Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Jel moguce da niko nema neku ideju? :/
ovo je se meni desavalo na laptopu, nakon pokusavanja svega i svaceg, obaranje sistema je rjesilo problemAko ga ostavim upaljenog i neaktivnog neko vrijeme(gdje on ode u svoju hibernaciju) najcesce zaledi i sam se resetuje,ali mi se opet pojavi taj reboot,bez da podigne sistem
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
I meni se cini da cu morati to uraditi...Evo danas kao radi dobro,ali opet po nekim stavkama vidim da to nije to...2,5 mu je godine,ne bi trebalo da je nesto radikalno u pogledu hardwarea...miki_92 je napisao/la:ovo je se meni desavalo na laptopu, nakon pokusavanja svega i svaceg, obaranje sistema je rjesilo problemAko ga ostavim upaljenog i neaktivnog neko vrijeme(gdje on ode u svoju hibernaciju) najcesce zaledi i sam se resetuje,ali mi se opet pojavi taj reboot,bez da podigne sistem

- OnlyUnited
- Kontakt:
http://www.tweaking.com/content/page/wi ... n_one.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Skini ovaj program (imas dole da izabares preko kojeg mirrora) prije no sto odlucis na obaranje sistema. Znaci evo sta predstavlja: Tweaking.com - Windows Repair is an all-in-one repair tool to help fix a large majority of known Windows problems including registry errors and file
permissions as well as issues with Internet Explorer, Windows Update, Windows Firewall and more. Malware and installed programs can modify your default settings. With Tweaking.com - Windows Repair you can restore Windows original settings.
Kada ga instaliras, ides na step 7 cini mi se, i cekiraj sva polja. Stavi desno u opciju da se sistem restartuje nakon sto odradi posao i klikni na start.. Taj proces ce trajati pa mozda i 40 min... Ali ce ti vratiti i odraditi neke stvari kao prvi put kada si pokrenuo pc. E ako nakon toga bude problema, onda idi na obaranje sistema..
Usput skini HW Monitor, koji ce ti ocitati temperature pc-a, prije svih procesora i graficke, moguce da se neka od komponenti pregrijava, desava se naprosto da procesor podje stekati ako termalna pasta dotraje (ali cula bi se buka kulera)..
Skini ovaj program (imas dole da izabares preko kojeg mirrora) prije no sto odlucis na obaranje sistema. Znaci evo sta predstavlja: Tweaking.com - Windows Repair is an all-in-one repair tool to help fix a large majority of known Windows problems including registry errors and file
permissions as well as issues with Internet Explorer, Windows Update, Windows Firewall and more. Malware and installed programs can modify your default settings. With Tweaking.com - Windows Repair you can restore Windows original settings.
Kada ga instaliras, ides na step 7 cini mi se, i cekiraj sva polja. Stavi desno u opciju da se sistem restartuje nakon sto odradi posao i klikni na start.. Taj proces ce trajati pa mozda i 40 min... Ali ce ti vratiti i odraditi neke stvari kao prvi put kada si pokrenuo pc. E ako nakon toga bude problema, onda idi na obaranje sistema..

Usput skini HW Monitor, koji ce ti ocitati temperature pc-a, prije svih procesora i graficke, moguce da se neka od komponenti pregrijava, desava se naprosto da procesor podje stekati ako termalna pasta dotraje (ali cula bi se buka kulera)..
- Ed Woodward for Prime Minister !
prikljucio ovaj duo paket TELEMACH e sad koliko ja znam sad bi trebao imati internet u citavoj kuci a NEMAM jer kad probam sa mobitelom da se konektujem ne moze pa moze li mi iko objasniti kako to da napravim
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Hvala ti puno druze,evo radi normalno 2 dana,ako podje opet stekati,probacu s ovim!OnlyUnited je napisao/la:http://www.tweaking.com/content/page/wi ... n_one.html

- OnlyUnited
- Kontakt:
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Samo mi reci sta downloadujem? Ovo installer pa sva 4 Mirrora i direct download ili samo jedan od tih?OnlyUnited je napisao/la:Eto ako steko, probaj ovo..
- OnlyUnited
- Kontakt:
Mirror #1 MajorGeeks.com, pa onda kad tu udjes, idi na Download@MajorGeeks (imas dvi iste idi na prvu).. Sam ce ti izbaciti i idi na Save File...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ok,hvala jos jednom!OnlyUnited je napisao/la:Mirror #1 MajorGeeks.com, pa onda kad tu udjes, idi na Download@MajorGeeks (imas dvi iste idi na prvu).. Sam ce ti izbaciti i idi na Save File...

- OnlyUnited
- Kontakt:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ok,hvala jos jednom!OnlyUnited je napisao/la:Mirror #1 MajorGeeks.com, pa onda kad tu udjes, idi na Download@MajorGeeks (imas dvi iste idi na prvu).. Sam ce ti izbaciti i idi na Save File...

možda ti emiter signala nije upaljensemir01 je napisao/la:prikljucio ovaj duo paket TELEMACH e sad koliko ja znam sad bi trebao imati internet u citavoj kuci a NEMAM jer kad probam sa mobitelom da se konektujem ne moze pa moze li mi iko objasniti kako to da napravim

@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Možda router nije konfigurisan ispravno...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
a kako mogu to provjeritianonimni je napisao/la:Možda router nije konfigurisan ispravno...
To ti mora objasniti neko ko ima Telemach, ja ga nemam, pa ne znam kako ide jer je različito od routera do routera...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Ima li ovdje ko da je uzimao laptop il s. u Genelecu prije 2 god. i vise?
Jer mi usporio vremenom pa mislio reinstalirat sistem, pise mi da je windows aktiviran i ima produkcijski ID. Ima opcija recovery, eh sve mi je na jednom disku, jedna particija od 500gb. Zanima me hoce li ostati sistem licenciran i moze li uopste ako se pokrene obaranje sistema i ponovno dizanje bez ikakvih cd-ova?
Jer mi usporio vremenom pa mislio reinstalirat sistem, pise mi da je windows aktiviran i ima produkcijski ID. Ima opcija recovery, eh sve mi je na jednom disku, jedna particija od 500gb. Zanima me hoce li ostati sistem licenciran i moze li uopste ako se pokrene obaranje sistema i ponovno dizanje bez ikakvih cd-ova?
komojuter mi se odjednom ugasio i kad ga upalim pise fan error i press f1 to continue. kad pritisnem f1 imam opcije safe mode i start windows nornaly. odabrao sam ovu drugu i sve je bilo ok, ali mi se opet nakon nekog vremena ugasio. zna li neko kako ovo popravit ?
- OnlyUnited
- Kontakt:
Otiso ti kuler (vjerovatno onaj sto je direktno montiran iznad procesora).. Znaci dotrajao. Koji ti je pc, imas kulera za 10-15 KM u svakom servisu i na piku..
nisam ja taj kuler nikad mijenjao, ne znam ni da li ga imam. kompjuter mi je star 6 godina
- OnlyUnited
- Kontakt:
Moras imati.. Ako je toliko star, termalna pasta se skorila, zaprljalo se jezgro kulera, pa slabije reaguje senzor.. AKo ne zelis sam, odnesi na servis da ti ispusu pc. Mada, 6 godina je relativno star..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.