Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
19.2.2014.
Kolin 95 - 90 Ostrava / Admir Alić - 19 poena, 8 skokova, index 15
(http://basketball.eurobasket.com/player ... rava/28206" onclick="window.open(this.href);return false;)
Lietuvos Rytas 75 - 74 Cedevita / Jusuf Nurkić - 6 poena, 4 skoka, index 5
Sassari 102 - 84 Brose Baskets / Zack Wright - 7 poena, 4 skoka, 2 asistencije, index 8
Donetsk 92 - 71 Enisey / Elmedin Kikanović - 9 poena, 3 skoka, index 6
Kolin 95 - 90 Ostrava / Admir Alić - 19 poena, 8 skokova, index 15
(http://basketball.eurobasket.com/player ... rava/28206" onclick="window.open(this.href);return false;)
Lietuvos Rytas 75 - 74 Cedevita / Jusuf Nurkić - 6 poena, 4 skoka, index 5
Sassari 102 - 84 Brose Baskets / Zack Wright - 7 poena, 4 skoka, 2 asistencije, index 8
Donetsk 92 - 71 Enisey / Elmedin Kikanović - 9 poena, 3 skoka, index 6
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
21.2.2014.
Reims 89 - 76 Saint Quentin / Muhamed Pašalić - 10 poena, 7 asistencija, 6 skokova, index 19
CSU Ploiesti 87 - 74 Steaua Turabo / Filip Adamović - 11 poena, 4 skoka i 4 asistencije, index 11
Reims 89 - 76 Saint Quentin / Muhamed Pašalić - 10 poena, 7 asistencija, 6 skokova, index 19
CSU Ploiesti 87 - 74 Steaua Turabo / Filip Adamović - 11 poena, 4 skoka i 4 asistencije, index 11
22.2.2014.
VROS Darda 72 - 89 KK Zagreb / Miralem Halilović - 12 poena, 9 skokova, 3 asistencije, index 11,8
Rogaska 87 - 60 Elektra Sostanj / Jozo Brkić - 16 poena, 9 skokova i 3 asistencije, index 24
Besiktas 69 - 68 Pinar Karsiyaka / Kenan Bajramović - 12 poena, 4 skoka, index 5
Szolnok Olaj 79 - 72 Igokea / Nemanja Gordić - 17 poena, 9 asistencija, 4 skokova, index 20
MZT Skopje 78 - 69 Zadar / Marko Šutalo - 15 poena, 3 asistencije, index 18
Radnicki 61 - 78 Cedevita / Jusuf Nurkić - 16 poena, 15 skokova, index 29
VROS Darda 72 - 89 KK Zagreb / Miralem Halilović - 12 poena, 9 skokova, 3 asistencije, index 11,8
Rogaska 87 - 60 Elektra Sostanj / Jozo Brkić - 16 poena, 9 skokova i 3 asistencije, index 24
Besiktas 69 - 68 Pinar Karsiyaka / Kenan Bajramović - 12 poena, 4 skoka, index 5
Szolnok Olaj 79 - 72 Igokea / Nemanja Gordić - 17 poena, 9 asistencija, 4 skokova, index 20
MZT Skopje 78 - 69 Zadar / Marko Šutalo - 15 poena, 3 asistencije, index 18
Radnicki 61 - 78 Cedevita / Jusuf Nurkić - 16 poena, 15 skokova, index 29
Sutalo igra odlicno ovu sezonu fkt...
Gavijalov je napisao/la:Ja imam osjećaj da se ne trebamo odricati Zacka. Istina da mu na prvenstvu nije išlo i da mu se onda uvukla neka nesigurnost u kosti, ali je odličan igrač i jako podređen ekipi što je rijetskost među tamnoputim igračima.
Imam intuiciju da bi nam sve vratio kada bi dobio još jednu šansu da igra prvenstvo.
A ne treba zaboraviti ni neke njegove zasluge na prethodnom prvenstvu kao što su sjajne blokade i skokovi u ključnim trenucima , npr. u utakmici protiv Makedonije.
Nije da sam sujetan i da likujem, ali citirao bih sam sebe u ovoj situaciji kada je Zack potpisao za Panatenaikos
Da li limitiran igrač može da potpiše za giganta kakav je ovaj klub, ili ovdje ima većih košarkaških znalaca od stručnog štaba tog velikana koji su plaćeni desetine miliona godišnje.
Zavrsena je to prica...Nece on nista posebno odigrati dolje..Doveden je da rastereti Ukica, koji vuce povredu od Europskog..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Imam neki jak predosjećaj da ću se opet morati citirati za par mjeseci, a ne volim to. Onako je malo egocentrično i neukusno.neno#4 je napisao/la:Zavrsena je to prica...Nece on nista posebno odigrati dolje..Doveden je da rastereti Ukica, koji vuce povredu od Europskog..
Ma slobodno...Da Bog da on bio najbolji igrac Eurolige, ali ja cu ti evo reci da su sanse da on nastavi igrati za nas nikakveGavijalov je napisao/la:Imam neki jak predosjećaj da ću se opet morati citirati za par mjeseci, a ne volim to. Onako je malo egocentrično i neukusno.neno#4 je napisao/la:Zavrsena je to prica...Nece on nista posebno odigrati dolje..Doveden je da rastereti Ukica, koji vuce povredu od Europskog..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:Ma slobodno...Da Bog da on bio najbolji igrac Eurolige, ali ja cu ti evo reci da su sanse da on nastavi igrati za nas nikakveGavijalov je napisao/la:Imam neki jak predosjećaj da ću se opet morati citirati za par mjeseci, a ne volim to. Onako je malo egocentrično i neukusno.neno#4 je napisao/la:Zavrsena je to prica...Nece on nista posebno odigrati dolje..Doveden je da rastereti Ukica, koji vuce povredu od Europskog..![]()
Sto si ti promijenio misljenje za crnog?!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
ja sam promjenio misljenje kada je odbio na EP da udze kada ga je zovnuo aco
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
nerminh74 je napisao/la:ja sam promjenio misljenje kada je odbio na EP da udze kada ga je zovnuo aco
a znas li zasto je to uradio?
vidio je da ga nista ne ide i smatrao je da ne moze doprinijeti ekipi..svaka mu cast zbog toga.
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
nije igrac taj koji odredzuje da li je ili nije spreman, to odredzuje trener u suprotnom bi bio suvisan a u ekipama je vladala anarhijestolica je napisao/la:nerminh74 je napisao/la:ja sam promjenio misljenje kada je odbio na EP da udze kada ga je zovnuo aco
a znas li zasto je to uradio?
vidio je da ga nista ne ide i smatrao je da ne moze doprinijeti ekipi..svaka mu cast zbog toga.
i kazes svaka mu cast na tome, a ja kazem da je nemanja odmorio 2-4 minute vrlo je moguce da je BiH mogla proci dalje
ni jedan dobar igrac NE SMIJE raditi kontra onoga sto mu trener kaze
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
igrac zna najbolje u kakvom je stanju...covjek nije mogao suta pogodit citavo prvenstvo i normalno da je izgubio na samopouzdanju, s toga potpuno razumijem njegovu odluku.
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
Zato sto smo mu sve dali, a vratio nam je na nacin da je poceo od novembra da najavljuje da nece igrati za reprezentaciju, zato sto je odmah otisao iz Slovenije da se maltene nije ni pozdravio sa ekipom. A da mu nije bilo nas, igrao bi po Ciboni, Arisu, Le Mansu, a ne po Spartaku, Bambergu i sada Panathinaikosu.Sto si ti promijenio misljenje za crnog?!
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ja kao navijač imam pravo na sujetu i subjektivnost, ali neko ko profesionalno radi u KS BiH ne može sebi dozvoliti taj luksuz. Moram da ti kažem da ti je jako nepromišljena izjava da ne bi igrao za nas taman da bude najbolji igrač Euro lige. Uopšte ne znam koju poziciju obnašaš u savezu, ali niko, pa nisam selektor, nema pravo da žrtvuje dobrobit nacionalne selekcije zbog ličnih frustracija i taštine .neno#4 je napisao/la:Ma slobodno...Da Bog da on bio najbolji igrac Eurolige, ali ja cu ti evo reci da su sanse da on nastavi igrati za nas nikakveGavijalov je napisao/la:Imam neki jak predosjećaj da ću se opet morati citirati za par mjeseci, a ne volim to. Onako je malo egocentrično i neukusno.neno#4 je napisao/la:Zavrsena je to prica...Nece on nista posebno odigrati dolje..Doveden je da rastereti Ukica, koji vuce povredu od Europskog..![]()
Inače poštujem tvoj aktivizam na ovom forumu, ali očekujem više odmjerenosti od nekog radi za KS BiH.
Pozdrav!
Bespotrebno pokusavas da mi solis pamet. Ja kazem da on nema sanse igrati za nas, a razlog je vrlo jednostavan. On NE ZELI vise da igra za nasu reprezentaciju. Ne zato sto nece Savez, selektor, ovaj ili onaj. On NE ZELI da ti ponovim.Ja kao navijač imam pravo na sujetu i subjektivnost, ali neko ko profesionalno radi u KS BiH ne može sebi dozvoliti taj luksuz. Moram da ti kažem da ti je jako nepromišljena izjava da ne bi igrao za nas taman da bude najbolji igrač Euro lige. Uopšte ne znam koju poziciju obnašaš u savezu, ali niko, pa nisam selektor, nema pravo da žrtvuje dobrobit nacionalne selekcije zbog ličnih frustracija i taštine .
Inače poštujem tvoj aktivizam na ovom forumu, ali očekujem više odmjerenosti od nekog radi za KS BiH.
Pozdrav!
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
cuj opravdano igrac moze odbiti da udje u igru, hajde da i to cujem 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
neno#4 je napisao/la:Bespotrebno pokusavas da mi solis pamet. Ja kazem da on nema sanse igrati za nas, a razlog je vrlo jednostavan. On NE ZELI vise da igra za nasu reprezentaciju. Ne zato sto nece Savez, selektor, ovaj ili onaj. On NE ZELI da ti ponovim.Ja kao navijač imam pravo na sujetu i subjektivnost, ali neko ko profesionalno radi u KS BiH ne može sebi dozvoliti taj luksuz. Moram da ti kažem da ti je jako nepromišljena izjava da ne bi igrao za nas taman da bude najbolji igrač Euro lige. Uopšte ne znam koju poziciju obnašaš u savezu, ali niko, pa nisam selektor, nema pravo da žrtvuje dobrobit nacionalne selekcije zbog ličnih frustracija i taštine .
Pozdrav!
Ne pričaj gluposti. Na stranu što se on mora odazvati na poziv saveza inače slijedi drakonska kazna, većina nas ima Zacka kao prijatelja na fb i nikada se nešto takvo nije moglo ni naslutiti iz njegovih komentara i chata sa njim.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Imam i ja Alessndru Ambrosio na FB. Nema sta joj ne pricam i nema sta ne moze naslutiti iz mojih komentara.
Pa valjda znaju sta rade ako imaju direktni kontakt u vezi reprezentacije s njime.
Pa valjda znaju sta rade ako imaju direktni kontakt u vezi reprezentacije s njime.
...Život za Široki...
Jedini koji ovdje prica gluposti si ti. Uostalom, bespotrebno se raspravljamo. Ja ti govorim kako jeste, a ti misli sta hoces i kako hoces. Bas ce navijacu reci kako nece da igra za BiHGavijalov je napisao/la:neno#4 je napisao/la:Bespotrebno pokusavas da mi solis pamet. Ja kazem da on nema sanse igrati za nas, a razlog je vrlo jednostavan. On NE ZELI vise da igra za nasu reprezentaciju. Ne zato sto nece Savez, selektor, ovaj ili onaj. On NE ZELI da ti ponovim.Ja kao navijač imam pravo na sujetu i subjektivnost, ali neko ko profesionalno radi u KS BiH ne može sebi dozvoliti taj luksuz. Moram da ti kažem da ti je jako nepromišljena izjava da ne bi igrao za nas taman da bude najbolji igrač Euro lige. Uopšte ne znam koju poziciju obnašaš u savezu, ali niko, pa nisam selektor, nema pravo da žrtvuje dobrobit nacionalne selekcije zbog ličnih frustracija i taštine .
Pozdrav!
Ne pričaj gluposti. Na stranu što se on mora odazvati na poziv saveza inače slijedi drakonska kazna, većina nas ima Zacka kao prijatelja na fb i nikada se nešto takvo nije moglo ni naslutiti iz njegovih komentara i chata sa njim.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.