Safet Sušić - Pape

stokton
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la stokton » 06 mar 2014, 12:41

Evil Genius II je napisao/la:evidentno je da pojedini igraci i njihove obitelji, a pogotovo domaci produkti zurnalistike koji za diplomu ne urade dva postena novinarska zadatka, koriste susicevu smirenost i u javnosti je predstavljaju kao nezainteresovanost i nestrucnost, dok povodljiva navijacka ili bolje da kazem 'navijacka' masa hladno upija sve sto senzacionalisticki portali objave.

jesmo li stvarno tolika gamad da dobre utakmice smatramo srecom a lose realnim stanjem, umjesto da vjerujemo kako se mozemo vratiti tamo gdje smo bili, te da je ovo samo krizni period kroz koji svaka ekipa na dunjaluku mora proci!?
novinari su krivi mamu im, a i navijači još više, sve na goli otok treba, kome više, Selektor ne može blejit smirom na teren od njih :mrgreen:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2014, 12:45

Baka Sliskovic:
"Odnos pojedinaca prema dresu s državnim grbom nije bio na adekvatnom nivou. Oko 80 posto igrača ne pokazuju odnos prema reprezentaciji kakav je bio nekada. Treba vidjeti što se promijenilo, ali ovo je bilo sramotno. Neki nisu pretrčali ni dva kilometra, nisu se trudili i to je za svaku kritiku. Mislim da ovakav odnos pojedinaca ne zaslužuje ni Safet Sušić", rekao je Slišković, koji se osvrnuo na Sušićevu taktiku.

"Iskreno, ne razumijem što je izbornik želio s Tinom Sušićem na zadnjem veznom? On igra ofenzivnog veznog, odnosno više prema naprijed", za kraj će Slišković.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 06 mar 2014, 12:48

Baka bi razvaljivao sa trenutacnim igracima i uslovima i donekle dobrim savezom.Siguran sam da bi pomeli Egipat s njima na celu.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 mar 2014, 12:49

stokton je napisao/la:novinari su krivi mamu im, a i navijači još više, sve na goli otok treba, kome više, Selektor ne može blejit smirom na teren od njih :mrgreen:
imas svako pravo biti razocaran i prosipati sarkazam po forumu ali nije selektor taj koji od 'lepog' napravi najjaceg stopera svijeta, od 'dijamanta' masinu za golove, od 'sarajevskog smekera' iniestu i slicno. nije kriv ni za status bozanstva koji nabrojani i ostatak tima uzivaju a koji im je ocigledno udario u glavu, nit je kriv za to sto njihovi ocevi i ostatak obitelji smatraju da su legitimni clanovi reprezentacije.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 06 mar 2014, 12:50

Jesul ovo stvarno izjave selektora naseG? :o

-Razlog poraza je možda što mi nismo dovoljno poznavali ekipu Egipta, da sutra igramo možda bi isto bilo

--Ovo je jedna od mnogih od prijateljskih utakmica koje smo izgubili, izgubiti ćemo možda i naredne.Svakako imamo vise izgubljenih od pobijedenih.

--Nikada nije lijepo utakmicu izgubiti. Rekao sam im na poluvremenu, tačnije sam insistirao da se utakmica pokuša dobiti, odnosno da se poradi na tome da se ova utakmica ne izgubi.

-Neki igraci nece dobiti poziv za svjetsko,mogu se oni ljutiti biti razocarani davati svakakve izjave ali cinjenica je da se konkurencija pojacala s obzirom da smo danas dobili dva igraca za buducnost,Tino i Hadzic.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 06 mar 2014, 12:53

Evil Genius II je napisao/la:
stokton je napisao/la:novinari su krivi mamu im, a i navijači još više, sve na goli otok treba, kome više, Selektor ne može blejit smirom na teren od njih :mrgreen:
imas svako pravo biti razocaran i prosipati sarkazam po forumu ali nije selektor taj koji od 'lepog' napravi najjaceg stopera svijeta, od 'dijamanta' masinu za golove, od 'sarajevskog smekera' iniestu i slicno. nije kriv ni za status bozanstva koji nabrojani i ostatak tima uzivaju a koji im je ocigledno udario u glavu, nit je kriv za to sto njihovi ocevi i ostatak obitelji smatraju da su legitimni clanovi reprezentacije.
Kao što sam reko gore 100% si u pravu svi su krivi osim trenerskog Hudinija koji svojom magijom od jedne od najbolih selekcija svijeta napravi amatere

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 mar 2014, 12:55

Ovako bi mogli u utakmicama sa jednim napadacem:

------------------------Begovic---------------------
--Mujdza-----Bicakcic----Spahic----Zukanovic--
---------------Kolasinac----Salihovic--------------
----Hajrovic---------Pjanic------------Lulic-------
----------------------Dzeko--------------------------

No imali bi sporijeg beka Zukanovica. Isto ne treba zaboraviti, da Zukanovic zna igrati i DM, a ima pas odlican i hladan je. Jedino sto nije najbrzi, ali zna se dobro postavljati.

Ili ovako:

------------------------Begovic---------------------
--Mujdza-----Bicakcic----Spahic----Kolasinac--
------------------Besic----Salihovic--------------
----Hajrovic---------Pjanic------------Lulic-------
-----------------------Dzeko--------------------------

Nesto slicno smo igrali davno protiv Mexika, tu je Salihovic bio bek, ali je isao mnogo prema sredini gdje je veoma dobro sa Besicem saradjivao. Ja sam inace za verziju sa dva napadaca, barem protiv Nigerije i Irana. Salihovic bi onda mijenjao Kolasinca ili Lulica. Jucer je Sejo morao suvise mnogo nositi na svojim ledjima i trcati za dvojicu, mislim da se nepravedno krivi, to jest dobiva lose ocjene, ali moram utakmicu pogledati jos jedanput.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 06 mar 2014, 12:57

tyler durden je napisao/la:Jesul ovo stvarno izjave selektora naseG? :o

-Razlog poraza je možda što mi nismo dovoljno poznavali ekipu Egipta, da sutra igramo možda bi isto bilo

--Ovo je jedna od mnogih od prijateljskih utakmica koje smo izgubili, izgubiti ćemo možda i naredne.Svakako imamo vise izgubljenih od pobijedenih.

--Nikada nije lijepo utakmicu izgubiti. Rekao sam im na poluvremenu, tačnije sam insistirao da se utakmica pokuša dobiti, odnosno da se poradi na tome da se ova utakmica ne izgubi.

-Neki igraci nece dobiti poziv za svjetsko,mogu se oni ljutiti biti razocarani davati svakakve izjave ali cinjenica je da se konkurencija pojacala s obzirom da smo danas dobili dva igraca za buducnost,Tino i Hadzic.
DRAGI BOŽE PA OVAJ ČOVJEK ILI JE GLUP ILI JE NAJBEZOBRAZNIJA OSOBA NA PLANATI IZA NAŠIH VLASTODRZACA

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 06 mar 2014, 12:57

Kakav bolid sunce ti poljubim. I onda se neki bune kad ga ljudi zovu svakakvim imenima. Jedno je sigurno, taj covjek veze nema o ovom poslu koji obavlja i samo tjera svoj neki inat sa kojim dobija sve vise neprijatelja. Cuj dobili 2 igraca za buducnost :lol: :lol: . Jedino ako bude on selektor tih narednih 10 godina ne daj Boze... A ovo o porazima i nema smisla komentarisat, covjek se jednostavno gubi sve vise a mi to moramo trpit, sta ces. Kakva drzava takav i 'selektor'...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 mar 2014, 13:00

stokton je napisao/la: Kao što sam reko gore 100% si u pravu svi su krivi osim trenerskog Hudinija koji svojom magijom od jedne od najbolih selekcija svijeta napravi amatere
od tebe dosta.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 06 mar 2014, 13:00

Spasa nam nema...ceka nas debakl u Brazilu pred ocima svijeta.
Safet nece sam otici a savez mu nece dati otkaz jer je nas "Safet odveo u Brazil"
Jadni mi svi...
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 06 mar 2014, 13:03

Summa summarum, nayebali smo u Brazilu. Ne kažem to zbog sinoćnjeg poraza, poraz k'o poraz, bit' će ih i ubuduće. Stvar je da je prekasno da se nešto drastično promjeni do početka prvenstva, čak i da postoji volja kod ovog kvazitrenera, a ne postoji. U Brazil neće ići svi najbolji s kojima ova zemlja raspolaže, nego kostur koji je iznio zadnje kvalifikacije popunjen s Germania asovima, predvođeni sa selektorom koji se razumije u taktiku k'o prosječan Bošnjo u historiju dinastije Ming. Kojem je cilj umjesto napretka reprezentacije, uhljebi već pomenute Germania pulene.

Žalosno!!!

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 06 mar 2014, 13:06

voltron30 je napisao/la:Summa summarum, nayebali smo u Brazilu. Ne kažem to zbog sinoćnjeg poraza, poraz k'o poraz, bit' će ih i ubuduće. Stvar je da je prekasno da se nešto drastično promjeni do početka prvenstva, čak i da postoji volja kod ovog kvazitrenera, a ne postoji. U Brazil neće ići svi najbolji s kojima ova zemlja raspolaže, nego kostur koji je iznio zadnje kvalifikacije popunjen s Germania asovima, predvođeni sa selektorom koji se razumije u taktiku k'o prosječan Bošnjo u historiju dinastije Ming. Kojem je cilj umjesto napretka reprezentacije, uhljebi već pomenute Germania pulene.

Žalosno!!!
Kratko jasno i nema dalje ;)

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 06 mar 2014, 13:08

voltron30 je napisao/la:Summa summarum, nayebali smo u Brazilu. Ne kažem to zbog sinoćnjeg poraza, poraz k'o poraz, bit' će ih i ubuduće. Stvar je da je prekasno da se nešto drastično promjeni do početka prvenstva, čak i da postoji volja kod ovog kvazitrenera, a ne postoji. U Brazil neće ići svi najbolji s kojima ova zemlja raspolaže, nego kostur koji je iznio zadnje kvalifikacije popunjen s Germania asovima, predvođeni sa selektorom koji se razumije u taktiku k'o prosječan Bošnjo u historiju dinastije Ming. Kojem je cilj umjesto napretka reprezentacije, uhljebi već pomenute Germania pulene.

Žalosno!!!
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 06 mar 2014, 13:09

Sta ste ocekivali? Da igraci nece biti isfrustrirani igrajuci pod ovakvom budaletinom, koja se gubi u svakoj utakmici? Pa pola igraca ne zna sta im je uloga, pocevsi od Ibisevica, Medunjanina, Mujdze... Onaj mamlaz bi demotivisao i najvece igrace svojim neumijecem i primitivizmom.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 06 mar 2014, 13:10

kokakolas je napisao/la:Sta ste ocekivali? Da igraci nece biti isfrustrirani igrajuci pod ovakvom budaletinom, koja se gubi u svakoj utakmici? Pa pola igraca ne zna sta im je uloga, pocevsi od Ibisevica, Medunjanina, Mujdze... Onaj mamlaz bi demotivisao i najvece igrace svojim neumijecem i primitivizmom.
imas pravo burazere moj.ovo je zalosno.

OTIDJI NAJDRAZI !!!

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 06 mar 2014, 13:10

crvenocrni je napisao/la:

Kakav bolid sunce ti poljubim. I onda se neki bune kad ga ljudi zovu svakakvim imenima. Jedno je sigurno, taj covjek veze nema o ovom poslu koji obavlja i samo tjera svoj neki inat sa kojim dobija sve vise neprijatelja. Cuj dobili 2 igraca za buducnost :lol: :lol: . Jedino ako bude on selektor tih narednih 10 godina ne daj Boze... A ovo o porazima i nema smisla komentarisat, covjek se jednostavno gubi sve vise a mi to moramo trpit, sta ces. Kakva drzava takav i 'selektor'...
puh sunce ti j...., pa nema nam spasa sa ovim diletantom, pa ovo je da se covjek rasplace svega mi
kako je samo smislio ovo boldirano :lol: :lol: :lol: halo insistirao je da se pokusa dobiti....ojjj Bože svemoguci ,sta smo mi skrivili da slusamo ove p.izdarije

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 06 mar 2014, 13:21

Sad mene muči dal da u Brazilu navijam za što veće sramoćenje pa da ova kita od trenera dobije otkaz ili da prođemo grupu. Srce mi ne da da navijam za prvu opciju, ali ako prođemo u 8-minu finala, ovog neznalicu neće niko maknuti još barem 2 godine. Tim više što je odlazak na evropsko prvenstvo prilično izvjestan čak i sa njim na klupi... :cry:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 mar 2014, 13:24

Pape je poslije ove utakmice izgledao veoma nervozan, nesiguran, davao je bahate izjave, pokusao da djeluje samouvjeren, ali se u njegovoj gestici i mimici vidjelo da je to samo gluma.

Sta sada? Mijenjati selektora? To nece ici. Prekasno jednostavno. Koliko god da sam ga kritikovao kao i poneki momci ovdje koji su dalje razmisljali od svog nosa, ukazivao na brojne greske, nerad, nacin rada, pa i dovodjenje igraca preko reda, dovoljno slusao Papetovce kako ga brane i pljuju svakoga sa drugim misljenjem...prekasno je.

Na kraju krajeva nece nista drugo ostati, nego tri stvari:

1. Susic mora sto brze promijenuti mnogo toga, pozvati prave igrace Salatica, Besica, mozda i Marija Vrancica. Pustiti se ludih ideja sa Tinom. Moramo imati nekog na desnom krilu. Moramo biti u stanju da razvucemo protivnicku igru i po desnoj strani, a i da se bolje branimo po istoj. Nadam se da je ovaj samar pokrenuo neke vijuge u Safetovoj glavi.

2. Savez mora angazovati profesionalne ljude za fizicku spremu. Nasi igraci su navikli na veoma dobar tretman i trening u klubovima Bundeslige, Serije A i EPLa. Njemacka reprezentacija se izoluje, uzimaju vise vremena od drugih reprezentacija ako im je moguce i pripremaju se fizicki nenormalno, do iznemoglosti. Oko ovoga se nije saliti, jer ce i klima dodatno uticati na igrace. Mozda neko od novinara upita sta ce biti oko tog aspekta.

3. Sad pred sljedece prijateljske utakmice i pred SP mi navijaci, novinari, svejedno ko, cemo stati iza selektora. I to 100%. Jer nam treba siguran selektor, sa podrskom njegovog autoriteta u javnosti i dobra atmosfera, a ne selektor koji se mora bojati svakog sljedeceg poteza i reakcije javnosti. U toj fazi ce i greske biti bolje od nesigurnosti. To kazem ja kao neko od njegovih najvecih kriticara na ovom forumu.

To je realnost koju valja sazvakati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 2 gosta.