FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 02 mar 2014, 11:39

Rezultati u ovom kolu su bili iznenadjujuci i prava je steta sto to nismo uspjeli iskoristiti.Jedino je Zrinjski profitirao u ovom kolu,mi smo samo djelimicno.Vjerovatno ce i Siroki uspjeti da iskoristi,trebali bi imati dobar motiv poslije ovih popracenih rezultata.
Ne moze se reci da je osvajanje jednog boda na bilo kom gostovanju lose.Druga je stvar sto smo mi svi bili ubijedjeni da cemo uzeti Radnika.Ja sam prvi bio ubijedjen u to.Moja greska.
Steta je sto nismo iskoristiti prilike,a oskudni izvjestaji kazu da smo ih imali i da smo bili blizi pobjedi nego remiju.
Nas sastav je desetkovan,puno je povrijedjenih igraca,za razliku od ostalih konkurenata,nama gotovo da fali cijeli tim.Nesto tu nije u redu nikako.Iz priprema u pripreme mi uvijek imamo najmanje pet igraca koji fale.Sada uopste vise i ne brojim ove koji su dugo povrijedjeni,ali na njih se desi pet sest novopovrijedjenih.Onda se krpimo kako znamo,i kada je takva situacija,ovaj bod je odlican.
Medjutim,nama slijede jake utakmice i puno napora,ovakav tim nam je falinka.Nadam se da ce nam se vratiti bar dva tri igraca do sljedece sedmice i da nece biti novih povrijedjenih igraca.Tebace paziti i na kartone.
Ako ovo izdrzimo i ostanemo prvi,na ovakav sastav,stvarno smo kraljevi.

Na nama je da ih podrzimo.Da podrzimo naseg Zelju.Da probamo na taj nacin da ih podignemo,da znaju da vjerujemo u njih,da smo im dobra ledja.Da dodjemo u velikom broju na ove domace utakmice.Da im pjesmom damo krila.
Sljedeca utakmica protiv Zrinjskog ce biti od najvece vaznosti za nas.Ukoliko pobijedimo,napravicemo lijepu razliku nad Zrinjskim.Ukoliko ne uspijemo da pobijedimo,Zrinjski po rasporedu se namece u prvog kandidata za titulu.
Mi jos uvijek zavisimo sami od sebe.Najbolje je kada si u takvoj poziciji,iako to cini jedan pritisak.No igraci koji igraju u nasem klubu moraju znati zivjeti sa tim pritiskom.Moramo pobijediti Zrinjski,to nam je krucijalno.Ne sumnjam da hocemo.Onda ce sve biti lakse,samopouzdanje ce rasti a ambijent na Grbavici ce onda biti odlican do kraja sezone.Mislim da je raja to osjetila i da ce sada u ovih par domacih utakmica dolaziti sto iz ljubavi,sto iz nekog posebnog inata.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 02 mar 2014, 11:44

Buu je napisao/la:@dandy Mi konkurentima ne bjezimo 10 bodova nego 2. Oni nam svi dolaze, a do kraja lige ostalo jos 10. kola. Nema puno prostora za zaje.banciju, pogotovo sa fenjerasima. I povrede nam nesmiju biti izgovor.
Radnik je ekipa koja nam ocigledno ne lezi,jbg tako je to u fudbalu i u sportu opcenito.Tako da ja ovo uopste ne vidim kao kiks.I da smo dobili jos uvijek nebi bilo sve gotovo jer su haman sve ekipe u 5 deka.Ipak nisu igrala dva jako bitna igraca u vezi na kojima se i gradila sva nasa dosadasnja igra.A izostanak tako bitnih kotaca u ekipi ni puno jace ekipe ne mogu bezbolno podnijeti.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 02 mar 2014, 12:33

nadam se da ce tekma u subotu biti iza 3-4, a nikako prije toga :?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 02 mar 2014, 13:02

fedeltafrotta je napisao/la:nadam se da ce tekma u subotu biti iza 3-4, a nikako prije toga :?
Također!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 mar 2014, 13:08

Žvaka je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:nadam se da ce tekma u subotu biti iza 3-4, a nikako prije toga :?
Također!
Utakmica je u Subotu u 14.30 h uz direktan prijenos na AS-u...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 02 mar 2014, 13:11

posjeta ce biti ocajna onda ako je tako, 2 milje max :roll:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 02 mar 2014, 13:14

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 mar 2014, 13:20

boccaccio je napisao/la:Rezultati u ovom kolu su bili iznenadjujuci i prava je steta sto to nismo uspjeli iskoristiti.Jedino je Zrinjski profitirao u ovom kolu,mi smo samo djelimicno.Vjerovatno ce i Siroki uspjeti da iskoristi,trebali bi imati dobar motiv poslije ovih popracenih rezultata.
Ne moze se reci da je osvajanje jednog boda na bilo kom gostovanju lose.Druga je stvar sto smo mi svi bili ubijedjeni da cemo uzeti Radnika.Ja sam prvi bio ubijedjen u to.Moja greska.
Steta je sto nismo iskoristiti prilike,a oskudni izvjestaji kazu da smo ih imali i da smo bili blizi pobjedi nego remiju.
Nas sastav je desetkovan,puno je povrijedjenih igraca,za razliku od ostalih konkurenata,nama gotovo da fali cijeli tim.Nesto tu nije u redu nikako.Iz priprema u pripreme mi uvijek imamo najmanje pet igraca koji fale.Sada uopste vise i ne brojim ove koji su dugo povrijedjeni,ali na njih se desi pet sest novopovrijedjenih.Onda se krpimo kako znamo,i kada je takva situacija,ovaj bod je odlican.
Medjutim,nama slijede jake utakmice i puno napora,ovakav tim nam je falinka.Nadam se da ce nam se vratiti bar dva tri igraca do sljedece sedmice i da nece biti novih povrijedjenih igraca.Tebace paziti i na kartone.
Ako ovo izdrzimo i ostanemo prvi,na ovakav sastav,stvarno smo kraljevi.

Na nama je da ih podrzimo.Da podrzimo naseg Zelju.Da probamo na taj nacin da ih podignemo,da znaju da vjerujemo u njih,da smo im dobra ledja.Da dodjemo u velikom broju na ove domace utakmice.Da im pjesmom damo krila.
Sljedeca utakmica protiv Zrinjskog ce biti od najvece vaznosti za nas.Ukoliko pobijedimo,napravicemo lijepu razliku nad Zrinjskim.Ukoliko ne uspijemo da pobijedimo,Zrinjski po rasporedu se namece u prvog kandidata za titulu.
Mi jos uvijek zavisimo sami od sebe.Najbolje je kada si u takvoj poziciji,iako to cini jedan pritisak.No igraci koji igraju u nasem klubu moraju znati zivjeti sa tim pritiskom.Moramo pobijediti Zrinjski,to nam je krucijalno.Ne sumnjam da hocemo.Onda ce sve biti lakse,samopouzdanje ce rasti a ambijent na Grbavici ce onda biti odlican do kraja sezone.Mislim da je raja to osjetila i da ce sada u ovih par domacih utakmica dolaziti sto iz ljubavi,sto iz nekog posebnog inata.
Nadovezaću se na @boccacio-a. Počelo je prvenstvo prošlo je jedno kolo (bez obzira računam da će Široki pobijediti) a mi i dalje odlučujemo sami o sebi. MOrate shvatiti da je ovo veliki uspjeh sa ovoliko problema (ne mislim na tekmu protiv Radnika nego općenito na svih 20 kola). Sad šta je uzrok tih povreda na struci je da vidi. Žal ostaje ali idemo dalje i mislim da je mnogo bitnije pobijediti Zrinjski nego Radnik mada kako kažu prvenstvo se osvaja na malim tekmama. Krpimo se i čak i Barsa bi osjetila ovoliko povrijeđenih igrača. Evropa je cilj a titula i kup ako dođu dođu. NImalo me nije zabrinuo rezultat jer pored povreda i teren nam sigurno nije išao u prilog. I pored toga stvorili smo nekoliko stopostotnih prilika (bar po izvještajima).
Međutim jedino što me brine je to što (opet po izvještajima) u drugom poluvremenu nije bilo žara i želje. To nikako Dino ne smije dozvoliti igračima. Moraju ići sa sto posto svaku tekmu. Sa druge strane mi moramo dati punu podršku na tekmama kući jer dočejuemo tri glavna konkurenta. Bez pritiska na igrače. PUna podrška svih 90 min.

Pozdrav i bez panike molim

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 02 mar 2014, 13:29

BolanBolan je napisao/la:slika
Njemu mi nista ne zamjeramo ,moze on sve fulat :roll:
Željeznicar za život cijeli !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 02 mar 2014, 13:31

Zaista mu treba puno prilika da bi pogodio, realizaciju mora popraviti.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 02 mar 2014, 13:39

Samo nek ne bude sad prica o terminu utakmice aktivna,ko nekad da se ispisu 3-4 stranice..ko ima namjeru ici nadje nacin(ko radi zamjeni se na poslu za smjenu,ovi u skolu sto idu subota im je,nemaju izgovora itd)..hocu da kazem da klub se mora i ravnati sa programskom šemom ovih sto nas prenose jer ima i armija nasih navijaca u drugim gradovima a bude i neke love od prenosa..A da se ja pitam meni je i drago sto cemo igrati medju prvima u kolu(manji pritisak na igrace a konkurentima veci,npr.uzmemo tekmu a komsijama na +6 odemo prije njihove tekme s olimpikom i samim tim odma tezi zadatak i pritisak imaju,i ostali ne samo oni)...Ugl sljedeca tekma je imperativ...Sada smo mi dobili vecu euforiju barem po raji to mogu zakljucit,oni sto su isli dok je prvi mandat AO bio vracaju se ponovo a to sad trebamo iskoristiti da ih rezultatima zadržimo...
Pricao sam sa nekim igracima vezano za tekmu,ugl pretezak teren je uslovio gubitkom bodova..Ara sam kaze da mu je lopta 3puta ruzno odskocila i da se prilike nisu iskoristile(da smo igrali na BP ili kuci na boljem terenu uzeli bi 2 razlike sigurno)..mada to nije izgovor ali zbog manjka izvjestaja nek raja zna da je neuslovno i tesko bilo za igrati i hvala Bogu da nije bilo povreda jer u onim uslovima svasta je moglo biti..

Sve u svemu da neduzim nije bod toliko los,ako ne otvorio je oci i oprez struki i igracima da do zadnjeg kola nema opustanja...
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 02 mar 2014, 13:41

Zna li neko je li bilo izmjena u nastavku, je li Brkovic dobio sansu, nikako da mu se ukaze veca prilika ?

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 02 mar 2014, 14:03

master44 je napisao/la:Zna li neko je li bilo izmjena u nastavku, je li Brkovic dobio sansu, nikako da mu se ukaze veca prilika ?
Ramić ušao umjesto Baje i Zola umjesto Enisa.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 02 mar 2014, 14:07

Prva logicna, druga smijesna... Treca? Brkovic je trebao dobiti priliku, nije bio los na pripremnim...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 02 mar 2014, 14:09

Sad ćemo da vidimo koliko je zapravo jaka naša grupa, i kako će klub prizivati ljude na utakmicu.
Utakmica je izuzetno bitna, kao ona kad smo proslavili 25 godina grupe protiv Širokog, iako je bila posljednja u polusezoni, bila je prekretnica, ove godine je to utakmica sa Zrinjskim i moramo napuniti Grbavicu, moramo podržati Želju, dokazati im da imaju našu podršku, a napraviti takav pritisak na goste da ni oni ne znaju šta ih je snašlo.

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE RAZLOG!
Ja te volim, volim Željo..

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 02 mar 2014, 14:28

evo maloprije sam bio sa direktorom,sugerisao sam mu(procitao sam od nekog ovdje prijedlog) i on odmah prihvatio,bit ce slobodan ulaz za sve pripadnice naseg kluba sledecu utakmicu protiv zrinjskog
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 02 mar 2014, 14:29

Predlozi mu da popravi prodaju clanskih, tj. da se makar ima gdje kupiti i kad...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 02 mar 2014, 14:31

super je napisao/la:evo maloprije sam bio sa direktorom,sugerisao sam mu(procitao sam od nekog ovdje prijedlog) i on odmah prihvatio,bit ce slobodan ulaz za sve pripadnice naseg kluba sledecu utakmicu protiv zrinjskog
Lijepo lijepo.

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 02 mar 2014, 14:34

Bankrotirani Borac upali reflektore ali našima je to mrsko, *ebo ih programske šeme, valjda je cilj da raja dođe na tekmu a ne da uzmu milju dvije za jadni prijenos. Ja radim do 4 subotom i tako već više od 15 godina, kad su popravili reflektore ja sam bio najsretniji na svijetu jer sam opet mogao pratiti Želju. Ne mogu zamjeniti ni u slučaju dženaze a kamoli tekme. Ko da živimo u različitim zemljama, doduše pripisat ću to generacijskoj razlici koja je kadkad enormna na ovom forumu.

Svak ko može mora na tekmu ali to da "svak može ako hoće" zadržite za sebe očiju vam omladino

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 02 mar 2014, 14:36

Mislim da bi nedjelja bila najbolji dan za tekme, pa bilo koji termin da bude.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], MrkiMedo i 32 gosta.