Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Bilall
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Bilall » 23 feb 2014, 22:28

truts je napisao/la:Ajde neko nek pomogne, kad upalim racunar za par minuta adapter koji vodi iz monitora do struje pocne pucketati i izlazi dim, osjeti se plastika odma. Jel to puno opasno, moze li se popraviti, hvala. Inace ovaj adapter nije uobicajen kod monitora, tj. potreban je zbog specificnog ulaza za struju.
Mogao bi ti napraviti i malo pozara doma :lol:
Naravno da je opasno. Ne znam kakav je adapter ali dovoljno je da nadjes bilo kakav koji ima jednake vrijednosti elektricne struje i napona kao taj tvoj. nije to skupo. Ako mu strujni jack prikljucak nije isti kao kod tvog, jednostavno ih pomijenis s tim da ne smijes da obrnes polove. Njpametnije bi bilo da posjetis neki servis ako ne znas to uraditi samostalno.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 feb 2014, 22:35

peppo_owen je napisao/la:jel neko pokusavao raditi samostalno ovo sa grafike ?? ako je neko upucen u ovo moli bih ga da se javi,jer trebam pomoc oko toga.Grafika vrisnula,inace Nvidia, a nisam toliko strucan oko popravki,samo znam da mi se ne daje lova za novu grafiku???

[youtube][/youtube]
neces bas postici neki poseban efekat. Poznata reflow metoda nije trajno rjesenje. ;)
Ako mozes uraditi reballing, onda uradi, i to uz profi aparat koji kontrolira temparaturu i ne dozvoljava da se maticna ploca pregrijava do te mjere da popucaju kanali jer to su viseslojne ploce koje se sire/izvijaju pri velikoj temparaturi. To se ne radi tom duvaljkom ali eto kod nas svasta moze. I da, obavezno koristi kvalitetan flux.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 23 feb 2014, 23:56

Signore je napisao/la:Imam problem s reklamama. Gdje god udjem, na ovom forumu, na rezultato com, na portalima, sve je puno reklama, nerijetko mi se otvara i nova kartica u kojoj je takodjer nesto reklamirano. Brisao sam chrome i stavio novi, procistio sve sa ccleanerom, ali one se i dalje pojavljuju, izbacuju na svim mogucim mjestima. Ne mogu se normalno sluzit internetom zbog njih. Znal itko kako to rijesit?
Instaliraj adblock plus
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 feb 2014, 00:48

Lampard8 je napisao/la:
Signore je napisao/la:Imam problem s reklamama. Gdje god udjem, na ovom forumu, na rezultato com, na portalima, sve je puno reklama, nerijetko mi se otvara i nova kartica u kojoj je takodjer nesto reklamirano. Brisao sam chrome i stavio novi, procistio sve sa ccleanerom, ali one se i dalje pojavljuju, izbacuju na svim mogucim mjestima. Ne mogu se normalno sluzit internetom zbog njih. Znal itko kako to rijesit?
Instaliraj adblock plus
Ne pomaze. Prvo sto mi dodatno uspori komp, a onda makne reklame, al na tom mjestu bude prazan prostor tako da mi dodje na isto. Zaboravih dodat i kako imaju one reklame na rijecima, ne znam kako se zove. Uglavnom, neki tekst, recimo 'Duplo vise informacija' i ovo 'Duplo' mi je zelene boje, podvuceno i kad predjem misom izbaci mi i tu neku reklamu.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 24 feb 2014, 00:49

I ja sam to jedva rijesio, slucajno si instaliro iLivar il tako nesot je kod mene bilo, probaj kad ti otovri reklamu nac negdje u cosku te reklame ima ko "about...." probaj tu kliknut da ti otvori to nesto, tu ce ti il pisat kako da deaktiviras to il pravi naziv tog programa, pa ga nadji najbolje preko "Revo Uninsalera" i obrisi, ja sam bar tako to rijesio.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 24 feb 2014, 00:54

Kod mene to bude kod u browser instaliram HDVID codec
pogledaj mozda je i kod tebe isti problem

pogledaj ovaj klip meni je pomogao
[youtube][/youtube]
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 feb 2014, 06:30

zbog čega neke fileove ne mogu izbrisati sa kompjutera?

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 24 feb 2014, 10:18

filip13 je napisao/la:zbog čega neke fileove ne mogu izbrisati sa kompjutera?
Možda ima nešto važno ili se koriste trenutno.Šta piše kad hoćeš izbrisat?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 feb 2014, 10:52

Zakljucani.

Unlocker
#divovi

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 24 feb 2014, 12:27

R cd-ovi (ili dvd-ovi) su "recordable", a R-WR su "re-writable", i jesul' to oni koji se mogu editovati ? Npr snimim muzike na cd, a zaboravio staviti par pjesama, editujem preko nere i ubacim ih jel ?
I jesul' skupi ti cd-ovi ? :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Unknown Genius
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Unknown Genius » 24 feb 2014, 12:32

Papastathopoulos je napisao/la:R cd-ovi (ili dvd-ovi) su "recordable", a R-WR su "re-writable", i jesul' to oni koji se mogu editovati ? Npr snimim muzike na cd, a zaboravio staviti par pjesama, editujem preko nere i ubacim ih jel ?
Sam naziv ti govori da se mogu editovati, oni ti dođu kao Memory Stick, samo što imaju kraći vijek trajanja.

Znam da su DVD-RW oko 2,20 KM, a što se CD-ova tiče oni bi trebali biti negdje oko 1-1,50 KM.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 24 feb 2014, 14:47

Unknown Genius je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:R cd-ovi (ili dvd-ovi) su "recordable", a R-WR su "re-writable", i jesul' to oni koji se mogu editovati ? Npr snimim muzike na cd, a zaboravio staviti par pjesama, editujem preko nere i ubacim ih jel ?
Sam naziv ti govori da se mogu editovati, oni ti dođu kao Memory Stick, samo što imaju kraći vijek trajanja.

Znam da su DVD-RW oko 2,20 KM, a što se CD-ova tiče oni bi trebali biti negdje oko 1-1,50 KM.
a kako cu hljeba ti reci radnici da mi dadne takav jedan cd ? Msm, uvijek kazem "jedan prazan cd", kako se ovo s*anje zove ?

iVar
Kontakt:

Re:

Post Postao/la iVar » 24 feb 2014, 14:50

Papastathopoulos je napisao/la:
Unknown Genius je napisao/la:

a kako cu hljeba ti reci radnici da mi dadne takav jedan cd ? Msm, uvijek kazem "jedan prazan cd", kako se ovo s*anje zove ?
pa zato ne kupuješ cd u marketu običnom nego u opremljenim knjižarama/radnjama koje imaju informatičku opremu :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 feb 2014, 14:52

Pa prazni sa RW funkcijom, odnosno prazni CD ili DVD na koji se moze iznova snimati.
Doduse ako ista o tome zna, dovoljno je da naglasis da je rewritable ( ri:vrajtabl :P ), odnosno RW (CD-RW, DVD-RW) oznaka, ne samo CD-R ili DVD-R. Uostalom, te oznake i sam vidis, uzmes s police i cao.
...Život za Široki...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 24 feb 2014, 15:00

Hvala vama, ali izgleda da u mene dvd przac nije "rewritable", ovakav je u mene:

slika

Imam jedan takav, ali je cd przac, nije dvd..moracu ga ubacit, valjda mi radila oba

Ustvari nije cd przac jbt, tek ugleda ovo "dvd rom":

slika

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 feb 2014, 17:55

moustapha je napisao/la:
Zakljucani.

Unlocker[/quote

hvala

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 feb 2014, 20:22

Skinem Chrome i nece da se otvori, samo na taskabaru bude par sekundi i crasha se :oops:

Da li neko zna gdje "gori" ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 24 feb 2014, 20:53

Otelo je napisao/la:Skinem Chrome i nece da se otvori, samo na taskabaru bude par sekundi i crasha se :oops:

Da li neko zna gdje "gori" ?
evo skini ovaj broswer http://en.browser.baidu.com/" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 feb 2014, 20:59

Ma meni treba Chrome zbog nekih dodataka ;)

Inace koristim Operu ali mi je Chrome potreban.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 feb 2014, 21:03

Otelo je napisao/la:Ma meni treba Chrome zbog nekih dodataka ;)

Inace koristim Operu ali mi je Chrome potreban.
probaj Citrio, baziran je na istoj platformi kao i Chrome
nema skoro nikakve razlike ;)
http://citrio.com/win/index.html
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []