Postao/la DzoleZeljo » 06 mar 2014, 18:36
Hvala momcima na odgovorima..
Realno ovo sto su ponudili je sranje, bar sa moje tacke gledista.
Recimo, sta bi ja sada trebao, koji koristim HS godinama da njima jos dajem 20 KM ili 45 KM za odredene periode gledanja njihovih usluga, a meni fakticki samo treba da mogu gledati Zelju i Sarajeva. Ja nikako da svatim ova nasa razmisljanja.
Ima dosta ljudi, ovako kao i ja, sto bi rado za jednu utakmicu Zelje ili Sarajeva (naravno, zasto ne i neki drugi derbi kada nema na drzvavnoj ili nekoj drugoj gdje svi mozemo bez problema gledati. Ovdje preferiram na gostujuce utakmice nasih timova ali zasto ne i domace ako se pokaze ucinkovim) bez problema 2 KM izdvojili za ovakav vid usluge. Ne mora slika biti u FULL HD-u, nego normalno, cisto da nam svima ne koci...
Evo malo racunice koja je njima najvaznija...
Recimo, ovdje na forumu se nakupi raje pred tekmu, ono bas bruku, sto vasih sto nasih koji mole za linkove. Ja garantujem da bi mogli imati minimalno 500 ljudi po jednom streamu Zelje ili Sarajeva. SALDO 500 x 2KM = 1000 KM za jedan stream. Zatim, 16 timova, 16 gostujucih tekmi, gdje SALDO izade po jednom od nasa dva tima 16000 KM godisnje. (Bez kupa u racunici).
Dakle, Zeljo 16000 KM + Sarajevo 16000 KM = 32000 KM na godisnjoj bazi samo bi mogli imati od streama...
Pa jbg, ako im ovo nije isplativo onda ne znam sta je....
Vidite, ne mora BH telecom ovo raditi. Ko ih J**+, kada nisu u stanju nesto ovako omoguciti vec samo komplikuju. Ima li neko slucajno ko zna nekoga, da bi mogao izgurati sa ovim projektom?
Dobro bi bilo kada bi klubovi zajednici izrazili zelju za ovim, pa bi sve brze islo...