NCAA košarkaška liga
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan
Re: NCAA košarkaška liga
Ovo ga je nazvao Nigger 99 %,ovaj krmak,momak je po meni neduzan a navodno moglo bi mu utjecati i na draft poziciju(a da je izasao prosle bio bi top 3 pick)
Svaak cast momku, boli ga neka stvar, neka je uradio ovo. On je jos mlad, a prije svega covjek koji je reagirao na idiota..
RIP CITY!
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Isaiah Austin remains an intriguing NBA prospect

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- IlCapitano
- Kontakt:
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Sinoc, velika pobjeda North Carolina nad najvecim rivalom Duke.
Roy Williams nadigrao coach K!
[youtube][/youtube]
Roy Williams nadigrao coach K!
[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Embid - Pokretljivi seven footer je uvijek zanimljiv , mislim da je najsigurnija opklada(pogotovo u ovo doba manjka centara) , dal ce ofanzivno ikad biti 20 + igrac ne znam
al samo na osnovu te energije , atleticizma i visine moze stavljati brojke DH12 , uz jel lockdown odbranu.
Parker - nije u najboljem fizickom stanju i zbog toga citavu godinu odradjuje kao cetvorka , ofanzivno ima fantastican arsenal vec sada i ne sumnjam da ce jednog dana stavljati 25+ poena u prosjeku
al ne poredi se dzaba sa Melom jer ima olove noge i uzasne laterlane kretnje , pitanje je dal ce ikad moci cuvati niska krila u en bi eju
Wiggins - prevelik hajp i ocekivanja su se stvorila oko njega , ne njegovom krivicom
ne mozes od svakog 6-8 atletskog frika ocekivati da bude LeBron , ne nalete takvi cesto
al je meso za radit samo takvo , poenkad bude pasivan al igra u takvom sistemu
siri tereni i nacin igre cemu odgovarati u NBA-u da probija svojim fantasticnim prvim korakom
sut nije konstatan al i razumljivo za te godine
no ima taj daleko veci upside u odnosu na Jabaria prije svega zbog odbrane , jer vec sada moze ugusiti sve koledj igrace od 1 do 3 i to je impreisvno
P.G tipe of player , 24-6-6
worst case scenario , Rudy Gay(no vec sa ovim angazovanjem u odbrani je ispred njega u tom segmentu)
Smart - suta trojke , NCCA trojke 25% i to je uzasno
teski je kamenjar i morat ce prolit znoja da mu se ljudi ne odmicu po 2 metra
atletski fenomenal , visok , jak za vecini dvica a kamoli playova
i to ce se jos bolje prezentovati u NBA-u sa pravim setovima za njega , gdje nece svako malo protiv zone igrati
u ovo doba playova bit ce jako koristan mnogim ekipama zbog odbrane koje ce moci igrati svaku noc protiv elitnih playova , al sut mora popraviti da bi ostao na terenu kad se utakmice budu lomile
Dante Exum - je interesantan lik , gard u tijelu forvarda.
Ima strasan prvi korak s kojim ce uzimati protivnike na trojci a bogami i dvojci.
Nema uposte frame , niti ramena za popunit da bi iole cuvao takve igrace.
On igra playa downunder , najbolje poredjenje je sa MCW.
Nesto bolji ofanzivno nego Carter WIliams a losiji defanzivno , voli imati loptu u rukama i atletski je mocan.
MCW ce biti all star u nekom djelu karijeru , tako da poredjenje sa njim je itekako uredu.
RIzik je preci iz lige gdje si indijanisao , da bi postao trpac/produktivan igrac.
Za njega je itekako vazna koja ce ga franiza uzeti i razvijati.
Julius Randl
skontao sam da atletski Z-Bo nije dobro poredjenje , to je kao da kazem za nekog igraca suterski Griffin
6-9 nije bas pohvalno za NBA forvara , samo je problem sto on nije bas ni 6-9 , bit ce sretan ako dobije 6-8 sa patikama na mjerenju (mislim da ima isto cm kao king)
Njegova igra se bazira na atletskoj snazi i velikoj energiji , sto znamo da nije bas najafirmativniji nacin za dominirati u tom uzrastu , nema desne ruke sto je veliki hendikep
uzima 13 feet jumpere i solidno ih pogadja
pa zbog svega toga imam novo poredjenje Josh Smith !
i jedan i drugi undersize za svoju poziciju , koji igraju na brzinu i energiju , vole svoj jumper
i Josh takodje nije lose poredjenje kad ga stavis u pravu situaciju
prednost Randla je sto igra vise kosu pa ce mozda imati bolji izbor suteve , a minus mu je sto ce tesko ikada biti stoper kao Josh , stavisse mozda samo prosjecan defanzivac
jer ws ima manji nego vecina NBA niskih krila a niti standig reach nije impresivan
Necu reci da ce biti novi T-Rob al sam skeptik za ovakve igrace , liga nije visoka pa ce moci stavljati brojke protiv vecine ekipa
al sa limitiranim plafonom da budemo posteni
Noa Vonleh
Zanimljiv igrac sa dobrim fizikalijama koji koristi obje ruke kod horoga a voli i ima dobar sut iz vana , finu mehaniku u svakom slucaju Crish Bosh a like
Nema vertikalne ekspolozivnosti da moze preskakati ljude , ali ima brz motor i veliki whingspan od 7-4 sto mu omogucava da bude odlican skakac.
Tesko reci sta bi mogao biti , sada izgleda kao J.J Hickson
a negdje u daljini vidis forvara tipa Bosh , koji ce igrati vise vani a gdje ce nedostatak cenimtetara nadoknadjivati duzinom
pitanje je dal moze igrati peticu u danasnjem en bi eju , sto se tice kilaze ima dobro prolazno vrijeme
poor mans Kevin Love sa 15-10 nekada u karijeri ako ispuni potencijal
ima sve pomalo a nista posebno , solidnan sut iz vana i solidnu odbranu , odlicne gabarite i prosjecne fizikalije s obzirom na duzinu koju ima
Mislim da u najgorem slucaju ce biti Tristan Thompson , sto nije nesto epohalno al je en bi ej igrac sa dugom karijerom
Aron Gordon
nic mi se ne svidja , vidio sam i previse ovakvih igraca tokom godina gdje je svaki Anthoni Randolph,Derik Wiliams etc. bili novi Studmajer
a realnost je da je samo Griffin postao all star igrac
Znaci klasik , fizikalije koje ga cine defanzivno mocnim , ofanzivno takodje al na koledju
tezak slucaj kamenjara koji ne moze pogoditi nista van reketa , a zbog nedostatak cm. cemu igraci sa duzinom uzimati skokove preko glave bez obzira na atletizam ako ga ne bude koristio kako treba
mlad je barem , 95 godiste i morao bi ostati jos jednu godinu na koledju ako oce da bude nesto vise od lovatora
inace malo bolja verzija Keneta Farieda
Tayler Ennis
jos jedan igrac koji kotira oko top 10 , a meni se jako svidja
svaki igrac koji moze sa 19 godina imati asist/to ratio 4:1 je dobar igrac
Fizikalije su jedino upitno(sto nije mala stvar dakako) al ima sav talenat ovog svijeta da bude ponajbolji play lige
Jednostavo plijeni inteligencijom bez da ista forsira , to uvijek volim od igraca koji puste da igra dodje njima
Savrseno bira svoje poene i situacije za njih , vecinu vremena gleda da razgira ostatak ekipe
Sve radi smooth , ima prelijep floter i overall mehaniku suta
mislim da moze biiti 90-45-40 igrac u en bi eju , Steve Nash a like
ima malo Deron Wiliamsa u njemu , al onog Derona koga smo svi voljeli
dal ce imati srece da ga neki Jeri Sloan razvija ne znam
al ga vidim barem kao Kayl Lowri tipa u ligi , a 16-8 je sasvim dovoljno za projektovani deveti pik drafta
al samo na osnovu te energije , atleticizma i visine moze stavljati brojke DH12 , uz jel lockdown odbranu.
Parker - nije u najboljem fizickom stanju i zbog toga citavu godinu odradjuje kao cetvorka , ofanzivno ima fantastican arsenal vec sada i ne sumnjam da ce jednog dana stavljati 25+ poena u prosjeku
al ne poredi se dzaba sa Melom jer ima olove noge i uzasne laterlane kretnje , pitanje je dal ce ikad moci cuvati niska krila u en bi eju
Wiggins - prevelik hajp i ocekivanja su se stvorila oko njega , ne njegovom krivicom
ne mozes od svakog 6-8 atletskog frika ocekivati da bude LeBron , ne nalete takvi cesto
al je meso za radit samo takvo , poenkad bude pasivan al igra u takvom sistemu
siri tereni i nacin igre cemu odgovarati u NBA-u da probija svojim fantasticnim prvim korakom
sut nije konstatan al i razumljivo za te godine
no ima taj daleko veci upside u odnosu na Jabaria prije svega zbog odbrane , jer vec sada moze ugusiti sve koledj igrace od 1 do 3 i to je impreisvno
P.G tipe of player , 24-6-6
worst case scenario , Rudy Gay(no vec sa ovim angazovanjem u odbrani je ispred njega u tom segmentu)
Smart - suta trojke , NCCA trojke 25% i to je uzasno
teski je kamenjar i morat ce prolit znoja da mu se ljudi ne odmicu po 2 metra
atletski fenomenal , visok , jak za vecini dvica a kamoli playova
i to ce se jos bolje prezentovati u NBA-u sa pravim setovima za njega , gdje nece svako malo protiv zone igrati
u ovo doba playova bit ce jako koristan mnogim ekipama zbog odbrane koje ce moci igrati svaku noc protiv elitnih playova , al sut mora popraviti da bi ostao na terenu kad se utakmice budu lomile
Dante Exum - je interesantan lik , gard u tijelu forvarda.
Ima strasan prvi korak s kojim ce uzimati protivnike na trojci a bogami i dvojci.
Nema uposte frame , niti ramena za popunit da bi iole cuvao takve igrace.
On igra playa downunder , najbolje poredjenje je sa MCW.
Nesto bolji ofanzivno nego Carter WIliams a losiji defanzivno , voli imati loptu u rukama i atletski je mocan.
MCW ce biti all star u nekom djelu karijeru , tako da poredjenje sa njim je itekako uredu.
RIzik je preci iz lige gdje si indijanisao , da bi postao trpac/produktivan igrac.
Za njega je itekako vazna koja ce ga franiza uzeti i razvijati.
Julius Randl
skontao sam da atletski Z-Bo nije dobro poredjenje , to je kao da kazem za nekog igraca suterski Griffin
6-9 nije bas pohvalno za NBA forvara , samo je problem sto on nije bas ni 6-9 , bit ce sretan ako dobije 6-8 sa patikama na mjerenju (mislim da ima isto cm kao king)
Njegova igra se bazira na atletskoj snazi i velikoj energiji , sto znamo da nije bas najafirmativniji nacin za dominirati u tom uzrastu , nema desne ruke sto je veliki hendikep
uzima 13 feet jumpere i solidno ih pogadja
pa zbog svega toga imam novo poredjenje Josh Smith !
i jedan i drugi undersize za svoju poziciju , koji igraju na brzinu i energiju , vole svoj jumper
i Josh takodje nije lose poredjenje kad ga stavis u pravu situaciju
prednost Randla je sto igra vise kosu pa ce mozda imati bolji izbor suteve , a minus mu je sto ce tesko ikada biti stoper kao Josh , stavisse mozda samo prosjecan defanzivac
jer ws ima manji nego vecina NBA niskih krila a niti standig reach nije impresivan
Necu reci da ce biti novi T-Rob al sam skeptik za ovakve igrace , liga nije visoka pa ce moci stavljati brojke protiv vecine ekipa
al sa limitiranim plafonom da budemo posteni
Noa Vonleh
Zanimljiv igrac sa dobrim fizikalijama koji koristi obje ruke kod horoga a voli i ima dobar sut iz vana , finu mehaniku u svakom slucaju Crish Bosh a like
Nema vertikalne ekspolozivnosti da moze preskakati ljude , ali ima brz motor i veliki whingspan od 7-4 sto mu omogucava da bude odlican skakac.
Tesko reci sta bi mogao biti , sada izgleda kao J.J Hickson
a negdje u daljini vidis forvara tipa Bosh , koji ce igrati vise vani a gdje ce nedostatak cenimtetara nadoknadjivati duzinom
pitanje je dal moze igrati peticu u danasnjem en bi eju , sto se tice kilaze ima dobro prolazno vrijeme
poor mans Kevin Love sa 15-10 nekada u karijeri ako ispuni potencijal
ima sve pomalo a nista posebno , solidnan sut iz vana i solidnu odbranu , odlicne gabarite i prosjecne fizikalije s obzirom na duzinu koju ima
Mislim da u najgorem slucaju ce biti Tristan Thompson , sto nije nesto epohalno al je en bi ej igrac sa dugom karijerom
Aron Gordon
nic mi se ne svidja , vidio sam i previse ovakvih igraca tokom godina gdje je svaki Anthoni Randolph,Derik Wiliams etc. bili novi Studmajer
a realnost je da je samo Griffin postao all star igrac
Znaci klasik , fizikalije koje ga cine defanzivno mocnim , ofanzivno takodje al na koledju
tezak slucaj kamenjara koji ne moze pogoditi nista van reketa , a zbog nedostatak cm. cemu igraci sa duzinom uzimati skokove preko glave bez obzira na atletizam ako ga ne bude koristio kako treba
mlad je barem , 95 godiste i morao bi ostati jos jednu godinu na koledju ako oce da bude nesto vise od lovatora
inace malo bolja verzija Keneta Farieda
Tayler Ennis
jos jedan igrac koji kotira oko top 10 , a meni se jako svidja
svaki igrac koji moze sa 19 godina imati asist/to ratio 4:1 je dobar igrac
Fizikalije su jedino upitno(sto nije mala stvar dakako) al ima sav talenat ovog svijeta da bude ponajbolji play lige
Jednostavo plijeni inteligencijom bez da ista forsira , to uvijek volim od igraca koji puste da igra dodje njima
Savrseno bira svoje poene i situacije za njih , vecinu vremena gleda da razgira ostatak ekipe
Sve radi smooth , ima prelijep floter i overall mehaniku suta
mislim da moze biiti 90-45-40 igrac u en bi eju , Steve Nash a like
ima malo Deron Wiliamsa u njemu , al onog Derona koga smo svi voljeli
dal ce imati srece da ga neki Jeri Sloan razvija ne znam
al ga vidim barem kao Kayl Lowri tipa u ligi , a 16-8 je sasvim dovoljno za projektovani deveti pik drafta
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- IlCapitano
- Kontakt:
Uh, kako su sudije oštetile Syracuse, Boeheim podivljao i dvije tehničke, isključen, i Duke riješio utakmicu slobodnim bacanjima iako su u čitavoj utakmici jedva 50% šutirali.
Parker igrač utakmice, 19 poena, 10 skokova, 6-8 šut, 3-3 trojke.
[youtube][/youtube]
Parker igrač utakmice, 19 poena, 10 skokova, 6-8 šut, 3-3 trojke.
[youtube][/youtube]
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- BernardBarnjak
- Kontakt:

- BernardBarnjak
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Wiggins večeras 41p, 8s, 5u i 4b u porazu Jayhawksa

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
North Carolina - Duke počinje u 3 sata, nedjelja je, ima se vremena. Imate prenos na areni, nadam se da će Edin i onaj drugi komentator prenositi, ne znam mu ime (Nenad ne prenosi NCAA).
Parker opet nezaustavljiv, ofanzivno im radi sta god pozeli..
ser del barça es el millor que hi ha !
Jabari Parker dominira, a i Rodney Hood trpa nemilice.
Parker je predominantan s tim da me zanima kako će to izgledati sa većim i snažnijim protivnicima. Hood je dobar šuter ali mora popraviti još mnogo toga u igri.
Paige kod North Caroline mi liči na Brendon Jennings-a.
Duke je vodio cijelu utakmicu, na kraju nisu znali izvesti lopte sa strane kako treba ali North Carlina to nije znala iskoristiti. Baš me zanima da li bi ona trica Paiga ušla da mu je saigrač nije dirnuo (nisu priznati poeni).
Uglavnom dobra utakmica, sada će biti više termina za prenos NCAA na areni.
Paige kod North Caroline mi liči na Brendon Jennings-a.
Duke je vodio cijelu utakmicu, na kraju nisu znali izvesti lopte sa strane kako treba ali North Carlina to nije znala iskoristiti. Baš me zanima da li bi ona trica Paiga ušla da mu je saigrač nije dirnuo (nisu priznati poeni).
Uglavnom dobra utakmica, sada će biti više termina za prenos NCAA na areni.
- IlCapitano
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
EDIT: Ne razumijem se baš u format ovog eliminacionog turnira pa da pitam. Kansas je izgubio u 1/2 Big 12, Syracuse je ispao u 1/4 ACC, a Duke prošao u 1/2 ACC. Je li to sve dio procesa koji vodi u final four i to znači da ni Kansas ni Syracuse nemaju više šansi?
EDIT: Ne razumijem se baš u format ovog eliminacionog turnira pa da pitam. Kansas je izgubio u 1/2 Big 12, Syracuse je ispao u 1/4 ACC, a Duke prošao u 1/2 ACC. Je li to sve dio procesa koji vodi u final four i to znači da ni Kansas ni Syracuse nemaju više šansi?
Kakvu odbranu igra Virginia, uživancija za gledati.
Jabari Parker 1 - 8, Hood 1 - 5.
Edit:

Koji gigant, marker je letio prema vlastitoj klupi
Virginia ide na odmor sa prednosti od tri poena, Jabari 2 - 10. Hood pogodio nevjerovatnu tricu. Iako je mali broj poena utakmica je fenomenalna.
Jabari Parker 1 - 8, Hood 1 - 5.
Edit:

Koji gigant, marker je letio prema vlastitoj klupi
Virginia ide na odmor sa prednosti od tri poena, Jabari 2 - 10. Hood pogodio nevjerovatnu tricu. Iako je mali broj poena utakmica je fenomenalna.
- IlCapitano
- Kontakt:
Parker! 
I opet!
EDIT: Pa ovaj Thornton je beskoristan. U napadu ga nema nigdje, niti zabija niti zna dodati na vrijeme, a u odbrani faulove redovno pravi.
I opet!
EDIT: Pa ovaj Thornton je beskoristan. U napadu ga nema nigdje, niti zabija niti zna dodati na vrijeme, a u odbrani faulove redovno pravi.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ovo su konferencijski turniri (a imaš 32 konferencije, čiji šampioni dobivaju direktan plasman na March Madness, npr ACC čije finale sada gledamo je jedna od tih, od jačih su to SEC, Big 10, Pac 12, Big 12 itd), dok March Madness tek treba da krene, danas je ta selection sunday kada se određuje ranking za taj turnir na kome učestvuje 68 najboljih timova koji budu raspoređeni po regijama, geografskim (obično budu 4 regije, čija 4 pobjednika idu na Final Four). Dakle 32 konferencijska šampiona plus i 36 timova koji dobijaju mjesto na osnovu tog izbora, tzv pozivnicu.IlCapitano je napisao/la: EDIT: Ne razumijem se baš u format ovog eliminacionog turnira pa da pitam. Kansas je izgubio u 1/2 Big 12, Syracuse je ispao u 1/4 ACC, a Duke prošao u 1/2 ACC. Je li to sve dio procesa koji vodi u final four i to znači da ni Kansas ni Syracuse nemaju više šansi?
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Akil Mitchell je pojeo, doslovno POJEO Jabari Parker-a. Jabari je napravio svoju seriju upravo kada je Mitchell bio na klupi.
Vidi se limitiranost u napadu Virginia-e, ali sjajnom defanzivnom igrom su pobijedili Duke. Podsjećaju dosta na moje Bulls-e.
Svaka im čast.
Vidi se limitiranost u napadu Virginia-e, ali sjajnom defanzivnom igrom su pobijedili Duke. Podsjećaju dosta na moje Bulls-e.
Svaka im čast.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Večeras je i objavljen ždrijeb za March Madness, očekivano nosioci su Gatorsi na Jugu (i ukupno), Shockersi u brutalnoj konkurenciji na Srednjem Zapadu (gdje su i Cardsi, Spartansi, Dukiesi itd), Wildcatsi na Zapadu te Virginia Cavaliersi na Istoku.

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.