FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
19%
1/4 finala
10
17%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
23
39%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Neutral » 26 feb 2014, 22:56

L-Train je napisao/la:opet se pokazuje da Bundeska osim Bayerna i Dortmunda nema ozbiljnu ekipu,ne zna se ko je pokazao veci amaterizam u prvim utakmicama ili Leverkusen ili Schalke.

Ima eto Španija, tek ove godine Atletico Madrid i to je to. Prošlih sezona je recimo Schalke gazio Valeniciu. Ove godine Leverkusen je nakantao Real Sociedad.

Da skratim, ne seri.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 feb 2014, 22:58

Bilall je napisao/la: I mene je to odmah zacudilo. Da su bar napravili nesto u napadu ali jok. Odbrana i jes tanka a ostavljena Ronaldu Benzemi Baleu da ih prave budalama.
Hoće čovjek muški da umre, ništa drugo. Da ispadne faca, koju već neko vrijeme izigrava. Pljuje mi se od njega.

Carlo debeli (nasljednik žvake) sjeda na klupu tek pri kraj utakmice (inače na vatri vri radi pritiska koji ima od kraljevića) a maneken se nešto zamislio kod počasnog gola svoje ekipe, pa tek kad je uvidio da pomoćni trener aplaudira on se naglo trznu i poče pljeskati. :lol:

Ne primajte se na ove koji bi odmah da uporede lige nego ih odmah šaljite gdje se o tome diskutuje.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 feb 2014, 23:00

samo_lijevo je napisao/la:
sve to stoji,ali veceras bukvalno nije niko igrao.Nije trener kriv za kriminalnu igru svih igraca.
Pa kako nije trener kriv, zar trener ne treba igrače u guzicu udarit kada ne pružaju maksimum?

Samo ovdje nije problem da se igrači Schalkea nisu trudili, oni se jesu trudili donekle, samo što su psihološki pali nakon prvog gola, a prije toga ključna je stvar što Keller opšte ekipu nije postavio kako treba. Pa nije tu bilo nikakvog reda, brojne šupljine, ogroman razmak između veznog reda i odbrane. U tom dijelu između odbrane i veze velika šupljina, npr faktički veznog reda na momente i nije bilo, postojala je odbrana pa prazno, prazno pa napad.
Jako čudna i neshvatljiva postavka.

A ne možeš protiv Reala imati šansu ako napraviš 3 faula u prvom poluvremenu. Mora se ići žešće da im izlomiš ritam. Amaterska postavka igre, premlaka igra, psihološki pad, a protivnik paklen. I eto ti onda ovakve katastrofe...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 feb 2014, 23:04

Neutral je napisao/la:
L-Train je napisao/la:opet se pokazuje da Bundeska osim Bayerna i Dortmunda nema ozbiljnu ekipu,ne zna se ko je pokazao veci amaterizam u prvim utakmicama ili Leverkusen ili Schalke.

Ima eto Španija, tek ove godine Atletico Madrid i to je to. Prošlih sezona je recimo Schalke gazio Valeniciu. Ove godine Leverkusen je nakantao Real Sociedad.

Da skratim, ne seri.
jesam ja mozda rekao da Spanija ima :? poredjenja radi Spanjolci imaju tri top kluba trenutno,Njemacka dva,s tim da imaju najjaceg,ali s obzirom kako Spanjolski klubovi stoje sa finansijama osim Reala i Barce jos se dobro i drze.Nema nikakvog opravdanja za ovo sto se desilo Leveru i Schalkeu pa ni Almeria ne skine gace i ne naguzi se ovako kao sto su ovi veceras.

i sta ti znaci ovo nakantali Real Sociedad :?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 feb 2014, 23:10

opet počela prizivanja Wolfsburga, koji večeras ne bi primio šest komada, nego deset :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 feb 2014, 23:13

Pa kako nije trener kriv, zar trener ne treba igrače u guzicu udarit kada ne pružaju maksimum?
Sve ima svoju granicu,ako ces ti objasnjavati desetorici u ekipi osnovne stvari,e onda po meni nije samo krivica na treneru.Da se razumijemo Keller je obicna truba ,ali takodjer ima puno "luftera" u ekipi.
Zar on treba profesionalcu Farfanu trubiti da nije ovo njegov privatni mec?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 feb 2014, 23:17

samo_lijevo je napisao/la: Sve ima svoju granicu,ako ces ti objasnjavati desetorici u ekipi osnovne stvari,e onda po meni nije samo krivica na treneru.Da se razumijemo Keller je obicna truba ,ali takodjer ima puno "luftera" u ekipi.
Zar on treba profesionalcu Farfanu trubiti da nije ovo njegov privatni mec?
Pa slažem se tu s tobom donekle. Farfan je večeras razočarao jer je pokazao u pojedinim momentima jako malo inteligencije....
Ključne stvari su postavka igre i da te igrači poštuju. Ja mislim da jedan Farfan i jedan K.P. Boatenga, Kellera opšte ne shvataju ozbiljno, on nije za njih autoritet opšte..

I šta misliš da je večeras Schalke vodio Klopp, Mourinho ili Hitzfeld? Bil ovako potonuli? :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 feb 2014, 23:17

samo_lijevo je napisao/la:Odbranu necu komentarisati,ali gdje je tu napad ako se vec forsirao.
Za svaki dobar napad je zaslužan dobar vezni red. Gdje je on večeras bio?
Niti na strani odbrane (gdje je težište igre bilo) niti pomagalo napadu. Dakle, nije ga bilo - neutralizovan.

Moraš biti faca od trenera da prokužiš kada se ekipa gubi. To se Schalkeu desilo nakon drugog gola (oba hajmo reći spletom nesretne okolnosti) i onda Tele navlači dres preko njuške, neko drugi bježi 'u hladovinu', prave borbe i vjere u sebe ponestaje i onda postaješ džak za udaranje.
Nije to Schalke zaslužio niti njihovi navijači.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 feb 2014, 23:17

@L-Train

Liga nema veze sa Evropom i to je svojevremeno najbolje objasnio Liverpool.

Trenutno, trenutno i trenutno. To je isto da ja kažem Leverkusen je prije sezona gazio Real sa 3:0. BvB je četiri komada uvalio Real-u itd. Postoji nešto što se zove konstantnost.

Druga pobjeda Real-a u Njemačkoj i fešta se, nigdje veze.

Real bolji od Bayern-a??? :roll:

Jedan žargon u prevodu igrali se sa Sociedad-om koga su dobila u oba meča ove sezone u Ligi prvaka.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 feb 2014, 23:27

Za svaki dobar napad je zaslužan dobar vezni red. Gdje je on večeras bio?
ili se izgubio u djecjim bolestima,ili je umislio da igra sam protiv Reala.Opet tu je trener kriv samom postavkom igre,mada kada vidim klupu i nije imao izbora.

I šta misliš da je večeras Schalke vodio Klopp, Mourinho ili Hitzfeld? Bil ovako potonuli? :D

Klopp 1:3,Murinjo 0:1,hitzfeld 1:2 :mrgreen:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 feb 2014, 23:27

Neutral je napisao/la:@L-Train

Liga nema veze sa Evropom i to je svojevremeno najbolje objasnio Liverpool.

Trenutno, trenutno i trenutno. To je isto da ja kažem Leverkusen je prije sezona gazio Real sa 3:0. BvB je četiri komada uvalio Real-u itd. Postoji nešto što se zove konstantnost.

Druga pobjeda Real-a u Njemačkoj i fešta se, nigdje veze.

Real bolji od Bayern-a??? :roll:

Jedan žargon u prevodu igrali se sa Sociedad-om koga su dobila u oba meča ove sezone u Ligi prvaka.
donekle si u pravu,ali na ovaj nacin izgubiti,sto je previse previse je,ajde da je to Schaleku prvi nastup ove godine u LP pa bi im se i moglo oprostiti,ali ovako... :oops:

BvB sam naveo kao top klub iz Bundeske(mada i oni ove sezone izgledaju slabije),nema potrebe da ga guras u prvi plan,pricamo o ostatku lige koja je ocigledno u OVOM trenutku teska talasika,Bayern vec u ovom trenutku moze opusteno poceti da slavi naslov.

procitaj bolje sta sam napisao ;)

gledao sam prvu utakmicu koja se igrala u Baskiji tako da to poigravanje objesi macku o rep ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 feb 2014, 23:30

Ja mislim da niko nije ocekivao da Schalke izbaci Real Madrid, ali ovo veceras je velika bruka i sramota za klub te za samu ligu...Da su se borili i pokazali zelju i zalaganje i da su izgubili 2-3:0 niko im nista ne bi rekao.

Jedino ko veceras zasluzuje prolaznu ocjenu su navijaci Schalke-a koji tokom svih 90 minuta nisu prestajali bodriti ekipu.

Nazalost Schalke nije jos shvatio da Keller jednostavno nema kapacitet da vodi ovu ekipu, no nadam se po njih da ce se to ubrzo dogoditi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 26 feb 2014, 23:34

Velika bruka i sramota.
Nije niko ocekivao od Sapketa da izbaci Real, ali dobise po guzici bez otpora prakticno.

Real je samo uzeo ponudjeno,vidjeli ljudi da mogu natrpat' i to je to.

Guzen i Sapke se pošteno osramotiše u LP.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 feb 2014, 23:36

@L-Train

Jeste prevelik rezultat ali uzmi u obzir da su među prvih jedanaest bili četiri mlada igrača, Matip 22, Kolašinac 20, Mayer 18, Draxler 20. Igrati protiv Real-a i ne osjećati veliki pritisak ne može svako. Ako si pažljivo pratio moje postove vidio si da sam Schalke-u davao 1% i manje. Odmah sam rekao da je to previše neiskusna ekipa za Real, s tim prije što je uzvrat u Madrid-u gde bi nastradali nešto slično kao večeras da su kojim slučajem izvukli i remi.

BvB je klub koji tek raste. Financijski zaostaju možda i za Galatasaray-om ali opet su bolja momčad od njih. Pogledaj im malo povrijeđene igrače, imaš tri igrača iz Elf-a od čega su dva potencijalno među prvih jedanaest (Gundogan i Hummels), igraju bez Subotića također stoper iz prvih jedanaest, bez Bender-a (igrač iz Elf-a), te sjajnoj Poljaka Kube. E sad mi reci ekipu koja bi bez pet standarnih igrača uspjela igrati tako dopadljivo u Ligi prvaka. A BvB i bez prevelike rotacije korača prema top 8 isključivo radi sjajno pripremljenog tima, te sjajnog motivatora kojeg imaju kao trenera.

Poigravanje u smislu rezultata, dvije utakmice, dvije pobjede Leverkusen-a, da su tako loši ne bi pobijedili u oba meča.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 26 feb 2014, 23:36

Bruka i sramota.
Jasno je bilo da nemamo šanse protiv Reala (trenutno najbolja momčad uz Bayern) ali da će biti SES, e tome se nisam nadao iako sam pred izvlačenje parova ovdje napisao da će biti hardcore penetracija.
Nek nam je Bog na pomoći za narednu utakmicu.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 feb 2014, 23:36

samo_lijevo je napisao/la:Opet tu je trener kriv samom postavkom igre,mada kada vidim klupu i nije imao izbora.
Malo ironije?
Svaki normalan trener (sa ovakvom ekipom) bi pokušao iz čvrste odbrane nešto napraviti (nešto kao Celtic protiv Barce ili sl.) protiv jedne od najubojitijih ekipa.
On bi se nadigravao sa Realom i pritom se Draxler tek vratio.
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 feb 2014, 23:47

legenda reala je napisao/la:opet počela prizivanja Wolfsburga, koji večeras ne bi primio šest komada, nego deset :?
Haman ko i vi u Dortmundu. :lol:

Sta reci o strucnjaku cija ekipa primi 6 komada od Reala na nepostavljenu odbranu. :lol: Konjina retardirana.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 feb 2014, 00:10

Kako debilan pristup pocevsi od golmana do Huntelaara a posebno se to odnosi na Kellera neandertalca. :evil:
Santana je nakon drugog gola trebao napolje. Pored Howedesa koji je najbolji stoper u ekipi ubacuje nekvalitetnog Brazilca sa ogranicenim sposobnostima za razmisljanje i dozom depresije koja je prouzrokovala da isti pokaze sve svoje nekvalitete i bude glavni krivac za skoro sve vecerasnje golove.

No, da ne bude da se kritikuje samo Santana nego treba spomenuti i ostatak ekipe koja je podbacila u svakom mogucem pogledu. Dvije akcije nisu odradili na pravi nacin a onaj postignuti gol je samo plod srece.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 feb 2014, 00:12

geronimo je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Opet tu je trener kriv samom postavkom igre,mada kada vidim klupu i nije imao izbora.
Malo ironije?
Svaki normalan trener (sa ovakvom ekipom) bi pokušao iz čvrste odbrane nešto napraviti (nešto kao Celtic protiv Barce ili sl.) protiv jedne od najubojitijih ekipa.
On bi se nadigravao sa Realom i pritom se Draxler tek vratio.
sta cu,ne prima se svaki dan 6 komada.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 feb 2014, 06:58

Vat d fak is dis sit :o
Pa ko je gori, keler il glupi heldt koji ga drzi na klupi :evil:
Cojk postavio ekipu ko da je doso mainc, a ne jedan od top favotita za klempu.
Koja krampa ovaj keler :roll:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.