Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Admir_Sa » 30 jan 2010, 21:01

daffy je napisao/la:ali je bio dijete Rome i sigurno jedan od najboljih igraca.. istina De Rossi ne zeli da ide iz Rome, jer je sljedeci Il Capitano, ali kao sto znas.. nije ni Aquilani htio da ide.. cudna je ta predsjednica ;)
Pa sto nije produzio ugovor, nego sve neshto natezao nidje veze. Mogao je postati pravi idol Rima, steta za njega
nema potpisa

vajza_fcbm
Kontakt:

Post Postao/la vajza_fcbm » 30 jan 2010, 21:04

Admir_Sa je napisao/la:
daffy je napisao/la:ali je bio dijete Rome i sigurno jedan od najboljih igraca.. istina De Rossi ne zeli da ide iz Rome, jer je sljedeci Il Capitano, ali kao sto znas.. nije ni Aquilani htio da ide.. cudna je ta predsjednica ;)
Pa sto nije produzio ugovor, nego sve neshto natezao nidje veze. Mogao je postati pravi idol Rima, steta za njega
on je ceko da mu dadnu vise love :D :D
Fc Bayern Munchen stolz von der Isar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!stern des suddens
immer wider immer wider immer wider fcb von der elbe bis zur isar fcb !!!!!!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 31 jan 2010, 02:42

daffy je napisao/la:- on ti je poznat po ofanzivnoj taktici, jer 3 nazad i 3 u odbrani nema veze sa odbranom ;) ..
- Chiellini, Caceres, Cannavaro?? sta su oni.. dobro, Cannu malo godine sustizu ali opet odigrao odlicno.. plus imamo uvijek Legra kao alternativu :)
eto bujrum pa ti vidi jel ovo ofanzivno ili defanzivno (ovo je bila formacija intera pod zacheronijem).
slika
dakle 3 klasična štopera, 4 defanzivna vezna, 2 krila i 1(!) klasični napadač.
zac forsira formaciju koja se koristila prije 30 godina, danas toga u modernom fudbalu nema. zac je drugorazredni trener htio ti to priznati ili ne. od kada je dobio nogu u torinu prije par godina nije mogao naći nikakav posao i ovo mu je došlo kao lotto. to govori o tome kakav je trener i koliko ga cijene u italiji. već su počele šprdnje na račun juventusa i formacije koju će alberto koristiti.

usput chiellini je dobar stoper. cannavaro je više smiješan, godine su ga pregazile i veoma ga je glupo gledati na malo većem prostoru protiv bilo kakvog bržeg igrača. sjeti se šta mu je matri radio kada je juve igrao u gostima a da ne spominjem malo jače i brže napadače. caceres nije ništa posebno, malo igra beka malo stopera, a da valja ne bi ga barca dala samo tako. uostalom i da se pokaže vratit će ga barca nije im stalo do keša. i to su 3 štopera. hajmo reći 1 se povrijedi, npr. vremešni cannavaro ko će ga adekvatno zamijeniti?
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 31 jan 2010, 02:56

ok, ova formacija jeste defanzivna.. ali ce kod nas bi mogao igrati sa Giovincom i Camom na krilima, a Diego kao playmaker.. znam ja da je on los trener, trenutno, ali ne treba zaboraviti njega i Udine prije desetak godina.. ugl. ovo i njemu ide na ruku, jer ako se dokaze mozda ce ostati u Juventusu, u drugom slucaju 100% ce ga angazovatni neka druga ekipa..

Caceres nista posebno? vidi se da ne gledas tekme Juventusa.. Caceres se nije mogao izboriti u Barci jer tamo slabo tko se moze izboriti.. stoperi Puyol, Pique i Marquez, a kao bek igra Alves.. i kako ce se Caceres izboriti kada je odigrao desetak tekmi?? igra odlicno i sigurno je uz Chiellinija najbolji igrac Juventusa do sada.. i vidi se da nisi upoznat sa njegovim transferom.. o njemu mi odlucujemo, ako hocemo damo 13m, ako ne vratimo ga.. znaci nas se pita, a ne Barcu ;)

- Legro ce biti izmjena, a ako se nesto njemu desi ima Bamba iz primavere, a sljedece godine Ariaudo se vraca sa posudbe, a i Criscito najvjerovatnije..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 31 jan 2010, 03:04

vjeruj ja bi volio da juventusa krene sa zacom kao trenerom iako sam veliki fanatik milana. neka bar juve osvoji 4. mjesto sto se mene tiče. ali sačekajmo koju tekmu juventusa i da vidimo kako će to alberto posložiti možda tu šta i bude i možda ne bude toliko defanzivan koliko smo to navikli od njega. misliš da bi giovinco mogao igrati na krilu? znam da je dosta brz, čak je na novom pesu brži od pata (ne sjećam se jel akceleracija ili top speed jedno sigurno) :lol: a tu je i onaj mali candreva (valjda se tako zove) i kažu da i on može odigrati na krilu.
pomenuti legrotaglie po mom skromnom mišljenju i ono što sam vidio nema neki kvalitet i po meni upitan je. što se tiče criscita koliko ja znam juventus više nema ništa sa njime i da je genoa kupila njegov kompletan ugovor, nisam siguran mogu provjeriti. riječ je kako kažu o talentovanom momku koji igra na poziciji lijevog beka ako se ne varam.

priznajem nisam gledao puno tekmi juventusa kada je igrao caceres a to je bio velik broj tekmi. pročitao sam neke reviuwe na netu i nisu baš bili skloni mladom stoperu. 13m eura danas nije malo, naročito za italijanske klubove i za malo više može se dovesti kjaer iz palerma a riječ je o najvećem odbrambenom talentu u italiji bez ikakve prave konkurencije. dovoljno je reći da stručnjaci kažu kako je bolji od jednog santacrocea. gledao sam neke tekme palerma i momak ima 20 godina a igra s lakoćom ko da ima 20 godina iskustva iza sebe, bez greške i bez neke pretjerane komplikacije, fenomenalno čita igru.

za kraj, najvjerovatnije će cassano na posudbu u fiorentinu na mjesto adriana mutua koji će imati tešku bitku i vrlo vjerovatno neće igrati više za fiorentinu. kako, šta i ostale detalje transfera nemam i ovo je za mene ko grom iz vedra neba :shock:
pretpostavljam neslaganje/svađa sa trenerom sampdorie del nerijem koje traje već neko vrijeme.

Krepat ma ne molat!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 31 jan 2010, 03:13

Giovinco i igra krilo u Juventusu.. igrao je na pocetku 2-3 tekme na poziciji Diega kada je on bio povrijedjen i vidjelo se lijepo da on nije igrac koji ce igrati u sredini, vec na krilu.. i kad god igra, igra na krilu.. na pesu speed mu je 82 :o ( poredjenja radi Puyol ima 83 ), ali akceleracija mu je 95 :mrgreen: .. vjeruj mi, svaku gledam tekmu Juventusa, i Martin Caceres je sigurno buducnost ovog kluba.. ima 22 godine, a jednostavno je zmaj.. jako brz, odlican centarsut, uklizava bolje od Chiellinija.. a to da se nema para, ima kod nas vjeruj :mrgreen: .. jer Elkan, vlasnik Juventusa i Fiata ce na ljeto ubaciti 100m za transfere, a posto smo ostali bez lige prvaka i izgubili nekih 30m, rekao je da ce mozda i vise dati.. i red je, konacno.. Blanc ( predsjednik ) i Secco ( Sportski direktor ) su rekli da ce Caceres 100% nastaviti svoju karijeru u Torinu.. a njegov agent je bivsi igrac Juventusa sto jos olaksava stvar.. Kjaer jeste zmaj, vjerovatno najbolji stoper u buducnosti.. ali pitanje je kako ga dovesti? jer nismo mi ( Juve, Milan, inter ) jedini zainteresovani za njega.. tu su i englezi koji imaju kesa koliko hoce.. nama ide u ruke odnos Juve-Palermo.. mozda im ubaciti jos 2-3 igraca i dati 6-7m za Kjaera.. to bi bilo pametno :mrgreen:

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 31 jan 2010, 03:18

da da i city želi kjaera. ako je to tačno za tih 100m eura bit će to super za juventus samo da ne bude razbacivanje parama i lošim tranferima. samo meni se to čini šupljom pričom da će neko danas u ovoj recesiji samo tako dati tolike pare pa nije berlusconi 8-) ali vidjet ćemo možda šta bude od toga. inače milan ima loše odnose sa palermom, tačnije relacija zamparini-galliani ne podnose se tako da su ostali klubovi u pol poziciji za dovođenje kjaera :lol:

Krepat ma ne molat!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 31 jan 2010, 03:23

dok je Zamperini sa Juventusom odlican :mrgreen: .. i ja se nadam da nece biti razbacivanje.. jer ove godine smo bacili 52 miliona, i od tih pojacanja, najbolje je ono koje nismo ni platilo :lol: .. zaboravio sam Candrevu.. drago mi je sto si i ti primjetio.. momak je odlican.. igrac koji nam je falio da poveze DMFovce (Sissoko, Melo, Marchisio) sa Diegom.. jer prije nismo imali nikog da prenese loptu.. i Sissoko i Melo loptu dodaju kao da je balvan.. sad je dosao Candreva sa odlicnim pasom i razarajucim sutem.. a ima 22 godine.. gradi se mlada ekipa, legende lagano zavrsavaju svoj posao.. Nedved je prvi to uradio, posle njega ce vjerovatno u istoj godini po meni najveca dva igraca Juventusa Del Piero i Trezeguet.. pa posle njih i Gigi.. i onda ostaje ekipa koja ce se okretati oko Diega, Giovinca i Marchisija.. a u odbrani Chiellinija i Caceresa..

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 31 jan 2010, 03:31

kad već spominješ sissoka mislim da se tek sada vidi koliko je on bitan za juventus iako se radi o limitiranom igraču kada je kreacija igre u pitanju ali sve to nadoknađuje trkom i sa dosta oduzetih lopti. iz ovog razloga mislim da je kupovina mela bila nepotrebna jer juve već ima neke kvalitetne igrače na toj poziciji a i sam znaš da su italijani uvijek imali dobrih zadnjih veznih na izvoz lol.
omg 3:30 je, odo leć, valja sutra malo ranije ustat na kafu, to be continued...

usput mislim da bi juve sutra trebao dobiti lazia. novi trener, pozitivan šok i ostalo a lazio kanta trenutno...

za kraj ostavljam najbolju vijest za milaniste. moguće je da će pandev dobiti 2 mjeseca suspenzije zbog neregularnosti u transferu lazio-inter. navodno mu je inter prilazio još u septembru i on je potpisao neke predugovore što je prema italijanskim propisima strogo kažnjivo. eh valjalo bi da ponište tu tekmu milan inter i da se registruje 0-3 za milan, šala mala interisti šta ste se odmah stisli to sam izmislio (ovo o poništavanju tekme) :lol:

Krepat ma ne molat!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 31 jan 2010, 03:41

nije Sissoko bezveze prosle godine bio proglasen za najboljim igracem od strane navijaca.. zmaj je pravi!! ajde odoh i ja i spremati se za veceras :mrgreen:

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 31 jan 2010, 06:54

Joppy* je napisao/la:E pa nemogu da vjerujem da Napoli nije dao go, ceko sam samo njih na kladionici, a i bez toga, zao mi sto nisu pobjedili, stvarno su igrali momacki, srcem, borbeno, svaka cast...
I kod mene isto jarane...al jbg.a :P
mB!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 31 jan 2010, 07:50

Kakav bolan Giovinco i buducnost :roll: Ako on bude nosio igru Juventusa ja cu postati astronaut :mrgreen: Frajer je blijeda kopija Cassana, sebican, ne igra dovoljno i ako vam je on buudcnost drama cete biti loshi
nema potpisa

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 31 jan 2010, 08:42

Juve se mora izvalit nesto kesa.....da dovedu igraca koji je provjereni vodja tima.....a ne izmisljat ga u nekom Giovincu....koji je osrednji igrac, da bi bio glavni igrac Juventusa...Giovinco to moze biti u Cagliariju i slicnim klubovima..

tuga_sa_sjevera
Kontakt:

Post Postao/la tuga_sa_sjevera » 31 jan 2010, 11:06

Antonio Cassano po svemu sudeći danas prelazi iz Sampdorie u Fiorentinu! Razlog : Adrian Mutu zbog doping-afera neće više igrati, pa Fiorentini hitno treba vrhunsko pojačanje u napadu!
Sebastian Eguren iz Villarreala ipak neće pojačati Lazio! Razlog : nije prošao na liječničkom pregledu. Ista stvar i za Manuela Fernadesa : neće potpisati za Inter jer ima hroničnih problema sa jednom povredom. A sve detaljnije naravno na http://calcioitaliano.blog.hr/

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 31 jan 2010, 11:25

Cassano LOL..

Ovaj Corvino je ajatolah :D
Support Velez, It's logical! ★

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 31 jan 2010, 11:35

seferovic potpisao za fiorentinu , pa sad uz jovetica i ljaljica pravi ex yugo napad koji po meni ima potencijala da melje sve pred sobom za par godina a do tada ce uciti od gilardina i cassana koji ce violama biti veliko pojacanje pogotovo sto ima pravo nastupa u LP , u svakom slucaju smatram da u firenzi rade pametno i da ce uskoro biti prava konkurencija interu , milanu ,juventusu , a mislim da su vec sad ispred rome , lazia

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 31 jan 2010, 11:49

JAOOOOOOOOOOOOOOOOOO

nemogu da vjerujem sta citam.. :lol: :lol: :lol: :lol:

najbolji dio je 'Giovinco' sebican.. hajd, kad prestanete gledati samo povrsno ekipe onda ce se lijepo moci diskutovati.. ovako kad uletite sa glupostima, nema svrhe!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 31 jan 2010, 13:32

daffy je napisao/la:JAOOOOOOOOOOOOOOOOOO

nemogu da vjerujem sta citam.. :lol: :lol: :lol: :lol:

najbolji dio je 'Giovinco' sebican.. hajd, kad prestanete gledati samo povrsno ekipe onda ce se lijepo moci diskutovati.. ovako kad uletite sa glupostima, nema svrhe!!
Argumentuj malo?

Sa 22 godine ama bash nishta nije pokazao u Juventusu da bi se dalo naslutiti da ce on nositi igru Juventusa. Sjedi na klupi iz sezone u sezonu

Bash me zanima detaljan, a ne povrsan odgovor
nema potpisa

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 31 jan 2010, 13:36

parma-inter odgođeno za 10. februara zbog snijega.

Krepat ma ne molat!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 31 jan 2010, 13:52

Koji je Cassano mangup, haha, kaze necu da idem u Firencu :D I odbi nas frajer 8-)

Edit: Evo i Sampdoria demantovala da se pregovara oko pozajmice Cassana.

The U. C. Sampdoria SpA disclaims any negotiations concerning a possible sale of the player Antonio Cassano the A.C.S. Fiorentina.

Izvor: U.C Sampdoria

P.S. ccc
Support Velez, It's logical! ★

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.