Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dinoze
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la dinoze » 27 feb 2014, 13:07

Nemogu da vjerujem da ova Svedska proizvodi i prodaje ovoliko mladih igraca a kao A tim nisu nikada nista napravili.

Imam osjecaj da vise proizvedu i prodaju mladih igraca ( pogotovo Englezima ) nego Njemacka koja je u svakom slucaju Tata-Mata za Svedjane

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 feb 2014, 13:39

TMovac je napisao/la:Mladi Zmaj iz Goražda potpisuje za Swansea City

Sedamnaestogodišnji Adnan Marić iz Goražda uskoro će potpisati ugovor s engleskim premijerligašem Swansea City.

Talentirani Adnan će za početak igrati za Swansea drugi tim (U21). Izuzetno nadareni veznjak spreman je i, kada za to dođe vrijeme, igrati i za bh. reprezentaciju.

"Tokom ove i naredne sedmice Adnan treba da obavi ljakarske preglede nakon čega će uslijediti i potpisivanje ugovora i prvi treninzi" rekao je bh. novinsku agenciju Patria (NAP), Adnanov otac Nermin.

Marići su porijeklom iz Goražda. Nakon agresije na BiH, trbuhom za kruhom otišli su u švedski Geteborg. Adnan se rodio u Švedskoj 1997. godine, ali su se njegovi roditelji ubrzo nakon toga vratili u Goražde.

"Ado je prve korake napravio na Drini", kaže Nermin za NAP.

Tri godine kasnije Marići su se ponovo odselili u Geteborg. Fudbal je Adnan počeo trenirati sa šest godina. I već tada je pokazivao veliki talenat. Kao dijete išao je na probe u HSV, Utrecht, Fulham.

S 15 godina potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa švedskim GAIS-om.
a Cartmane đe si sad :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 feb 2014, 13:55

legenda reala je napisao/la:
:lol: :lol: To legendo pokazi ko su Gorazdaci. :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 27 feb 2014, 14:27

http://bhreprezentacija.wordpress.com/2014/02/27/626/" onclick="window.open(this.href);return false;
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 feb 2014, 14:48

bhsport je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
:lol: :lol: To legendo pokazi ko su Gorazdaci. :lol:
Uzimamo primat i u nogometu :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 27 feb 2014, 15:28

TMovac je napisao/la:Mladi Zmaj iz Goražda potpisuje za Swansea City

Sedamnaestogodišnji Adnan Marić iz Goražda uskoro će potpisati ugovor s engleskim premijerligašem Swansea City.

Talentirani Adnan će za početak igrati za Swansea drugi tim (U21). Izuzetno nadareni veznjak spreman je i, kada za to dođe vrijeme, igrati i za bh. reprezentaciju.

"Tokom ove i naredne sedmice Adnan treba da obavi ljakarske preglede nakon čega će uslijediti i potpisivanje ugovora i prvi treninzi" rekao je bh. novinsku agenciju Patria (NAP), Adnanov otac Nermin.

Marići su porijeklom iz Goražda. Nakon agresije na BiH, trbuhom za kruhom otišli su u švedski Geteborg. Adnan se rodio u Švedskoj 1997. godine, ali su se njegovi roditelji ubrzo nakon toga vratili u Goražde.

"Ado je prve korake napravio na Drini", kaže Nermin za NAP.

Tri godine kasnije Marići su se ponovo odselili u Geteborg. Fudbal je Adnan počeo trenirati sa šest godina. I već tada je pokazivao veliki talenat. Kao dijete išao je na probe u HSV, Utrecht, Fulham.

S 15 godina potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa švedskim GAIS-om.
On nije mladi Zmaj nego mladi Svedjanin ! Po praksi koju bosanski selektori i savez upraznjavaju, trebalo bi odmah konstatovati da je normalno da igra za Svedsku reprezentaciju i da je izdajnik.
Mozda ako propadne , pa potrazi spas u Germania Sportagenture, dodje do nase selekcije ali sta ce nam onda. :roll:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 feb 2014, 16:29

Vlado Jagodić je pozvao mladog fudbalera mađarskog Ferencvaroša Muhameda Bešića, kojeg nije bilo na posljednja tri okupljanja reprezentacije, a na spisku je i veznjak Socheauxa Sanjin Prcić koji je prije nekoliko dana izjavio da više ne želi igrati za reprezentaciju.
Ako se ne pojave a pozvani su onda se vise nema sta pricati za njih.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2014, 16:39

Ne znam za Bešića ali Prcić je rekao da se neće više odazivati bilo kojem selektoru BiH. Neka se u A tim poziva Tino-Sven Sušić, a ne Prcić koji je igrao za našu mladu reprezentaciju i uz to je bio među tri najbolja iz te generacije. Ali eto, poziv se upućuje igraču koji je ODBIO drugu reprezentaciju radi Bosne i Hercegovine, logično.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 feb 2014, 16:45

Sta bi mu falilo da pređe preko rijeci i da se odazove, mlad je ima jos vremena za njega i A reprezentaciju. Neka odigra jos koju utakmicu u mladom timu pa da vidimo da li je za A tim, i on i Besci.

Kako su krenuli ovi mladi, samo je pitanje vremena kada ce poceti sa izjavama "ako ce me voditi u Brazi neka me zove, u suprotnm neka ne zove".

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 27 feb 2014, 16:47

Tino Susic je za A tim, a Besica i Prcica cemo provjeravati jos jedno 2-3 godine u U21 :lol:
Koja mafija i to bezobrazno da bezobraznije ne moze :shock:
Zadnja izmjena: hogarstrasni, dana/u 27 feb 2014, 16:48, ukupno mijenjano 2 puta.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2014, 16:48

Što uopće postoje mlađe kategorije reprezentacija? Hajmo ih sve ukinuti, šta će nam.

Ko se ne bi naljutio nakon retardirane izjave o Francuskoj ligi? Neka je Hajduk gigant, ispadaju od Dila Gori, :roll:

Edit:

Nemam ja ništa protiv Tino-Sven Sušića, prijateljska je, što da ne pokušamo i s njim, posebno jer je rekao da želi igrati za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ali ako je prijateljska možemo isprobati još par igrača, ali davati retardirane izjave i notorne laži o pojedincima je amaterizam.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 27 feb 2014, 16:56

Neutral je napisao/la: Ali ako je prijateljska možemo isprobati još par igrača, ali davati retardirane izjave i notorne laži o pojedincima je amaterizam.
Nije to amaterizam , nego drsko vrijedjanje i pljuvanje u lice navijacima. Nepotizam i korupcija koji ce , vrlo brzo, dovesti do bojkota reprezentacije.
U tu kategoriju spadaju i lazovi i licemjeri iz vrha NFSBiH. ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 feb 2014, 17:07

Ja ne vidim problem da sad Besic i Prcic odigraju za U21 pa neka ih Pape zove za sljedecu priajteljsku A tima (mislim da je to Meksiko u Americi), a sad protiv Egipta ce porbati Tina i Hadzica pa cemo vidjeti za njih dva.

Znaci mi do Brazila imamo jos dvije prijateljske Meksiko, Kamerun, ne treba ocekivati nista specijalno po pitanju novih. Znaci jedino da prekomanduje Prcica i Besica u A tim, recimo da Tino i Hadzic ostanu, nema tu jos mjesta za 1-2 nova.

Eto da racunamo da ce neko iz sadasnjeg tima izostati sa takmicenja, to je vise manje to. Mada ja mislim da ce 98% sadasnjeg tima reprezentacije ici u Brazil.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 27 feb 2014, 17:14

Možda bi TSS i bio pozvan u mladu ali ima 22 godine.Ja neću ga kritikovat mislim na Papeta dok ne vidim Svena na djelu ali ako me razočara i Pape ga povede u Brazil onda ću kritikovat zasada ima svu moju podršku zaslužio je dosadašnjim učinkom u reprezentaciji
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 27 feb 2014, 17:18

Elegant je napisao/la:Ja ne vidim problem da sad Besic i Prcic odigraju za U21 pa neka ih Pape zove za sljedecu priajteljsku A tima (mislim da je to Meksiko u Americi), a sad protiv Egipta ce porbati Tina i Hadzica pa cemo vidjeti za njih dva.

Znaci mi do Brazila imamo jos dvije prijateljske Meksiko, Kamerun, ne treba ocekivati nista specijalno po pitanju novih. Znaci jedino da prekomanduje Prcica i Besica u A tim, recimo da Tino i Hadzic ostanu, nema tu jos mjesta za 1-2 nova.

Eto da racunamo da ce neko iz sadasnjeg tima izostati sa takmicenja, to je vise manje to. Mada ja mislim da ce 98% sadasnjeg tima reprezentacije ici u Brazil.
Protiv Egipta je prilika da se neki novi igraci probaju,i da se neki glavni izostave sa spiska da se oprobaju novi.A protiv Meksika i Kameruna se ekipa treba uigrat jer to su glavne pripreme za SP.
Ja nemam nista protiv Tina Susica,pogotovo protiv Hadzica jer potreban nam je igrac na zadnjem veznom,ali opet kad je Susic pozvan morao je biti i Prcic,Besic...I potpuno je razumljiva reakcija Prcica,on ovo sigurno nebi uradio da Susic nije rekao da igra u slabom klubu,i da onda nije pozvan Tin.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 27 feb 2014, 17:19

Elegant je napisao/la: Eto da racunamo da ce neko iz sadasnjeg tima izostati sa takmicenja, to je vise manje to. Mada ja mislim da ce 98% sadasnjeg tima reprezentacije ici u Brazil.
a mozda i 98.5% :)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 feb 2014, 17:25

Bihac96 je napisao/la:I potpuno je razumljiva reakcija Prcica,on ovo sigurno nebi uradio da Susic nije rekao da igra u slabom klubu,i da onda nije pozvan Tin.
Decko se malo digao, igra on u Ligi 1 ali u timu koji je zadnji i lose ce zavrsiti, a on ako se sad ne odazove u U21 nece sigurno dobiti poziv za A tim.

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 27 feb 2014, 17:31

Elegant je napisao/la:
Bihac96 je napisao/la:I potpuno je razumljiva reakcija Prcica,on ovo sigurno nebi uradio da Susic nije rekao da igra u slabom klubu,i da onda nije pozvan Tin.
Decko se malo digao, igra on u Ligi 1 ali u timu koji je zadnji i lose ce zavrsiti, a on ako se sad ne odazove u U21 nece sigurno dobiti poziv za A tim.
Sve to stoji,ja nikad nisam rekao negativnu rijec o Susicu,ali govorim jest slaba ekipa u kojoj igra on,ali kvalitetniji je njegovi klub i od Hajduka,Sturma,Istanbula koji igra u 2 turskoj ligi.Znaci razumljivo,opet kazem Susic nije trebao reci da igra u slabom klubu
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 feb 2014, 17:32

Prcić se i ne treba odazivati dok su selektori Jagodić i Pape, neka drži do svoje riječi i ja ga podržavam!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 feb 2014, 17:36

Chinaglia je napisao/la:Prcić se i ne treba odazivati dok su selektori Jagodić i Pape, neka drži do svoje riječi i ja ga podržavam!
Neka onda ceka SP 2018, jer ce nas Pape voditi na Euro 2016!

Kao sto rekoh malo se digao, mlad je pa je vjerovatno sebi umislio da mora ici u Brazil, a moje misljenje je da je njemu reprezentancija slamka spasa, sad kad mu Socho ispadne nigdje ga nece biti.

Neka pređe preko rijeci i odazove se u U21 ako sebi zeli dobro ako ne nek mu je sa srecom.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, General505, RightBack i 26 gostiju.