Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

effe_sa
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la effe_sa » 16 feb 2014, 12:32

amerosm je napisao/la:@ effe_sa

ma vjeruj mi to je isto sra.nje samo drugo pakovanje.
Magath kada je dosao odmah je smijenio predstavnika navija koji je na svojoj funkciji bio 30 godina i odmah je tada nastao mir.
Kritičniji ste vi definitivno.... :) Znamo da je kod Schalkea bila uspješna era Rudi Assauera koji je stvari prilično držao pod kontrolom, bio dosta uspješan menadžer. Hajd kod vas je bio Beiersdorfer koji je dugo vremena s Hoffmanom dobro funkcionisao. S tim da je kod Schalkea ova era bila dosta duža.
I sada kod Schalkea Tonnies vlada situacijom, a kada zafali para, on upumpa pare u klub. Heldt je solidan, iako on meni nije neki sad top menadžer , ali solidan je. Naravno da oni nisu imali nekad fula s transferima ili fula s Heynckesom i Slomkom koje su olako otjerali, oni su mogli možda biti i prvaci. Ali mora se priznati da je u posljednjih par godina pogotovo, Schalke napravio nakon Bayerna najviše top transfera, a masu tih igrača su dobijali povoljno. Imali su njuh. Kod HSV-a svaka moguća struktura, koncepcija fali, anarhija apsolutna vlada, sve je popucalo po šavovima, ovo je nevjerovatno brukanje i sramoćenje kluba.
Ja ipak vjerujem, ako sve bude definitivno sa Slomkom da šanse za opstanak postoje, čak su i realne. Samo što su nakon jučerašnjeg dana poljuljane....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 feb 2014, 12:42

http://mobil.abendblatt.de/sport/fussba ... Startseite

Hvala ti dragi Boze...
Vecina IDIOTA ce danas potvrditi Slomku kao novog trenera i onda ce podnijeti ostavke.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 feb 2014, 16:22

Oni podnijet ostavke, ha ha... Ne bi me čudilo da se jedan dio kandidira i za funkcije u novoj strukturi. To su ljudi bez obraza koji žive u nekom svom svemiru.

A poznavajući ih, ne bih ni Slomku uzeo za gotovo. Moglo bi bit da im je Slomka preskup pa da potraže neko jeftinije rješenje. Nakon razgovora sa Slomkom mogli bi vijećat 8 sati i zaključit da se ne mogu još odlučit i dat kreuzeru zadatak da razgovora i sa drugim kandidatima. Nakon svih prikupljenih ponuda odabrat će onda najpovoljnijeg "izvođača".

Edit: izgleda da je Kluiver ipak navodno podnio ostavku. Nažalost prekasno, što je nije podnio bar prije mjesec dana.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 feb 2014, 17:53

BILD Hamburger SV ‏@BILD_HSV 2h

Perfekt! Mirko #Slomka ist neuer #HSV-Trainer. Morgen um 15 Uhr erstes Training
Eto Slomka je i zvanicno trener...

@ ledar

oni su podnijeli ostavke iz razloga sto su svjesni da ce kako god izgubiti svoje pozicije u Maju i da se zbog svih desavanja ne bi smijeli pojaviti na skupstini kluba. Ukoliko klub ispadne oni ce se vaditi time da oni nisu bili u klubu kada se to dogodilo, ali navijaci nisu glupi i znaju da su oni najvise odgovorni zbog trenutne situacije.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 feb 2014, 00:29

Slomka je pristao da vodi ekipu i u Cvajti...
Njegov ugovor traje do ljeta 2016-te, a prema BILD-u postoji mogucnost da se sutra rijesimo svih IDIOTA, jer su isti dobili prijetnje od strane navijaca i najblaze sto su im porucili bilo je: Ukoliko Vas uhvatimo prebicemo Vas.

Sada je svim navijacima jasno da su oni glavni krivci (izuzev klaunu Joju i njegovim sljedbenicima iz 22C) i isti se nece smijeti pojaviti na skupstini kluba i time otezavati izbor HSV Plusa.

Edit: van der Vaart ce biti odsutan minimalni tri sedmice zbog povrede...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 feb 2014, 01:55

Trebalo bi se nekako riješit jarchowa, to je opak tip, gori od svih nadzornika zajedno. Nek Hilke preuzme njegovu funkciju. A ne mogu više ni probavit onog kreuzera, taj je za ovo kratko vrijeme dojadio i bogu i vragu.

Iskreno, ova podrtina od Varta neće mi falit, u zadnje vrijeme partije koje je pružao bile su više nego mizerne. Na njegovom mjestu mogu igrat i Čalhanoglu i Arslan. A mogo bi i Jiraček dobit priliku sad kad je otišo marwijk, ionako smo šuplji na zadnjim veznima.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 feb 2014, 15:30

Ertl je nakon sto je podnio ostavku na svom FB profilu saopstio da su on, Floberg, Klüver i Eghbal bili ti koji su sprijecili dovodjenje Magatha na trenersku poziciju.

Dakle Magath je odmah slagao da je HSV Plus bio protiv njegovog instaliranja.

Takodjer je saopstio je da je dobivao aninomne prijetnje od strane navijaca i anonimne pozive u toku noci gdje je bio vrijedjan i da on i njegova porodica to nisu mogli izdrzati.

Eghbal je takodjer potvrdio da je dobivao anonimne prijetnje smrcu...

Koji pacijenti. Prvo gurnili klub u provaliju pa sada glume zrtve. Treba im zabraniti prilazak stadionu...

@ ledar

izgleda da su te navijaci kada su IDIOTI u pitanju odradili svoje, ali na veoma kulturan nacin. Nije bilo kao kod igraca. ;) ;)

Pored Ertl-a, ostave su podnijeli vec pomenuti Eghbal, Floberg, Klüver i Erhardt...
Ukoliko Meier podnese ostavku prije 25.Februara onda ce se morati odrzati prijevremeni izbori za izbor novih IDIOTA, a ukoliko se to dogodi nakon 25. Februara onda se nece morati dogoditi prijevremeni izbori.

Ja mislim da niko nece prije tog datuma podnijeti ostavke kako bi ne bi bilo dodatnih torskova, a isto tako vecina njih u NO-u je svjesna da izbor na tri mjeseca nista ne znaci, jer sam 99,99% sada siguran da HSV Plus ne moze niko sprijeciti.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 feb 2014, 16:27

Ako promjene golmana ,mozda ostanu u prvoj ligi :!: Adler,a fucking joke,vec 2,3 godine to spominjem,covjek koji zna i po 9 puta iznjeti loptu iz mreze.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 feb 2014, 16:46

@amer

Već sam rekao da je utjecaj nekih ljudi iz inicijative bio posredan. Da nije bilo difamiranja Magonje u javnosti pritisak je mogao uroditi plodom i bar jedan od četvorice mogao je popustit. Npr. Kluiver koji je prvi ponudio ostavku.Neki tvrde da je umjesto Floberga protiv bio Erhardt. Najviše ga je blatio Uli Stein koji bi se očito volio uhljebit u klubu jer mu se baš ne sviđa u Azerbajdžanu. A tu su bila i dva "inicijatora" jarchow i kreuzer, pogotovo ovaj prvi koji se zubima drži za fotelju.

Slomka je za erste stigao definitivno prekasno no imaće prilike krenut iz cvajte ispočetka sa novim mladim kadrom.

Vidjećemo sad ko je uspješniji - Mirkec ili Magonja. Oba kreću sa iste startne pozicije, oba imaju stare podrtine u ekipama- utrka može početi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 feb 2014, 18:25

@ ledar

necemo vise o IDIOTIMA, jer ima bitnijih stvari... ;) ;)
Danas je Slomka i zvanicno predstavljen i na konferenciji je govorio o sljedecim stvarima:

1. misli da ekipa ima kvalitet, ali da je nesigurna i da ne znaju sta trebaju raditi na terenu i da je na njemu da ih uputi i promjeni par sarafa u sistemu

2. najvjerovatnije ce i dalje igrati u sistemu 4-2-3-1 (nije jos donio konacnu odluku), ali sa dva klasicna razbijaca na sestici - po meni odmah uvidio problem zasto je odbrana losa...

3. ekipa ce od danas pa do kraja sezone trenirati svaki dan, a Utorkom i Srijedom po dva puta

4. siguran je da ekipa moze izboriti opstanak ukoliko prihvate borbu i ukoliko svi budu jedni uz druge - ovim nije mislio samo na igrace

5. ne zeli razmisljati o Cvajti, ali ukoliko se dogodi ispadanje, onda ce krenuti sa stvaranjem ekipe za povratak u Bundesligu

6. njegova placa je mizerna za razliku od njegovih predhodnika i iznosice 1 milion €

Neki govore da je Slomka lud sto je prihvatio ovu ponudu, ali on moze samo ovim dobiti. Kao sto sam vec rekao: Ukoliko ispadnemo nije njegova krivica, vec onih koji su sjedili/sjede u upravi i NO-u, ukoliko nas spasi onda ce dobiti staus legende. U oba slucaja iza svojih ledja ce imati HSV Plus, sto mu u slucaju Cvajte - sa novcima od Kühne-a - ne bi trebao predstavljati problem da se ekspresno vrati u Bundesligu, a u slucaju opstanka onda ima velike mogucnosti da napravi ekipu koja ce se svake godine boriti za LP uz kompetentne ljude u upravi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 feb 2014, 13:49

@amer@avatar barem nije doživio ispadanje iz lige

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 feb 2014, 18:36

[youtube][/youtube]

Svaka rijec je suvisna...
Ruhe in Frieden Hermann!

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 18 feb 2014, 20:38

Slomka je odličan mladi trener, a već ima dovoljno iskustva da izvuče HSV iz goFana :!: Došao je na vrijeme, al' mogao je sačekati još jednu sedmicu zbog samog sebe, jer poraz je ono što mu najmanje treba na početku rada :!: 8-)
amerosm je napisao/la: Ruhe in Frieden Hermann!
+1

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 feb 2014, 18:54

Nevjerovatan podatak je taj da ce Slomka u ovoj sedmici trenirati vise sati nego BvM u cetiri prethodne sedmice...
Inace na forumu sam citao izvjestaje sa treninga ekipe i ono sto sam procitao strasno mi se svidjelo.

Naime Slomka je prethodna tri dana trenirao fizicku spremu, zatim je kroz razne video analize igracima pokusao objasniti kako treba da se ponasaju na terenu, te uigravao sljedecu formaciju koja se meni strasno svidja:

------------------------------Adler-------------------------------
Diekmeier------Rajkovic----------Westermann------Jansen
-----------Rincon------------Tah-----------------Jiracek-------
Calhanoglu----------------------------------------------Ilicevic
-----------------------------Lasogga-----------------------------

Ova formacija u nasoj situaciji je najlogicnija...
Kada protivnik ima loptu igramo u tzv. Jelka formaciji gdje vanjske sestice imaju zadatak da sa bekovima zatvore krila protivnika, a Calhanoglu i Ilicevic da pomognu Tah-u da zatvore sredinu terena.
Ovo ima za prednost sto se odbrana biti rasterecena i nece kao kod BvM-a biti ostavljena na cijedilu, jer je isti igrao bez klasicnog razbijaca.

Kada mi imamo napad cilj je da se jedna kreativna sestica ukljuci u napad i iznese loptu i pokusa uposliti krila ili Lasoggu koji moraju pokusati doci do gola.

Prednosti ovog sistema kao sto sam vec rekao su te, da ce u odbrani biti sigurniji i da ce protivniku biti teze da dodje do naseg gola, a mane su te, da niko ne zna koliko ce ekipi biti potrebno vremena da shvati zamili Slomke i da da ce u ovoj formaciji Badelj ili VdV morati na klupu, jer je Slomka vec i na konferenciji nagovjestio da ce igrati sa dva klasicna razbijaca.

@ ledar

sta ti mislis o ovoj zamisli sto se Tah-a tice na poziciji zadnjeg veznog. Mislim da isti ima sve potrebne karakteristike za modernog zadnjeg veznog.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 20 feb 2014, 11:16

@amer:

Znam da zvuči pesimistično ali čini mi se vrlo realno. Mislim da bi priliku trebali dobiti svi igrači koji su pod ugovorom iza 2015-te te napraviti probir za cvajtu i eventualno produženje ovih do 2015-te. Ove na posudbi ne bih više koristio, osim Lasogge za kojeg nemamo zamjenu.

Prema nekoj realnoj procjeni za opstanak bi trebalo skupit minimalno 31 bod (toliko je trebalo recimo za relegaciju u zadnjih par sezona, iako nekad ni 34 nije bilo dovoljno). Naš raspored do kraja i moja najoptimističnija procjena bi bila:

H Dortumund - 0 bodova
A Bremen - 1 bod (ako se uspijemo konsolidirat)
H Frankfurt - 3
H Nurnberg - 3
A Stuttgart - 1
H Freiburg - 3
A Gladbach - 1
H Kusen - 1
A Hannover - 1
H Wolfsburg - 1
A Augs - 0/1
H Bayo - 0
A Mainz - 0/1

To bi bilo 16 bodova, ukupno 32 i uz nešto sreće relegacija. Ali pazi niz od 24-31. kola: 3, 3, 1, 3, 1, 1, 1, 1.
Teško, jako teško. Slomki će trebat jedno 3 tjedna da polako krenemo (ako), to bi bilo od Nurnberga. Šanse za uspjeh su jako, jako male.

U tom svjetlu treba isprobat Jiračeka i Rajkovića i odlučit što s njima. Tah u vezi ne znam, djeluje mi preteretno ali opet ovisi o roli koju bi igrao. Umjesto Westermanna bi stavio Sobiecha, za cvajtu će bit ok (a možda se i konsolidira kad stegne sigurnost).

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 feb 2014, 04:19

[youtube][/youtube]

:mrgreen:
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 feb 2014, 01:55

@ Pale

nisu nista slagali u ovom video-klipu koji si postavio. Siguran sam da ovako slicno IDIOTI rade iza zatvorenih vrata.

Badelj ce biti spreman za danasnju utakmicu i vidjecemo hoce li ga Slomka staviti od samog pocetka u prvih 11 ili ce utakmicu poceti sa klupe, dok se Ilicevic opet ozlijedio. :lol: :lol:

Slomka je u posljednja dva dana isprobavao razlicite igrace za danasnji mec, pa cemo vidjeti za koje ce se igrace odluciti - jedino sto je sigurno da ce Rajkovic i Djourou ciniti stoperski par.

Inace danas je saopsteno da ce se skupstina kluba odrzati 25.05.2014 gdje bi konacno HSV Plus trebao dobiti zeleno svijetlo...

Izgleda da sudbina ponovo zeli da 25.05 bude upisan zlatnim slovima u historiji kluba:

25.05.1983 - HSV postaje prvak Evrope nakon gola Magatha u finalu protiv Juventusa - najveci klupski uspjeh
25.05.2014 - HSV Plus ?

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 22 feb 2014, 16:25

HSV vodi 1-0, situacija se izgleda popravlja, a samo cu reci Lasogga :):) MIslim covjek je snaga i beton nema dalje.

Njemacka repka ce sigurno dobiti novog spica a to je upravo on , u buducnosti, nece bit problema za ovog momka :D
FC Bayern !!!!!

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 22 feb 2014, 16:48

Bravo Hamburg !
Uh kakav bi ovo vjetar u ledja bio za borbu za opstanak :D

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 22 feb 2014, 17:23

[youtube][/youtube]
:shock:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.