Ok,za Negreda sam očigledno pogriješio.Povjerovao sam onim klocevima komentatorima na hayatu koji su govorili više puta da je Negredo realov klinac.Što se Portilla tiče jest imao povreda,to je poznato,ali je i pored toga kad je bio zdrav dobijao jako skromnu minutažu.Umjesto da forsiraju svog igrača koji je u omladinskim selekcijama reala zabio oko 700 golova,oni daju brdo love na igrače sa strane.Soldado je u prvom timu proveo samo jednu sezonu, imao isto jako skromnu minutažu,uglavnom je ulazio sa klupe,sjećam se da je u ligi šampiona zabio neki bitan gol na bernabeu,ne sjećam se protiv koga,i to je bilo sve od njega.A Mata je samo još jedna u nizu ogromnih realovih grešaka.fabio je napisao/la:Negredo je kao stariji klinac sa nekih 17g,on nije dijete RM,vec Rayo..ova sto kazes nisu dobili sansu u Realu jesu dobivali su dosta samo kad se sijetim Portilla sjajnih tekmi jos u nakoj konukrenciji ali su ga sijebale povrede..dobivao je i Soldado..ima jos dosta igraca iz RM,u vrijeme Raul-a npr u Realu je bio ALVARO koji je tad vazio za najveceg talenta RM skole prosao je sve od 8g i dosao u prvi tim bio najbolji igrao za U-16 Spaniju,,ali je imao strasnu povredu i sa 16g je morao da bude out 3g,posle se vratio 96 i Real ga posudio i opet se povredio u 2 ligi Spaniji i zavrsio karijeru sa nekih 20g,,koljeno muje bilo siejbano skroz...a taj lik malo je ko cuo Alvaro..najveca nada u vrijeme kad je Raul igrao takodjer u Castilli..alan_kardec je napisao/la:fabio je napisao/la:Normalno da je kad je odma potpisao profi ugovr...Joj kakav ti primjer uzimas...Cesc je
iz omladinske skole Barca ali takodjer je u Barcu stigao iz druge omladinske skole iz Katalunje,takodjer ima igraca jos npr Iniesta koji uopce nije ni Katalunje ali je sa 15tak g dosao kao Messi sa 14g, odigrao neki 3g i onda 1 timu..Cesc je iz Barcine skole i tocka,kakav Arsenalove sa njima je potpisao prof.ugovor..Raul jest poco u Atl.Madridu,ali zavrsio u Real Madridu C i odigrao 2,3 sezone zavisno od vremena kojeg gledas kad je stigao...Raul je ipak odigrao u omladinskoj skoli dobar dio period,da bi potpisao profi ugovor sa RM
![]()
![]()
![]()
Znaš li ti za koga se može reći da su realova djeca? Casillas,Guti,Negredo,Portillo,Soldado... znači igrači koje je njihov tata uzeo za ruku,doveo na prvi trening sa 6 - 7 godina i od tad igrajući i trenirajući su stigli do prvog tima. Raul-nikako.Doduše ova posljednja trojica nabrojanih nikad nisu dobili pravu šansu u prvom timu,ali eto...
Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
- alan_kardec
- Kontakt:
Re: Hamburger Sport-Verein
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- moustapha
- Kontakt:
- alan_kardec
- Kontakt:
Izvinjavam se još jednom.Neću više.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Jbg.sve je to tako greski je bilo u velikom klubu mozes da napravis greske koje kostaju..npr samo sto je RM doveo 2002 Ronalda,imao Raul,Morija..i iste te godine je Portillo izaso iz Castille i u 14 tekmi La Ligi zabio 9 komada i LP u 3 tekme=2 gola samo kad se sijetim kad je sa nekih 30tak metara u debiju u Atini protiv Panitakosa zabio golcinu,,pa onda kad je odveo RM u 1/8 finala protiv BVB u 94 min
bilo je vrlo teska konkurencija u RM a vijeruj da je Del Bosque ostao u Klubu da bi mali ostao jos,,a ne odma na posudbe i tamo se povredjivao i zaboravljen bio,stalne smijene trenera,tako i za Soldada,stalno su se mijnjali treneri jedan ga zelio drugi dodje nova zelja itddd posle Del Bosque sve je krenulo naopaka,najvise mi ide na kurrc onaj Quierez gdje ce njega dovesti a dati odkaz Del Bosque
izvinjenje HSV offft
izvinjenje HSV offft
- Legenda_BiH
- Kontakt:
Drago mi je sto je Van Gol, potpisao za HSV, ocekujem od njega 10+ golova. Ako bude sve kako treba, bit ce HSV top-3, zanci plasirat ce se HSV za LP.
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.
I ja se nadam da ce ga povrede zaobici i da cemo se s Leverkusenom, Schalkeom i BVB-om boriti da zvarsimo medju top 3 ekipe, jer bi nama plasman u LP mnogo znacio iz vise razloga pogotovo sto bi onda imali financijsku sigurnost pri dovodjenju nekog igraca, a usput je i lakse igraca pridobiti s LP nego s EL. Sto se tice nove sezone na mojoj listi zelja su cetiri igraca i to:Legenda_BiH je napisao/la:Drago mi je sto je Van Gol, potpisao za HSV, ocekujem od njega 10+ golova. Ako bude sve kako treba, bit ce HSV top-3, zanci plasirat ce se HSV za LP.
1. van der Viel - kao all-round igrac koji moze igrati sve pozicije u odbrani
2. Dabo - igrac koji je pojednako jak i na desnoj i lijevoj bekovskoj poziciji
3. Zec - ukoliko Guerrero napusti HSV ja bih njega doveo i mogao bi jos dosta nauciti od RvN
4. jedan dobar desni vezni igrac, moja zelja je Mislos Krasic ali on ce ostati samo san.
Jos bih na sve ovo dodao da Guerrero se vec dvije sedmice duze od planiranog nalazi u Peru-u zbog toga sto je dobio fobiju od letenja avionom. Cak su i Hoffmann i team-manager Bester isli u Peru no medjutim tri put je pilot morao prekinuti poletanje da bi on izasao iz aviona. Trenutno se nalazi na lijecenju i HSV mu je naredio da se brodom zaputi ka Hamburgu gdje ga ocekuju za tri sedmice.
Moje licno misljenje je da ovo Guerrero folira, samo se onda pitam kako je otisao u Peru. Zna da je njegovo vrijeme u ovom klubu zavrseno i da se prevario sto nije prihvatio ponudu, sada treba vidjeti sta dalje raditi i mozda tamo smilja neke planove daleko od mjesta gdje bi se trebao nalaziti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hhaha, Guerrera foliranta. Jest ofiran majko draga. Odjednom dobiti strah od letenja. S tim se radja, to se ne dobija tako lako.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- moustapha
- Kontakt:
Cuj to!
Ocigledno mu je slava udarila uglavu pa sad glumata. HSV je uradio dobar potez sto nije pristao na njegove uslove. Previse je ofiran.
Ocigledno mu je slava udarila uglavu pa sad glumata. HSV je uradio dobar potez sto nije pristao na njegove uslove. Previse je ofiran.
#divovi
Neka ste doveli RvD drago mi je, uvijek mi je bio drag igrac i ako je u poznim godinama moze odigrati jos dvije dobre sezone sigurno a kasnije sta bude bude ukoliko ga ne budu zezale povrede.
[youtube][/youtube]
@ Amerson kad biste doveli te igrace sto si nabrojo borili bi se sa nama za titulu pogotovo jednog Milosa Krasica koji igra zadnje tri sezone fenomenalno, ali kao sto ti kazes to ostaje samo san jer je skup a i interesuju se mnogi veliki klubovi za njega, a Guerero je malo vise ofiran
[youtube][/youtube]
@ Amerson kad biste doveli te igrace sto si nabrojo borili bi se sa nama za titulu pogotovo jednog Milosa Krasica koji igra zadnje tri sezone fenomenalno, ali kao sto ti kazes to ostaje samo san jer je skup a i interesuju se mnogi veliki klubovi za njega, a Guerero je malo vise ofiran
@ FC Bayern
to je donekle potrepno jos ovoj ekipi da se do zadnjeg kola bori za titulu. Jer na poziciji lijevog i desnog beka imamo Demela i Aoga i poslje jedno veliko nista, i ako te pozicije mogu igrati Boateng, Jansen, Benjamin, Rincon, ali onda tim igracima oduzems njihove prirodne pozicije i njihovu snagu i zato sam da se dovde jedan Dabo koji igra odlicno u Francuskoj i kojem istice ugovor na kraju ove sezone, a nama bi dobro dosao i sigurno bih dobijao priliku za igru. Sto se van der Viela tice njega bih doveo iz vise razloga jer nekad i Jarolimu treba pauza, a realno i on je usao u 30 godine, a isto to vazi i za Ze Roberta, mada njega ne treba porediti s ovim ostalim igracima, jer sam ubjedjen da je bolji na fizickoj pripremljenosti nego 50 ili cak vise % igraca sredinom 20 tih, no od viska glava ne boli.
Sto se tice Ermina Zeca ja bih njemu preporucio ako je ikako moguce da predje u HSV. Mislim da tu moze postati velika zvjezda kao sto su to uradili van der Vaart, De Jong, Kompany, Elia, Boateng, Mathijsen, Aogo, i HSV u svijetu vazi kao odskocna daska za one velike klubove, odnosno top 10 u svijetu, no ukoliko se desi da ne bude imao kvalitet za te klubove, opet po mom misljenju ima odlican klub gdje ce biti cjenjen i postovan i igrati prema zaslugama, a ne prema nekim drugim kriterijima, i HSV je ipak drugi klub u Njemackoj poslje Bayerna sto i sve statistike pokazuju, i 13 klub u Europi, jos ako na to dodamo da bi mogao puno nauciti od Petrica, i RvN, i to mi za mene bila kombinacija iz snova, dvojca iskusnih napadaca i tvojca velikih talenata kao Berg i Zec.
Eh sada nas roblem je pozicija desnog veznog igraca, da nam je naci nekog Eliu za tu poziciju mislim da bi bili strasna ekipa. Trochowskog bi nakon ove sezone prodao jer on silno zeli u Englesku, a klubovi kao Everton, Aston Villa, Birmingham su spremni platiti i do 10 miliona eura, sto je odlicna cjena da se nadje zamjena.Za mene pored Krasica odlicno rjesenje bi bio i Ibrahim Affelay iz PSV-a ili Marko Arnautovic iz Intera, ali cisto sumnjam da ce njega Inter prodati, a nama se posudba ne isplati, ima tu jos dosta drugih igraca, ali je ovo za mene ta top 3.
A sto se Guerrera tice mislim da je njegovo odbrojano u HSV-u i da je on to shvatio, navodno je sinoc opet pokusao sjesti u avion, ali nije mogao savladati strah, pa mu je HSV naredio da krene brodom, i ocekuje ga velika kazna sto ja u potpunosti opravdavam jer nije on iznad kluba. Haj da nikad nije sjeo u avion pa bih razumio nego je isao i s HSV-om, pa prije toga i s Bayeronm na daleka putovanja, pa isto to vazi i za reprezentativne nastupe i odjednom ga uhvati strah. Slucaj Bergkamp je savim nesta drugo.
to je donekle potrepno jos ovoj ekipi da se do zadnjeg kola bori za titulu. Jer na poziciji lijevog i desnog beka imamo Demela i Aoga i poslje jedno veliko nista, i ako te pozicije mogu igrati Boateng, Jansen, Benjamin, Rincon, ali onda tim igracima oduzems njihove prirodne pozicije i njihovu snagu i zato sam da se dovde jedan Dabo koji igra odlicno u Francuskoj i kojem istice ugovor na kraju ove sezone, a nama bi dobro dosao i sigurno bih dobijao priliku za igru. Sto se van der Viela tice njega bih doveo iz vise razloga jer nekad i Jarolimu treba pauza, a realno i on je usao u 30 godine, a isto to vazi i za Ze Roberta, mada njega ne treba porediti s ovim ostalim igracima, jer sam ubjedjen da je bolji na fizickoj pripremljenosti nego 50 ili cak vise % igraca sredinom 20 tih, no od viska glava ne boli.
Sto se tice Ermina Zeca ja bih njemu preporucio ako je ikako moguce da predje u HSV. Mislim da tu moze postati velika zvjezda kao sto su to uradili van der Vaart, De Jong, Kompany, Elia, Boateng, Mathijsen, Aogo, i HSV u svijetu vazi kao odskocna daska za one velike klubove, odnosno top 10 u svijetu, no ukoliko se desi da ne bude imao kvalitet za te klubove, opet po mom misljenju ima odlican klub gdje ce biti cjenjen i postovan i igrati prema zaslugama, a ne prema nekim drugim kriterijima, i HSV je ipak drugi klub u Njemackoj poslje Bayerna sto i sve statistike pokazuju, i 13 klub u Europi, jos ako na to dodamo da bi mogao puno nauciti od Petrica, i RvN, i to mi za mene bila kombinacija iz snova, dvojca iskusnih napadaca i tvojca velikih talenata kao Berg i Zec.
Eh sada nas roblem je pozicija desnog veznog igraca, da nam je naci nekog Eliu za tu poziciju mislim da bi bili strasna ekipa. Trochowskog bi nakon ove sezone prodao jer on silno zeli u Englesku, a klubovi kao Everton, Aston Villa, Birmingham su spremni platiti i do 10 miliona eura, sto je odlicna cjena da se nadje zamjena.Za mene pored Krasica odlicno rjesenje bi bio i Ibrahim Affelay iz PSV-a ili Marko Arnautovic iz Intera, ali cisto sumnjam da ce njega Inter prodati, a nama se posudba ne isplati, ima tu jos dosta drugih igraca, ali je ovo za mene ta top 3.
A sto se Guerrera tice mislim da je njegovo odbrojano u HSV-u i da je on to shvatio, navodno je sinoc opet pokusao sjesti u avion, ali nije mogao savladati strah, pa mu je HSV naredio da krene brodom, i ocekuje ga velika kazna sto ja u potpunosti opravdavam jer nije on iznad kluba. Haj da nikad nije sjeo u avion pa bih razumio nego je isao i s HSV-om, pa prije toga i s Bayeronm na daleka putovanja, pa isto to vazi i za reprezentativne nastupe i odjednom ga uhvati strah. Slucaj Bergkamp je savim nesta drugo.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
amerosm je napisao/la:@ FC Bayern
Vjeruj mi HSv je puno ambicijozniji od raznih Zecova i njemu sličnih polufabrikata.Budžet HSv za transfere za ovu godinu iznosi 33 mil eura.Ako uzmemo da nisu igrali LP tim su izgubili 15-20 mil eura.U upravu su došle neke velike ribe između ostalog i milijarder koji trenutno drži rukometni klub HSv.Ako bi se ove sezone HSV plasirao u LP, budžet za transfer bi bio oko 50 mil eura.Ono što ja očekujem od HSv su 3-4 velika pojačanja na ljeto.
Mislim da će se Vaart vratiti u HSv.Onda ako ne produže sa Guerrerom dolazak novog napadača tipa Huntelar.
Također mislim da će dovesti golmana i kvalitetnog beka.Što se tiče stopera i to je moguća kupovina.
Vaart 8 mil eura
Huntelar 12-15 mil eura
Boruc 10 mil eura
Viela 8-10 mil eura.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
MASINA
Rud Van Gol u tugi,suzama napustio MADRID
uh da je mladji 5g...vidili bi vi da su DZEKO,GRAFITE mala maca 
Veceras HSV - Wolfsburg steta sto nece za HSV nastupiti RvD i Ze Roberto, dok kod vukova nema Benalja i novo pojacanje u odbrani Rever povrijedzeni su, bice dobra utakmnica u to sam siguran, Wolfsburg je u krizi ne davno su promjenili trenera tako da malu prednost dajem HSVu.
Necu da ulazim u bespotrebnu diskusiju, samo cu napistati sljedece:
HSV - Wolfsburg 1-1
Korneri: 10 - 0
Posjed lopte: 70 - 30 %
Udarci: 27 - 9
Osvojenih duela: 57 - 43 %
I opet se neko nadje da napise da je Wolfsburg odigrao odlicnu utakmicu i da su zasluzili pobjedu. Da je igrao RvN "vukovi" bi primili pet komada, Berg je sam imao tri 100 % prilike, zatim Jansen dvije odlicne prilike, sut Elie koji skida Josue, sut Rozehnala koji pogadja precku itd itd. Kao sto je Rudi Veoller rekao: "Danas smo izgubili 1-1". I opet imaju drskosti igraci Wolfsburga reci da je remi nezasluzen. Ono sve treba poslati na lijecenje. Bayern ce im sljedece sedmice uvati 10 komada, jer Bayern ima igrace koji znaju iskoristiti priliku, dok Berg "kloc" mora jos da uci od RvN.
HSV - Wolfsburg 1-1
Korneri: 10 - 0
Posjed lopte: 70 - 30 %
Udarci: 27 - 9
Osvojenih duela: 57 - 43 %
I opet se neko nadje da napise da je Wolfsburg odigrao odlicnu utakmicu i da su zasluzili pobjedu. Da je igrao RvN "vukovi" bi primili pet komada, Berg je sam imao tri 100 % prilike, zatim Jansen dvije odlicne prilike, sut Elie koji skida Josue, sut Rozehnala koji pogadja precku itd itd. Kao sto je Rudi Veoller rekao: "Danas smo izgubili 1-1". I opet imaju drskosti igraci Wolfsburga reci da je remi nezasluzen. Ono sve treba poslati na lijecenje. Bayern ce im sljedece sedmice uvati 10 komada, jer Bayern ima igrace koji znaju iskoristiti priliku, dok Berg "kloc" mora jos da uci od RvN.
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
briši pod hitno tog berga iz potpisa, pa on je kloc žešći, proslavio se u u-21, a sad ništa, rvn mora igrati u prvoj ekipi
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme inekako izjednaceno, ali drugo brate dragi HSV je bio mnogo bolji. Da su dali izjednacujuci gol na vrijeme, siguran sam da bi do kraja dali barem jos jedan.....
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Realno je trebalo biti 3 razlike za HSV s obzirom kako se igra odvijala,Wolfsburg u drugom poluvremenu nije centra presao...ni sad mi nije jasno kako su igraci HSV-a uspjeli onakve sanse da promase...
Samo slobodnjak maestralan ,koji let lopte...ono je dugo vjezbo
Samo slobodnjak maestralan ,koji let lopte...ono je dugo vjezbo
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Nije meni toliko zbog rezultata, i ako danas nismo imali srece u zavrsnici odigrali smo odlicnu utakmicu, i bit ce u narednim bolje sto se realizacije tice pogotovo kad zaigra od sljedece sedmice RvN, nego mene nervira sto neki gledaju samo subjektivno na osnovu Dzeke i Misimovica, i drago mi je sto na ovom forumu ima ljudi koji su utakmicu gledali realno kao sto sam i ja to uradio.
- Legenda_BiH
- Kontakt:
Ja sam iskren, ja volim HSV vec desetak godina, ali kad igraju Dzeko i Miske protiv njih onda navijam za njih. Moram da kazem da je HSV zasluzio bio da pobjedi, ali nazalost nisu pobjedili. Steta!amerosm je napisao/la:Nije meni toliko zbog rezultata, i ako danas nismo imali srece u zavrsnici odigrali smo odlicnu utakmicu, i bit ce u narednim bolje sto se realizacije tice pogotovo kad zaigra od sljedece sedmice RvN, nego mene nervira sto neki gledaju samo subjektivno na osnovu Dzeke i Misimovica, i drago mi je sto na ovom forumu ima ljudi koji su utakmicu gledali realno kao sto sam i ja to uradio.
ps. Bravo, nek si izbacio Berga iz onog sastava.
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.
Šteta za Hsv zaslužili su pobjedu, ali sta ces kad nisu realizovali nekoliko 100% šansi
Džeko je opet dokazao koliko mu samo malo prostora treba da postigne gol, a onaj Berg užas 
Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 1 gost.