Inače, zašto mislite da je bilo ko nedodirljiv? Pa i sam Di Stefano, ili Puškaš? Njegova uloga je historijska, ali hajde da mjerimo isključivo igračke kvalitete. Postoje razlike između tadašnjeg i modernog fudbala, ali opet ovo nije sport kao F1, gdje bolid nerijetko odlučuje prvaka, ili tenis pa da se tehnologija reketa mijenjala kroz historiju. Ronaldo ima još vremena da postane najveći, i to u ovako paklenoj konkurenciji gdje postavlja neke nove standarde. Naravno da mu za to treba još godina, postignutih golova, asistencija, vodećeg mjesta u timu i trofeja (posebno CL), ali ništa nije nemoguće. Sudit ćemo kada završi karijeru.
Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
Schalke je opasan, ali pravi Real ne bi trebao imati problema. Očekujem Jesea u igri. Jednostavno me kupio dosadašnjim partijama. Već postaje neuhvatljiv za protivničke odbrane.
Ima nesreću da su krilne pozicija najmanje deficitarne kod Madriđana, tako da mora maksimalno iskoristiti svako odsustvo CR7 i Balea.
Inače, zašto mislite da je bilo ko nedodirljiv? Pa i sam Di Stefano, ili Puškaš? Njegova uloga je historijska, ali hajde da mjerimo isključivo igračke kvalitete. Postoje razlike između tadašnjeg i modernog fudbala, ali opet ovo nije sport kao F1, gdje bolid nerijetko odlučuje prvaka, ili tenis pa da se tehnologija reketa mijenjala kroz historiju. Ronaldo ima još vremena da postane najveći, i to u ovako paklenoj konkurenciji gdje postavlja neke nove standarde. Naravno da mu za to treba još godina, postignutih golova, asistencija, vodećeg mjesta u timu i trofeja (posebno CL), ali ništa nije nemoguće. Sudit ćemo kada završi karijeru.
Ma s titulom najboljeg strijelca kluba svih vremena i ako na svojim leđima iznese koju LP i Primeru , mislim da ce biti dovoljno materijala da Ronalda uvrstimo u top3 ikad. Iza Di Stefana i Raula naravno.
- Consigliere
- Kontakt:
Fernando Hierro

+ 102 gola sa pozicije stopera
Da, Ronaldo

Da, Ronaldo
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Alfredo,Raul pa Iker trenutno.Ostavljam Ikeru prostora za napredak,al nikad niko ko Di Stefano.
Hierro nije uvijek igrao stopera(pretpostavljam da sam mlađi od tebe pa me čudi kako to ne znaš).Ovo je činjenica s kojom ne ponižavam veličinu kakva je Hierro,što si ti uradio veličini kakva je Ronaldo u svom postu.Consigliere je napisao/la:Fernando Hierro
Da, Ronaldo![]()
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
De se sad saberi malo ,porediti Cristiana sa bilo kojim stoperom pa bio on i Fernando yebeni Hierro je glupavo u najmanju ruku,yebote kralj neozbiljni.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- Consigliere
- Kontakt:
Ma, naravno da znam, iako je vecinu igrao stopera. Vecina ovih golova su s penala ili slobodnjaka, ali ipak 102 gola za igraca koji nije igrao ofanzivnu poziciju.Kawhi je napisao/la: Hierro nije uvijek igrao stopera(pretpostavljam da sam mlađi od tebe pa me čudi kako to ne znaš).Ovo je činjenica s kojom ne ponižavam veličinu kakva je Hierro,što si ti uradio veličini kakva je Ronaldo u svom postu.
Raspravlja se o najvecim igracima Reala u historiji. Zasto ih ne bi poredio?madridist je napisao/la:De se sad saberi malo ,porediti Cristiana sa bilo kojim stoperom pa bio on i Fernando yebeni Hierro je glupavo u najmanju ruku,yebote kralj neozbiljni.
Fit Tony: I keep my friends close...
Problem je sto su sve Realove generacije imale nekoliko vanserijskih igraca.
Di Stefano ne bi bio to sto jeste da nije imao Puskasa, Genta, Kopa, Riala itd..
To su tada, uz Di Stefana, bili najbolji igraci svijeta. Generacija koja se nikad nece ponoviti.
Onda ye-ye generacija, sa sve domacim igracima i Amanciom. Nakon toga Quinta del Butre, opet 4 fantasticna igraca. Pa onda 90-e i kasnije galaktikosi. U svim generacijama su igrali 4,5 fantasticnih igraca, i svaka generacija je imala sistem, sto bi se reklo i glavu i rep.
Onda dolazi Ronaldov Real kojem je konkurent najjaca Barcelona u njenoj historiji, plus u cetiri godine tri promjene trenera, ni sistema ni nista.
Skupina poluigraca i preplacenih zvjezda koju sam Ronaldo nosi na ledjima. Covjek postavlja apsolutno sve rekorde Reala, sam nosi klub kolko moze.
Daj Ronaldu danasnje ekvivalente Puskasa, Genta, Kope i Riala pa da vidis generaciju.
Konacno se nesto pocelo mjenjati ove godine, opet zavisi kolko ce to trajati, kolko ce Perez imati strpljena. Ako dopusti Ancelottiju i Zidanu da stvore tim oko Ronalda, kakav sad stvaraju sigurno ce doci i decima, pa i vise.
Ronalda sa pravom smatraju Di Stefanovim 21.stoljeca, al mu trebaju i Puskas, Gento, Kopa da bi bio uspjesan. Treba napomenuti da je Alfredo svoju prvu ligu prvaka osvojio sa 29 godina, Ronaldu je ove godine 29, svi ocekujemo da se historija ponovi.
Di Stefano ne bi bio to sto jeste da nije imao Puskasa, Genta, Kopa, Riala itd..
To su tada, uz Di Stefana, bili najbolji igraci svijeta. Generacija koja se nikad nece ponoviti.
Onda ye-ye generacija, sa sve domacim igracima i Amanciom. Nakon toga Quinta del Butre, opet 4 fantasticna igraca. Pa onda 90-e i kasnije galaktikosi. U svim generacijama su igrali 4,5 fantasticnih igraca, i svaka generacija je imala sistem, sto bi se reklo i glavu i rep.
Onda dolazi Ronaldov Real kojem je konkurent najjaca Barcelona u njenoj historiji, plus u cetiri godine tri promjene trenera, ni sistema ni nista.
Skupina poluigraca i preplacenih zvjezda koju sam Ronaldo nosi na ledjima. Covjek postavlja apsolutno sve rekorde Reala, sam nosi klub kolko moze.
Daj Ronaldu danasnje ekvivalente Puskasa, Genta, Kope i Riala pa da vidis generaciju.
Konacno se nesto pocelo mjenjati ove godine, opet zavisi kolko ce to trajati, kolko ce Perez imati strpljena. Ako dopusti Ancelottiju i Zidanu da stvore tim oko Ronalda, kakav sad stvaraju sigurno ce doci i decima, pa i vise.
Ronalda sa pravom smatraju Di Stefanovim 21.stoljeca, al mu trebaju i Puskas, Gento, Kopa da bi bio uspjesan. Treba napomenuti da je Alfredo svoju prvu ligu prvaka osvojio sa 29 godina, Ronaldu je ove godine 29, svi ocekujemo da se historija ponovi.
Jes, al za 30-40 godina ce biti mozda i neke druge novosti u igri, mozda ce se uvesti poseban sistem skolovanja za fudbalere aj znaj. E u to doba onda mozemo zanemariti i Messija i Ronalda i Arbelou?suhi je napisao/la:Imate stvarno glupa poredjenja ,gluplje od ovog je samo prepucavanje pelea i maradone ko je najveci svih vremena,igrali nogomet krpenjacama i zabijali golove drvosjecama ,zidarima,mlinarima itd
Da nije 5 titula lp, koliko ih je Alfredo donjeo Realu, trenutno mozda ni ti ni ja ni 90% navijaca (cuj navijaca) Reala ne bi sad pisali na ovoj temi nego mozda tamo na temi Ferencvarosa mozda...
To sto je Don uradio za Real svrstava ga najvecim igracem svih vremena ovog kluba i sumnjam da ce ikad iko uraditi za Real kao on. (dobro Santiago Bernabeu je imao dosta zasluga za razvoj Reala, pa i Perez, ali govorim o igrackom uticaju)
http://gofirstrow.eu/watch/242667/1/wat ... youth.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaime, Enzo i Narvaez- igraci za pratit
Jaime, Enzo i Narvaez- igraci za pratit
Sta se to pocelo mijenjati ?Mozambik je napisao/la: Konacno se nesto pocelo mjenjati ove godine, opet zavisi kolko ce to trajati, kolko ce Perez imati strpljena. Ako dopusti Ancelottiju i Zidanu da stvore tim oko Ronalda, kakav sad stvaraju sigurno ce doci i decima, pa i vise.
Perez je razlog zasto ronaldo nece biti najveci (vjerovatno) ,zbog svoje glupe filozofije s trenerima i igracima.
Kakav tim oko Ronalda,ovaj real ne igra za ronalda,Mouov real je igrao za ronalda i stvarao je tim za ronalda.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
Ma znam,al glupo je to porediti,i to najveci svih vremena treba izbaciti,jer svaki period je imao nekog igraca koji se istakao skroz,di stefano je bio u svoje vrijeme,raul u svoje,ronaldo ima priliku u svoje i to je to.L_blancos je napisao/la:Jes, al za 30-40 godina ce biti mozda i neke druge novosti u igri, mozda ce se uvesti poseban sistem skolovanja za fudbalere aj znaj. E u to doba onda mozemo zanemariti i Messija i Ronalda i Arbelou?suhi je napisao/la:Imate stvarno glupa poredjenja ,gluplje od ovog je samo prepucavanje pelea i maradone ko je najveci svih vremena,igrali nogomet krpenjacama i zabijali golove drvosjecama ,zidarima,mlinarima itd
Da nije 5 titula lp, koliko ih je Alfredo donjeo Realu, trenutno mozda ni ti ni ja ni 90% navijaca (cuj navijaca) Reala ne bi sad pisali na ovoj temi nego mozda tamo na temi Ferencvarosa mozda...
To sto je Don uradio za Real svrstava ga najvecim igracem svih vremena ovog kluba i sumnjam da ce ikad iko uraditi za Real kao on. (dobro Santiago Bernabeu je imao dosta zasluga za razvoj Reala, pa i Perez, ali govorim o igrackom uticaju)
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Pa recimo da smo poceli kolko toliko rezonski kupovat, mlade igrace koji bi trebali igrati zajedno dosta godina i cinit sistem Reala, na koji ce se povremeno nadogradjivati po potrebi. Naravno, sve pod uslovom da prepusti odredjene stvari Ancelottiju i ostalim strucnim ljudima, ako hoce sportski uspjeh. To ne moze preko noci, kao sto je Perez mislio. Poznajuci njega od toga nema nista.suhi je napisao/la:Sta se to pocelo mijenjati ?
Apsolutno se slazem. Zato mi je i najvise zao Ronalda u svemu ovome.suhi je napisao/la:Perez je razlog zasto ronaldo nece biti najveci (vjerovatno) ,zbog svoje glupe filozofije s trenerima i igracima.
Dvije kljucne rijeci, potpuno suprotnog znacenja.suhi je napisao/la:Kakav tim oko Ronalda,ovaj real ne igra za ronalda,Mouov real je igrao za ronalda i stvarao je tim za ronalda.
Tim se stvara oko najboljeg igraca. Slazes kockice dok se sve ne uklopi. Primjer Barcelona (tim sa talentovanim igracima okupljen oko najboljeg igraca ekipe, i tada svijeta). Prethodna Barcelona oko Ronaldinha.
Di Stefanov Real se stvarao oko Di Stefana, nije oko mog djeda garant. Svaka generacija ima svog predvodnika, predvodnik ove generacije treba da bude Cristiano, samo sto on nema sta predvodit.
- legenda reala
- Kontakt:
Pa zar niste prošle godine pisali da je ovo najjači Real ikad, čuj sad daj Ronaldu, Puskasa i sl 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Dobio je Balea.legenda reala je napisao/la:Pa zar niste prošle godine pisali da je ovo najjači Real ikad, čuj sad daj Ronaldu, Puskasa i sl
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Danas je i legendi Kepleru 31.rođendan

Doveli su Velšanina, koji igra poziciju koju je u Realu zacementirao trenutno najbolji igrač svijeta. Znam da se radi o polivalentnom igraču koji može igrati i iza napadača, pa i desno krilo, ali i na tim pozicijama je manje-više situacija vrlo dobra (doveden je Isco, a desno bi se moglo napraviti mjesto za fenomenalnog Jesea). Vrijeme će pokazati da li će oni biti savršen tandem, ali koliko može nestrpljivi Perez čekati?Kawhi je napisao/la:Dobio je Balea.legenda reala je napisao/la:Pa zar niste prošle godine pisali da je ovo najjači Real ikad, čuj sad daj Ronaldu, Puskasa i sl
Stvar je u tome da tim koji neplanski dovodi zvijezde kao pojačanja obično dobije kontraefekt. To je Real najbolje osjetio na svojoj koži. Galacticosi nisu doživjeli uspjeh kakav se očekivao. A zašto
Ali hajde da vas ne zamaram "glupostima" dok čekati meč u Gelzenkirchenu. Sretno večeras.
Taj proces je zapoceo mourinho,jer je sam birao igrace koje ce dovesti,koji su mu trebali za njegov sistem i filozofiju.Carlo nije doveo ni jednog igraca,to su cinjenice ,sve igrace mu je pero kupio ,igrom slucaja su mladi.Mozambik je napisao/la:Pa recimo da smo poceli kolko toliko rezonski kupovat, mlade igrace koji bi trebali igrati zajedno dosta godina i cinit sistem Reala, na koji ce se povremeno nadogradjivati po potrebi. Naravno, sve pod uslovom da prepusti odredjene stvari Ancelottiju i ostalim strucnim ljudima, ako hoce sportski uspjeh. To ne moze preko noci, kao sto je Perez mislio. Poznajuci njega od toga nema nista.
Mozambik je napisao/la: Tim se stvara oko najboljeg igraca. Slazes kockice dok se sve ne uklopi. Primjer Barcelona (tim sa talentovanim igracima okupljen oko najboljeg igraca ekipe, i tada svijeta). Prethodna Barcelona oko Ronaldinha.
Di Stefanov Real se stvarao oko Di Stefana, nije oko mog djeda garant. Svaka generacija ima svog predvodnika, predvodnik ove generacije treba da bude Cristiano, samo sto on nema sta predvodit.
Da stvara se,i zato smo i igrali na kontre s mouom,imali savrsen tim za to i najbolju kontru svih vremena vjerovatno,gdje je ronaldo bio ubojit jer je uvijek imao prostor koji mu treba i na taj nacin je izvlacio maximum iz njega. Carlo je osudjen na ovaj sistem,gdje ronaldo ne mora igrati do kraja sezone i ne bi nesto osjetili da ga nema,dok imas balea i jesea,jer nije niti ce biti bitno ko ce od njih dati go,dok je kod moua forsiran ronaldo i uvijek se islo na njega.
nemojte me veceras obarati jbg
igra li Jese
igra li Jese
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.