Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Gavijalov
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Gavijalov » 24 feb 2014, 22:52

legenda reala je napisao/la:Kako će Bremer prije igrati pa mu Henry uzeti mjesto, kad je Domercant igro za nas još 2005 dok je bio u Efesu, pa igro je mislim sad već daleke 2005 na Eurobasketu u Srbiji za nas
Igrao je Domercant 2005 ali ga nije bilo u nekom od narednih ciklusa kvalifikacija iz ne znam kojeg razloga da li je bio povrijeđen ili nešto drugo) , a igrao je Bremmer.

I čini mi se da je Sabit za prvenstvo 2011 vagao između toga koga zvati, Domercanta ili Bremmera. I izabrao je Domercanta. Znam to jer se sjećam da sam se živcirao zbog te apsurdne dileme selektora.

Ali sve je to nebitno....bila je priča o Zacku i činjenici da se svaki američki naturalizovani igrač mora odazvati na poziv slekcije koja mu je dala pasoš.

To ili plaćati ogromne kazne svaki put kada se ne odazove.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 feb 2014, 01:00

Vrlo je jednostavno. Kad/Ako nadjes boljeg Crnog, ne zoves ovoga i nece niko nista placati.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 25 feb 2014, 01:09

Zeko me je razočarao na EP, na stranu igre u kvalfikacijama, ali kad nam je najviše trebao nije ga nigdje bilo, tako da sam u potpunosti za da nađemo novog igrača.

Petorka: Gordić, novi amer, Đedović, Teletović, Nurkić/Kikanović je zaista za svaki respekt.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 25 feb 2014, 01:35

A zbog cega je to zack promjenio misljenje oko svega ? Ne vidim logiku nigdje u medijima ni kod navijaca nije bio popljuvan iako bi mu negdje drugo kozu ogulili , dao je ok izjavu na kraju EB , ne cini mi se kao neki ljigavac al eto. Kod mene je def izgubio se kredite odbijanjem da udje u igru , oprostio bi mu sve da nije bilo toga ... inace sve mu najbolje zelim a vala i nama ako mozemo naci nekog boljeg sto da ne , mislim da je za nas crnogorac bio bolje rijesenje i on se zna podredit ekipi al eto... svakako vjerujem ko god dodje da ce bit dobar.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 feb 2014, 01:38

grgr je napisao/la:A zbog cega je to zack promjenio misljenje oko svega ? Ne vidim logiku nigdje u medijima ni kod navijaca nije bio popljuvan iako bi mu negdje drugo kozu ogulili , dao je ok izjavu na kraju EB , ne cini mi se kao neki ljigavac al eto. Kod mene je def izgubio se kredite odbijanjem da udje u igru , oprostio bi mu sve da nije bilo toga ... inace sve mu najbolje zelim a vala i nama ako mozemo naci nekog boljeg sto da ne , mislim da je za nas crnogorac bio bolje rijesenje i on se zna podredit ekipi al eto... svakako vjerujem ko god dodje da ce bit dobar.
Brat bratu sam ti ovo boldirano objasnio barem 3 puta nakon EP,ali ili neces da citas ili ne uvazavas tudja misljenja i picis samo svoje...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 feb 2014, 02:31

Ma oko novog stranca ce biti dosta tesko. Nazalost, ali vremena su prosla kad im je trebao pasos, tj. ovi bolji vec ili imaju klub ili jednostavno nece..Ali, rijesit ce se nesto sigurno..Dobit cemo i tu odlicno rjesenje..Kad je Dusko dosao za selektora (98 posto ljudi ocekivalo Sabeta, Mensu i ostale) i sa novim strancem ce se rijesiti..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 feb 2014, 12:14

Kuzmic vrlo blizu reprezentaciji.
Sport je lijek za tijelo i duh.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 25 feb 2014, 12:17

http://www.klix.ba/sport/kosarka/dusko- ... /140225043" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovu informaciju potvrdio nam je i pomoćnik selektora BiH Nenad Trajković.

"On će sigurno biti pozvan, a na njemu je da li će da igra. Ivanović je kazao da Kuzmić ima želju i volju da igra za reprezentaciju BiH. Ko se imalo dvoumi, bolju da ne dolazi na okupljanje. Ne smijemo se odreći takvog igrača koji ima perspektivu. Reprezentacija BiH mu treba pokazati da se o njemu razmišlja vrlo ozbiljno u budućnosti i da se radi o obostranom interesu. Mislim da ćemo uspjeti da dobijemo takvog igrača", kazao je Trajković za Klix.ba.

Jbt do prije godinu dana nismo imali visokog igraca kako treba, a sad cemo imati 2 NBA, vjerovatno do ljeta i 3 ako Nurkic izadje na draft.

http://www.klix.ba/sport/kosarka/velika ... /140225021" onclick="window.open(this.href);return false;

Nakon što je postalo jasno da je novi selektor naše košarkaške reprezentacije Duško Ivanović, on je dobio i dva pomoćnika. To su bivši NBA trener Nenad Trajković i sadašnji trener Širokog Ivan Velić. Trajković je odlično poznato ime u svijetu košarke koji je trenirao vrhunske NBA i europske igrače.

Do jucer Sabe, Menso a sad neki Petrovici, Ivanovici,Trajkovici..

Sve ispod medalje na sljedecem EP je neuspjeh ! :lol: :D

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 25 feb 2014, 12:21

fanatic je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/kosarka/dusko- ... /140225043

Ovu informaciju potvrdio nam je i pomoćnik selektora BiH Nenad Trajković.

"On će sigurno biti pozvan, a na njemu je da li će da igra. Ivanović je kazao da Kuzmić ima želju i volju da igra za reprezentaciju BiH. Ko se imalo dvoumi, bolju da ne dolazi na okupljanje. Ne smijemo se odreći takvog igrača koji ima perspektivu. Reprezentacija BiH mu treba pokazati da se o njemu razmišlja vrlo ozbiljno u budućnosti i da se radi o obostranom interesu. Mislim da ćemo uspjeti da dobijemo takvog igrača", kazao je Trajković za Klix.ba.

Jbt do prije godinu dana nismo imali visokog igraca kako treba, a sad cemo imati 2 NBA, vjerovatno do ljeta i 3 ako Nurkic izadje na draft.

http://www.klix.ba/sport/kosarka/velika ... /140225021" onclick="window.open(this.href);return false;

Nakon što je postalo jasno da je novi selektor naše košarkaške reprezentacije Duško Ivanović, on je dobio i dva pomoćnika. To su bivši NBA trener Nenad Trajković i sadašnji trener Širokog Ivan Velić. Trajković je odlično poznato ime u svijetu košarke koji je trenirao vrhunske NBA i europske igrače.

Do jucer Sabe, Menso a sad neki Petrovici, Ivanovici,Trajkovici..

Sve ispod medalje na sljedecem EP je neuspjeh ! :lol: :D
Konacno imamo repku za respect!
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 feb 2014, 12:36

Masala dobre li vijesti, gradimo svjetsku ekipu, gdje imamo jednu od najjacih centarskih linija:

Stipe, Kikan, Nurkic, Kuzma, za koju godinu Polutak, Sikiras, Sehic pa jaraneee prejaki smo svakako. 8-)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 25 feb 2014, 13:43

Trajković pomoćni trener? Kuzmić će igrati za BiH? Pa šta je ovo ljudi?!?! :D

Hvala ti Bože!!!
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 25 feb 2014, 13:44

Beton smo 8-)
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 feb 2014, 13:53

Trajković i Velić Ivanovićevi asistenti na klupi Zmajeva
Piše: A. Demić Danas, 13:23

Nenad Trajković i Ivan Velić asistirat će Dušku Ivanoviću na klupi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Trajković je u svojoj dosadašnjoj karijeri trenirao NBA i vodeće evropske klubove. Bio je pomoćni trenerbeogradskog Partizana, potom je radio u Boracu iz Čačka, Slogi iz Kraljeva, a u sezoni 2003./2004., predvosio je Borac iz Banja Luke koji je tada igrao ABA ligu.

Ostavio je trag i u NBA ligi. U sezoni 2010./2011. bio je pomoćni trener u Phoenix Sansima. Kao skautradio je u Cleveland Cavaliersima 2005. godine.

Ivan Velić je trofejni trener koji je sa uspjehom vodio Široki Brijeg. U periodu od 2009. do 2012. godine osvojio je tri naslova prvaka, te u istom periodu dva Kupa Bosne i Hercegovine. Nakon što je napustio Široki sredinom prošle sezone, trenirao je Jolly iz Šibenika,
ovi kao da ne kontaju (a ocito nisu jer nisu ni objavili) ili nemaju pojma da je Velić preuzeo klupu Širokog nakon Vulića
:D
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 25 feb 2014, 14:10

Kuzmic :evil: :evil:

Da sutra bude novi Magic ne bih ga zvao da igra za repku :evil: :evil: eno ti Srbije pa tamo igraj :arrow:

takve prelivode nam ne trebaju pored Stipe,Kikana i Juke

Tu je i Ognjen Kuzmić, 23-godišnji centar iz Republike Srpske, koji je odbio poziv reprezentacije BiH u nadi da će zaigrati za "orlove". Pored njih našu zemlju će predstavljati Igor Kokoškov, pomoćni trener u Klivlendu.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 25 feb 2014, 14:23

Ne brine mene tolko centarska linija , najvise nam skripi pozicija SFa , sutalo igra dobru sezonu... sta je sa masica covjek se totalno pogubi ?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 feb 2014, 14:31

grgr je napisao/la:Ne brine mene tolko centarska linija , najvise nam skripi pozicija SFa , sutalo igra dobru sezonu... sta je sa masica covjek se totalno pogubi ?
sutalo je bek, a na proslom EP djedovic je veoma dobro igrao nisko krilo
nama bi pao kao samar budali todorovic iz unicaje da zamjeni sutala jer je ovaj vec u godinama mada bi mogao dati barem jos 1-2 solidne godine kao zamjena strancu kojeg ocekujem na poziciji beka i neko od trojca vrabac/buza/demic da pokaze da moze pokrivati tih 10-tak minuta koliko nebi igrao nihad
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 feb 2014, 15:03

AKO Kuzmic dodje sve je blize onoj mojoj zelji da se igra sa 2 petice dobar dio tekme...sto se tice te kriticne pozicije trice Ivanovic zna koliko je eventualno defanzivno i fizicki apgrejdovani Teletovic spreman da odigra na 3...svidja mi se sto su centri strasno mobilni i ne bi imali problema da brane 80% cetvorki ovih evropskih reprezentacija ( i onako ih dosta i igra sa prakticno 2 petice)..

Gordic, i crnac na kecu..
Djedovic, Sutalo na 2-3..
Mirza na 3-4..
Kuzmic, Stipanovic,Kikanovic, Nurkic centarska linija...ovo fino djeluje..mada ce tu sigurno biti novih iznenadjenja.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 feb 2014, 15:04

Joj valja isčekati spisak i početak priprema
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 feb 2014, 15:06

teletovic ne moze igrati 3 ni u najludjim snovima
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 feb 2014, 15:14

ma moze jasta, i onako ce se graditi svi napadi za njega pa sa napadacke strane njegova pozicija nije problem..i onako u nasem napadu on nema pozicije...a defanzivno je stasao u NBA dovoljno da tamo moze braniti trojke kamo li evropske...

naravno da to nije njegova najbolja primjena, ali da to postavim ovako: Teletovic je sigurno druga, ako ne i najbolja trojka koju imamo na raspolaganju, za 3 klase na tom mjestu bolji i od Halilovica, i sto ce Buza, Bulic, Demic ovaj-onaj ikada biti...

ako gledas iz interesa ekipe linija bubam Teletovic-Kikanovic-Nurkic je 10x jaca nego da u rotaciju uvodis Halilovica, Buzu ili ove gore navedene na racun Nurkica ili Kikanovica....eh sad sve se to mijenja ako bude nekih novih imena sposobnih da odigraju na 3..ovo sve do sad osim malog Todorovica sto se spominje je teska buranija od kojih daj boze ikad da bude kosarkas..

Anderson u Bruklinu igrao pricuvnog pleja sto nije mogao ni zamislit, a ima covjek cistog pleja na klupi Tejlora..al dzaba kad je ovaj ko nisko krilo bolji od njeg..tako je i Mirza kao cetvorka bolji i korisniji za ekipu od svake nase potencijalne trice osim Nihada.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hightower, Maverick i 24 gosta.