Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Alaim brani za Tarbiat Yazd, Iran?
Kad se samo sjetim gola kojeg je primio od vrsnog strijelca u vidu Niko Kovač.
Kad se samo sjetim gola kojeg je primio od vrsnog strijelca u vidu Niko Kovač.
treba pitat' Osmana Hamidovog za koga će igrati Alen, možda ima neku ESkluzivu 
- Principatus
- Kontakt:
Yes on kao njih odbio, aha, evo i mene Löw zove u Elf, a ja kao necu.calcio je napisao/la:Tino-Sven se zove Tino-Sven pa je odbio i Hrvatsku i Belgiju![]()
To da je on "uveliko nastupao" za Belgiju i da ih je odbio moze se mozda prodati nepismenim debilima i siroj masi.calcio je napisao/la:Igrao je za njihove mlade reprezentacije zajedno sa Arslanagicem.
Tino-Sven Susic nastupi za Belgiju:
4 nastupa u U18. Svi znamo sta znaci U18.
0 nastupa za U19. Mislim da je tu dva puta sjedio na klupi.
http://www.transfermarkt.de/de/tino-sve ... 40790.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pravi belgijski veteran, sa velikim sansama za U21 i A reprezentaciju Belgije.
Koja sreca pa smo ga preuzeli.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Pa onda reci da je odbio U-21, jer ovako ispada da je odbio A tim sto je svakako neistina, niti bi se to ikad desilo.calcio je napisao/la:Kad im ga Tino zabiberi u kvalifikacijama za EuroAmar Dzeko je napisao/la:Jest vala, eno Wilmots i dalje plače za njim. Sad mu Fellaini i Witsel moraju igrati zadnjeg veznog, syeba ih Tino ko pravi.calcio je napisao/la:Tino-Sven se zove Tino-Sven pa je odbio i Hrvatsku i Belgiju![]()
![]()
Igrao je za njihove mlade reprezentacije zajedno sa Arslanagicem.
Nek zabiberi, niko sretniji od mene. Samo, prije ces ga ti zabiberiti nego on
Wilmots mislio ispasti faca k'o Pape kad je Halilovicu skinuo kapu, al' ne mozes jarane. Jedan je Papemaximusdecimus je napisao/la:jos ga Wilmots za kapu povukao, al Tino ga ne yebe ni 2%, samo BosnaAmar Dzeko je napisao/la:Jest vala, eno Wilmots i dalje plače za njim. Sad mu Fellaini i Witsel moraju igrati zadnjeg veznog, syeba ih Tino ko pravi.calcio je napisao/la:Tino-Sven se zove Tino-Sven pa je odbio i Hrvatsku i Belgiju![]()
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Vidi ovoga, tek ust'o i odmah copy/paste 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da se u antičko doba igrao fudbal i da je postojao fudbal Tino-Sven Sušić bi bio deklarisan kao bog fudbala od strane naivnih Grka.
Što se tiče smrada od A(nus)lena, nadam se da neće himena vidjeti, ništa loše of course.
Što se tiče smrada od A(nus)lena, nadam se da neće himena vidjeti, ništa loše of course.
- maximusdecimus
- Kontakt:
pa i nece, to je stari crtani, ne pustaju to vise na HRT-uNeutral je napisao/la:Da se u antičko doba igrao fudbal i da je postojao fudbal Tino-Sven Sušić bi bio deklarisan kao bog fudbala od strane naivnih Grka.
- Principatus
- Kontakt:
Pijem kaficu na terasi i dolazim pri sebi.Virtu4l je napisao/la:Vidi ovoga, tek ust'o i odmah copy/paste
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
U uber alles je uvijek dan.
Kad smo već kod potencijalnih igrača, Mario Vrančić je najbolji igrač Paderoborn-a. Mislim da ima kvalitet i za prvu Bundesligu.
Kad smo već kod potencijalnih igrača, Mario Vrančić je najbolji igrač Paderoborn-a. Mislim da ima kvalitet i za prvu Bundesligu.
Popularni junak Juka.
prevodite......
POSTAO SI SAMO BROJ!
MUJO ZNAM DA SI MLAD I DA NISI MOGAO ODLUCIVATI O DRESU NACIJE'
MUJO ISTO ZNAM DA IMAS PROBLEMA SA UGOVOROM JER 30.06.2014 ISTJECE TI UGOVOR ZASTO TI NE PONUDE UGOVOR , CEKAJU DA ODLUCIS ZA KOJU CES DOMOVINU IGRATI DA TE POSJETIM JA IMAM JEDNU MOJU BOSNU I HERCEGOVINU.
MUJO KAD SAM NAZVAO TVOJE RODITELJE CINI MI SE BILI SU SRECNI ILI SU SRECU KRILI AKO SU ZASTO SU KRILI.
MUJO ZASTO ME TVOJ TAKOZVANI ZASTUPNIK ADNAN ZABORAVIO SAM PREZIME NAZVA PA KAZE DA TI RAZMISLJAS O KLUBU TO JE OK,PA KAZE RAZMISLJAS O SVEDSKOJ REPKI ZASTO BOLAN MUJO.PA MI ZAPRIJETI DA JA NESMIJEM ZVATI FAMELIJU TANKOVIC I ISPIRATI MOZOK,ZASTO MUJO NIJE PROSLO NI POLA SAHATA NJEGOVOG POZIVA TI ME IZBRISA KAO PRIJATELJA NA FB.NA KRAJU MI RECE DA ON IMA KONTAKT SA GOSPODINOM JAHOM,CIM JE TO SAOPSTIO JA SAM ODUSTAO OD TEBE NE ZBOG JAHE NEGO SAM MISLIO DA CE TE TO SVE LIJEPO ZAVRSITI DA NEBI SE JA PETLJAO ALI ETO FAMELIJA TANKOVIC SLAGA.
MUJO GORE NAVEDNO SVE MOGU RAZUMITI???
MUJO NIKAD OTVORENO NISAM PODRZAO SELEKTORA SUSICA SAD ZELIM ZNAS ZBOG CEGA ,DA TI NAPISEM ZBOG CEGA,MUJO DA NIJE BILO SUSICA DA NIJE TI OBECAO DA CE TE POZVATI TI BI SAD CEKAO POZIV U19 SVEDSKE,MUJO ,SENAIDE TANKOVICU KOD MOJE FAMELIJE KO VJERUJE U ALAHA NESMIJE LAGATI,BOLAN SENAIDI KAD TE JE PREDSJEDNIK NAZVAO ZASTO NISI ODMA REKAO DA MUJO NECE IGRATI ZA BOSNU I HERZEGOVINU DA PREDSJEDNIK NE ULAZE SVOJ OBRAZ I KARAKTER,VRIJEME,TRUD ITD ZA VAS NEPISMENE, PA TRUD SEKRETARA BAKOVICA,PA ELMIRA PILAVA KAD IMAS OBRAZ I KARAKTER ZASTO PREVARI AMBASADORA NASEG U SVEDSKOJ I LONDONU SVE TI JE BILO NA TANJIRU,ZASTO SENAIDE TAKO TI ALAHA,ZASTO SENAIDE DADE INTERVIJU KOJI NEMA NISTA SA ISTINOM,TVRDIS DA JE SUSIC MALO CINIO DA PRATI TVOG MUJU,PA KOJE TAJ MUJO ODIGRAO PAR MINUTA ZA FLUHEM SUSIC OBECAO DAO MIG LJUDIMA DA PREGOVARAJU DA BI VI SAMO DIGLI REJTING MUJI KAKO TE NIJE STID DE TI JE TA VJERA U ALAHA IZGUBI JE CRNI SENAIDE,SENAIDE ZNASLI TI DA SI ZABORAVIO KAKO SI OTISAO U SVEDSKU I ZBOG CEGA MOZDA TI NETREBAM OVO PISATI RADI JAVNOSTI KAKO TE NIJE STRAH OCI ZATVORITI ,KAKO MOZES VECERAS STATI PRED ALAHA DA MU TRAZIS OPROST,SENAIDE AKO IMAS JOS MALO OBRAZA KAKO SI DAO INTERVIJU ZA AVAZ`DA OHLJAGAS SELEKTORA SUSICA ,BEGICA PREDSEDNIKA,BAKOVICA SEKRETARA,I SEFA REPREZENTACIJE PILAVA IAKO SU DALI VISE TRUDA ZA TVOG MUJU NEGO ZA ATAJICA,PRCICA,MODICA,BRACU HAJROVIC,KOLASINCA I TRENUTNO STO DAJU ZA JOS PAR IGRCA ZAJEDNO KOJI CE AKBG OBUCI DRES NASE DOMOVINE.TAKO ISTO SE OBRATI ZATRAZI OPROST,IZVINI SE LJUDIMA IZ SAVEZA JER ONI SU DALI SVE OD SEBE TI TO ZNAS KAO I JA VAMA SENAIDE NEKA JE SRETNO DABOGDA MUJO IMAO KARIJERU KAO NAS IBRA ON MOZDA NIJE MOGAO DA BIRA A TVOJ MUJO JE IMAO SANSU!!!
prevodite......
POSTAO SI SAMO BROJ!
MUJO ZNAM DA SI MLAD I DA NISI MOGAO ODLUCIVATI O DRESU NACIJE'
MUJO ISTO ZNAM DA IMAS PROBLEMA SA UGOVOROM JER 30.06.2014 ISTJECE TI UGOVOR ZASTO TI NE PONUDE UGOVOR , CEKAJU DA ODLUCIS ZA KOJU CES DOMOVINU IGRATI DA TE POSJETIM JA IMAM JEDNU MOJU BOSNU I HERCEGOVINU.
MUJO KAD SAM NAZVAO TVOJE RODITELJE CINI MI SE BILI SU SRECNI ILI SU SRECU KRILI AKO SU ZASTO SU KRILI.
MUJO ZASTO ME TVOJ TAKOZVANI ZASTUPNIK ADNAN ZABORAVIO SAM PREZIME NAZVA PA KAZE DA TI RAZMISLJAS O KLUBU TO JE OK,PA KAZE RAZMISLJAS O SVEDSKOJ REPKI ZASTO BOLAN MUJO.PA MI ZAPRIJETI DA JA NESMIJEM ZVATI FAMELIJU TANKOVIC I ISPIRATI MOZOK,ZASTO MUJO NIJE PROSLO NI POLA SAHATA NJEGOVOG POZIVA TI ME IZBRISA KAO PRIJATELJA NA FB.NA KRAJU MI RECE DA ON IMA KONTAKT SA GOSPODINOM JAHOM,CIM JE TO SAOPSTIO JA SAM ODUSTAO OD TEBE NE ZBOG JAHE NEGO SAM MISLIO DA CE TE TO SVE LIJEPO ZAVRSITI DA NEBI SE JA PETLJAO ALI ETO FAMELIJA TANKOVIC SLAGA.
MUJO GORE NAVEDNO SVE MOGU RAZUMITI???
MUJO NIKAD OTVORENO NISAM PODRZAO SELEKTORA SUSICA SAD ZELIM ZNAS ZBOG CEGA ,DA TI NAPISEM ZBOG CEGA,MUJO DA NIJE BILO SUSICA DA NIJE TI OBECAO DA CE TE POZVATI TI BI SAD CEKAO POZIV U19 SVEDSKE,MUJO ,SENAIDE TANKOVICU KOD MOJE FAMELIJE KO VJERUJE U ALAHA NESMIJE LAGATI,BOLAN SENAIDI KAD TE JE PREDSJEDNIK NAZVAO ZASTO NISI ODMA REKAO DA MUJO NECE IGRATI ZA BOSNU I HERZEGOVINU DA PREDSJEDNIK NE ULAZE SVOJ OBRAZ I KARAKTER,VRIJEME,TRUD ITD ZA VAS NEPISMENE, PA TRUD SEKRETARA BAKOVICA,PA ELMIRA PILAVA KAD IMAS OBRAZ I KARAKTER ZASTO PREVARI AMBASADORA NASEG U SVEDSKOJ I LONDONU SVE TI JE BILO NA TANJIRU,ZASTO SENAIDE TAKO TI ALAHA,ZASTO SENAIDE DADE INTERVIJU KOJI NEMA NISTA SA ISTINOM,TVRDIS DA JE SUSIC MALO CINIO DA PRATI TVOG MUJU,PA KOJE TAJ MUJO ODIGRAO PAR MINUTA ZA FLUHEM SUSIC OBECAO DAO MIG LJUDIMA DA PREGOVARAJU DA BI VI SAMO DIGLI REJTING MUJI KAKO TE NIJE STID DE TI JE TA VJERA U ALAHA IZGUBI JE CRNI SENAIDE,SENAIDE ZNASLI TI DA SI ZABORAVIO KAKO SI OTISAO U SVEDSKU I ZBOG CEGA MOZDA TI NETREBAM OVO PISATI RADI JAVNOSTI KAKO TE NIJE STRAH OCI ZATVORITI ,KAKO MOZES VECERAS STATI PRED ALAHA DA MU TRAZIS OPROST,SENAIDE AKO IMAS JOS MALO OBRAZA KAKO SI DAO INTERVIJU ZA AVAZ`DA OHLJAGAS SELEKTORA SUSICA ,BEGICA PREDSEDNIKA,BAKOVICA SEKRETARA,I SEFA REPREZENTACIJE PILAVA IAKO SU DALI VISE TRUDA ZA TVOG MUJU NEGO ZA ATAJICA,PRCICA,MODICA,BRACU HAJROVIC,KOLASINCA I TRENUTNO STO DAJU ZA JOS PAR IGRCA ZAJEDNO KOJI CE AKBG OBUCI DRES NASE DOMOVINE.TAKO ISTO SE OBRATI ZATRAZI OPROST,IZVINI SE LJUDIMA IZ SAVEZA JER ONI SU DALI SVE OD SEBE TI TO ZNAS KAO I JA VAMA SENAIDE NEKA JE SRETNO DABOGDA MUJO IMAO KARIJERU KAO NAS IBRA ON MOZDA NIJE MOGAO DA BIRA A TVOJ MUJO JE IMAO SANSU!!!
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Talenta u BiH ima koliko hoces i za Bih, Srbiju, Hrvatsku, Svedsku, Svicu itd itd.Virtu4l je napisao/la:Ako se na to budemo oslanjali, bićemo u sedmom šeširu.Blake je napisao/la:Više treba raditi na stvaranju novih Halilovića, Pjanića, Tankovića itd
Samo treba zaposliti strucnjake da djecu guraju u dobrom pravcu. Ishrana, redovni treninzi itd. Najveci problem je sto nasi hoce sve na brzaka. Ove pare sto smo dobili od SP treba uloziti. I ovaj lik sad sto je uzeo Sarajevo moze pomoci. Treba gurati ovi mladje da igraju u BiH ligi.
Na SP nam treba malo srece i ako ovi glavnih 14-15 igraca budu zdravi i u formi mi mozemo dobro dogurati.
Beg, Seo, Sejo, Spaha, Ermin, Zuka, Ogi, Mujdza, Medo, Pjanic, Lulic, Miske, Hajrovic, Dzeko i Vedo. Treba jos povesti par mladjih iz nase lige. Ako budu zdravi sigurno prolazimo grupu a onda Svica ili Francuska. Svicu sigurno mozemo uzeti. Poslije SP ce dosta skauta dolaziti u BiH da gleda igrace, znaci sve je do saveza.
Slucaj Tankovic bio sam napisao malo duzi elaborat al je preozbiljno za jedan ovakav forum pun doskocica floskula .... pa cemo malo uprostiti.
Znas ono kada kazu ".ebo takvog prijatelja zove samo kada mu nesto trebam". E BH savez ti je takav prijatelj. Zove samo kada je igrac vec gotov proizvod i na nogama. Safet Susic je najaca maskota jednog takvog saveza. Da ne citiram one Sajine izjave povodom Halilovica kao nije on jos igrac. Barcelona decku dodje na noge al nas Sajo i savez ne mogu. Najvjerovatnije ni u tom slucaju ne bi nista pomoglo al do saveza je da svoje odradi i da pokusa da repariara ono sto prosle strukture nisu uradile. GRAdaiti odnos sa mladim talentima godinama !!!
Znaci ocekuje se od malog Tankovica da pogazi cijeli svoj zivot (prijatelje, trenere, licne odnose sa ljudima koji su od njega napravili igraca i stvorili njemu i familiji mu sretnu i bezbriznu buducnost) i da se odazove jednom ovakvoj neozbiljnom savezu i jednoj ovako neozbiljnoj zemlji. ZADNJI U EVROPI PO SVEMU.
Nema hljeba bez motike ! Tako bez truda i ulaganja vremena strpljenja nema uspjeha. Ne moramo da pravimo igrace ovdje u BH al barem mozemo da kontaktiramo sve mlade nade po Evropi, organizujemo kampove i na neki nacin stvaramo te kontakte i poznanstva izmedju tih momaka. I to je trud i to je ulozeno vrijeme i sredstva i to je profesionalni rad. A ne skupljati imena po forumu (pojedini forumasi mogu da budu uzor "profesionalcima" iz saveza).
Inace ce nam se Tankovici ponavljati svako malo nije problem u toj djeci nego u nesistemu nasem.
I da familija Tankovic je mogla da malo postenije to odradi al tko smo mi da od njih trazimo perfekciju. Najvjerovatnije nedovoljno zreli i sofisticirani ljudi porijeklom sa ruralnog podrucja iz BH nisu dorasli svoj ovoj paznji i pritisku.
PS. Jedan od 1000 je mogao da bude zlatni ljiljan. I jedan je MIralem Pjanic !
Znas ono kada kazu ".ebo takvog prijatelja zove samo kada mu nesto trebam". E BH savez ti je takav prijatelj. Zove samo kada je igrac vec gotov proizvod i na nogama. Safet Susic je najaca maskota jednog takvog saveza. Da ne citiram one Sajine izjave povodom Halilovica kao nije on jos igrac. Barcelona decku dodje na noge al nas Sajo i savez ne mogu. Najvjerovatnije ni u tom slucaju ne bi nista pomoglo al do saveza je da svoje odradi i da pokusa da repariara ono sto prosle strukture nisu uradile. GRAdaiti odnos sa mladim talentima godinama !!!
Znaci ocekuje se od malog Tankovica da pogazi cijeli svoj zivot (prijatelje, trenere, licne odnose sa ljudima koji su od njega napravili igraca i stvorili njemu i familiji mu sretnu i bezbriznu buducnost) i da se odazove jednom ovakvoj neozbiljnom savezu i jednoj ovako neozbiljnoj zemlji. ZADNJI U EVROPI PO SVEMU.
Nema hljeba bez motike ! Tako bez truda i ulaganja vremena strpljenja nema uspjeha. Ne moramo da pravimo igrace ovdje u BH al barem mozemo da kontaktiramo sve mlade nade po Evropi, organizujemo kampove i na neki nacin stvaramo te kontakte i poznanstva izmedju tih momaka. I to je trud i to je ulozeno vrijeme i sredstva i to je profesionalni rad. A ne skupljati imena po forumu (pojedini forumasi mogu da budu uzor "profesionalcima" iz saveza).
Inace ce nam se Tankovici ponavljati svako malo nije problem u toj djeci nego u nesistemu nasem.
I da familija Tankovic je mogla da malo postenije to odradi al tko smo mi da od njih trazimo perfekciju. Najvjerovatnije nedovoljno zreli i sofisticirani ljudi porijeklom sa ruralnog podrucja iz BH nisu dorasli svoj ovoj paznji i pritisku.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
A vidi ti malog alena, pa stvarno mu lijepo stoji, veći katolik od pape.....
Mislim da bi bolje bilo pokrenuti inicijativu da se klitori"su od oca izbrišu nastupi u A repki u nsbih... Pa imali igdje u pm da otac igra za jednu a sin za drugu repku i to za onu susjednu koja terorise godinama po bih kradući nam sportiste...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da bi bolje bilo pokrenuti inicijativu da se klitori"su od oca izbrišu nastupi u A repki u nsbih... Pa imali igdje u pm da otac igra za jednu a sin za drugu repku i to za onu susjednu koja terorise godinama po bih kradući nam sportiste...
Stari je igrao za Kroatiju. HinjaBatko je napisao/la:A vidi ti malog alena, pa stvarno mu lijepo stoji, veći katolik od pape.....
Prvi amidza bubi ga Tino Sven
To ti ja pričam.calcio je napisao/la:Pape odmah detektuje dvolicnjake. Ima tu neku sposobnost, vec nekoliko puta se pokazalo. Od sad malo vise vjerujte Papetu sto se tice ovih potencijalnih....
Što se malog Sejinog tiče, mislim da je on izgubljen za nas. Sejo je to odradio i radi i dalje profesionalno. A, dijete ko dijete...
A, evo i Španci znaju da se vodi bitka.
http://www.mundodeportivo.com/20140228/ ... 29516.html" onclick="window.open(this.href);return false;Halilovic es ya una estrella en Croacia. Allí sueñan con que juegue con ellos y no con Bosnia
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Ovo je laz, da ga je Belgija zvala igrao bi za nju sigurno. Da mu amidja nije selektor nikad ne bi prisao blizu repki jer igra u jadnom klubu, gdje je 5,6 violina.calcio je napisao/la:Tino-Sven se zove Tino-Sven pa je odbio i Hrvatsku i Belgiju![]()
Znam da ima brata, uvijek me kopkalo kako se zove... kontam sigurno je nesto u ovom stilu: Dino-Magnus,Damir-Gunnar ili nesto tako.
I nije mi jasno kako Pape tog dvolicnjaka nije skontao na vrijeme.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ukoliko nisi cuo, kampovi se vec organizuju sirom evrope. Sto se tice nasih ljudi koji odrastaju i igraju u dijaspori, hajde objasni mi sta to konkretno BH savez njima moze pomoci u razvijanju? Nije savez skola fudbala, yebo ga zivot. Igraci se razvijaju kroz svoje maticne klubove, a ako igrac valja, onda moze da konkurise za neku od selekcija reprezentacije. No mnogi mladi igraci u nizim kategorijama igraju za druge drzave, jer ponajvise oni od toga profitiraju. Mnogi bi bili gurnuti u stranu ili barem manje forsirani od svojih maticnih klubova da se odluce igrati za Bosnu. Dakle, igraci imaju vlastiti interes da igraju za mladje kategorije drugih drzava! I onda tako vrijeme prodje, balavci navuku nekih 18,19 godina, i eto, javi se nas savez kao u slucaju Tankovica, a onda ti dodjes i pocnes pricati kako se savez javlja "kasno i na gotovo", zanmarujuci ove navedene CINJENICE.kimbo je napisao/la:Slucaj Tankovic bio sam napisao malo duzi elaborat al je preozbiljno za jedan ovakav forum pun doskocica floskula .... pa cemo malo uprostiti.
Savez moze i mora raditi bolje, ali ti kao neko ko zivi u dijaspori bi morao znati koliko ima familija koje boli neka stvar za Bosnom. Mnogima su puna usta Bosne, ali vecina zapravo gleda iskljucivo vlastiti interes i jos uz to redovno leti pred rudu, tako da ako Tankovic i ostane zauvijek Svedski reprezentativac, to cu sigurno vise pripisati njegovom nedostatku ljubavi i volje za time da igra za nas, nego sto cu pripisati neradu saveza. Samo jos treba poceti pricati kako savez treba uciti tu djecu koliko se voli Bosna, kako se drzi kasika kad se jede itd. Bezveze ti je ta prica da se Tankovic nece kao odrazvati nasima jer smo neozbiljni i nazadni. Tako gledano mi se nemamo sta boriti za igrace, jer ce Bosna za Svedsku, ako gledamo standard, uvijek biti jedna velika nula. Ali nebi trebao biti kriterij po kojem se bira reprezentacija.
Jasno je kao dan da ako Tankovic ne zaigra za BiH, da ce to biti jer on to NIJE ZELIO. To da se savez mogao truditi i moliti vise, sve to stoji, ali sve je to preljevanje iz supljeg u prazno. Ako nesto zelis, onda to zelis... Ne mozemo dobiti svakog dijasporca, jer ne gleda svaki Bosnu istim ocima...
Shvatite vise da mnogi gledaju samo sebe i da buducnost vide i u drugim repkama.
Edit: eno, jedva je docekao da na instagramu uslika dres... Mislim, smijesno je uopste pricati o tome. Bas je momak jedva cekao da zaigra za BiH, vidi se iz prilozenog...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
_dreamer_ je napisao/la:Ukoliko nisi cuo, kampovi se vec organizuju sirom evrope. Sto se tice nasih ljudi koji odrastaju i igraju u dijaspori, hajde objasni mi sta to konkretno BH savez njima moze pomoci u razvijanju? Nije savez skola fudbala, yebo ga zivot. Igraci se razvijaju kroz svoje maticne klubove, a ako igrac valja, onda moze da konkurise za neku od selekcija reprezentacije. No mnogi mladi igraci u nizim kategorijama igraju za druge drzave, jer ponajvise oni od toga profitiraju. Mnogi bi bili gurnuti u stranu ili barem manje forsirani od svojih maticnih klubova da se odluce igrati za Bosnu. Dakle, igraci imaju vlastiti interes da igraju za mladje kategorije drugih drzava! I onda tako vrijeme prodje, balavci navuku nekih 18,19 godina, i eto, javi se nas savez kao u slucaju Tankovica, a onda ti dodjes i pocnes pricati kako se savez javlja "kasno i na gotovo", zanmarujuci ove navedene CINJENICE.kimbo je napisao/la:Slucaj Tankovic bio sam napisao malo duzi elaborat al je preozbiljno za jedan ovakav forum pun doskocica floskula .... pa cemo malo uprostiti.
Savez moze i mora raditi bolje, ali ti kao neko ko zivi u dijaspori bi morao znati koliko ima familija koje boli neka stvar za Bosnom. Mnogima su puna usta Bosne, ali vecina zapravo gleda iskljucivo vlastiti interes i jos uz to redovno leti pred rudu, tako da ako Tankovic i ostane zauvijek Svedski reprezentativac, to cu sigurno vise pripisati njegovom nedostatku ljubavi i volje za time da igra za nas, nego sto cu pripisati neradu saveza. Samo jos treba poceti pricati kako savez treba uciti tu djecu koliko se voli Bosna, kako se drzi kasika kad se jede itd. Bezveze ti je ta prica da se Tankovic nece kao odrazvati nasima jer smo neozbiljni i nazadni. Tako gledano mi se nemamo sta boriti za igrace, jer ce Bosna za Svedsku, ako gledamo standard, uvijek biti jedna velika nula. Ali nebi trebao biti kriterij po kojem se bira reprezentacija.
Jasno je kao dan da ako Tankovic ne zaigra za BiH, da ce to biti jer on to NIJE ZELIO. To da se savez mogao truditi i moliti vise, sve to stoji, ali sve je to preljevanje iz supljeg u prazno. Ako nesto zelis, onda to zelis... Ne mozemo dobiti svakog dijasporca, jer ne gleda svaki Bosnu istim ocima...
Shvatite vise da mnogi gledaju samo sebe i da buducnost vide i u drugim repkama.
Edit: eno, jedva je docekao da na instagramu uslika dres... Mislim, smijesno je uopste pricati o tome. Bas je momak jedva cekao da zaigra za BiH, vidi se iz prilozenog...

Pape napolje
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Ma sve su tu roditelji krivi,ja ne krivim ovu djecu,ako ja svoj djetetu od 17godina kazem igrat ces za Bosnu tamo je najbolje to je tvoja zemlja i ucim ga od rodjenja o tome,nema sumnje da ce izabrat Bosnu prije i Spanije . Ovo je odgoj ,ne treba decka krivit,njegove roditelje da .
Hodzic ce biti nas napadac,bez sekiracije
Hodzic ce biti nas napadac,bez sekiracije
Zeljeznicar! 1921 !
Ovaj Tankovic mi sve vise izgleda kao klasicni izdajnik.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Trenutno korisnika/ca: General505, Goalgetter, Scholl, Sensei, Shevko, Slobodas i 52 gosta.