bio dominantniji od Veltmana u skoku tako da je uspio pospremiti loptu u Cillessenovu mrezu. Neodbranjivo.
Izjednacenje je stiglo u samom finisu poluvremena.

1:1
Raspolozeni Kishna je probio po desnoj strani, sjurio se kroz 16-erac, izmakao cuvaru i uspio ubaciti polu visoku loptu u peterac gdje se nalazilo nekoliko igraca, Sigthorsson (zamijenio Krkica) dominantan na pravom mjestu u pravo vrijeme majstorski ubacuje loptu u mrezu domacih.
Tamam na vakat. I u to vrijeme je Ajax bio sa 10 igraca, Moisander izaso na previjanje glave koja je krvarila nakon zestokog duela Schakenom.

Feyenoord se nije lahko oporavljao od soka i primljenog gola, i kao rezultat toga je u nastavku susreta su pruzili losiju igru, to je Ajax svakako pokusavao iskoristiti. I iskoristio na kraju.

1:2
U jednoj takvoj situaciji, kontranapad preko Kishne zavrsava kornerom.
Iz konfuzne situacije u petercu Feyenorda, najvise je profitirao Veltman koji je ubacio loptu u mrezu Muldera.
Prije toga cini se da je bila i igra rukom od starne Clasiea, sudija nije svirao, Veltman pogodio, preokret. :D

Do kraja je Feyenoord pokusavao poravnat, dok je Ajax prijetio preko brzih kontri, usli u igru Duarte i De Sa ali nista se ozbiljno niti bitno do kraja nije promijenilo u rezultatskom smislu.
Pokoji zuti karton i otezanje igre, obavljene zamjene... pobjeda, nova 3 boda, komotna situacija...

Kolbeinn proslavlja podgodak
slika
(bravo Davy reci im :lol: )slika

+8 u odnosu na Twente i Vitesse
+12 u odnosu na Feyenoord
8 kola prije kraja.
Twente dolazi u Amsterdam dok se gostuje u Arnhemu...
silver & black

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 02 mar 2014, 17:58

Gay-klub ponovo prvak! Stvarno ova roze boja pravo pristaje uz stil igre :lol: :oops:
010 ISN'T JUST A CODE

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 02 mar 2014, 18:04

RK Gradacac je napisao/la:Gay-klub ponovo prvak! Stvarno ova roze boja pravo pristaje uz stil igre :lol: :oops:

slika
silver & black

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 02 mar 2014, 18:25

dr.van nostrand je napisao/la:
RK Gradacac je napisao/la:Gay-klub ponovo prvak! Stvarno ova roze boja pravo pristaje uz stil igre :lol: :oops:

slika
Smeta li navijacima Ajaxa ova roza boja, jer ipak to nisu klupske boje a znamo svi sta je cilj s ovim?!

Ili vam je samo bitno da se osvajaju titule a ostala klupska politika nije bitna...
010 ISN'T JUST A CODE

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 mar 2014, 19:01

RK Gradacac je napisao/la:
dr.van nostrand je napisao/la:

slika
Smeta li navijacima Ajaxa ova roza boja, jer ipak to nisu klupske boje a znamo svi sta je cilj s ovim?!

Ili vam je samo bitno da se osvajaju titule a ostala klupska politika nije bitna...
Kad ne smetas ti tako dosadan, onda ne smeta ni roza boja.
Reci mi znas li ti razliku izmedju dresova kod kuce i dresiva na strani i reci mi koji to klubovi imaju iste boje jednih i drugih? Ne provaljuj se vise, Boga ti!

Zna se da se svake godine mijenjaju dresovi na strani jer klubovi zele sto vise prodati. To sto ti ne znas nije razlog da ovdje gnjavis glupostima.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 02 mar 2014, 19:08

Naravno da znam, nije ti nikakav argument. Prosle godine su vam bili plavi, ali zasto bas rozi? Ako ne znas odgovor reci cu ti :lol:
010 ISN'T JUST A CODE

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 02 mar 2014, 19:13

http://nl.wikipedia.org/wiki/Amsterdam_ ... ohoofdstad" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo sta promovisu igraci Ajaxa sa svojim simpa dresovima :mrgreen:
010 ISN'T JUST A CODE

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 mar 2014, 19:19

RK Gradacac je napisao/la:Naravno da znam, nije ti nikakav argument. Prosle godine su vam bili plavi, ali zasto bas rozi? Ako ne znas odgovor reci cu ti :lol:
Rozi isto kao i plavi. Roza boja postaje sve popularnija.
Sta mislis zasto ce Barcelona imati ovo http://www.footyheadlines.com/2014/01/f ... ining.html" onclick="window.open(this.href);return false; kao trening dresove za sezonu 2014/2015?
Ili npr. sta Real sprema kao gostujuce dresove za sezonu 2014/2015 (vidi sliku ispod)??

Reci ti meni zasto su bili plavi prosle godine?? I zasto su Realu bili narandzasti pa ce biti ovi?

slika

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 02 mar 2014, 19:54

Odgovorio sam ti u postu iznad... A znaci sutra Zeljo objavi nove roze dresove tebi nebi smetalo? :mrgreen: Meni iskreno receno bi, jer nema nikakve veze s klubom nego s globalnom gay promocijom.
010 ISN'T JUST A CODE

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 mar 2014, 20:22

RK Gradacac je napisao/la:Odgovorio sam ti u postu iznad... A znaci sutra Zeljo objavi nove roze dresove tebi nebi smetalo? :mrgreen: Meni iskreno receno bi, jer nema nikakve veze s klubom nego s globalnom gay promocijom.
Pa naravno da ta boja nema veze sa klubom. Nemaju ni druge pa se nose. Nista ti meni nisi odgovorio.
Nema veze ni ova sa Realom pa sta? Veliki klubovi to rade. Imao je Real i crvene, pa sta? Znaci, kad Real ima crvene, plave, narandzaste, sve je to OK a ako ima roze onda je gej promocija?

A sve i da je to promocija, normalno je da to rade najveci. Arsenal je i zvanicno bio predstavljen na paradi u Londonu pa sta? Danas Ajax, sutra PSV, Feyenoord i ostali. Tako to obicno bude u svemu. Ono sto je danas u Amsterdamu, ocekuj u drugim gradovima sutra. :)

Odgovori ti meni sa kakvom promocijom ima veze crvena boja? plava boja? narandzasta? Zasto bi roza bila boja koja se ne smije nositi a sve druge su OK?
Ja vidjam masu muskaraca u roze kosuljama i majicama a nisu gejovi. Masa muskaraca depilira noge, cupa obrve, nose tasne.... Eto ja to ne radim ali me ne zanima ko radi. Svakom svacije.
Bilo mi je nekad cudno kad su muskarci brijali dlake sa prsa. Sad mi je i vise nego normalno, cak mi je i gadno kad vidim, jos kad raskopca kosulju a dlake kao kod zivotinje. Uzas.

Moras se navikavati na neke stvari. Svijet ide dalje. Ako tapkas u mjestu, smatraju te zaostalim sve dok ne shvatis da i jesi zaostao. :)

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 02 mar 2014, 20:51

Eto znaci mogu Arsenal i Real pa moze i Ajax jel? Moze naravno al zato i ja mogu rec da to jest tako a ne da se pravimo blesavi i da kazemo da nije.

Te stvari nemaju nikakve veze s fudbalom, to sto neko depilira noge ili obrve nema veze s fudbalom. Ovo sto kazes sto je danas u Amsterdamu ocekuj sutra u drugim gradovima... hoces da kazes da je to Amsterdam u necemu ispred od recimo Den Haaga, Rotterdama ili Eindhovena? Jedino u gay klubovima, jer ih u A'damu ima na pretek. Jednostavno prevelika je razlika u mentalitetu izmedju A'dama i ostatka Holandije pa i svijeta. Sad ces rec pa imaju i drugi gradovi crveni distrikt, imaju al imaju po jednu ulicicu zabacenu od ociju dok ovi imaju pola grada i to u centru i dice se s tim i promovisu po svijetu jer zive od toga.

A roza boja je ko i svaka druga ;)
slika
010 ISN'T JUST A CODE

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 05 mar 2014, 23:36

Amsterdam je daleko ispred ostalih gradova u Holandiji. To je cinjenica. Tako i Ajax ispred ostalih FK.
To cijeli svijet zna. Pogotovo kad su u pitanju stvari koje (za neke) jos nisu normalne. Pored toga je tradicionalniji od Rotterdama i Den Haaga, a tek ona dusa koju Amsterdam ima je nesto sto ovi nikad nece imati a nisu ni imali.

Ja sam ti samo naveo primjere. Nesto sto za neke nije bilo normalno ali sada jeste a nesto ce tek da bude.
Mislim, ko si ti da odlucujes sta je i koja boja normalna? Zasto bi ono sto je tebi normalno moralo biti svima nama normalno?
Sta ima veze sto ljudi zele da se razbije taj tabu roze boje? Bas tada ce i prestati ove parade.
Real, Barca, Ajax, Arsenal... Svi oni glupi a ti pametan? Niko na svijetu nece moci zaustaviti ljude da budu ono sto oni zele biti. Ako u politici moze, u muzici moze, u privatnom zivotu moze, u opstinama se vjencavati moze, zasto onda u fudbalu ne smije cak ni roza boja?
Meni je to sve OK. Pogotovo crveni distrikt i coffe shopovi. Kamo srece da i kod nas legalizuju i jedno i drugo.

Pim Fortuyn je u Rotterdamu imao veliku podrsku, a bio je gej. Kleli se u njega. Htjeli ga za predsjednika drzave. Znaci, da predsjednik bude gej je OK ali u fudbalu cak i roza boja mora ostati tabu?? Nema logike! Navijaci u Rotterdamu su ga puno vise podrzali od ovih u Amsterdamu. pa sta?!

Znas sta nema veze sa fudbalom? Ovo sto ti pokusavas dokazati na ovoj temi.
Ostavi komentar vezan za igru a mani se boja i price kako neko podrzava homoseksualce a neko eto ne.

Znam ja da bi ti sada o svemu osim fudbalu. Logicno kad i definitivno izgubis titulu od Ajaxa, i to kod kuce na punom stadionu navijaca svog kluba. Onaj supak dobio samo 4 tekme zabrane. :o

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 06 mar 2014, 19:17

Izvinjavam se pogresno si me skontao ili sam se ja pogresno izrazio.

Sad ispade kao da ja pricam protiv homoseksualaca sto uopste nije tacno. Jedine dvije stvari koje sam napisao su vezane za Amsterdam i Ajax. A moja prica se zapravo nadovezuje na ono sto je licno trener Ajaxa rekao (mislio sam da to znas), a to je da homoseksualci ne mogu bit fudbaleri i nije im mjesto u fudbalu. To je licno Frank de Boer izjavio, a poslije se izvinuo al je rekao da nije promijenio misljenje. A to je, po njemu, zbog toga sto homoseksualci nemaju razvijenu motoriku da bi mogli bit vrhunski fudbaleri, profesionalci. E sad, ako trener Ajaxa licno kaze da homoseksualcima nije mjesto u fudbalu, zasto ja to ne smijem reci? Normalno da im nije mjesto, pa velika vecina njih prezire fudbal. I sad kao fudbalski klubovi treba da im prave mjesto preko te roze boje.. zbog cega? Da se pokaze kako smo tolerantni? Potpuno nepotrebno, i samo odvodi fudbal dalje od onoga sto zapravo jeste, a to je strast za pobjedom!

Druga stvar, vezano za Amsterdam.. Nisam rekao da treba ukinut crveni distrikt il tako nesto, nego sam rekao da Amsterdam pravi industriju od toga. Pa Amsterdam osim sto je proglasen glavnim gradom jevreja u europi, proglasen je i glavnim gradom homoseksualaca, zato sto je tu sklopljen prvi homo brak. (samo nemoj sad rec i da sam protiv jevreja :roll: ) Po tome je jedino ispred ostalih gradova, a ti mi molim te navedi jos neki primjer po cemu je Amsterdam ispred recimo Den Haaga? I ostali gradovi imaju te ulice, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam je isto imao ali su ukinuli zbog toga sto su se stanovnici u obliznjim ulicama zalili, ali i dalje imas nocne klubove i druge stvari, gay klubove, swingers klubove, i sta ti ja znam.
Amsterdam je glavni grad, i ima taj neki smek. Narocito zbog ogromnog broja turista koji ga posjecuju. Nocni zivot je vrhunski! Ali isto tako i drugi gradovi imaju mnogo nekih prednosti koje Amsterdam nema, tako da reci da je Amsterdam miljama ispred drugih je u najmanju ruku glupo!
Eto volio bih da mi kazes po cemu je Amsterdam jos ispred drugih osim u ovom sto sam ja nabrojao.

lijep pozdrav.
010 ISN'T JUST A CODE

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.