Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

gio10
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la gio10 » 06 mar 2014, 19:45

L'Avvocato je napisao/la:Ne vjerujem da će se ovaj transfer isplatiti Interu. Teška je ta tranzicija "x liga -> serija a", a pogotovo za štopera. Sklon je povredama već nekoliko godina, fizički je pao primjetno i još mu godine ne čine nikakvu uslugu. Iskustvom bi mogao pomoći, ali neki veći tempo ne vjerujem da može izdržati. Zato i napušta Englesku.

Samuel je bio babuka, pa evo ga sad igra svaku treću utakmicu. Ok, ima tu razlike u godinama, ali se nadam da shvatate poentu. Kad te krenu povrede ne možeš ti tu mnogo toga uraditi.

Neko spomenu Barzaglia kao komparaciju. Ne može to biti isto, jer Barza nikad nije imao problema s većim povredama (istegnuća mišića su mizerne u poređenju sa povredama koljena kakve je imao brat Vidara). Barzagli je fizički jak ko beton. Nije ni čudo da mu je nadimak "Zid".

Znači ovo nije nikakav hejt ka Interu, samo neko logično razmišljanje o pomenutom transferu.
To bi bila tačka na ovu temu transfera Vidića u Inter.
Znači nikakva provokacija ili trol, samo konkretno i objektivno.
Chinaglia je napisao/la:Astori je precjenjen igrač .. dobar stoper, ali precjenjen, nije igrač za ekipe koje imaju veće ambicije :D
+1
Ja te volim, volim Željo..

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 06 mar 2014, 20:21

Stvar je u tome da je čovjek konstantno bio povrijeđen u posljednje vrijeme. Godine same po sebi ne bi bile toliki teret da iza njega ne stoji poduži liječnički karton. Ok bi bilo da nije imao toliko povreda, onda bi bez ikakve dileme mogli pričati o izuzetnom pojačanju pa čak iako Nemanja ima 32-33 godine. Druga je stvar što u Serie A nema više kvalitetnih stopera kao nekada, pa se i isluženi igrači sa imenom dočekuju sa previše pompe i očekivanja.U Serie A trenutno možemo nabrojati kvalitetne stopere na prste jede ruke, kvalitetna ali opet ne WC igrače.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 mar 2014, 20:28

MaGiCa je napisao/la:
Ibracadabra je napisao/la:Nemanja je istrošen k'o lamela u golfa dvojke.Povrede su ga unakazile i unazadile, samo zbog imena može biti smatran pojačanjem, a sve ostalo je po velikim znakom pitanja.
Taj isti Nemanja da je dosh'o u Milan bi bio 1 Stam ili Nesta (prime verzije) u poredjenju sa Ramijem, Mexesom, Bonerom i sl. Ni ja ne verujem da ce se on naigrati u Italiji, ali da je bash lamela od VWa i to 2ice - e to josh treba da vidimo.
Jarane ne kontam kakve veze ima Milan sa dolaskom Vidica u Inter :-?
Il Club più titolato al mondo!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 mar 2014, 20:28

godine u Serie A nemaju nikakve veze, pogotovo za defanzivce, a Vidić je klasa i dalje i on je za okvire Serie A vrhunsko pojačanje za tri sezone sigurno :D eh sad, da l' će se uklopiti u Serie A, to ćemo vidjeti, ali generalno, odličan posao Intera .. pa kod nas Biava sa 36 godina najbolji stoper i čovjek stvarno jako dobro igra, bolji od Astorija :D

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 06 mar 2014, 20:29

MaGiCa je napisao/la:
Ibracadabra je napisao/la:Nemanja je istrošen k'o lamela u golfa dvojke.Povrede su ga unakazile i unazadile, samo zbog imena može biti smatran pojačanjem, a sve ostalo je po velikim znakom pitanja.
Taj isti Nemanja da je dosh'o u Milan bi bio 1 Stam ili Nesta (prime verzije) u poredjenju sa Ramijem, Mexesom, Bonerom i sl. Ni ja ne verujem da ce se on naigrati u Italiji, ali da je bash lamela od VWa i to 2ice - e to josh treba da vidimo.
Sta fali Ramiju, llik sto je odigrao dobro je odigrao, a i treba mu pruziti vremena skoro je dosao.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2014, 20:37

muxa je napisao/la: Jarane ne kontam kakve veze ima Milan sa dolaskom Vidica u Inter :-?
Zar nisu ovde o Ramiju pisani panegirici :?:
Ako je on bio "osetno" pojachanje, kao i Mexes 2011e, zashto onda da to ne bude i Vidic ovakvom Interu, kada se zna da je Nemanja i sada za pomenutu dvojicu igracha Milana 1 Nesta ili Stam :?:
meho-medo je napisao/la:Sta fali Ramiju, llik sto je odigrao dobro je odigrao, a i treba mu pruziti vremena skoro je dosao.
Za pochetak mu fali kvalitet dovoljan da igra u klubu koji je top5 klubova svih vremena. Jel mozhe tako da se kazhe, a bez da se to shvata provokacijom :?:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 06 mar 2014, 20:43

MaGiCa je napisao/la:
muxa je napisao/la: Jarane ne kontam kakve veze ima Milan sa dolaskom Vidica u Inter :-?
Zar nisu ovde o Ramiju pisani panegirici :?:
Ako je on bio "osetno" pojachanje, kao i Mexes 2011e, zashto onda da to ne bude i Vidic ovakvom Interu, kada se zna da je Nemanja i sada za pomenutu dvojicu igracha Milana 1 Nesta ili Stam :?:
meho-medo je napisao/la:Sta fali Ramiju, llik sto je odigrao dobro je odigrao, a i treba mu pruziti vremena skoro je dosao.
Za pochetak mu fali kvalitet dovoljan da igra u klubu koji je top5 klubova svih vremena. Jel mozhe tako da se kazhe, a bez da se to shvata provokacijom :?:
Pazi Rami posjeduje odredjeni kvalitet, odlican je u skok igri, nije toliko spor, zna nekada kiksati, ali pruzimo mu vremena, za sada ovo utakmica sto je odigrao nije uopste lose, pa vidjet cemo da li je kvalitet ili ne..
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 06 mar 2014, 22:33

http://www.transfermarkt.co.uk/en/neman ... 19726.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kako odigra majstor 25 utakmica dosad povrijedjen ? Nije ni on haman znao da je povrijedjen. Trebo je posjetit ovaj forum da ne igra djaba povrijedjen. Ha ya.

Covjek pokido krizne ligamente prije vise od godinu i imo jednu povredu od 2 mjeseca i to je to. Od kraja novembra igra standardno i igra dobro.

Fenomenalno pojacanje. I s jednom nogom svjetska klasa.
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 mar 2014, 22:38

Čestitke Interu na dovođenju Vidića, dobro će im poslužiti jednu sezonu.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

CurvaSud10
Kontakt:

Post Postao/la CurvaSud10 » 06 mar 2014, 22:56

Mago je napisao/la:http://www.transfermarkt.co.uk/en/neman ... 19726.html

Kako odigra majstor 25 utakmica dosad povrijedjen ? Nije ni on haman znao da je povrijedjen. Trebo je posjetit ovaj forum da ne igra djaba povrijedjen. Ha ya.

Covjek pokido krizne ligamente prije vise od godinu i imo jednu povredu od 2 mjeseca i to je to. Od kraja novembra igra standardno i igra dobro.

Fenomenalno pojacanje. I s jednom nogom svjetska klasa.
igra dobro? zato mu klub prima bruku golova i igra kako igra. ne kazem da nece bit pojacanje i da ce mozda izdominirat u seriji a al toliko dizanje igraca kojem je karijera odavno u silaznoj putanji je cista glupost.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 06 mar 2014, 23:17

United je jednom pogrijesio kad se rijesio Staam-a, pa kasnije je Ferguson priznao da mu je to najveca greska u karijeri. ( :!: ) Sto se tice prilagodbe, pa kako nekome pobogu moze biti problem da se adaptira sa najkvalitetnije europske lige na ovu koja nije ni blizu EPL-u, pogotovo ne po broju kvalitetnih napadaca ?

Ne pratim cesto United, ali gledao sam protiv Oly-ja neki dan i zapazio sam da je Vidic spasio mozda i cist pogodak.

Evo uspio sam naci video, tamo negdje na 0:30: http://www.youtube.com/watch?v=iVEBGcIihJI

Kako neki ovdje pisu, rekao bih da covjek ima 38 godina, a ne tek 32 sto je za stopera u Italiji tek pocetak avanture. Juan, Vidic, Samuel, Campagnaro, Ranocchia, Rolando (pravo osvjezenje, vratio je formu iz Porto-a), i vise nego odlican bedem.

Thohir je napravio dva odlicna poteza, prvo sa Hernanesom, sada sa Nemanjom. Jos da zadrzi Kovacica i nogira ovog maloumnika sa klupe, gdje bi mu kraj bio.

Hvala i Dekiju sto je popricao sa Vidicem. ;)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 06 mar 2014, 23:18

Kad ti je Rolando prvi stoper ekipe ima razloga da se dize do prije par godina najbolji stoper na svijetu. Covjece isto ko da se prica o Wesu Brownu a ne o Nemanji Vidicu.

I dobro igra bez obzira na cinjenicu da je United qrina. Redovono medju najboljim na terenu...
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 mar 2014, 23:20

Niko ne spori kvalitet Vidića ali da je neko dugoročno rješenje i nije.. Realno moze odigrati na vrhunskom nivou jos sezonu i po, maximalno 2 sezone i to je to.. Al opet kazem sve najbolje svakako je da će biti teže pobjediti Intera sa njim jer je jedan autoritet i sigurno legenda. Kamo sreće da Inter zna 'probuditi' Ranocchiju .. nikad neću prezalit tog momka.. siguran sam da kad bi dosao u Milan da bi kroz sezonu i pol bio u TOP3 štopera u Italiji ali šta je tu je ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 06 mar 2014, 23:27

odlican potez uprave Intera,Vidic moze odigrat 2-3 sezone(mozda i vise)na vrhunskom nivou,po meni je on cak u ovom trenutku bolji od recimo navikanog Hummelsa,samo da ga povrede neshebu ;)
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 mar 2014, 23:37

vidic je klasa od stopera i svako ko tvrdi suprotno je mrzitelj intera koji ne moze realno sagledati stvari jer covjek je do prije godinu dvije bio ponajbolji stoper svijeta i fakat ne vidim zasto ne bi odigrao par sezona na najvisem nivou u ligi u kojoj se igra duplo sporiji fudbal nego u engleskoj. potajno sam se nadao da bi roma mogla iznenaditi, potpisati ga i upariti s benatijom ali na kraju ipak predje u inter. odlican posao.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 06 mar 2014, 23:45

Ma odlicno pojacanje, manite se gluposti o adaptiranju i godinama jer kad Barzagli igra u Juventusu ovako koji je realno 5 klasa ispod Vidica ne sumnjam da ce i ovaj vrlo dobre partije pruzit. Ima 32 godine a moze igrat u ovoj ligi do 35 komotno sto je 3 sezone taman dok se ekipa vrati na pravi kolosijek.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 mar 2014, 23:48

klasa uvijek ostaje klasa, pogledajte samo Klosea, sa 35 godina igra jako dobro 8-) a sad je neka druga stvar to što je često povrijeđen i što igra u raspad ekipi :D čovjek sam kaže da može igrati još dvije godine na ovom nivou i da to želi i napraviti, ne želi ići u MLS, Kinu, Japan, itd :D

da igra u Romi, Napoliju ili Juveu, hladno bi išao 15+ 8-)

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 06 mar 2014, 23:52

Chinaglia je napisao/la:klasa uvijek ostaje klasa, pogledajte samo Klosea, sa 35 godina igra jako dobro 8-) a sad je neka druga stvar to što je često povrijeđen i što igra u raspad ekipi :D čovjek sam kaže da može igrati još dvije godine na ovom nivou i da to želi i napraviti, ne želi ići u MLS, Kinu, Japan, itd :D

da igra u Romi, Napoliju ili Juveu, hladno bi išao 15+ 8-)
da igra u Juveu,nebi ni igro :mrgreen:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 mar 2014, 23:54

@IlCapitano, evo i malo posla za tebe :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2014, 23:58

Problem sa Vidicem nije to da li je on klasa ili ne, chak ni da li je povredjen ili ne, vec to da je chovek 1 mesar.
Dakle, u ligi gde se pada za popreki pogled, reputacija jednog macellaioa nije neshto shto se automatski chita kao: klasa ce se adaptirati, jer je klasa - klasa. :roll:

Videcemo, mozhda ce biti top igrach, a mozhda ce failovati. Zaboravljate (kada vuchete paralele sa JSom) da je Stam imao desno Cafua, levo Maldinija i Nestu, a ispred Gattusa, tako da se njegovo mesarenje mnogo redje vidjalo, nego shto ce se vidjati Nemanjini laktovi, uklizavanja na rubu faula, udaranja...

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Biscione, muxa i 3 gosta.