Smiješna konstatacija zaista. Uživa status idola ovdje, ljudi prate City (ranije Wolfsburg) samo radi njega, psuju (vrlo često neopravdano) svakom treneru koji ga ne ubacuje od prve minute, raduju se svakom njegovom golu, vjerovatno je najomiljenija i najpopularnija osoba u državi u ovom momentu. Ljudi su zgroženi njegovom predstavom sinoć, evo ja prvi, grozno šetanje oko centra je neprihvatljivo za svakog navijača i on mora biti svjestan da oni koji ga iz sedmice u sedmicu prate, čekaju da uđe s klupe, raduju se njegovim golovima iako ne mogu smislit klub za koji igra i slično, nisu očekivali da u najdražem dresu vide ono što su vidjeli sinoć.Consigliere je napisao/la:Citao sam do ovoga...neroazzurni je napisao/la:nije se samo zvizdalo Dzeki, zvizdalo se svima i svi su podbacili, ali samo se on nasao inatit i pravit uvrijedjen.
uhljebljena bogatasica...kao prvo pogledaj snimak, zvizduci krenu kad Dzeko primi loptu. ...I je li Dzeki neko poklonio slavu i novac?
Kako je samo tacna ona: narod ce ti sve oprostiti, osim uspjeha.
Džeko je svoju slavu vani stekao sam, ali je slavu u BiH dobio od svih nas, lijepo se bilo šepurit' kao idol nacije i dijelit autograme, slušat hvalospjeve i pjesme o sebi, što tad nije rek'o ne treba to meni?
Zato nemoj džaba s tom floskulom o uspjehu, niko se njegovom uspjehu nije obradovao kao ovaj narod, ni on lično.