Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

Ibracadabra
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Ibracadabra » 05 mar 2014, 11:14

Od Shaarawy-a nema ništa do kvalifikacija za Euro, jednostavno čitavu sezonu je propustio zbog povreda, ne znam da li je odigrao više od 4 utakmice ove sezone. Rossi bi mogao biti spreman za Mundijal, ali što se tiče Cercia i Candreve nisu to igrači za repku, barem ne za udarnih 11 ali eto Prandelli želi sve varijante da isproba. Također Verratti mora da bude u prvih 11, dečko kida ove sezone.

P.S Neka vas ne čudi što neko podržava tim iz PL-e a što se tiče repke potpuna je suprotnost. Italija mi je uvijek bila najdraža od ovih svijetskih repki, mada se to ne može nikad porediti sa BiH reprezenatcijom. Odrastao sam uz Del Piera,Nestu,Pirla, Inzaghia,Tottia,Maldinia... a oni su i razlog zašto dosta pratim Italijane a ne recimo Engleze. :)
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 mar 2014, 13:21

čuj Candreva nije za repke, što lupi frajer :lol: Candreva je odličan igrač, samo mu treba strog trener, da mu udari veto na silno ispucavanje, da ne divlja, kao što je napravio Reja ;) nema igrača na svijetu kojeg ne bi ostavio iza sebe, uz to ima odličan šut, samo bi na centaršutu trebao poraditi .. uz to, čovjek trči fakat mnogo i pokriva oba pravca

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 05 mar 2014, 21:03

Ibracadabra je napisao/la:Od Shaarawy-a nema ništa do kvalifikacija za Euro, jednostavno čitavu sezonu je propustio zbog povreda, ne znam da li je odigrao više od 4 utakmice ove sezone. Rossi bi mogao biti spreman za Mundijal, ali što se tiče Cercia i Candreve nisu to igrači za repku, barem ne za udarnih 11 ali eto Prandelli želi sve varijante da isproba. Također Verratti mora da bude u prvih 11, dečko kida ove sezone.

P.S Neka vas ne čudi što neko podržava tim iz PL-e a što se tiče repke potpuna je suprotnost. Italija mi je uvijek bila najdraža od ovih svijetskih repki, mada se to ne može nikad porediti sa BiH reprezenatcijom. Odrastao sam uz Del Piera,Nestu,Pirla, Inzaghia,Tottia,Maldinia... a oni su i razlog zašto dosta pratim Italijane a ne recimo Engleze. :)
El Shaarawy ide na opet na pregled 17 marta u Amsterdam, tada bi trebale biti razrjesenjie neke stvari po pitanju njegovog oporavka, prema zadnjim informacijama trebao bi se oporaviti pocetkom aprila,normalno da sa njim ne treba zuriti,ali polovinom-krajem aprila mogao bi se ponovo ustaliti u prvi tim Milana,i tako da bi mozda mogao konkurisati za SP.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Pogba
Kontakt:

Reprezentacija Italije

Post Postao/la Pogba » 05 mar 2014, 22:00

Verrati ni na klupi, bar koliko vidjeh na grafici. :lol:
Argentinac Paletta debituje sa trideset kuka pored zivih Ogbonne i Astoria, Criscito.. :lol:

2-3 razlike za Španiju ako iole ozbiljno shvate meč.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 05 mar 2014, 23:04

Prandelli po ko zna koji put izmislja toplu vodu.. Sad je izveo vezni red sa 3 igraca.. Pa kako on misli parirati Spancima.... Jedva im parira kad ima 5 veznjaka a ne ovako.... Italijani jesu imali 2 dobre sanse al ostatak meca nisu mogli prenijeti loptu sa svoje polovice....

I ne znam sto gura ovoliko polovnjaka.. Msm Candreva i Cerci jesu solida igraci al brate zrtvujes te igrace i imas jacu postavku na sredini... I gdje mu je trenutno najbolji ital veznjak Veratti... Kad vec Pirlo ne igra daj da barem on igra... Da ima ko povezati redove.. Da nece mozda destruktivac Motta ili kloc MOntolivo to uraditi.... Marchisio isto ne moze povezati nista al barem radi dobar posao u odbrani...

Paletta jest ohrndina stara al se ne pokaza losim u prvom poluvremenu.. Posebno dominira u skoku.. Neka njega u rotaciji, bolji je igrac ne sumnivo od Rannochie i od Astoria.... Slabija verzija Ogbonne.. Uglavnom za neku 5-6 opciju odlican-....

Osvaldo preje.ebeno odigrao.. Kako doktorski probaci kroz noge Martinezu--..... Odlican za 3. opcije.... Poslije Bale i Rossia...

Evo Maestra Pirla nek je shvatio da treba neko povezati redove,,,,..... :) Al ja bi vise volio vidjeti Verattia...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 mar 2014, 00:26

Prandeli prolupao na čisto. :facts:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

CurvaSud10
Kontakt:

Post Postao/la CurvaSud10 » 06 mar 2014, 00:47

Prandelli poceo ko Lippi u zadnjem mandatu da se glupira zestoko.

Palletta odlican vcrs bio, daleko sigurniji od Bonuccija.

pitanje je koga na kraju od napadaca da vodi. Balonja i Cerci su sigurni, Immobile takodjer zasluzuje a ovi ostali ce se morati dobro namucit da izbore mjesta. nadam se da ce se Rossi stic oporavit.

vidim nije zvao Florenzija za ovu tekmu ali je bitno da je tu Giacherini koji grije klupu u Sunderlandu. i gdje mu je Pasqual iz Viole :S vidim da je izgleda i Dijamantija otpisao iako za ovu njegovu formaciju odlicno bi dosao.

vidim neki su se zalili na nepozivanje Borinija ili Pazza, po cemu su to oni zasluzili zaigrat ove sezone? Borini ko i igra nesto ali daleko je to od kvaliteta za repku.
D'Ambrosio je sam sebe zajebao izborom kluba, sada grije klupu u raspalom manjem milanskom klubu i nece vidjeti Brazila.

po meni ovi igraci bi trebali ici:

Golmani:Buffon, Sirigu, Perin ili De Sanctis
Stoperi:Barzagli, Chielini, Bonucci, Astori, Palletta
Bekovi:Maggio, De Sciglio, Pasqual, Criscito ili Santon
Veznjaci:Pirlo, Verratti, DDR, Montolivo, Marchisio, Aquilani, Motta, Candreva
Napadaci:Balonja, Cerci, Insigne, Immobile, a za preostala 2 mjesta (ako se oporavi Rossi onda jedno mjesto jos ostaje) Toni, Destro, Gilardino, Osvaldo..

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 mar 2014, 00:50

Losa Italija.Kako smo samo nekad bili jaki,a sad jedan Osvaldo nosi 10-ku,odbrana i vezni red su smjesni.Na sp to treba mnogo bolje.

Buffon

Maggio Barzagli Bonucci De Schiglio

Veratti
Marchisio De Rossi

Rossi Insigne
Balotelli
embrace the chaos

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 mar 2014, 01:20

Teško da će Rossi ponovo vratiti snagu i formu za SP. Šteta, ali njegovo koljeno je već odavno za penzije.

Maggio i De Sciglio ove sezone pravo loši. Ni na njih se ne može računati u ozbiljnim srazovima. Slaba Italija ... baš slaba.
★★★

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 06 mar 2014, 01:43

Meni bi udarni trio cinila stara dobra pescara :D Verratti, Insigne i Immobile. 8-)
I zasto je Pasqual neopravdano izostavljen sa spiska? Pa on je Maldini za Criscita.

Buffon, Pasqual, Chiellini, Barzagli, Santon, Verratti, De Rossi, Marchisio, Insigne, Immobile i Balotelli.

Treba malo unijeti svjezine u ekipu sa ovim mladjim igracima koje sam naveo, ima tu dosta istrosenih igraca na spisku.

Po meni jedan Montolivo ne zasluzuje biti u prvih 11, cak bih se zapitao bi li ga stavio i na klupu s obzirom na igre koje pruza ove sezone.

Zapamtite ovaj trio - Verratti, Insigne i Immobile. Dugo se znaju, igrali u istom klubu, taj isti klub uveli u elitu, cak mislim da su igrali i za mladje selekcije Italije zajedno + pruzaju odlicne partije za svoje klubove ove sezone.

Hajde Mister Prandelli pokazi petlju. :!:
NON MOLLARE MAI

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 mar 2014, 01:57

Znamo mi svi za taj trio :D I Capuano je dio te generacije.
★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 mar 2014, 11:31

Meni se Immobile čini kao igrač za male klubove, nešto tipa Borriello, Matri i sl.

Po meni, sigurni za put u Brazil su:

Golmani: Buffon, Sirigu

Odbrana: Barzagli, Bonucci, Chiellini, De Sciglio, Maggio

Sredina: Pirlo, Montolivo, DDR, Marchisio, Verratti, T.Motta, Candreva

Napad: Balotelli, Rossi(ako se oporavi), Cerci.

Ostaje još 5 mjesta; jedan golman, dvojica u odbranu i dvojica u napad.

Ja bih lično Perina poveo, jednog od Astori/Ogbonna/Palletta, Pasquala/Santona/Criscita za beka, Tonija i Insignea u napadu.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 mar 2014, 15:14

Insigne definitivno zaslužuje da ide u Brazil
Il Club più titolato al mondo!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 mar 2014, 15:28

Insigne cak u prvu postavu treba.
embrace the chaos

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 mar 2014, 15:40

muxa je napisao/la:Insigne definitivno zaslužuje da ide u Brazil
Sigurno, jedan od boljih igraca nove generacije.

Sent from my LG-P710 using Tapatalk
★★★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 mar 2014, 16:02

italija ima "stanovitih problema" sto bi reko nas trener :D

kljucni igrac u svakoj liniji je zagazio debelo u 30-e (Bufon, Barza i Pirlo) ili je psiholoski nestabilan (Baloteli) :D

ovo ostalo, osim mozda De Rosija, je skup mediokriteta koji su solidni igraci, tehnicki i prije svega takticki potkovani, fizicki spremni ali nisu to klase da vode ekipu, nego da budu pomocno osobolje tim nekim WC igracima koje je Italija uvijek imala (ali rijetko kad manje nego sada)..

eh sad ja puno nade polazem u mlade snage, Verati moze postati taj lider, Insinje je odlican igrac i mora mu se naci mjesto, El Saravi je takodjer strasan igrac, onda Rosi itd itd..davno sam govorio da na SP puno ocekujem od ta 4 igraca ali eto Prandeli kao da ne vjeruje prvoj dvojici a drugu dvojicu su povrede izbacile iz stroja..ostaje nada da "pomocno osoblje" odigra daleko iznad svojih mogucnosti i donese rezultat.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 mar 2014, 16:05

Teško u prvu postavu ako se oporavi Rossi, a mislim da hoće. Jedino ako bi se išlo sa 4-3-3, onda može upasti sa njim i Balonjom.

Inače, kako mi je krivo što talijani nemaju pravu zvjerku u vrhu napada, jednog pravog centarfora umjesto budaletine Balotellija. Mogao je biti jedan od najboljih talijanskih igrača ikad, a nikad neće ni trećinu potencijala ostvariti zbog svoje gluposti. :roll:

Gledam neku noć onu humanitarnu utakmicu i uđe Bobo Vieri u drugom poluvremenu, i sad trpa kao lud... :cry:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2014, 16:10

Ja bih ovako poslozhio:

GK: Buffon - Perin - Marchetti (ako se sabere)/Sirigu

DF: Chiellini - Ogbonna - Bonucci - Barzagli - Astori - De Sciglio - Maggio - Criscito/Santon

MF: Pirlo - Verratti - Marchisio - DDR - Aquilani - Parolo - Florenzi

FW: Balotelli - Rossi (ako se oporavi) - Osvaldo - Insigne - Cerci

Ako se Rossi ne oporavi, onda povesti ili nekog veznjaka ili nekog pokretljivog napadacha - nikako ne Matri/Gilardino/Borriello ekipu, a takodje ne ni matorce a la Di Natale/Totti/Cassano.

BTW, mnogo mocan chlanak je Carlo Garganese napisao na Goal.com o Azzurrima. Obavezno nadjite i prochitajte ga.

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 06 mar 2014, 16:28

Golmani: Buffon i Sirigu.

Odbrana: De Sciglio,Criscito,Santon,Bonucci,Chiellini,Barzagli.

Sredina: De Rosi,Marchisio,Montolivo,Verratti i Pirlo.

Napad: Balotelli,Cerci,Insigne.

Ovo su vjerovatno sigurni putnici za Brazil, dok će se za preostala mjesta boriti desetak igrača.A nakon Mundijala treba se zahvaliti svim igračima koji su duboko zagazili u 30-e pa skoro i 40-e. Jednostavno pripremati novu generaciju kroz kvalifikacije za Euro 2016.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 mar 2014, 16:39

MaGiCa je napisao/la:Ja bih ovako poslozhio:

GK: Buffon - Perin - Marchetti (ako se sabere)/Sirigu

DF: Chiellini - Ogbonna - Bonucci - Barzagli - Astori - De Sciglio - Maggio - Criscito/Santon

MF: Pirlo - Verratti - Marchisio - DDR - Aquilani - Parolo - Florenzi

FW: Balotelli - Rossi (ako se oporavi) - Osvaldo - Insigne - Cerci

Ako se Rossi ne oporavi, onda povesti ili nekog veznjaka ili nekog pokretljivog napadacha - nikako ne Matri/Gilardino/Borriello ekipu, a takodje ne ni matorce a la Di Natale/Totti/Cassano.

BTW, mnogo mocan chlanak je Carlo Garganese napisao na Goal.com o Azzurrima. Obavezno nadjite i prochitajte ga.
Ovdje dodati jos Candrevu,on sigurno ide,a i koristan je na vise pozicija.
embrace the chaos

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: galia95, zamorano1plus8 i 7 gostiju.