To prvo intoniranje himne će biti najjači momenat na SP, za nas naravno.grgr je napisao/la:mislim da cu plakat kad ih prvi put vidim zagrljene uz himnu al nista novo plako sam i prije
SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Argentina će biti pojačana pred nas jer se Maradona vrača nogometu. Igrat će u nekom klubu koji igra u 5. ligi Argentine
Hoće da dođe u formu pred našu tekmu 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
naletih danas na ovo, pa da vidim sta vi mislite ?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Još da nam igrači imaju šta pjevati bilo bi awesomeVirtu4l je napisao/la:To prvo intoniranje himne će biti najjači momenat na SP, za nas naravno.grgr je napisao/la:mislim da cu plakat kad ih prvi put vidim zagrljene uz himnu al nista novo plako sam i prije
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
U rukometu sam primjetio da pojedini igrači pjevaju himnu al zna se ko je pjevaoAmar Dzeko je napisao/la:Još da nam igrači imaju šta pjevati bilo bi awesomeVirtu4l je napisao/la:To prvo intoniranje himne će biti najjači momenat na SP, za nas naravno.grgr je napisao/la:mislim da cu plakat kad ih prvi put vidim zagrljene uz himnu al nista novo plako sam i prije
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
Ljudino, bar je to ne upitno. Pjeva se "Jedna si jedina.."Amar Dzeko je napisao/la:Još da nam igrači imaju šta pjevati bilo bi awesomeVirtu4l je napisao/la:To prvo intoniranje himne će biti najjači momenat na SP, za nas naravno.grgr je napisao/la:mislim da cu plakat kad ih prvi put vidim zagrljene uz himnu al nista novo plako sam i prije
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Igrači ljudino, igrači.FliX je napisao/la:Ljudino, bar je to ne upitno. Pjeva se "Jedna si jedina.."Amar Dzeko je napisao/la:Još da nam igrači imaju šta pjevati bilo bi awesome
Ronaldo - Isco - Bale
U sustini, ne znam ni zasto se ljudi previse loze na tu pjesmicu jedna si jedina.
Merlin samo prepravio tekst pjesme "s one strane plive" i kao napravio himnu.
Budimo realni, nikakvo historisko znacenje ta pjesmica nema.
Meni je himna u ratu bila ona "u plavo Bozije prijestolje".
" onclick="window.open(this.href);return false;
Joj kad se sjetim ovoga
Merlin samo prepravio tekst pjesme "s one strane plive" i kao napravio himnu.
Budimo realni, nikakvo historisko znacenje ta pjesmica nema.
Meni je himna u ratu bila ona "u plavo Bozije prijestolje".
" onclick="window.open(this.href);return false;
Joj kad se sjetim ovoga
- alan_kardec
- Kontakt:
Ilahija kao državna himna?
A svakakvih likova. 
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Znaš li ti šta je ilahija?alan_kardec je napisao/la:Ilahija kao državna himna?![]()
A svakakvih likova.
Ja sin sam tvoj je u ratu išla svaki dan prije dnevnika, može se reći da je bila neformalna himna, da se mene pita bila bi i formalna. Da se većinu ljudi pita to bi bila Jedna si jedina. A pošto se nikog od nas ne pita onda će to biti ova simpatična melodija bez ikakvog značenja.
- alan_kardec
- Kontakt:
DukeOfWellington je napisao/la:Znaš li ti šta je ilahija?alan_kardec je napisao/la:Ilahija kao državna himna?![]()
A svakakvih likova.
Znam otprilike. a šta je drugo nego ilahija? spominje se sura, bogomolje...
na kraju krajeva i piše da je ilahija
[youtube][/youtube]
DukeOfWellington je napisao/la:Ja sin sam tvoj je u ratu išla svaki dan prije dnevnika, može se reći da je bila neformalna himna, da se mene pita bila bi i formalna. Da se većinu ljudi pita to bi bila Jedna si jedina. A pošto se nikog od nas ne pita onda će to biti ova simpatična melodija bez ikakvog značenja.
Ako gledamo po značenju, onda bi Hej Sloveni bila jedina himna koja bi imala neko značenje.
Recimo, meni je Bože pravde značila i znači nešto, ovo sad što se zove i BiH i RS himna, pa to je obična smijurija, što je i logično s obzirom na to da je i jedna i druga nametnuta kao i grb i zastava ove zemlje. Ali to su zvanična himna i zvanični grb ove zemlje, tako da smo dužni da to poštujemo, ko ne poštuje, njegov problem.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ilahija je islamska vjerska pjesma koja veliča tu vjeru. Pomenute bogomolje u ovoj pjesmi, kako se vidi i na spotu, nisu isključivo islamske, naprotiv. Dalje, u pjesmi se u dijelu mila, sura i žestoka pominje pridjev "sura", nikako se ne misli na Kur'anske sure. To šta piše na nekom youtube klipu svakako nije relevantno, nema potrebe ni komentarisati to.
Hej sloveni je zapravo politička poruka o jednistvu (jugo)slovenskih naroda, što se radilo vještački i na kraju pokazalo kao nemogući eksperiment. Ne znam koga bi danas uopšte predstavljala ta himna osim Feđe Štukana i njegovih istomišljenika. Mjesto joj je tamo gdje i državi čija je bila himna - u historiji.
Što se tiče trenutne himne, svi bi trebali da ju poštuju, ali je sasvim legitimno da se neko ne identfikuje s istom i da ju ne doživljava emotivno. Ti iz svog, a ja iz svog razloga, dakako.
Hej sloveni je zapravo politička poruka o jednistvu (jugo)slovenskih naroda, što se radilo vještački i na kraju pokazalo kao nemogući eksperiment. Ne znam koga bi danas uopšte predstavljala ta himna osim Feđe Štukana i njegovih istomišljenika. Mjesto joj je tamo gdje i državi čija je bila himna - u historiji.
Što se tiče trenutne himne, svi bi trebali da ju poštuju, ali je sasvim legitimno da se neko ne identfikuje s istom i da ju ne doživljava emotivno. Ti iz svog, a ja iz svog razloga, dakako.
- alan_kardec
- Kontakt:
daj bolan vojvodo, ne zasmijavaj me. glas pjevača ove himne ko iz ilahije, sura, bogomolje, šehidi...DukeOfWellington je napisao/la:nisu isključivo islamske, naprotiv.
DukeOfWellington je napisao/la:Hej sloveni je zapravo politička poruka o jednistvu (jugo)slovenskih naroda, što se radilo vještački i na kraju pokazalo kao nemogući eksperiment. Ne znam koga bi danas uopšte predstavljala ta himna osim Feđe Štukana i njegovih istomišljenika. Mjesto joj je tamo gdje i državi čija je bila himna - u historiji.
Kakva je da je, u njoj se i dan danas jedan dio i Srba i Bošnjaka i Hrvata pronalazi, to je činjenica, daleko više od jedne šačice ljudi. Za njih ona predstavlja jedno bolje vrijeme u kojem su živjeli, nebitno jeli politička ili kakva već. Meni ne predstavlja ništa, jer to neko bolje vrijeme i tu zemlju nisam ni zapamtio.
Slažem se.DukeOfWellington je napisao/la:Što se tiče trenutne himne, svi bi trebali da ju poštuju, ali je sasvim legitimno da se neko ne identfikuje s istom i da ju ne doživljava emotivno. Ti iz svog, a ja iz svog razloga, dakako.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Ova Ilahija mi se nikada nije sviđala kao himna. Ne predstavlja BiH, nego Bosnjake. I to je cinjenica ..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ova pjesma je otpjevana u više verzija, ovaj glas podsjeća na to, kao himna bi svakako bila intonirana na drugi način. Za sure i bogomolje sam ti već objasnio, nema razloga da se ponavljam. Šehidi su takođe oni muslimani koji poginu za svoju domovinu, ne samo vjeru. Osim toga, veliki broj svjetskih himni sadrži u sebi vjerske elemente, nije to ništa čudno. Ja uopšte ne pretendujem da ti treba da prihvatiš ovu pjesmu kao himnu, samo objašnjavam da ovo nije ilahija.alan_kardec je napisao/la:
daj bolan vojvodo, ne zasmijavaj me. glas pjevača ove himne ko iz ilahije, sura, bogomolje, šehidi...
Ja bih rekao ne baš tako puno s obzirom na to koliko su glasni. Taj broj će svakako biti sve manji i nakon određenog vremena će ih biti zanemariv broj, mada mislim da će i tada biti mnogo glasni i arogantni.alan_kardec je napisao/la:Kakva je da je, u njoj se i dan danas jedan dio i Srba i Bošnjaka i Hrvata pronalazi, to je činjenica, daleko više od jedne šačice ljudi. Za njih ona predstavlja jedno bolje vrijeme u kojem su živjeli, nebitno jeli politička ili kakva već. Meni ne predstavlja ništa, jer to neko bolje vrijeme i tu zemlju nisam ni zapamtio.
Mi koji se dobro sjecamo rata, dobro i znamo sta je predstavljala i sta nam je znacila tadasnja nezvanicna himna ja sim sam tvoj. Sigurno je pobudila puno vise emocija nego Merlinov prepjev pjesme s one steane Plive. A sto se ilahije tice, ovo def nije ilahija, zvuci tako jer je otpjevana u tom stilu u ovoj izvedbi. Sa malo sporijom intonacijom i drugim inatrumentima, ovo bi zvucalo kao prejaka himna. Tekst je vise nego odlican. U sustini, imamo himnu kalvu imamo i nju trebamo svi postovati. Nadam se samo da cemo uskoro dobiti i tekst da ne pjevusimo vise onu Merlinovu obradu.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Najbolja verzijapisac je napisao/la:Mi koji se dobro sjecamo rata, dobro i znamo sta je predstavljala i sta nam je znacila tadasnja nezvanicna himna ja sim sam tvoj. Sigurno je pobudila puno vise emocija nego Merlinov prepjev pjesme s one steane Plive. A sto se ilahije tice, ovo def nije ilahija, zvuci tako jer je otpjevana u tom stilu u ovoj izvedbi. Sa malo sporijom intonacijom i drugim inatrumentima, ovo bi zvucalo kao prejaka himna. Tekst je vise nego odlican. U sustini, imamo himnu kalvu imamo i nju trebamo svi postovati. Nadam se samo da cemo uskoro dobiti i tekst da ne pjevusimo vise onu Merlinovu obradu.
https://www.youtube.com/watch?v=ynmVZZzQdEE
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
- alan_kardec
- Kontakt:
eto ubijediste me da nije ilahija
(jbg, više vas je), ali mene (vjerujem da nisam jedini) i po tekstu, načinu pjevanja, muzici, glasu pjevača, neodoljivo podsjeća na takvu vrstu pjesme. Samim tim, najveći dio druga dva naroda, sa takvom himnom se ne bi složio. Kad se ova aktuelna himna u određenim dijelovima BiH dočekuje na nož, kako bi se tek ova o kojoj mi pričamo, dočekivala. Rat je davno prošao.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Ilahija je vrsta pobožne pjesme, a ja sin sam tvoj nema nikakve veze sa ilahijom, a još manje sa islamom.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Najveći dio druga dva naroda je apriori protiv postojanja ove države i žele njen raspad, tako da nema nikakve svrhe raspravljati o nekim detaljima poput himne kad nema konsenzusa u fundamentu.alan_kardec je napisao/la:eto ubijediste me da nije ilahija(jbg, više vas je), ali mene (vjerujem da nisam jedini) i po tekstu, načinu pjevanja, muzici, glasu pjevača, neodoljivo podsjeća na takvu vrstu pjesme. Samim tim, najveći dio druga dva naroda, sa takvom himnom se ne bi složio. Kad se ova aktuelna himna u određenim dijelovima BiH dočekuje na nož, kako bi se tek ova o kojoj mi pričamo, dočekivala. Rat je davno prošao.
Trenutno korisnika/ca: FerdinandF, Google Adsense [Bot], hurem, perun, Proximic i 26 gostiju.