Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

CurvaSud10
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la CurvaSud10 » 06 mar 2014, 16:49

MaGiCa je napisao/la:Ja bih ovako poslozhio:

GK: Buffon - Perin - Marchetti (ako se sabere)/Sirigu

DF: Chiellini - Ogbonna - Bonucci - Barzagli - Astori - De Sciglio - Maggio - Criscito/Santon

MF: Pirlo - Verratti - Marchisio - DDR - Aquilani - Parolo - Florenzi

FW: Balotelli - Rossi (ako se oporavi) - Osvaldo - Insigne - Cerci

Ako se Rossi ne oporavi, onda povesti ili nekog veznjaka ili nekog pokretljivog napadacha - nikako ne Matri/Gilardino/Borriello ekipu, a takodje ne ni matorce a la Di Natale/Totti/Cassano.

BTW, mnogo mocan chlanak je Carlo Garganese napisao na Goal.com o Azzurrima. Obavezno nadjite i prochitajte ga.
daj nam link clanka da ne trazimo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 mar 2014, 16:53

gledam i ne vjerujem, Magični izostavio Candrevu :lol: zato što igra u Laziju

Candreva može odgovoriti na više pozicija, kako reče @Denno :D kao klasično krilo, krilni napadač i ofanzivni vezni :D uz to, kod Reje igra i odbranu, tj. pomaže u defanzivi

odličan je to igrač, ali kako sam rekao, njemu samo treba čvrsta ruka, da mu se ne dopusti divljanje, a tada dobiješ odličnog igrača! ako Prandelli bude napadao preko bokova, onda Candreva mora igrati u prvih 11 8-)
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 06 mar 2014, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 mar 2014, 16:54

Ljudi, najveci problem je sto Prandeli ni sam ne zna koju formaciju bi igrao
Il Club più titolato al mondo!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 mar 2014, 17:10

haha upravo :D

a sto se tice Kandreve i ja sam ubjedjen da 99% ide na SP. Prandeli ga gotivi, a i jedino je nominalno desno krilo koje postoji u Italiji.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

CurvaSud10
Kontakt:

Post Postao/la CurvaSud10 » 06 mar 2014, 18:07

Cerci, Candreva i Insigne su sigurni putnici jer daju vise solucija u napadu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2014, 18:35

@Denno

Rekoh: "kako bih ja to poslozhio", a ne "kako ce Prandelli da to poslozhi".

@Chinaglia

Sigurno. A Marchetti ne igra za Lazio :?: :roll:

@CurvaSud10

Eve ti:

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ID=HP_FT_8" onclick="window.open(this.href);return false;

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 06 mar 2014, 18:45

MaGiCa je napisao/la:
Eve ti:

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ID=HP_FT_8" onclick="window.open(this.href);return false;
Sta se sad od tog moze odnosit i na ovu ekipu. Taktika, kvalitet igraca ili mentalitet u svakom slucaju nisu ni blizu sampiona koji su ranije nastupali.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 mar 2014, 18:50

MaGiCa je napisao/la:Sigurno. A Marchetti ne igra za Lazio :?: :roll:
igra, al' njega želiš u Napulju :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2014, 19:27

@10DelPiero

A ko je govorio da se chlanak odnosi o aktualnom timu Italije :?: :roll:

@Chinaglia

Ako ce braniti kao u poslednjih nekoliko meseci - ne treba nam. ;)

Reina cosi-cosi koshta 8-10 milja, a i upoznat je sa situacijom u klubu. 8-)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 mar 2014, 19:31

posljednjih par mjeseci nije ni branio, povrijeđen bio čovjek :D a dok je bio Petko, igrao je loše, kao i čitava ekipa, ali dolaskom Reje, ekipa se digla, pa će i Marchetti sad kad se vratio među stative :D mora branit' da vrati formu i da ga svinja debela proda na kraju sezone

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 06 mar 2014, 19:55

MaGiCa je napisao/la:@10DelPiero

A ko je govorio da se chlanak odnosi o aktualnom timu Italije :?: :roll:
Pa ja tebi govorim kakva? se paralela moze pravit sa ovom trenutnom ekipom :D

Bas je zanimljivo sto Italija vise nema kvalitetnih igraca kao prije, nije mi jasno kako odjednom sa toliko kvalitetnih igraca spadnes na tek par pojedinaca.
Alessandro Del Piero !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2014, 20:00

Normalno da nema kad svaki tim ima brdo stranaca. Valja uvesti neko pravilo o domacim igrachima tj. o igrachima iz svoje shkole. Ali, dok se to ne desi - vidjacemo Napoli, Romu, Lazio, Milan, Inter, Fiorentinu sa cca 50 Italijana ukupno. Jedino Juventus ima vecinu domacih igracha, ali i to je upitan kvalitet van odbrane. Gde ce onda da poniknu neki novi Baresiji, Maldiniji, Tottiji - u Genoi ili Cataniji, mozhda :?: :roll:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 mar 2014, 20:08

Smiješni su meni svi ovi što izostavljaju Montoliva .. Čovjek pored Pirla i Verattija ima najbolju kontrolu lopte u Azzurima i vjerujem da to Prandelli zna, zato mu je neizostavan u prvih XI posljednih 5-6 utakmica.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 06 mar 2014, 20:13

Ocigledno je to sve neki prosjek cim se ne gura u prvu ekipu, sigurno da bi oni svi najradije da imaju potencijal u svojim omladinskim skolama kojeg ce kasnije ubacit u prvim tim pa mozda i fino unovcit al' nemaju. Ne pamtim zadnjeg igraca koji je prosao omladinske skole tih klubova a kasnije dobio mjesto i u prvom timu.
Alessandro Del Piero !

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 06 mar 2014, 20:14

Italijani su (pre)kasno shvatili da je budućnost u ulaganju u mlade igrače i omladinske škole. Tek nakon onog debakla 2010 godine počele se te neke promjene, ali sve je to još uvijek dosta slabo. Doduše nazire se nekoliko mladih igrača koji bi mogli imati kvalitetnu karijeru, ali ono što bode u oči je činjenica da zanimljivih mladih igrača ima na svim pozicijama samo ne tamo gdje su Italijani decenijama dominirali(stoperi).
Recimo mali Perin se opasno nameće kao budući broj 1, De Sciglio i Santon kao bekovi, Verratti,Florenzi kao vezni igrači, možda čak i onaj Cristante o kojem se dosta pisalo. Krila i napad su poprilično dobro popunjeni(atipično za Italijane), tu su Shaarawy,Inisgne,Immobile,Gabbiadini,Balotelli.. itd. Zanimljivih imena ima, ali na poziciji stopera opasno nešto ne štima, jer još uvijek nema igrača za kojeg će se reći ovo je novi Nesta,Maldini,Baresi ili neko četvrti odnosno peti.

Što se tiče Montoliva, većina njega gleda na pogrešan način. Poistovjećuju ga sa Pirlom, a to je skoro pa nemoguće. To su dva različita tipa igrača, Montolivo ima dobru tehniku,kontrolu lopte,pregled igre ali to nije nivo jednog Pirla. Njegova najveća snaga i kvaliteta je destrukcija napada. Zanimljiv igrač, nije tipični play a niti destruktor već oboje pomalo. Čovjek je već 6-7 godina neizostavni član Azzura i teško da će se to mijenjati u narednom periodu.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 06 mar 2014, 20:16

Italija i ovakva moze osvojiti SP tj. prije toga pobijediti Spanije samo da Prandelli ne izmislja toplu vodu sa taktikom i sa guranjem nekih polovnjaka kojim objektivno tu nije mjesto... Sa formacijom 3-5-2 dosad je uvijek napatio Spaniju i to dobro... Dva puta je koristio i oba puta remi.. U grupama na EP i na kupu Konfederacija, a dr. dva puta kad ju nije koristio izgubio je oba puta (4-4-2 i 4-3-3).. Dakle vidi se da se moze kad se hoce... Al Prandelli se ocigledno fura na naseg Safeta, pa se pravi budalom iako je ocigledno da Spancima ne moze parirati bez jake veze... A ta jaka veza podrazumjeva 5 ili 6 igraca.. Dakle 3-5-2 ili 3-6-1 sa uigranom i stamenom Juventusovom odbranom....

A sto se tice igraca koje ce povesti.. Pa apsolutno nema sanse da ne povede svoje ljubimce Candrevu, Cercija i pogotovo Giacka (doduse on je itekako koristan u formaciji 3-5-2 skroz lijevo da igra)..... Od ovih nazovi polovnjaka Astori je siguran, Paletta (mada nije los dojam bio jucer), Destro, Cerci (mada nije on bas toliki flop) itd...
Dok ce ubjedljivo trenutno najbolji ital vezni igrac Veratti i dalje biti skartiran, a ubjedjen sam da momak komotno moze sa Pirlom igrati u vezi jer je nevjerovatno defanzivno jak, a i mnogo trci za razliku od Maestra (on svakako treba igrati da veze igru), pa ce opet razni igraci kao Monto imati prednost ili Thiago Motta (nije los, al je momciluka Veratti bolji)....

Dakle sve je u rukama Cesarea i ako bude se nastavio glupirati i inovirati, Italija pusi od Spanije, a ako kvalitetno postavi taktiku italija itekako moze proci jer je odbrana Spanije ranjiva i previse.. Vidjelo se jucer, Italija kad god predje centar opasnost je po gol.... Stoperi Spanije su cirkus teski...

@Ibracadabra Imas onog momksa iz Sasuola.. Anteia.. Predobar mladi stoper.. Buduca velika zvijezda....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 06 mar 2014, 20:34

Da zaista mladih stopera o kojima se pise slabo ima eto jedino Luca Antei.
Gdje je jos par tih mladih stopera do 22 godine, zar samo Antei?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

CurvaSud10
Kontakt:

Post Postao/la CurvaSud10 » 06 mar 2014, 20:37

ima talentovaniji stoper od Anteia a to je Romagnoli. dosta se hvali i Rugani iz Empolija. imaju talijani dosta talentovanih igraca samo je pitanje kako ce se oni razvit.

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 06 mar 2014, 20:40

Sve je to zasad tanko da ne kažem preslabo. Pogledajmo recimo Francuze, 3 odlična mlada stopera, riješenje za narednih 10 godina. Već sada u izuzetno ozbiljnim klubovima,naravno pišem o Varane-u,Zoumi,Mangali. To Italijani još uvijek nemaju, ovo mi više liče na slučaj Acerbi ili Bonera prije 10-ak godina.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 06 mar 2014, 20:47

CurvaSud10 je napisao/la:ima talentovaniji stoper od Anteia a to je Romagnoli. dosta se hvali i Rugani iz Empolija. imaju talijani dosta talentovanih igraca samo je pitanje kako ce se oni razvit.
Rugani znam sa FM ima li gdje Giusepe Prestie ?

Ibra Francuzi imaju zaista lijepu novu generaciju, po meni oni su prvi favoriti za Euro 2016, i na ovom WC bi mogli biti prijatno iznanedjenje.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.