BiH - Egipat / 05.03.2014

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Sissoko
Kontakt:

Re: BiH - Egipat / 05.03.2014

Post Postao/la Sissoko » 05 mar 2014, 22:18

Vidjećemo u Brazilu hoće li ovako tražit izmjene, zvijezde i zvijezdice.Ljubi ih majka.

[youtube][/youtube]
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 mar 2014, 22:18

Potpis!
Nekadašnji selektor bh. nogometne reprezentacije Blaž Slišković prokomentarisao je za Klix.ba prijateljsku utakmicu odigranu između BiH i Egipta u kojoj su Faraoni potpuno zasluženo pobijedili izabranike Safeta Sušića rezultatom 2:0.

Popularni Baka je u uvodu kroz šalu naglasio kako uvijek on mora da kritikuje. Potom se osvrnuo na sam meč odigran u Innsbrucku.

"Ako je utakmica poslužila da selektor vidi sa čime raspolaže, zamjenama kojim raspolaže i da li je to taj kvalitet, mogao je vidjeti mnogo toga. Sada neko reći da je bolje da se desilo u prijateljskoj utakmici, ali je to floskula. Mislim da odnos pojedinaca prema dresu sa državnim grbom nije bio na adekvatnom nivou. Ne želim da uvijek budem ja taj koji kritikuje. Pitajte i druge šta misle“, rekao je za naš portal Slišković.

Dodao je kako ne želi kritikovati selektora i Savez nego želi iznijeti ono što je vidio u pomenutom okršaju.

"Iskreno, neke mi stvari nisu jasne. Šta je selektor želio sa Tinom Sušićem na zadnjem veznom? Zna se da igra ofanzivnog veznog, odnosno više prema naprijed. Iako ga je Safet zamijenio u 80. minuti, prije njega je trebao zamijeniti još trojicu. No, ono što je najbitnije jeste da 80 posto igrača ne pokazuju odnos prema reprezentaciji onakav kakav je bio nekada. Recimo, do posljednjih pola godine. Šta se promijenilo, to treba vidjeti. Rekao bih da je to sramotno kako je izgledalo večeras. Neki nisu pretrčali ni dva kilometra, nisu se trudili i to je za svaku kritiku. Uostalom, to je ono najgore, rezultat može biti u drugom planu. Bitno je na koji način izgubiš utakmicu. Ovakav odnos ne zaslužuju ljudi koji su došli na utakmicu, svi navijači koji očekuju na Mundijalu nešto više. Prema mom mišljenju, ovakav odnos pojedinaca ne zaslužuje ni Safet Sušić“, zaključio je popularni Baka.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 05 mar 2014, 22:19

Mene osim te pozicije zadnjeg veznog isto brine i pozicija desnog beka jer je mujdza daleko daleko od prave forme i tesko da ce biti onaj pravi a znamo da je sklon povredama jos jedna ne daj boze da ga zadesi tesko da ce biti rpavi u Brazilu a o Avdiji ne smijemo ni pomisljati da bude u prvoj.
FORZA MILAN

samerloff
Kontakt:

Post Postao/la samerloff » 05 mar 2014, 22:20

Head je napisao/la:Yebem cijeli Egipat uzduz i poprijeko,ova utakmica nas je unazadila i unistila sve sto smo gradili 5 godina.

znam ja da ti je susic legenda kluba, ali slobodno ti i njemu mozes **** sve.. veliki je igrac, ali ne i veliki covjek... a kao trener je obicna 0,, aBd Sarajevo preuzima nakon svjetskog..
" Prvo sam rekao Željo pa tek onda mama i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo ! "

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 mar 2014, 22:22

samerloff je napisao/la:
Head je napisao/la:Yebem cijeli Egipat uzduz i poprijeko,ova utakmica nas je unazadila i unistila sve sto smo gradili 5 godina.

znam ja da ti je susic legenda kluba, ali slobodno ti i njemu mozes **** sve.. veliki je igrac, ali ne i veliki covjek... a kao trener je obicna 0,, aBd Sarajevo preuzima nakon svjetskog..
:lol: :lol: :lol: :lol: amin.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 mar 2014, 22:22

Ne vidim ja da je Vedo nesto psovao, mislim da nije ni Dzeko trazio izmjenu za sebe nego je pokazao sudiji da hoce nasi da naprave izmjene, tj da cekaju dva igraca da udju.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 05 mar 2014, 22:22

Nazalost i dalje citam kako igraci nisu ovo, te kako igraci nisu ono, pri tome ne spominjuci jednom Susica i njegove strateske cirkus poteze. Takvo ignorantno ponasanje od strane odredjenih forumasa, pokazuje i dokazuje sljepo uvjerenje u Safetovu seljacku tvrdoglavost i nekompetentnost, kao i njihovo potpuno neznanje o kolektivnoj, strateskoj igri zvanoj moderni fudbal 21. vijeka.

Samo gubitnici bi danas trazili izgovore u igracima i neigranju Pjanica i Misimovica. Ja vama tvrdim da ni sa jednim, ni sa drugim ne bi bilo nista bolje na terenu, jer je postava kao i cjelokupni odabir igraca i njihovih pozicija potpuno zakazao. Forsiranje ove djece Hadzica i Susica je samo jos jedan u nizu dokaza koliko je ovaj covjek na celu reprezentacije pogubio konce a ostali jos gori sljepci koji ga podrzavaju.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 05 mar 2014, 22:23, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 05 mar 2014, 22:23

Hattrick123 je napisao/la:Mene osim te pozicije zadnjeg veznog isto brine i pozicija desnog beka jer je mujdza daleko daleko od prave forme i tesko da ce biti onaj pravi a znamo da je sklon povredama jos jedna ne daj boze da ga zadesi tesko da ce biti rpavi u Brazilu a o Avdiji ne smijemo ni pomisljati da bude u prvoj.
Mujidža zbog maestralne taktike mora pokrivati cijelu desnu stranu, i zbog toga se gubi jer ne može stić pokrit i naprijed i nazad, nije robot.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 05 mar 2014, 22:23

xxh2o je napisao/la:Begović - primio dva gola ne svojom krivicom
Mujdža- daleko od prave forme, povrede su učinile svoje večeras ništa posebno
Spahić- sto reći neponovilo se
Bičakčić loš, iskreno očekivao sam puno više
Kolašinac- gigant, majstor, rušilac neki definitivno nisu svjesni kakvog smo igrača dobili poput onog kloca od selektora, vadi najborbenijeg igrača u prvom poluvremenu
Muratović- mislim da bi čovjek i u ovim godinama i bez treninga odigrao bolje nego pojedinci
T.S.Sušić- biće žalosno ako ga i u budućnosti budemo gledali u reprezentaciji
Lulić- korektno odigrao mada može to puno bolje
Salihović- izgubljen ne svojom krivicom
Medunjanin- ništa posebno zreo za klupe
Ibišević- nikakve koristi od njega sve dok ga mazga bude gurala na krilo
Džeko- igrao preko ku.rca, da imamo imale ozbiljnog selektora već na poluvremenu bi bio pod tušem
Vranješ- trudio se al bez učinka klupa plafon
Hadžić- boljih igrača ima u našoj ligi
Višća- da išta valja nebi igrao u 2 turskoj ligi
Vršajević- nema potrebe bilo šta pisati
Hajrović- žalosno je da dečko u ovakvim utakmicama nema mjesta u prvih 11 za 30 minuta na terenu pokazao je više želje i znanja nego neki za 90 minuta
X Ovo moram potpisati od slova do slova.Svaka cast.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 05 mar 2014, 22:27

terabajt je napisao/la:
samerloff je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: :lol: amin.
Kakvi kompleksasi,kakve veze ima Sarajevo sa mojim postom. :?

Ogranicen mozak,pokusaj da zvucis pametno to dvoje kad se spoji dobijes glupost nevidjenih razmjera.
1946

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 mar 2014, 22:28

Malo se zezamo sta se palis :D .

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 05 mar 2014, 22:28

ibish1995 je napisao/la:Nermin Bise: "Iz Insbruka su još od jučer počele pristizati fotografije iz kojih zrači opijenost, bahatost, raskalašenost i krkanluk. Igrači se slikaju i banče po hotelu, sve vrste hijena i licemjera se vrte tuda i dovode pun autobus nekakvih imena i prezimena koji negdje igraju i koji govore da su sredili državljanstva i da im je BiH jedina domovina. Ovako kao što su to demonstrirali večeras, izgleda kako mačku stoji teleća glava. Bilio je grozno. Bilo je očajno. I bilo je kukavički. Bilo je i izdajnički sve to što su umišljene zvijezdice u plavom dresu večeras pokazale. Bit će zanimljivo sačekati kako će sportski mediji podanički, hinski i dupeuvlakački pokušati da operu blato s lica igrača i njihovog selektora. Tako moraju, jer im duguju. Jer se jeftino prodaju za ćevape, kolu i 50 eura. Prijateljska utakmica će biti izgovor svima onima koji još uvijek žele da brane nešto što se ne smije braniti, da pokriju licemjere koji se ne smiju pokrivati. I spominjanje trening utakmice kao alibi za ovu bruku večeras je ustvari najveći neprijateljski, podanički i servilni odnos prema reprezentaciji koja to više i nije, još od sjajne pobjede protiv Grčke u Zenici. Neka ne iznenadi ako se na spisku Sušića ne nađe i poneki feslija iz folklorne grupe koja je briljantno odigrala na pauzi između dva poluvremena."
Nermin Bise, RESPECT!!!
Prvi si pokazao da imas damu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 mar 2014, 22:29

DonCorleone je napisao/la:Nazalost i dalje citam kako igraci nisu ovo, te kako igraci nisu ono, pri tome ne spominjuci jednom Susica i njegove strateske cirkus poteze. Takvo ignorantno ponasanje od strane odredjenih forumasa, pokazuje i dokazuje sljepo uvjerenje u Safetovu seljacku tvrdoglavost i nekompetentnost, kao i njihovo potpuno neznanje o kolektivnoj, strateskoj igri zvanoj moderni fudbal 21. vijeka.

Samo gubitnici bi danas trazili izgovore u igracima i neigranju Pjanica i Misimovica. Ja vama tvrdim da ni sa jednim, ni sa drugim ne bi bilo nista bolje na terenu, jer je postava kao i cjelokupni odabir igraca i njihovih pozicija potpuno zakazao. Forsiranje ove djece Hadzica i Susica je samo jos jedan u nizu dokaza koliko je ovaj covjek na celu reprezentacije pogubio konce a ostali jos gori sljepci koji ga podrzavaju.
Ne palio nijedna taktika ako igrači neće da igraju, zar ne? Sa ovom formacijom igramo skoro sve utkamice, samo su dvije izmjene bile (mislim na početni stastav, nije bilo Misketa i Pjanića). Nema taktika veze sa onim kad Spaha direkntno na prsa dobacuje Egipčaninu, nije bio nijedan dobar centaršut u šesnaesterac, nijedan dobar pas, svi su bil ipreviše pasovni, spori, nema trke... Koliko je do Safeta toliko je i do igrača.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 05 mar 2014, 22:29

Što prije shvatimo da smo mi jedna prosječna ili ispodprosječna reprezentacija, manje će boljeti ... ne znam samo ko nas stavi u prvi šešir ždrijeba za EP ... realno, mi možda imamo jednog ili dvojicu igrača koji iole nešto vrijede, a to je mali Pjanič i golman, ostali su prosjek ili u silaznoj putanju, tj. penzija. Džeko je dostigo svoj limit ima več jedno vrijeme, i on jedino može nazad u Bundesligu, dok još ima vremena ...

Da iko više išta vrijedi igrali bi u boljim klubovima nego što igraju ili ne bi sjedili na klupama ...

Pored toga, imamo trenera koji veze nema s vezom

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 05 mar 2014, 22:30

terabajt je napisao/la:Malo se zezamo sta se palis :D .
Ja se ne zezam.Stojim pri konstataciju o ogranicenosti mozgova i praznoj spici koja odrazava mentalni mediokritet.
1946

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 05 mar 2014, 22:30

Koliko godina čekam da se kvalifikujem na neko prvenstvo i po.sra mi se Sušić na ćejf 3 mjeseca pred isto. Ako ove neke šarlatane od večeras povede u Brazil, završit ćemo k'o Dinamo u LP.

Kolašinac i Vranješ prolazna ocjena, ostali no comment.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 mar 2014, 22:31

Slatinash_7 je napisao/la:Igramo kao Manchester
@Cartman likes this :mrgreen:

Mislim da nema potrebe govoriti o igri previše, odmah od početka se vidjelo da nema prevelike želje za istom kod većine momaka, izgleda da su na okupljanje došli samo zbog "okupljanja", na šta smo i navikli od njih u ovim prijateljskim tekmama :|

Pitanje je koliko će ovo uticati na njih pred Brazil, jer se ovo ne smije ponoviti tamo, gdje moraju dati i posljednji atom snage misle li nešto ozbiljnije, jer u protivnom će to biti samo turisti. Nadam se da će se trgnuti i vratiti naše povjerenje, koje je poljuljano dobrano nakon večerašnjeg poraza.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 mar 2014, 22:31

Head je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Malo se zezamo sta se palis :D .
Ja se ne zezam.Stojim pri konstataciju o ogranicenosti mozgova i praznoj spici koja odrazava mentalni mediokritet.
Paprika je jednogodišnja povrtna kultura uspravne razgranate stabljike, visine 50-80 cm. Listovi su jednostavne građe, sastavljeni su od peteljke i desetak centimetara dugačke uske, jajaste i pri krajevima ušiljene plojke. Pojavljuju se naizmjenično na granama.
Korjenov sustav u odnosu na dobro razvijenu nadzemnu masu, relativno je slabo razvijen. Sastoji se od primarnog korijena, koji se najčešće tijekom presađivanja ošteti te se horizontalno značajnije razvija bočno korijenje. Većina korijena se razvija plitko u tlu horizontalno se šireći 30 - 50 cm od primarnog korijena te prodirući u dubinu 30 - 60 cm.
Cvijetovi se formiraju nasuprot listovima, najčešće pojedinačno ili rijeđe po nekoliko zajedno. Potpune su građe. Sastoje se od zvonaste čaške svijetlozelene boje koju čini najčešće 5, a ponekad i više lapova i vjenčića sastavljenog od 5 - 8 u donjem dijelu međusobno sraslih latica, najčešće blijede, žučkasto sivkaste ili tamnoljubičaste boje.

Prašnika također ima 5, rijeđe do 8, a tučak ima nadraslu peterogradnu plodnicu s puno sjemenih zametaka.

Plod je po botaničkoj klasifikaciji višesjemena boba različitog oblika, veličine i boje koja može biti od blijedožučkaste, svijetlo i tamnozelene, do narančaste, crvene ili smeđe.

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 05 mar 2014, 22:32

stokton je napisao/la:
Hattrick123 je napisao/la:Mene osim te pozicije zadnjeg veznog isto brine i pozicija desnog beka jer je mujdza daleko daleko od prave forme i tesko da ce biti onaj pravi a znamo da je sklon povredama jos jedna ne daj boze da ga zadesi tesko da ce biti rpavi u Brazilu a o Avdiji ne smijemo ni pomisljati da bude u prvoj.
Mujidža zbog maestralne taktike mora pokrivati cijelu desnu stranu, i zbog toga se gubi jer ne može stić pokrit i naprijed i nazad, nije robot.
Znam to ali i kad je trebao naprijed nesto uraditi kad je imao priliku proci nista apsolutno nista...sigurno bi bilo drugacije da je Hajrovic usao umjesto Susica i na toj strani zajedno sa Mujdzom,ali to nam je uskraceno zbog genijalne izmjene naseg trenera..nadajmo se da ce biti u sto boljoj formi i da nece vise biti povreda :)
FORZA MILAN

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 05 mar 2014, 22:33

samerloff je napisao/la:e kud ne igraju u sarajevu da im ode RAJA sad u bosnu ili igman... picke..
Kad krenu pripreme za SP tamo ces ih redovno moci vidjati. Zato su i odabrali Sarajevo za bazne pripreme i strasne terene u Hrasnici i na Grbavici.
Yebo kamp u Zenici koji je namjenski za to napravljen i koji ima sve uslove za pripreme. ;)

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.