Postao/la Principatus » 06 mar 2014, 13:24
Pape je poslije ove utakmice izgledao veoma nervozan, nesiguran, davao je bahate izjave, pokusao da djeluje samouvjeren, ali se u njegovoj gestici i mimici vidjelo da je to samo gluma.
Sta sada? Mijenjati selektora? To nece ici. Prekasno jednostavno. Koliko god da sam ga kritikovao kao i poneki momci ovdje koji su dalje razmisljali od svog nosa, ukazivao na brojne greske, nerad, nacin rada, pa i dovodjenje igraca preko reda, dovoljno slusao Papetovce kako ga brane i pljuju svakoga sa drugim misljenjem...prekasno je.
Na kraju krajeva nece nista drugo ostati, nego tri stvari:
1. Susic mora sto brze promijenuti mnogo toga, pozvati prave igrace Salatica, Besica, mozda i Marija Vrancica. Pustiti se ludih ideja sa Tinom. Moramo imati nekog na desnom krilu. Moramo biti u stanju da razvucemo protivnicku igru i po desnoj strani, a i da se bolje branimo po istoj. Nadam se da je ovaj samar pokrenuo neke vijuge u Safetovoj glavi.
2. Savez mora angazovati profesionalne ljude za fizicku spremu. Nasi igraci su navikli na veoma dobar tretman i trening u klubovima Bundeslige, Serije A i EPLa. Njemacka reprezentacija se izoluje, uzimaju vise vremena od drugih reprezentacija ako im je moguce i pripremaju se fizicki nenormalno, do iznemoglosti. Oko ovoga se nije saliti, jer ce i klima dodatno uticati na igrace. Mozda neko od novinara upita sta ce biti oko tog aspekta.
3. Sad pred sljedece prijateljske utakmice i pred SP mi navijaci, novinari, svejedno ko, cemo stati iza selektora. I to 100%. Jer nam treba siguran selektor, sa podrskom njegovog autoriteta u javnosti i dobra atmosfera, a ne selektor koji se mora bojati svakog sljedeceg poteza i reakcije javnosti. U toj fazi ce i greske biti bolje od nesigurnosti. To kazem ja kao neko od njegovih najvecih kriticara na ovom forumu.
To je realnost koju valja sazvakati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.