Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Jordan23
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Jordan23 » 07 mar 2014, 02:11

BiH nema skolovane trenere osim par izuzetaka. Ne moze moderan fudbal da se igra kao nekad u bivsoj Jugi. Danas je fudbal skola. Skola pocinje od one male dijece s 5 godina pa navise. I strucni stab NE MOZE da sastoji od ljudi koji nisu zavrsili neku skolu u vezi trenera.

Necu da se pomirim s cinjenicom da nasi igraci manje vise nisu lideri u svojim klubovima. Manje vise su svi marginalni igraci. A kad dodju na okuplanje, svi su strucnjaci, treneri, motivatori itd.

Isto tako ne moze da se igra, a SVI igraci pretrce bukvalno ispod prosjecne kilometraze za prijateljsku utakmicu!

Pitao bi Dzeku dali bi onako navijacima City-ja uzvratao. Ili Spahic. Ili bilo ko drugi. Naravno da ne! Jer tamo vlada profesionalizam. Cim se dodje u BiH tu vlada Turbo-folk.
Ponasanje mora biti konsekventno. A ne ovdje vaze "ova" pravila, a tamo "ona" pravila.

Necu se pomoriti sve dok Misimovic ne skine 7-8 kila do SP. Ili Spahic prestane da igra playmakera u odbrani i uzima rizik. U Leverkusen-u onako bi odma kostalo klupu.

Necu isto da se pomirim da selektor nije u stanju da igracima da zadatak. Kad protivnici imaju loptu, nasi igraci se "odprilike" postavljaju. Tu nit ima zone nit ima obicnog "man-marking". Kao kad ja igram lopte s drustvom. Meni je tragicno da vidim da nasi igraci ne znaju gdje ko treba da bude.
Kamera sve snjima odozgo a ja na TV-u vidim kako igraci bukvalno jedni drugom u prostor trce. Hajde da je ovo prvi put. Ali nije!

Ima i dobrih stvari. Svidja mi se ofanzivni fudbal sto BiH forsira. Vrlo je atraktivan i lijep za oko. Pogotovo kad su tu Misimovic i Pjanic koji znaju da stanu na loptu i stvore "power play".
Ali sta kad mi nismo u posjed lopte??? Onda cijela taktika se raspada. Ne moze tako!

Igraci svi igraju u inostranstvu. I svi znaju tamo svoj "posao" sto se tice odbrane. Zasto to nije slucaj kad ti isti igraci dodju na okupljanje u BiH? Zasto sav razum i sva skola koja se forsira u profesionalnim klubovima odjedamput vise ne vazi??

Jedini Begovic je sinoc bio profesionalan i vidilo se koji je on ljudina u sportskom smislu. Ja bih licno njega zaposlio da uci igrace kako da se brane. Jer momak igra u Stoke-u. U timu koji se najvise brani u PrL. Ali ne moze Begovicev posao biti da pravi formaciju i da igrace uci!

Strucni stab - gdje?? Ovo me posjeca na rukometase. Kad je Toromanovic igrao za Kolding pa dodje na okupljanje i predlozi selektoru da se trening promjeni (na bolje) i da mu primjer kako rade u Koldingu na sta trener mu odgovori da to zvuci dobro i dali bi on mogao to da napravi u implementira na treningu.

- Pa za ste je strucni stab onda? Za motivaciju? Zato sto imaju iskustvo? Ma daj vise.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 07 mar 2014, 02:22

ARGUMENT je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
soxx je napisao/la:Dobro ovaj naslov na ss kaze. Nije ni aplauze dobio dzabe, zasluzio ih je. Isto kao i zvizduke.
Njega od grcke nema, ono da kazemo "Dzeko odlicno odigrao, ili makar solidan bio." A sad kao ovu zadnju odigrao lose zbog povrede.. Nema tebe sinko vec par mjeseci.
To je tacno, isto kao sto nas nema od Grcke igracki nigdje. Postoji tu neka korelacija vjerovatno.
A Tinki, Hadzic i Medo su ga kljukali loptama, ili Mujdza, Lulic ili Ibisevic..svi su ga trazili i stvarali mu sanse, on ih nije koristio..koja taraba :mrgreen: jer on bi se trebo vjerocatno vracati i u odbranu po lopte..ne branim ga, al sto jest jest, ne sjecam se kad je zadnji put dobio centarsut na glavu, sto mu je najveca snaga ili da mu je se stvorio prostor a da ne ljepe non stop po dva igraca na njemu..jos jednom..nije on jucer dobromigro, al ko sto Don kaze, ima tu i drugih faktora odmkojih Dzeko zivi i ne moze bez njih.

:mrgreen:

Klasicna izvlakusa kad se zeli opravdati Dzekina losa igra.
E vidi ovako.
Bio sam u Lisabonu na onoj prvoj utakmici i prvom barazu sa Portugalom.
Znaci nasi se haman nisu sastavili sa loptom, nisu tri pasa uvezali. Prema napadacima niti jedna upotrebljiva lopta. Ali i u toj konstalaciji snaga Dzeko je bio najbolji igrac na terenu. Nisu mu trebali poslati loptu u peterac da on postavi nogu.
Na tom mecu nosio je po dvoicu na ledzima. Svaki duel je dobio. Sjecam se kako je Pepea odnjeo kod korner linije, tacno ispod tribine gdje sam ja bio. Prijem lopte, savrsen. Trk bez prestanka. Otvaranje, igra bez lopte i kretanje, besprijekorni. Bio sam impresioniran njegovom izvedbom tu noc.
Nije zabio gol, osim one stative, nije imao ni neku sansu, a odigrao je fenomenalnu utakmicu.

Ja takvog Dzeku ne znam kad sam zadnji put gledao. Ovo sto sad igra, prilici igracu koji ima 35 godina i ceka kraj karijere. Kao da je otisao u arapske zemlje da jos malo mlatne pare i da zavrsi karijeru. E na takvog igraca on mene sad podsjeca. Jednostavno ne vidim nikakav zar i volju u njegovoj igri.

Jordan23
Kontakt:

Post Postao/la Jordan23 » 07 mar 2014, 02:33

E vidi ovako.
Znaci nasi se haman nisu sastavili sa loptom, nisu tri pasa uvezali. Prema napadacima niti jedna upotrebljiva lopta. Ali i u toj konstalaciji snaga Dzeko je bio najbolji igrac na terenu. Nisu mu trebali poslati loptu u peterac da on postavi nogu.
Na tom mecu nosio je po dvoicu na ledzima. Svaki duel je dobio. Sjecam se kako je Pepea odnjeo kod korner linije, tacno ispod tribine gdje sam ja bio. Prijem lopte, savrsen. Trk bez prestanka. Otvaranje, igra bez lopte i kretanje, besprijekorni. Bio sam impresioniran njegovom izvedbom tu noc.
Nije zabio gol, osim one stative, nije imao ni neku sansu, a odigrao je fenomenalnu utakmicu.

Ja takvog Dzeku ne znam kad sam zadnji put gledao. Ovo sto sad igra, prilici igracu koji ima 35 godina i ceka kraj karijere. Kao da je otisao u arapske zemlje da jos malo mlatne pare i da zavrsi karijeru. E na takvog igraca on mene sad podsjeca. Jednostavno ne vidim nikakav zar i volju u njegovoj igri.[/quote][/quote]

Potpuno se slazem! On jos uvjek ponekad pokaze taj zar. Problem je u tome sto taj nacin igre nije njemu "normala". Sto znaci da on mora psihicki i fizicki da se promjeni da dodje do tog "stadija". Covjek moze to da cini ali ne duze vrijeme jer na kraju covjek opet dodje u "normalu".

Nasa normala nazalost nije na toliko visokom nivou. Nazalost...

Isto mislim da nije OK da javnost kod nas ima toliki glas. Svak se za sve pita. Igraci vodju familiju pred utakmice. Navijaci borave s igracima u istom hotelu. Novinari imaju pravo na "glupa" i provokativna pitanja. Puno ljudi imaju pravo da se licno selektoru obracaju itd itd. To nigdje nema! Bas nigde! U ozbiljoj sredini, naravno...

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 07 mar 2014, 02:35

pisac je napisao/la:
ARGUMENT je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
To je tacno, isto kao sto nas nema od Grcke igracki nigdje. Postoji tu neka korelacija vjerovatno.
A Tinki, Hadzic i Medo su ga kljukali loptama, ili Mujdza, Lulic ili Ibisevic..svi su ga trazili i stvarali mu sanse, on ih nije koristio..koja taraba :mrgreen: jer on bi se trebo vjerocatno vracati i u odbranu po lopte..ne branim ga, al sto jest jest, ne sjecam se kad je zadnji put dobio centarsut na glavu, sto mu je najveca snaga ili da mu je se stvorio prostor a da ne ljepe non stop po dva igraca na njemu..jos jednom..nije on jucer dobromigro, al ko sto Don kaze, ima tu i drugih faktora odmkojih Dzeko zivi i ne moze bez njih.

:mrgreen:

E vidi ovako.

Ja takvog Dzeku ne znam kad sam zadnji put gledao. Ovo sto sad igra, prilici igracu koji ima 35 godina i ceka kraj karijere. Kao da je otisao u arapske zemlje da jos malo mlatne pare i da zavrsi karijeru. E na takvog igraca on mene sad podsjeca. Jednostavno ne vidim nikakav zar i volju u njegovoj igri.

Pisac jednom realan :O
Edin ekstra los. Svaka lopta neupotrebljiva, svaki pas nedovoljan. Svaki dribling izubljen kao i svaka visoka lopta. Nije da je jedini al je vodja!
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 07 mar 2014, 05:07

Pred kraj utakmice zamjenjen je Götze i Özil, izvizdani su obojica.
Nakon utakmice pitaju kapitena Lahma, jeli to uredu, sto je Özil i cijela ekipa izvizdana?
Lahm: Naravno da je uredu,navijaci su dosli,platili te ulaznice i ocekuju od nas dobru igru,dobru predstavu,a mi to nismo napravili"
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 07 mar 2014, 05:10

slika

Ligata glasnogovornik :lol: :lol: :oops: jao Dzeko.. Redžepagić, Ligata, Mahir, Ibričić.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 07 mar 2014, 05:32

Zaboravio je reci "I samo u BiH, reprezentacija ne shvata prijateljske utakmice ozbiljno da se pripreme sto bolje.", cast izuzetcima.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 07 mar 2014, 06:45

Format je napisao/la:Koga bi ti stavio za selektora evo sad?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Susica nebi bilo lose poslati kod Limenog, da ga malo nasavjetuje.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 07 mar 2014, 06:51

Jao onog clanka i provale. Jest, eto samo se u BiH ne moze imat los dan. :roll: Ispade ova mu utakmica bila jedina losa od kako igra za repku. Utakmica protiv Argentine? Obadvije utakmice protiv Slovacke? Sve u zadnjih pola godine.

I o kojoj to dijaspori clanak govori? O onoj koja cini 80% repke (blize 90% ako brojis Spahu i Mujdzu) i bez koje bi nam repka bila 5 x gora? O onoj bez koje bi stadioni bili prazni? Neki dan hvalio navijace kad je odgovorio na tweet Kompanyu, a sada ispadaju nezahvalni pljuvaci. Do duse, vjerovatno je istina da su vecinom "pljuvaci" iz dijaspore. Zato jer zive u normalnim zemljama, gdje se kritikuju igraci i reprezentacije kada se lose igra.

Igrao srcem. :lol: U zadnjih 4 od 5 utakmica je igrao slijepim crijevom. Jest vala naso period da igra najgori fudbal u karijeri (i klub i repka), svaka mu cast.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 mar 2014, 08:15

ZutiMrav je napisao/la:slika

Ligata glasnogovornik :lol: :lol: :oops: jao Dzeko.. Redžepagić, Ligata, Mahir, Ibričić.
Dijaspora zvizdala dijasporcu! Jel zasluzio bolje? Neka se povuce iz reprezentacije ako nece da igra. Sto se nije pravio frajer kod Mancinija i Pelegrinija. Kada mu kazu aport klupa on to uradi ko kuja.
Bilo je reprezentacije i bez njega i bice je. On ce protiv navijaca, mali mis!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2014, 08:25

Probisvjet je napisao/la:Jel zasluzio bolje?
Zvižduke je zaslužio, vrijeđanje ne!
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

iphone
Kontakt:

Post Postao/la iphone » 07 mar 2014, 08:36

Zvižduke je zaslužio, vrijeđanje ne! A koje to vrijedzo dzeko?? zvizdalimu jesu ne pojedinci neg citav stadion,licnosam bio na utakmici! al iskreno volim dzeku al dzekoje sam kriv za to em se ne bori em je kad publika zvizdala poceo da stavlja ruke na usi kao necuje,dizao je ruke da publika nastavi sa zvizdanjem jel to lijepo od njega

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 mar 2014, 08:39

Vidi li Dzeko ovo Ligatino pisanje? Da vidi, morao bi mu reci da ga vise ne brani. Ovo je samo jos vece ukopavanje. :shock:
#divovi

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 07 mar 2014, 08:46

iphone je napisao/la:Zvižduke je zaslužio, vrijeđanje ne! A koje to vrijedzo dzeko?? zvizdalimu jesu ne pojedinci neg citav stadion,licnosam bio na utakmici! al iskreno volim dzeku al dzekoje sam kriv za to em se ne bori em je kad publika zvizdala poceo da stavlja ruke na usi kao necuje,dizao je ruke da publika nastavi sa zvizdanjem jel to lijepo od njega
ako je to uradio nije korektno od njega,kritike su bile opravdane a on kao profesionalac mora nekada i te kritike ispoštovati

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 mar 2014, 08:51

moustapha je napisao/la:Vidi li Dzeko ovo Ligatino pisanje? Da vidi, morao bi mu reci da ga vise ne brani. Ovo je samo jos vece ukopavanje. :shock:
Čitam i ne vjerujem. :shock:
Bolje da je Džeko napisao na tviteru neku slatku laž nego što je dozvolio Ligati da izda ovakvo saopćenje. :? E ovo je pljuvanje, ljudi moji. Pljuvanje po ljudima. Tačno bi trebalo sada replicirati Ligati. Uspio me iznervirati, majke mi. :x
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 07 mar 2014, 08:57

Monolog je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Vidi li Dzeko ovo Ligatino pisanje? Da vidi, morao bi mu reci da ga vise ne brani. Ovo je samo jos vece ukopavanje. :shock:
Čitam i ne vjerujem. :shock:
Bolje da je Džeko napisao na tviteru neku slatku laž nego što je dozvolio Ligati da izda ovakvo saopćenje. :? E ovo je pljuvanje, ljudi moji. Pljuvanje po ljudima. Tačno bi trebalo sada replicirati Ligati. Uspio me iznervirati, majke mi. :x
Ja sam to još jučer pročitala i nisam htjela ovdje lijepiti. Naslov je kriminalan, tekst još gori. Bolje da je "ostao amoniman", jer je ovako pokazao svoju nesposobnost i nelogičnost zvanja.

Ne razumijem kako im odjednom ne odgovaraju navijači "kako to nisu oni koji su nas podržavali" što Safet reče, a kad treba hodati po Amerikama i raznoraznim evropskim zemljama onda se hvalimo (nažalost zbog ružnog razloga) rasprostranjenom dijasporom. I eto, kao, Džeko je svojom reakcijom htio izazvati da "navijači pokažu svoje pravo lice", kako neko ovdje napisa. Nemaju navijači šta pokazivati, tu su da uživaju i nerviraju se. A on je tu da im priušti svu sreću, to je i bio prvobitan razlog igranja ovog sporta u historiji.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 mar 2014, 09:06

Safet i Co ne kontaju da navijaci imaju pravo da se bune kao sto imaju pravo da slave. Najbolje bi bilo slaviti i biti dostojan u tome izgleda i kada pobjedjujes i kada gubis. U teoriji da, u praksi navijaci tesko izlaze na kraj sa porazima i hodanjem po terenu, sto jest, jest.

Safet javno argumentira sa floskulom, ne moze se Dzeko napadati, jer je donio toliko dobrog timu, to je iracionalno i glupo razmisljanje, elem ispade Dzeko nedodirljiv a to nije. Stim da i navijaci imaju prevelika ocekivanja i misle da su nasi igraci world class, od cega su oni miljama daleko...ocekivanja su prevelika i nerealna i onda pukne po svim savovima.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 07 mar 2014, 09:38

Nema ovdje covjeka koji Edina mrznjom kritikuje. Svi smo mi uz zmajeve pa i uz Dzeku. Ali ... Sta ako su mu zvizdali - nekad mu i aplaudiraju. Sve po zasluzi. On treba dobro da razmisli o svom ponasanju prema navijacima koji zbog reprezentacije lutaju evropom i svijetom i koji zive i ginu za reprezentaciju i domovinu. Niko na dunjaluku nece biti veci od nas - Edin moze samo biti dio nas i biti ponosan na to. Oni koji ga svo vrijeme na krilima nose znaju i da prepoznaju foliranje i nezalaganje i naravno da mu zvizde. I nek niko ne baca panjeve dijaspora/domaci. Svak ce biti i proci ali sud armije zmajeva sa tribina uvijek ce biti mjerodavan i realan jer zmajeve ne mozes da foliras. Pogotovo ne pomisli da se kacis sa njima...
Nasem Edinu od srca zelim da promjeni ponasanje i aBogda bude onaj stari kakvog smo ga uvijek i voljeli i podrzavali...

@DonCorleone
nisu ocekivanja velika. Niko nije digao ovoliko buku kad smo izgubili od Argentine (a isto se svi setkali), ali hodati nezainteresovano protiv "megatima" Egipta i izgubiti bez da dignes guzove - e to svi osuduiju. Samo da su trcali i borili se ko lavovi sve bi bilo oprosteno.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 mar 2014, 10:18

bparena je napisao/la: @DonCorleone
nisu ocekivanja velika. Niko nije digao ovoliko buku kad smo izgubili od Argentine (a isto se svi setkali), ali hodati nezainteresovano protiv "megatima" Egipta i izgubiti bez da dignes guzove - e to svi osuduiju. Samo da su trcali i borili se ko lavovi sve bi bilo oprosteno.
Da bi shvatio o cemu se radi moras shvatiti nasu filozofiju igre, kod nas su igraci sredine terena poredani ko pijuni jedan pored drugog, tu nema mjesta ni za trku ni za akcije, stoje po trojica jedan pored drugog. Dzeko nikada nije puno trcao niti to njegova visina od 1.92 m dopusta da on ima kakve brzevite akcije, on je klasican target man, zaduzen da busi rupe nakon uspjesne akcije.

Eh ti se sada zamisli dje su bile akcije te noci...nije sve u trcanju, da jeste, Bolt bi igrao u Realu. To na TV-u izgleda drugacije nego sto jeste, Dzekin posao nije da trci okolo i osvaja lopte, za to imas destruktivce, dobro...mi te nemamo, ali svaka normalna repka tako nesto ima. Dzeko sigurno nije taj koji je zaduzen za to.

Ja mu zamjeram jedino ponasanje prema navijacima, on iste treba da iskulira i dovidjenja, svakako se 99 % nasih navijaca razumije u kompetence i filozofiju fudbala kao Huso u matrice i svaka losa partija se relativira na nezalaganje. Ja na to gledam malo drugacije, nas su Egipcani razvalili, jer smo mi bili neorganizovani i kompletno nesposobni da u igri prema naprijed bilo sta konkretno poduzmemo, dok smo pozadi licili na Andoru iz najgorih vremena.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 07 mar 2014, 10:43, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 07 mar 2014, 10:25

bparena je napisao/la:Nema ovdje covjeka koji Edina mrznjom kritikuje. Svi smo mi uz zmajeve pa i uz Dzeku. Ali ... Sta ako su mu zvizdali - nekad mu i aplaudiraju. Sve po zasluzi. On treba dobro da razmisli o svom ponasanju prema navijacima koji zbog reprezentacije lutaju evropom i svijetom i koji zive i ginu za reprezentaciju i domovinu. Niko na dunjaluku nece biti veci od nas - Edin moze samo biti dio nas i biti ponosan na to. Oni koji ga svo vrijeme na krilima nose znaju i da prepoznaju foliranje i nezalaganje i naravno da mu zvizde. I nek niko ne baca panjeve dijaspora/domaci. Svak ce biti i proci ali sud armije zmajeva sa tribina uvijek ce biti mjerodavan i realan jer zmajeve ne mozes da foliras. Pogotovo ne pomisli da se kacis sa njima...
Nasem Edinu od srca zelim da promjeni ponasanje i aBogda bude onaj stari kakvog smo ga uvijek i voljeli i podrzavali...

@DonCorleone
Ja se u potpunosti slazem sa tobom da treba kritikovati i zvizdati po zasluzi i isto tako pohvaliti po zasluzi. Ali molim te lijepo, jesi li ti juce vidio jednu jedinu loptu ili pas koji je bio upucen Dzeki nakon kojega bi on mogao stvoriti makar polupriliku, a o prilici da ne pricamo? Zasto uvijek kad repka odigra lose, prvi se Dzeko nade na tapeti za kritikovanje i pljuvanje? Pa brate dragi osim Asmira i Kolasinca protiv Egipta niko nije zasluzio prolaznu ocjenu (ajd Bico donekle i Izet kasnije) pa sto ostalima nisu zvizdali nego uvijek po Dzeki? Da Dzeko je zvijezda repke i nas najbolji igrac, ali brate dragi nije ni on svemoguc. I momak je lijepo objasnio da je i povrijeden dosao ali ipak igrao .
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Atlanta, Futbol, greenwood, Micron i 57 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []