Safet Sušić - Pape

*p!p!t@*
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la *p!p!t@* » 06 mar 2014, 13:30

Principatus je napisao/la:Pape je poslije ove utakmice izgledao veoma nervozan, nesiguran, davao je bahate izjave, pokusao da djeluje samouvjeren, ali se u njegovoj gestici i mimici vidjelo da je to samo gluma.

Sta sada? Mijenjati selektora? To nece ici. Prekasno jednostavno. Koliko god da sam ga kritikovao kao i poneki momci ovdje koji su dalje razmisljali od svog nosa, ukazivao na brojne greske, nerad, nacin rada, pa i dovodjenje igraca preko reda, dovoljno slusao Papetovce kako ga brane i pljuju svakoga sa drugim misljenjem...prekasno je.

Na kraju krajeva nece nista drugo ostati, nego tri stvari:

1. Susic mora sto brze promijenuti mnogo toga, pozvati prave igrace Salatica, Besica, mozda i Marija Vrancica. Pustiti se ludih ideja sa Tinom. Moramo imati nekog na desnom krilu. Moramo biti u stanju da razvucemo protivnicku igru i po desnoj strani, a i da se bolje branimo po istoj. Nadam se da je ovaj samar pokrenuo neke vijuge u Safetovoj glavi.

2. Savez mora angazovati profesionalne ljude za fizicku spremu. Nasi igraci su navikli na veoma dobar tretman i trening u klubovima Bundeslige, Serije A i EPLa. Njemacka reprezentacija se izoluje, uzimaju vise vremena od drugih reprezentacija ako im je moguce i pripremaju se fizicki nenormalno, do iznemoglosti. Oko ovoga se nije saliti, jer ce i klima dodatno uticati na igrace. Mozda neko od novinara upita sta ce biti oko tog aspekta.

3. Sad pred sljedece prijateljske utakmice i pred SP mi navijaci, novinari, svejedno ko, cemo stati iza selektora. I to 100%. Jer nam treba siguran selektor, sa podrskom njegovog autoriteta u javnosti i dobra atmosfera, a ne selektor koji se mora bojati svakog sljedeceg poteza i reakcije javnosti. U toj fazi ce i greske biti bolje od nesigurnosti. To kazem ja kao neko od njegovih najvecih kriticara na ovom forumu.

To je realnost koju valja sazvakati.
Nažalost to je to, čisto jer mi nismo toliko ozbiljna reprezentacija da njemu nakon onakve predstave sinoć, i na kraju krajeva izjava koje je dao nakon iste, damo nogu.

O blaženi Ivica pomagaj. :roll:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 06 mar 2014, 13:31

Princi, druze moj, zakasnili smo svaki moguci voz. Mi se moramo suociti sa realnoscu, a to je da u Brazil idemo sa nikad gorom atmosferom u ekipi i majmunom na kormilu reprezentacije. Najgora je cinjenica da ce idiot unistiti ovu reprezentaciju, koja je mogla biti svijetla tacka Bosne i Hercegovine u svijetu i prijatno iznenadjenje u Brazilu. Sah-mat drugovi.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 06 mar 2014, 13:32

Principatus je napisao/la:Pape je poslije ove utakmice izgledao veoma nervozan, nesiguran, davao je bahate izjave, pokusao da djeluje samouvjeren, ali se u njegovoj gestici i mimici vidjelo da je to samo gluma.

Sta sada? Mijenjati selektora? To nece ici. Prekasno jednostavno. Koliko god da sam ga kritikovao kao i poneki momci ovdje koji su dalje razmisljali od svog nosa, ukazivao na brojne greske, nerad, nacin rada, pa i dovodjenje igraca preko reda, dovoljno slusao Papetovce kako ga brane i pljuju svakoga sa drugim misljenjem...prekasno je.

1. Susic mora sto brze promijenuti mnogo toga, pozvati prave igrace Salatica, Besica, mozda i Marija Vrancica. Pustiti se ludih ideja sa Tinom. Moramo imati nekog na desnom krilu. Moramo biti u stanju da razvucemo protivnicku igru i po desnoj strani, a i da se bolje branimo po istoj. Nadam se da je ovaj samar pokrenuo neke vijuge u Safetovoj glavi.

2. Savez mora angazovati profesionalne ljude za fizicku spremu. Nasi igraci su navikli na veoma dobar tretman i trening u klubovima Bundeslige, Serije A i EPLa. Njemacka reprezentacija se izoluje, uzimaju vise vremena od drugih reprezentacija ako im je moguce i pripremaju se fizicki nenormalno, do iznemoglosti. Oko ovoga se nije saliti, jer ce i klima dodatno uticati na igrace. Mozda neko od novinara upita sta ce biti oko tog aspekta.

3. Sad pred sljedece prijateljske utakmice i pred SP mi navijaci, novinari, svejedno ko, cemo stati iza selektora. I to 100%. Jer nam treba siguran selektor, sa podrskom njegovog autoriteta u javnosti i dobra atmosfera, a ne selektor koji se mora bojati svakog sljedeceg poteza i reakcije javnosti. U toj fazi ce i greske biti bolje od nesigurnosti. To kazem ja kao neko od njegovih najvecih kriticara na ovom forumu.

Slazem se s tobom u potpunosti, treba ga pustiti da odradi svoje sto je zapoceo pa kakav god da je jbg. SP nek mu je nagrada sto smo se plasirali i bice kako bude prvi smo put ne moze bit sramota mozemo samo dobit. Ali nakon SP ja sam za promjene jer je 2 ciklusa kvalifikacija sasvim dosta i vec dolazi do zasicenja sto naroda sto i igraca prema selektoru. Ali ako se bude islo na novo rjesenje neka to bude neko s pedigreom bio stranac bio nas trener ali da su imali neke uspjehe iza sebe a ne da reprezentacija bude odskocna daska.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 mar 2014, 13:33

Potpis!!!

Pape podhitno mora naći 1-2 napadača, ne samo zbog toga što će ovoj dvojici konkurenciju napravit već da nekoa koće ovu dvojicu zamjeniti ako ih ne bude išlo ili se, ne daj Bože, povrijede. Neće nam zar špica igrat Pjanić, Miske ili Medunjanin?

I naravno vezni red ojačat, neko igra Misketovu i Pjanićevu poziciju, ovaj prvi je ostario i koliko može izdržat a ovaj drugi je sklon povredama.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 06 mar 2014, 13:36

Najveća enigma u svemu ovom mi je Ivica Osim. Za Sušića je sve jasno, on je dokazani neznalica, ali zar Osim nije dovoljno velik autoritet da mu kaže - Safete ne seri, života ti, to i to ti ne valja. Ili da spriječi lobiranje menadžerskih agencija.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 06 mar 2014, 13:39

kokakolas je napisao/la:Princi, druze moj, zakasnili smo svaki moguci voz. Mi se moramo suociti sa realnoscu, a to je da u Brazil idemo sa nikad gorom atmosferom u ekipi i majmunom na kormilu reprezentacije. Najgora je cinjenica da ce idiot unistiti ovu reprezentaciju, koja je mogla biti svijetla tacka Bosne i Hercegovine u svijetu i prijatno iznenadjenje u Brazilu. Sah-mat drugovi.
Al taj "majmun" je isto i napravio super atmosferu poslije Litvanije jbg
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 06 mar 2014, 13:41

adisice je napisao/la:
kokakolas je napisao/la:Princi, druze moj, zakasnili smo svaki moguci voz. Mi se moramo suociti sa realnoscu, a to je da u Brazil idemo sa nikad gorom atmosferom u ekipi i majmunom na kormilu reprezentacije. Najgora je cinjenica da ce idiot unistiti ovu reprezentaciju, koja je mogla biti svijetla tacka Bosne i Hercegovine u svijetu i prijatno iznenadjenje u Brazilu. Sah-mat drugovi.
Al taj "majmun" je isto i napravio super atmosferu poslije Litvanije jbg
Eh pa ono što se desilo između toga je belaj, belaj zvani bratova agencija. I zar neko stvarno misli da se ovo slučajno dešava? :roll:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 mar 2014, 13:44

*p!p!t@* je napisao/la: Nažalost to je to, čisto jer mi nismo toliko ozbiljna reprezentacija da njemu nakon onakve predstave sinoć, i na kraju krajeva izjava koje je dao nakon iste, damo nogu.:
Nazalost nismo.

U savezu i reprezentaciji se ne radi profesionalno.
Bio sam popljuvan zbog toga mnogo puta, ali ostajem pri tome.
Moja nada je, da ce ga ovo pokrenuti malo razmisljanje kod njega. Susic je grozan, ma katastrofalan sa svojim izjavama, imao je mnogo gresaka i u postavi igraca itd. ali ova zadnja utakmica nije bas ni njegov nivo. Ono mucanje sinoc i glupe izjave, ni to ne odslikava njegovo pravo fudbalsko znanje, koje je bolje od toga. To kazem kao zestok kriticar Susica. I bar jedno mi daje nadu: Koliko god je gresaka pravio, on se poboljsavao i ucio. Sporo, nekad kobno, ali jeste.

Drago mi je bilo jucer kada smo primili golove, samare.
To je da se poneki probude malo. Pa mozda i Susic i slijepe pristalice mu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 mar 2014, 13:44

Ovo sve je taktika, ne razumijete vi to 8-)
DRUG NEBI TI PUNCA

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 06 mar 2014, 13:45

Reprezentacija BiH, igrači, navijači, mediji...

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je brend, naš najveći brend. Fudbal donosi strast, uzbuđenja, voli se, jednostavno je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Bosna i Hercegovina se plasirala na Svjetsko prvenstvo, na smotru koja je najgledanija na svijetu. Svijet će saznati za malu državu na Balkanu, ovaj put po dobrom, a ne po ratu. BiH je siromašna zemlja, ali ne baš toliko koliko se priča, jer da je tako ne bi imala toliko veliki broj navijača na utakmicama.

Volimo fudbal, nekada i do granica fanatizma, iako se često to na domaćim utakmica ne može primijetiti. Svijet voli pobjednike pa možda zbog toga se naša reprezentacija prati, navija, luduje jer je pobjeđivala zadnjih godina, a biti pobjednik je lijepa stvar. Živjeti u Bosni nije lako, opterećeni nacionalnim, ekonomskim i svim mogućim ostalim pitanjima ljudi se snalaze na razne načine, postojeće stanje podnose na ovaj ili onaj način, ali generalno svi koji su u BiH su majstori preživljavanja.

Za fudbal smo posebni majstori. Iako mnogi ne idu na utakmice, ne gledaju čak ni kada reprezentacija igra, odjednom postaju majstori za komentare, znaju sve o fudbalu, čak na kraju daju sebi za pravo i da vrijeđaju. Društvene mreže su to omogućile pri tom ne znajući pravu istinu, navijači ili ovi drugi se hvataju na prvu, kao da je to njihovo pravo, ne razmišljajući o eventualnim posljedicama i slično. Dobri su Bosanci i Hercegovci ali naivni, brzo se pale, još brže gase. Sabura o kojem često pričamo, teško da ima. Možda bi trebali sve da pobjeđujemo, a to sebi ne može ni Brazil ni Argentina da priušte. Jesmo li generalno zaslužili bolje, koliko sami činimo da nam bude bolje...
Uspjeh reprezentacije je sakrio bezbroj problema koji su i dalje prisutni u našem fudbalu. Naša liga koja bi trebala da nam bude prioritet, je na margini. Ne vodi se računa o uslovima, bezbjednosti, najlakše je zabraniti odlazak na utakmice i tako navijačima uskratiti zadovoljstvo praćenja svojih klubova. Ko su ljudi koji zabranjuju, zašto i čime se rukovode, to će ipak morati da nam objasne. Pri tom doći do nekoga iz saveza, organizovati sastanak, razgovarati, predložiti postaje nemoguća misija jer "pobogu" treba spremiti sve za Svjetsko prvenstvo. Znam da sa mnogim igračima nema komunikacije, da je teško raditi sa "zvijezdama" da ako im se ne rodi najbolja avionska karta ili hotel dolazi do problema, bahatog ponašanja i svega onoga što otkriva naš mentalitet. Pitam se ima li danas pravih sportaša, odgojenih koji će i da istrpe kritiku, koji će stati pred javnost i reći šta im smeta, koji će se ponašati lijepo i kulturno. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo ali ne dozvoljava vam to da se ponašate bahato, pojedinci naravno, pa ova zemlja i ovaj narod vam je omogućio da za nju igrate. I to je sve. Niste ništa bolji niti važniji od naših radnika, ljekara koji spašavaju živote, od penzionera koji jedva preživljavaju, od navijača koji kraj sa krajem krpe da bi vas bodrili, navijali, skandirali. Nije vam bio dobar odnos u posljednjih nekoliko utakmica i to treba reći, priznati. Isto tako ne treba vas žigosati. Kako god, napravili ste ono što se čekalo godinama, obradovali ste ljude u ovoj zemlji ali nije vam to vječna hipoteka. Iznova i iznova se treba dokazivati, to je obaveza koju navijači očekuju.

Selektor Sušić idol mog djetinstva, čovjek koji mislim da radi pošteno, je djelimično izgubio kontrolu. Popustio je možda i previše pojedinim igračima, pa mu se to počelo vraćati. Bježi od medija ali i on i ostali rado daju intervjue "djevojčicama" kada se priča o prvoj ljubavi, cvijeću, nebitnim temama, gdje ih neće čekati ozbiljno pitanje. Ali kada treba stvarati atmosferu, kada nešto vama odgovara onda nisu loši sportski novinari. Znam da ih ima svakakvih, ali jesu li to bolji u drugim sferama? Sad kad smo uspijeli, ne trebaju nam više, oni svakako o nama moraju pisati sve najbolje. Strašno... Pogledajte malo medije u Srbiji i Hrvatskoj ?! Za jednog igrača Real Madrida sjajnog Luku Modrića, kažu da mu je prirodno mjesto "klupa" a da ne govorim dalje...

Poraz nije strašna stvar, ali poraz kada dječak od osam godina vidi da nema borbenosti, htijenja, želje, kada se vidi animozitet među pojedinim igračima, boli, jednostavno boli. Kada znate da su navijači prelazili i po hiljade kilometara, kada ih putarine samo koštaju stotine eura, kada se sjetite "ljutih krajišnika" koji na cesti izgubiše svoje mlade živote... Izgubite, nije problem, ali se barem borite. Izdignite se, pomislite na ljude koji danima protestuju zbog toga što nemaju pravo na život jer imaju 300 maraka mjesečno. Vi ste heroji nacije, ljudi vas vole, poštuju, navijaju za vas. Poštujte i vi njih i opet ćete biti voljeni, hvaljeni, ljubljeni jer samo to volite. Ali, ako neko nešto kaže protiv vas, to je mržnja, zavist, ljubomora itd. Nije tako, vjerujte dragi momci da nije tako, volimo vas, navikli ste nas na pobjede i zato smo ranjivi. Zato smo sinoć dobili snažan šamar od kojega ćemo se ipak oporaviti. Siguran sam u to, ali samo onda kada svi priznaju svoje greške. U svemu je dobro to što se desilo sada jer vremena još ima. Glavu gore, teška je ali se da ispraviti...
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 06 mar 2014, 13:45

bagrcavi je napisao/la:Ovo sve je taktika, ne razumijete vi to 8-)
Iskreno se nadam da si ironičan kada to kažeš. :roll:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

drina1992

Post Postao/la drina1992 » 06 mar 2014, 13:48

Safet Sušić najveći je krivac za poraz fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Innsbrucku. Katastrofalna taktika s nekoliko iznenađenja čak i za one koji su se u Papetovim formacijama prethodnih godina nagledali svega i svačega, potpuno nemotivisan tim bez glave i repa, skroman protivnik na drugoj strani i noć koju ćemo još dugo pamtiti.

Bila je to blamaža, šamarčina kakva nam je trebala u vrijeme nekakve blesave euforije i nerealno visokih očekivanja na premijernom mundijalskom nastupu.

Zakazao je Pape, nemojmo se lagati, od reprezentacije se napravio cirkus. Svi oni koji su proteklih dana svjedočili potezima bosanskoheregovačke ekspedicije u Innsbrucku znaju to najbolje, reda nema, dolazi se, odlazi i radi šta ko hoće. Sve u stilu: 'Pusti trening, zakasnit ćemo na slikanje s djecom'...

Nedostatak discipline osjetio se i na terenu. Emir Spahić, valjda što je kapiten, može driblati u kaznenom prostoru, Edin Džeko širi ruke kada mu navijači zvižde, Vedad Ibišević je polako, onako baš laganim korakom, napuštao teren u trenucima kada smo kao trebali napadati i stizati prednost protivnika.

Selektor na poluvremenu izvodi Seada Kolašinca koji u klubu ima snage za cijelu utakmicu, Pjanić cijelu utakmice odgleda s klupe zbog povrede iako u Romi redovno igra i igrat će već narednog vikenda. Mogli bismo nabrajati satima...

Zakasniti jednom, zakasniti dvaput, pozvati u reprezentaciju igrača 'kojeg nije gledao, ali je čuo da je dobar'... Ne može se reći ni da je selektor primjer momcima na terenu kojima, očito, nedostaje čvrsta ruka i trenerski autoritet s klupe koji posjeduje, recimo, Dušan Bajević, ...

Ali za Princa je sada kasno. Valjat će istrpiti još nekoliko teških prijateljskih iskušenja, dočekati Mundijal u nadi da se makar tamo nećemo obrukati. A ako bude kao što je večeras bilo, crvenit ćemo se kolektivno.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 06 mar 2014, 13:49

Kad se Argentinci,Nigerijci,Iranci budu pripremali za nas pa pogledaju ovu utakmicu 8-) 8-) 8-)
SLOBODA NAVIJAČIMA

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Cautinho » 06 mar 2014, 13:51

Teren je zaista bio odlično postavljen za pucanje po selektoru.Stavio u tim svog Amidzica,prvo poziv pa ga se uvodi u 10 minuti,pa ta cijela situacija sa Tankovicem,Prcicem i sta ja znam s kim sve ne,neka prebacivanja,promašena taktika i budalaste izjave u medijima.
Znači,ni jedna pozitivna stvar koja bi spriječila kritike.Evo čitam temu od 1425 stranice,na prste sam izbrojao neki post gdje se Pape toliko ne kritikuje već se lopta spušta na zemlju i vidimo bar neku pozitivu.
Ja nemam šta puno za reći.Nije mi drago što smo ostvarili toliko loših rezultata iz prijateljskih utakmica.Umjesto da pokažemo nešto novo u igri i taktici,mi grohnemo.Jučer smo svjedočili mrtvoj igri.Nikome se nije dalo igrati,izgledali su kao da su na terenu čisto da budu na terenu.Obrana kritična sinoć.Kapiten me zaista iznenadio,koje samo pogreške.Kolašinac jedini pozitivna ocjena.Tino Sušić je bar po meni bio u najmanju ruku solidan.Ako uzmemo u obzir da je debitant,odigrao je dosta dobrih 60 minuta.Zna uzeti i dodati loptu,često je izlazio prema naprijed,ali nisam vidio ništa od defenzivnog veznog.Po meni je on više neki veznjak koji igra više prema naprijed.Još ništa presudno nije pokazao,ali drži se iznad vode.
Hadžić po meni nevidljiv ono što je igrao,nisam ništa vidio od njega osim par dodavanja.
Safet?
Nije se trebalo brukati protiv Egipta,ali nadam se boljem.Ovo je trebala biti tekma gdje smo trebali puno toga i pokazati i dobiti.Trebali smo nešto naučiti.A nismo.Odigrali smo samo da bi odigrali.Hitno nam treba dobra utakmica pred SP.
Safet zaslužuje kritike,ali one argumentirane i koje su na mjestu,a ne pljuvanje i rešetanje.Puno je toga napravio za našu selekciju da mu tako vraćamo ni tri mjeseca prije SP.
Keep walking.

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 06 mar 2014, 13:51

Principatus je napisao/la: Susic je grozan, ma katastrofalan sa svojim izjavama, imao je mnogo gresaka i u postavi igraca itd. ali ova zadnja utakmica nije bas ni njegov nivo. Ono mucanje sinoc i glupe izjave,
Vezano uz ovo, mene više brine nepostojanje novinara koji bi mu postavili PRAVA pitanja, nego njegovo neandertalsko bahaćenje. Npr. kako da se niko od novinara nije sjetio da cinično priupita koja smo to dva nova igrača dobili s ovom utakmicom nakon što je to prosrao???

century
Kontakt:

Post Postao/la century » 06 mar 2014, 13:52

ma utakmica gotova igra katastrofa,zalaganje igraci selektor pogotovu kontam jos treba Kolasinca isprobati na defanzivnom a Salihovica vratit na beka,po meni izbacio bih i Bicakcica iz startne postave prelagano mi se ustalio u prvoj postavi a nikako ne dokazuje da to zasluzuje i igrati sa samo jednim napadacem.Mada to smo trebali isprobati ovu tekmu ne znam kakvu je taktiku Susic isprobavao ovu tekmu osim onu kako bratica ubacit u startnu postavu i osigurat mu mjesto za Brazil

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 06 mar 2014, 13:53

Osjecas da zaglupljujes citajuci Susiceve izjave, jednostavno na nivou trogodisnjeg djeteta.

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 06 mar 2014, 13:56

ennis je napisao/la:
Kad se Argentinci,Nigerijci,Iranci budu pripremali za nas pa pogledaju ovu utakmicu 8-) 8-) 8-)
8-) 8-) 8-) 8-)

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 06 mar 2014, 13:56

Pape je odavno prestao da se prilagođava igri protivnika, on misli "mi igramo svoju igru" i to je to. Naša repka nije dovoljno jak tim da bi mogli tako da razmišljamo, mi se itekako moramo prilagođavati igri mnogih protivnika, a među njima je i Egipat. Onda bi možda i mogli da se nadamo nekom rezultatu, a ovako se moramo moliti Bogu da se ne izblamiramo u narednim utakmicama ako Pape bude i dalje ovako razmišljao.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 mar 2014, 13:58

Sušić: "Ako mislite da sam zabrinut, niste u pravu."

Ovo mene najviše brine.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.