Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Edin Džeko
Boze dragi pa Hrvati kad su u kvalama u po Zagreba gubili od Skotske navijaci se nisu okomili npr. samo na Mandzukica, vec na cijelu ekipu jer su kao cjelina bili rinaka. Kod nas odmah nasli jedinog krivca a 9 kriminalnih igraca bilo na terenu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ma kakva dijaspora, bio sam na Kosevu kad su Ibisevicu psovali mrtve protiv Francuske. Takvi su nasi ljudi, bio on u New Yorku ili Derventi.Neutral je napisao/la:Barbarski čin dijaspore. Niti jedan pravi navijač neće psovati Džeki, zviždati da, vrijeđati nikad! Edin je zaslužio kao i većina jučer zvižduke ali psovati našem igraču je očajan postupak.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
shvatite da će Edin kao neko ko je naš najbolji i najvažniji igrač, uvijek dobivati najviše pohvala, ali i kritika .. uvijek je tako
eh sad, vrijeđanje i pljuvanje ne dozvoljam i ne podržavam kao što niko normalan ne bi, međutim, zviždanje nije uvreda, nego iskazivanje nezadovoljstva na šta navijači imaju svako pravo, bilo da je to Edin Džeko ili Ermin Bičakčić .. bolje je nezadovoljstvo iskazati na tribinama, nego na internetu, zar ne? svugdje su zvižduci prihvatljivi i pravi sportisti će reći: zaslužili smo zvižduke, izvinjavamo se navijačima zbog ovakve sramotne predstave, itd
koliko god da je neki igrač dao repki, niko nije veći od iste i takve stvari se ne smiju tolerisati .. niko njega ne mrzi, svi mi njega volimo, ali još više volimo repku i niko ne voli gledati da se neko šetka po terenu
koliko god da je neki igrač dao repki, niko nije veći od iste i takve stvari se ne smiju tolerisati .. niko njega ne mrzi, svi mi njega volimo, ali još više volimo repku i niko ne voli gledati da se neko šetka po terenu
- samoposteno
- Kontakt:
ako smo gledali istu utakmicu ja mislim da je ipak vise dzeko smetobagrcavi je napisao/la:Edine mi te ne zaslužujemo. Povuci se, uživaj u životu, ne moraš trpiti da ti neki bauštelac yebe majku sa tribine, dok selektor zove svog bratića da smeta na terenu.
Balkan je barbarsko područje. Svi u EU, samo pojedinci nisu jer i daje žive u pećinama, barem mozgom. I ja sam se svega naslušao, zato je bolje gledati kod kuće neku utakmicu nego slušati psovanje frajera koji ne zna dva plus dva.
Moguće da i nije dijaspora, ne bi znao, pretpostavljam. Navijač će navijati kad je teško i kad ne ide.
Moguće da i nije dijaspora, ne bi znao, pretpostavljam. Navijač će navijati kad je teško i kad ne ide.
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
zato sto se Mandzukic slomi trcajuci. Jedna je stvar biti los, kao sto su bili lulic, ibisevic, i svi ostali, ali oni se trude. Dzeko neceSabinho je napisao/la:Boze dragi pa Hrvati kad su u kvalama u po Zagreba gubili od Skotske navijaci se nisu okomili npr. samo na Mandzukica, vec na cijelu ekipu jer su kao cjelina bili rinaka. Kod nas odmah nasli jedinog krivca a 9 kriminalnih igraca bilo na terenu.
Upravo tako,ne zasluzujemo ga.Zaboravljaju se mnoge stvari kod nas lako.bagrcavi je napisao/la:Edine mi te ne zaslužujemo. Povuci se, uživaj u životu, ne moraš trpiti da ti neki bauštelac yebe majku sa tribine, dok selektor zove svog bratića da smeta na terenu.
Da nije Dzeke ne bi mi ni isli u Brazil.
embrace the chaos
Tada je jedino i koristan.Neutral je napisao/la:Navijač će navijati kad je teško i kad ne ide.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Kratko i lijepo receno pojedinim nezahvalnim kratkovidnim i glupim bosancima!bagrcavi je napisao/la:Edine mi te ne zaslužujemo. Povuci se, uživaj u životu, ne moraš trpiti da ti neki bauštelac yebe majku sa tribine, dok selektor zove svog bratića da smeta na terenu.
Covjek osvojio BL, PL, engleski kup, bio najbolji strijelac BL, zabijao Realu, Arsenalu, Bayernu, Manchesteru vise puta, igra svake sezone LP, odveo reprezentaciju na Mundijal, postao najbolji strijelac u historiji reprezentacije, autor nekih od najljepsih golova u istoj, i ode povrijedjen na jedan prijateljski mec u zemlju punu nase dijaspore koji su toboze satrali se putujuci da njega gledaju, zakaze, i bude izvizdan i isprovociran. Ruljo sramite se!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Nećemo li i to dočekati, da se vrati igračina Muslimović.bagrcavi je napisao/la:Edine mi te ne zaslužujemo. Povuci se, uživaj u životu, ne moraš trpiti da ti neki bauštelac yebe majku sa tribine, dok selektor zove svog bratića da smeta na terenu.
Psujem mu i ja kad igra za City, ali nikad nisam doživio da mu navijači kolektivno psuju na nekom stadionu u BiH, naprotiv.Cartman je napisao/la:Ma kakva dijaspora, bio sam na Kosevu kad su Ibisevicu psovali mrtve protiv Francuske. Takvi su nasi ljudi, bio on u New Yorku ili Derventi.Neutral je napisao/la:Barbarski čin dijaspore. Niti jedan pravi navijač neće psovati Džeki, zviždati da, vrijeđati nikad! Edin je zaslužio kao i većina jučer zvižduke ali psovati našem igraču je očajan postupak.
Ali ne, ja sam za dolazak u Insbruk potrošio dnevnicu koju sam zaradio kod gazde Jurgena na baušteli a Bosna igra loše i ode sad je.bat Džeki mater radi toga.
Džeko loš kao i ostatak igrača. Ništa više i ništa manje.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Kad ti navijaci napune stadion u Insbruku i tako svugdje po Evropi i daju podrsku tada se ponosimo a kada malo bocnu manekena onda je to rulja ,stoka ,itd. 
Da su ovi presrali što su zviždali, jesu!A da se Džeko ufuro i da misli da se oko njega svijet vrti, e jest vala i to i presro je žestoko.On i Spahić se prave glavni u repki i ponašaju se kao da je njihova a Sušić nema autoriteta nad njima.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Šta reći o narodu gdje se 100,000 ljudi okupi na borbi bikova, a u pozorištu uvijek imaš slobodnog mjesta (barem je u Tuzli tako). Ili gdje na vratima Zemaljskog muzeja stoje nekakve daske kao da je neko šupu zakov'o. Kako ranije rekoh kod nas se "loše igraš" ne kaže "loše igraš" nego se spominju članovi porodice u negativnom smislu. Jednostavno teferič narod koji je (većinski gledano) u ozbiljnom sociološkom zaostatku za većinom sociološki razvijenih naroda i koji svoje psihološke probleme (poput frustracija) rješava na krajnje primitivan i divljački način poput psovki, fizičkog obračuna i slično. Džeko vrlo dobro zna sve ovo i barem naš najbolji fudbaler mora da se distancira od ovakve vrste ponašanja i razmišljanja uopšte. Ako jedan Edin Džeko reaguje tako kako reaguje onda su stvari gore nego što sam mislio, a mislio sam da ne može gore od toga.
DukeOfWellington je napisao/la:Šta reći o narodu gdje se 100,000 ljudi okupi na borbi bikova, a u pozorištu uvijek imaš slobodnog mjesta (barem je u Tuzli tako). Ili gdje na vratima Zemaljskog muzeja stoje nekakve daske kao da je neko šupu zakov'o. Kako ranije rekoh kod nas se "loše igraš" ne kaže "loše igraš" nego se spominju članovi porodice u negativnom smislu. Jednostavno teferič narod koji je (većinski gledano) u ozbiljnom sociološkom zaostatku za većinom sociološki razvijenih naroda i koji svoje psihološke probleme (poput frustracija) rješava na krajnje primitivan i divljački način poput psovki, fizičkog obračuna i slično. Džeko vrlo dobro zna sve ovo i barem naš najbolji fudbaler mora da se distancira od ovakve vrste ponašanja i razmišljanja uopšte. Ako jedan Edin Džeko reaguje tako kako reaguje onda su stvari gore nego što sam mislio, a mislio sam da ne može gore od toga.
Los ti je primjer taj sa bikovima, sta su onda Spanci kad pustaju bikove da ih ganjaju ulicama
- DukeOfWellington
- Kontakt:
I oni se naravno muče da postanu ono o čemu pričam, ali barem su na dobrom putu, nekim stvarima su već rekli doviđenja.Armala je napisao/la:Los ti je primjer taj sa bikovima, sta su onda Spanci kad pustaju bikove da ih ganjaju ulicama
Šta bih ja trebao da o ubijanju bikova za krvožednu rulju mislim sve najbolje samo zato što to rade Španci? Ma daj.
Primjer je odličan, ne može bit' bolji.
evo ovdje kad mu skandiraju Džeko napolje i zviždanje zbog njegove reakcije
https://www.facebook.com/photo.php?v=61 ... =2&theater
https://www.facebook.com/photo.php?v=61 ... =2&theater
Ne mislim to nego hocu da ti kazem da se ljudi u svijetu okupljaju radi mnogih manifestacija i to se ne dovodi u relaciju sa tako banalnim stvarima kao zvizdanje igracu nakon lose igre sto jos jednom pokazuje koliko smo mi unikatni
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nemojmo ovo vezati isključivo za dijasporu. Jer, pogledajmo utakmicu protiv Francuske na Koševu. Je l' tamo dijaspora yebala majku Ibiševiću, izviždala Marseljezu (barem prvih 30-ak sekundi)?Neutral je napisao/la:Barbarski čin dijaspore. Niti jedan pravi navijač neće psovati Džeki, zviždati da, vrijeđati nikad! Edin je zaslužio kao i većina jučer zvižduke ali psovati našem igraču je očajan postupak.
Jbt, interesantno je da se fakat navijači dijele na dijasporu i "normalne".
Usput, što se tiče ovih zvižduka - Džeko nije alergičan na iste. Ljudi su izviždali i veće igrače od njega. To je nešto s čim mora naučiti da živi. Prešuti, progutaj, poslije odgovori golovima i zalaganjem. Tako se radi. Nikako ovim gestikulacijama koje još više nerviraju masu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.