Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Virtu4l
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Virtu4l » 27 feb 2014, 23:05

Neutral je napisao/la:Trebao je reći da se neće odazivati BiH dok je Safet trener
Zašto? Šta mu je to Safet skrivio?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 27 feb 2014, 23:09

VanBasten je napisao/la:Papeta uopšte i nije bilo potrebe nizašta opravdavati. Odnosno, bio je u pravu cjelo vrijeme, ljudi samo našli alibi.

Sve sam Safete! :mrgreen:
slika
:mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 feb 2014, 23:10

Virtu4l je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Trebao je reći da se neće odazivati BiH dok je Safet trener
Zašto? Šta mu je to Safet skrivio?
Ma @ler k'o ler.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2014, 23:10

Štu mu nije dao šansu da se pokaže u prijateljskoj utakmici protiv Egipta. Nije morao ni igrati, nego samo da bude pozvan. Nešto slično kao što je to uradio švedski stručnjak.

Valja Šveđanima koji imaju napadače, a nama ne koji nemamo? Što ne isprobati igrača, koja je onda svrha prijateljskih, s tim da imam poslije Egipta još nekoliko provjera.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 27 feb 2014, 23:13

Je li procitao ko ovdje Jukin status na facebook-u o Tankovicu i njegovom ocu ? :)
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 27 feb 2014, 23:15, ukupno mijenjano 1 put.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 feb 2014, 23:14

Neutral je napisao/la:Štu mu nije dao šansu da se pokaže u prijateljskoj utakmici protiv Egipta. Nije morao ni igrati, nego samo da bude pozvan. Nešto slično kao što je to uradio švedski stručnjak.
Ne može mu dati priliku kad nema papire. Hamren je zvao svog igrača, a sa nama bi morao proći isto ono što su prošli Kolašinac i Hajrović.
Amar Dzeko je napisao/la:Je li procitao ko ovdje Jukin status ma facebook-u o Tankovicu i njegovom ocu ? :)
Šta kaže?
Voli te tvoje Sarajevo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 feb 2014, 23:15

Virtu4l je napisao/la:Kad smo mi koristili smajlije kao argumente? Možda ne opravdava Papeta, jer ga nema zbog čega pravdati, čovjek je davno rekao što je imao po pitanju Tankovića. Ali zato sa druge strane diskredituje forumaše koji su danima koristili Muamera Tankovića kao oružje za borbu protiv Papeta. Svi romani i bestselleri su ponovo pali u vodu.
napisao sam da i pored ovog što se ispostavilo u slučaju Tanković, to ne opravdava Papeta, a meni @VanBasten replicira sa: "propade vam akcija." :roll: ne znam na šta je aludirao, vjerovatno na nas kritičare Papeta, kao, niste imali pravo

u slučaju Tanković, veoma je bitno istaći da niko ovdje nije znao pravu istinu o tom slučaju (osim tebe eventualno, jer si maloprije napisao da si pričao s Jukom, pa si možda imao informacije iz prve ruke, bio pro Pape, a contro Tanković, dakle, nigdje nisi napisao, ja imam provjeren izvor da Tanković ne želi igrati za nas, da je to njegova odluka, itd, nego si pisao da ne želi igrati, branio si Papeta, bez da si postavio ovdje svoj izvor, što te svrštava u grupu nas običnih božijih smrtnika, koji su imali svoje mišljenje i stav, a i jedno i drugo se moglo ispostaviti tačnim)

mene ovo ne diskredituje, barem ja tako smatram, jer mi Tanković nije bio oružje protiv Papeta .. ja sam rekao da nisam za njega, a kao razloge sam naveo nedovoljnu brigu o bivšim/potencijalnim reprezentativcima (množina), nepotizam, dvostruke aršine i retardirane izjave

smatram i da nije kvalitetan trener, da je imao više sreće nego pameti da nas je odveo na SP, kao što smatram da bi nas na SP kroz ovu grupu odvelo 80% trenera .. za razliku od prethodnih ciklusa kad je baraž bio uspjeh, neodlazak na SP značio bi fijasko, što je li implicira da nas je morao odvesti na SP .. ovo naravno ne uzimam u priču kontra Papeta jer nas je odveo na SP i kroz tu prizmu, sve dok ima rezultate, ja ovo svoje mišljenje neću upotrijebiti protiv njega, kad kažem da želim njegov odlazak

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 27 feb 2014, 23:16

@Virtu

Evo kopiracu ovdje sve da ne prepricavam:

POSTAO SI SAMO BROJ!
MUJO ZNAM DA SI MLAD I DA NISI MOGAO ODLUCIVATI O DRESU NACIJE'
MUJO ISTO ZNAM DA IMAS PROBLEMA SA UGOVOROM JER 30.06.2014 ISTJECE TI UGOVOR ZASTO TI NE PONUDE UGOVOR , CEKAJU DA ODLUCIS ZA KOJU CES DOMOVINU IGRATI DA TE POSJETIM JA IMAM JEDNU MOJU BOSNU I HERCEGOVINU.
MUJO KAD SAM NAZVAO TVOJE RODITELJE CINI MI SE BILI SU SRECNI ILI SU SRECU KRILI AKO SU ZASTO SU KRILI.
MUJO ZASTO ME TVOJ TAKOZVANI ZASTUPNIK ADNAN ZABORAVIO SAM PREZIME NAZVA PA KAZE DA TI RAZMISLJAS O KLUBU TO JE OK,PA KAZE RAZMISLJAS O SVEDSKOJ REPKI ZASTO BOLAN MUJO.PA MI ZAPRIJETI DA JA NESMIJEM ZVATI FAMELIJU TANKOVIC I ISPIRATI MOZOK,ZASTO MUJO NIJE PROSLO NI POLA SAHATA NJEGOVOG POZIVA TI ME IZBRISA KAO PRIJATELJA NA FB.NA KRAJU MI RECE DA ON IMA KONTAKT SA GOSPODINOM JAHOM,CIM JE TO SAOPSTIO JA SAM ODUSTAO OD TEBE NE ZBOG JAHE NEGO SAM MISLIO DA CE TE TO SVE LIJEPO ZAVRSITI DA NEBI SE JA PETLJAO ALI ETO FAMELIJA TANKOVIC SLAGA.
MUJO GORE NAVEDNO SVE MOGU RAZUMITI???
MUJO NIKAD OTVORENO NISAM PODRZAO SELEKTORA SUSICA SAD ZELIM ZNAS ZBOG CEGA ,DA TI NAPISEM ZBOG CEGA,MUJO DA NIJE BILO SUSICA DA NIJE TI OBECAO DA CE TE POZVATI TI BI SAD CEKAO POZIV U19 SVEDSKE,MUJO ,SENAIDE TANKOVICU KOD MOJE FAMELIJE KO VJERUJE U ALAHA NESMIJE LAGATI,BOLAN SENAIDI KAD TE JE PREDSJEDNIK NAZVAO ZASTO NISI ODMA REKAO DA MUJO NECE IGRATI ZA BOSNU I HERZEGOVINU DA PREDSJEDNIK NE ULAZE SVOJ OBRAZ I KARAKTER,VRIJEME,TRUD ITD ZA VAS NEPISMENE, PA TRUD SEKRETARA BAKOVICA,PA ELMIRA PILAVA KAD IMAS OBRAZ I KARAKTER ZASTO PREVARI AMBASADORA NASEG U SVEDSKOJ I LONDONU SVE TI JE BILO NA TANJIRU,ZASTO SENAIDE TAKO TI ALAHA,ZASTO SENAIDE DADE INTERVIJU KOJI NEMA NISTA SA ISTINOM,TVRDIS DA JE SUSIC MALO CINIO DA PRATI TVOG MUJU,PA KOJE TAJ MUJO ODIGRAO PAR MINUTA ZA FLUHEM SUSIC OBECAO DAO MIG LJUDIMA DA PREGOVARAJU DA BI VI SAMO DIGLI REJTING MUJI KAKO TE NIJE STID DE TI JE TA VJERA U ALAHA IZGUBI JE CRNI SENAIDE,SENAIDE ZNASLI TI DA SI ZABORAVIO KAKO SI OTISAO U SVEDSKU I ZBOG CEGA MOZDA TI NETREBAM OVO PISATI RADI JAVNOSTI KAKO TE NIJE STRAH OCI ZATVORITI ,KAKO MOZES VECERAS STATI PRED ALAHA DA MU TRAZIS OPROST,SENAIDE AKO IMAS JOS MALO OBRAZA KAKO SI DAO INTERVIJU ZA AVAZ`DA OHLJAGAS SELEKTORA SUSICA ,BEGICA PREDSEDNIKA,BAKOVICA SEKRETARA,I SEFA REPREZENTACIJE PILAVA IAKO SU DALI VISE TRUDA ZA TVOG MUJU NEGO ZA ATAJICA,PRCICA,MODICA,BRACU HAJROVIC,KOLASINCA I TRENUTNO STO DAJU ZA JOS PAR IGRCA ZAJEDNO KOJI CE AKBG OBUCI DRES NASE DOMOVINE.TAKO ISTO SE OBRATI ZATRAZI OPROST,IZVINI SE LJUDIMA IZ SAVEZA JER ONI SU DALI SVE OD SEBE TI TO ZNAS KAO I JA VAMA SENAIDE NEKA JE SRETNO DABOGDA MUJO IMAO KARIJERU KAO NAS IBRA ON MOZDA NIJE MOGAO DA BIRA A TVOJ MUJO JE IMAO SANSU!!!
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2014, 23:19

Virtu4l je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Štu mu nije dao šansu da se pokaže u prijateljskoj utakmici protiv Egipta. Nije morao ni igrati, nego samo da bude pozvan. Nešto slično kao što je to uradio švedski stručnjak.
Ne može mu dati priliku kad nema papire. Hamren je zvao svog igrača, a sa nama bi morao proći isto ono što su prošli Kolašinac i Hajrović.
Nedostajala je volja. Mislim da se trebamo boriti za svakog igrača, a ne čekati da nam se sami javljaju. Treba se ugledati na Srbiju i Hrvatsku po tom pitanju. Mlada reprezentacija i nema nekih velikih potencijala kao što smo ranije imali.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 feb 2014, 23:23

Chinaglia je napisao/la:u slučaju Tanković, veoma je bitno istaći da niko ovdje nije znao pravu istinu o tom slučaju (osim tebe eventualno, jer si maloprije napisao da si pričao s Jukom, pa si možda imao informacije iz prve ruke, bio pro Pape, a contro Tanković, dakle, nigdje nisi napisao, ja imam provjeren izvor da Tanković ne želi igrati za nas, da je to njegova odluka, itd, nego si pisao da ne želi igrati, branio si Papeta, bez da si postavio ovdje svoj izvor, što te svrštava u grupu nas običnih božijih smrtnika, koji su imali svoje mišljenje i stav, a i jedno i drugo se moglo ispostaviti tačnim)
Ne. Ja sam svoj zaključak napisao odmah nakon intervjua sa Muamerovim ocem. Toliko nelogičnosti, toliko ucjenjivanja, da mi se čovjek naprosto zgadio. Juka je sve to večeras potvrdio.

Ovdje su se pisali romani o tome kako smo zbog Sušića izgubili Muamera Tankovića, sad ipak vidimo da to nije tako. Tankovići su uradili ono što je uradio Nemanja Gudelj, ali njemu nikad neću zamjeriti, on je poslušao srce, zahvalio se na pozivu i na kraju ispao faca. Tankovići glume patriote i onda urade nešto ovako... sramota.
Voli te tvoje Sarajevo.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 27 feb 2014, 23:24

Juka ga privremeno spasava,ko bi to rekao :mrgreen:
Ok,procitao sam i u Juku ne sumnjam.Ako je ovako prestati pricati o ovom malom Tankovicu,on ce jednom dobiti poziv u Svedsku i vise nece nikad ako bude pravde.Nesto kao onaj Jakupovic.
I dalje ostaje da Susic nije razgovarao sa Tankovicem a drugo ako cemo ga amnestirat za Tankovica,a kako vidim trebamo,tp mu ne skida krivicu za druge igrace.Svaki igrac je poseban slucaj za sebe.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 27 feb 2014, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 feb 2014, 23:25

Amar Dzeko je napisao/la:@Virtu

Ma drug, šalio sam se, vidiš da već dva sata pričamo o tome :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 27 feb 2014, 23:27

Mene boli što dijete porijeklom iz Srebrenice ovako iskoristi priliku i državu BiH da bi dobilo poziv u A reprezentaciju Švedske. Fuj.
Virtu4l je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:@Virtu

Ma drug, šalio sam se, vidiš da već dva sata pričamo o tome :mrgreen:
Nisam čitao prethodne stranice, onda se izvinjavam. Mogao si reći, a ne fore bacati :P
Ronaldo - Isco - Bale

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 feb 2014, 23:34

Virtu4l je napisao/la:Ovdje su se pisali romani o tome kako smo zbog Sušića izgubili Muamera Tankovića, sad ipak vidimo da to nije tako. Tankovići su uradili ono što je uradio Nemanja Gudelj, ali njemu nikad neću zamjeriti, on je poslušao srce, zahvalio se na pozivu i na kraju ispao faca. Tankovići glume patriote i onda urade nešto ovako... sramota.
da, pa i ja sam smatrao da smo zbog Papeta izgubili Tankovića, jer držim do toga da selektor mora obilaziti potencijalne reprezentativce, razgovarati u četiri oka s njima, pokazati jednu ozbiljnost, a ne reći preko TV-a ili novina, neka srede papire, pa će dobiti poziv ako ga zaslužuju .. to je suština

vi ste imali svoje mišljenje da Tankovići lažu i muljaju, mi svoje da je Pape kriv, tako da smo i jedni i drugi mogli biti u pravu, niko nije znao pravu istinu o porodici Tanković

na kraju se ispostavilo da su Tankovići cigani pravi i da mi nemamo pravo, tj. nije zbog Papeta izgubljen Tanković, ali i dalje ostaje moje mišljenje i stav da je Pape trebao obići Tankovića, popričati, pa kako god da se završi, te zbog toga tvrdim da ne treba pravdati Papeta

lako je sada biti heroj jelde, kad je Juka iznio istinu, da nije, niko od nas ne bi znao tu istinu i ostali bismo i u narednim godinama "Papetovci vs Kritičari", ko je u pravu u slučaju Tanković :D

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 27 feb 2014, 23:38

Recept za ovakve slucajeve bi bio obaviti razgovore sa igracem i usput ponijeti papire za potpis zahtjeva o promjeni sportskog drzavljanstva.Znaci nema roka za razmisljanje,ko zeli igrati za BiH njemu vrijeme za razmisljanje ne treba.Ako pocne izvrdavati i ne potpise odmah obavjestiti javnost o tome i prekriziti tog igraca.Dosta je bilo dizanja cijene preko nase reprezentacije i koristenja interesa iste za brze pozivanje u druge reprezentacije.

Malo offa,jel vidite kako nije isto biti igraz BiH i Svedske,ovo kad Juka kaze cekaju juni da vide za koju reprezentaciju ce igrat pa da mu produzr ugovor.Tu vam lezi odgovor zasto nasi igraci moraju biti bas klase da se probiju u veci klub.O tome stalno pisem a naivci kazu,ma pusti to se ne gleda,nema to veze.Nema malo sutra.

I jos malo offa ovom starom Tankovicu se na faci vidi da je onaj Bosnjo koji bi sve prodao i pogazio zbog licnog interesa,takvih nas masala ima koliko hoces,pogotovo ove dijaspore.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 feb 2014, 23:41

Ko god ima nesto u glavi i kome razum nije pomucen osjecajima prema Susicu (da ne kazem mrznjom) je odmah shvatio o cemu se radi. Savez je ucinio sve kako treba sto se tice Tankovica ali ne mozes ti nekoga natjerati da igra za BiH. U redu, on je rodjen u Svedskoj i zeli igrati za Svedsku, nema ljutnje sto se toga tice. Ali reci brate odmah u startu kako stvari stoje, budi iskren i otvoren, budi musko i stani iza svoje odluke.
Interesantna je takodje bila uloga Avaza, petljanje i pokusaj manipulacije sa njihove strane... Necu opet o zavjerama ;) ali, interesantno mi je sve to. Ako mogu pisati takve clanke, mogu i poslati par placenika na forum.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 feb 2014, 23:42

drummer je napisao/la:I jos malo offa ovom starom Tankovicu se na faci vidi da je onaj Bosnjo koji bi sve prodao i pogazio zbog licnog interesa,takvih nas masala ima koliko hoces,pogotovo ove dijaspore.
Neće mu biti baš ugodno nakon ovoga. Svakako uskoro očekujem njegov odgovor u Avazu, uz neki bombastičan naslov Fahrinih magova istraživačkog novinarstva.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 feb 2014, 23:50

Eto, da se podsjetimo. Pape je odmah rekao da Tanković traži alibi da igra za Švedsku. 'Obećali su da će igrati za BiH, ali je očito da to nije bilo tačno'. Dakle, Pape je sve objasnio u jednoj rečenici.
slika

slika
Ovdje neko laže, Juka ili Senaid Tanković... Juku odmah možemo eliminisati, tako da ostaje samo jedan lažov.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2014, 23:52

Sve bi bilo riješeno da je Pape rekao da će ga zvati, ;)

Ne u Brazil, nego na prijateljskoj utakmici.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 feb 2014, 23:52

interesantan je ovaj detalj s našim ambasadorima. Možda smo i Komšića trebali poslat :mrgreen:
Neutral je napisao/la:Sve bi bilo riješeno da je Pape rekao da će ga zvati, ;)

Ne u Brazil, nego na prijateljskoj utakmici.
:lol:

hoćel taj cenat više...
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Mostarska i 57 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []