Nemam nista protiv njih, ali nama stvarno treba neko poput Rahimica i Zahirovica. Opet nekako vise vidim Hadzica na toj poziciji nego Tina. Za mene licno je Zahirovic uvijek solidno i fino igrao za reprezentaciju, a u klubu ga nisam nikad gledao. Ja se samo mogu nadati da je ono sto smo mi pokazali jucer neka taktika reprezentacije da izgledamo izgubljeni i nezainteresovani, mada nije prvi put da ovo pokazujemo, tako da malo sumnjam u neku taktiku, ali nadam se. Da Bog da, da mi nesto naucimo iz ovoga jer uvijek kazemo da cemo nauciti, ali opet ponavljamo iste greske. Nadam se samo da ce Zahirovic poceti stalno igrati u Bohumu da ide u Brazil. Sretno Ado!
Adnan Zahirović
Re: Adnan Zahirović
Pozdrzavam Papeta i ne bih nikad radio protiv reprezentacije niti sirio neke glasine, ali po meni je Tino fulao poziciju za koju je doveden, ako je u istinu doveden da bude defanzivni vezni. Momak je bio vise naprijed nego nazad, grijesio je dosta (mada su i drugi grijesili), ali ja nisam vidio da momak presjeca neke lopte i napade. Izgleda je momka povuka prirodna pozicija (ofanzivna) pa je tako najvise vremena i provodio naprijed. Malo mi je bilo sega kada je Pape nakon tekme rekao da smo nasli dva nova igraca za buducnost
Nemam nista protiv njih, ali nama stvarno treba neko poput Rahimica i Zahirovica. Opet nekako vise vidim Hadzica na toj poziciji nego Tina. Za mene licno je Zahirovic uvijek solidno i fino igrao za reprezentaciju, a u klubu ga nisam nikad gledao. Ja se samo mogu nadati da je ono sto smo mi pokazali jucer neka taktika reprezentacije da izgledamo izgubljeni i nezainteresovani, mada nije prvi put da ovo pokazujemo, tako da malo sumnjam u neku taktiku, ali nadam se. Da Bog da, da mi nesto naucimo iz ovoga jer uvijek kazemo da cemo nauciti, ali opet ponavljamo iste greske. Nadam se samo da ce Zahirovic poceti stalno igrati u Bohumu da ide u Brazil. Sretno Ado!
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Zaha je u reprezentaciji bio vise nego korektan svaki put kad je nastupio + ima fino iskustva za svoje godine...steta je velika sto nema utakmica, i ako odigra bar nesto vodio bih ga na SP bez razmisljanja posebno nakon onog sto sam vidio sinoc..jbg bolje on dokazan nego poluamateri iz Hajduka..
ustvari iz ugla interesa reprezentacije i ucinka na trenu bolje i Zahirovic sa minutama na kapaljku kao zadnji vezni nego Tinki Vinki sa 90 min svake sedmice...za prvih 11 mozda i nije najbolje rjesenje ali neka njega tu, valjda nadje neki klub u kojem ce igrati.
ustvari iz ugla interesa reprezentacije i ucinka na trenu bolje i Zahirovic sa minutama na kapaljku kao zadnji vezni nego Tinki Vinki sa 90 min svake sedmice...za prvih 11 mozda i nije najbolje rjesenje ali neka njega tu, valjda nadje neki klub u kojem ce igrati.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Na šta smo mi spali kad vapimo za Zahirovićevim povratkom. Da se razumijemo, momak je korektno (to sam uvijek naglašavao, ne bih da me napadnu štovatelji lika i djela Adnana Zahirovića
) odrađivao svoje zadatke u reprezentaciji i davao 150% na terenu. Ali, objektivno gledajući - on ne bi smio nositi na leđima vezni red neke jače reprezentacije (ili barem repke koja igra na SP-u). Šta mi radimo? Zovemo ga da nam "pomogne" i podigne iz ovog defanzivnog ambisa. To dovoljno govori kakva nam je ekipa i šta radimo po tom pitanju, jer zovemo igrača koji u posljednje dvije godine nije odigrao 5-6 klupskih utakmica. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- DonCorleone
- Kontakt:
Igrac prvih II mora igrati u svom klubu, to je za svaku reprezentaciju koja nastupa na mundijalu prvi uslov. Ako to ispuni, neka se zove.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Šta ja znam, u ova prva dva ja bih stavila Begovića i Kolašinca.DonCorleone je napisao/la:Igrac prvih II mora igrati u svom klubu, to je za svaku reprezentaciju koja nastupa na mundijalu prvi uslov. Ako to ispuni, neka se zove.
Nadam se da će Ado nabacati minuta u klubu i premostiti sve prepreke, da bi se našao na spisku za naredno, glavno okupljanje.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- DonCorleone
- Kontakt:
Nada zadnja umireBaDa12 je napisao/la:Šta ja znam, u ova prva dva ja bih stavila Begovića i Kolašinca.DonCorleone je napisao/la:Igrac prvih II mora igrati u svom klubu, to je za svaku reprezentaciju koja nastupa na mundijalu prvi uslov. Ako to ispuni, neka se zove.![]()
Nadam se da će Ado nabacati minuta u klubu i premostiti sve prepreke, da bi se našao na spisku za naredno, glavno okupljanje.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Monolog je napisao/la:Na šta smo mi spali kad vapimo za Zahirovićevim povratkom. Da se razumijemo, momak je korektno (to sam uvijek naglašavao, ne bih da me napadnu štovatelji lika i djela Adnana Zahirovića) odrađivao svoje zadatke u reprezentaciji i davao 150% na terenu. Ali, objektivno gledajući - on ne bi smio nositi na leđima vezni red neke jače reprezentacije (ili barem repke koja igra na SP-u). Šta mi radimo? Zovemo ga da nam "pomogne" i podigne iz ovog defanzivnog ambisa. To dovoljno govori kakva nam je ekipa i šta radimo po tom pitanju, jer zovemo igrača koji u posljednje dvije godine nije odigrao 5-6 klupskih utakmica.
Slažem se sa svim,a šta misliš kolike su šanse da se pozove neki drugi zadnji vezni za SP? Poput Bešića? Nikakve. Zato se i nadam da Zahirović,koji će vjerovatno biti bar na spisku od 23 biti pozvan i igrati.Jer moramo imati pravog zadnjeg veznog,koji će stojat na centru i presjecat i izbijat lopte,naprijed nam ne treba,imamo igrača koji će uraditi nešto naprijed. Def. vezni je pozicija kao i svaka druga i moramo imati nekoga ko će biti na toj poziciji.Recimo povrijede se prva 2 golmana,jel bolje pozvati nekog golmana iz PL da brani ili staviti Spahića na go? Ili Vranješa? Spahić na golu može proć protiv ekipa u kval. poput Lat/Liht/Lit koje će ozbiljinije doći do našeg gola jednom u poluvremenu,(potpuno ista situacija i kad nemamo def. veznog) a šta se dešava sa ekipama koje su samo iz srednjeg ranga reprezentacija poput Slovačke i Egipta? Svaki prelazak centra je šansa za go iako nemaju pravu inicijativu na terenu,kao što ni egipat nije imao.Ne može se reć da su nas stisli nego jednostavno prelako dolazili do gola. Ni Spahić na golu nije problem ako je samo na golu,al ako ga malo povuče pa krene i stopera igrat tu nastaje problem,kao što se dešava sa selektorovim ''defanzivnim veznim'' .
Potpuno se slažem da je tužno što se moramo nadati pozivu igrača kojem je uspjeh ako je na klupi u bohumu,al zato jer smo sigurni da Bešić (da ne spominjem Salatića),neće dobiti ni priliku da se pokažu,ostaje se nadati pozivu i igri u prvih 11 Zahirovića.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 07 mar 2014, 15:08, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja
Ovaj kriterij,igrac mora igrati u svom klubu ako ne navedes u kakvom klubu je debilizam sam po sebi.
Varupa recimo igra stalno u Travniku.
- Goalgetter
- Kontakt:
To je upravo i njegov izgovor, da moze pozvati Susica i Hadzica. Mora naci neki argument da ih pozove, pa eto, kad ga pitaju, ''Pa redovono igraju u klubu'' . Sturm i Hajduk.drummer je napisao/la:Ovaj kriterij,igrac mora igrati u svom klubu ako ne navedes u kakvom klubu je debilizam sam po sebi.
Znam,to je bas ono kriterij i izgovor koji vrijedja inteligenciju svakom normalnom covjeku.Goalgetter je napisao/la:To je upravo i njegov izgovor, da moze pozvati Susica i Hadzica. Mora naci neki argument da ih pozove, pa eto, kad ga pitaju, ''Pa redovono igraju u klubu'' . Sturm i Hajduk.drummer je napisao/la:Ovaj kriterij,igrac mora igrati u svom klubu ako ne navedes u kakvom klubu je debilizam sam po sebi.
Ko misli da ce to ljudi popusit ili je glup ili naivan,trece nema.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Pinoglavi,
Hm, iskreno -> ja bih vazda gledao dobrobit reprezentacije, ne bih ni u jednom trenutku stavljao sebe u prvi plan, jer reprezentacije nije privatno vlasništvo iako se mnogi trude da to tako predstave. Počevši od kabadahija u i oko reprezentacije, pa preko novinara koji, željni senzacije i klikova, pišu neprovjerene stvari, a zaobilaze istinu.
Helem, ovo napisah zbog Bešića. Sve se mora izgladiti s momkom. Ok, to ovako izgleda da Sušić nema autoriteta ukoliko ga pozove (da usput priupitam, čini li se tebi da je Sušić autoritativan?), ali treba nekad gledati veće dobro. Staviti kolektiv u prvi plan, a ne sebe. Isto to vrijedi i za Bešića, ali njemu godine (nezrelost, recimo) idu u prilog. Ili, bolje rečeno, mogu poslužiti kao jeftina izvlakuša. Pape je zreo, mudriji je i sigurno da se od njeg očekuje taj "prvi korak".
Što se tiče zadnjeg veznog, imamo mi tu kombinacija. Imamo Kolašinca (može kvalitetno zatvoriti dvije pozicije), upariti ga sa nekim veznjakom kome će on čuvati leđa i opet to izgleda dobro. Naravno, to bi značilo da bi samim tim i lijevi bok bio nešto slabiji (defanzivnije orijentisan), ali s tim se može i mora živjeti. Posebno kad znamo da je desno Mujdža (valjda bude 100% spreman).
Dakle, desno sa Mujdžom i Hajrovićem, lijevo sa Zukom i Lulićem, sredinu nek "drže" Kolašinac, Medo i Pjana, a u vrhu napada Džeko (a zašto ne i Ibišević, ako se trebaju pokazati neke stvari Edinu).
Zahirović je zahvalan igrač i može pomoći. Ali, nikako ga ja ne bih u prvih 11 -> dokle god je tu Kolašinac. Jer, Kola može pokriti tu poziciju mnogo bolje. Ubijeđen sam u to.
Ovako to ja gledam. Ko zna, možda i Pape progleda.
Hm, iskreno -> ja bih vazda gledao dobrobit reprezentacije, ne bih ni u jednom trenutku stavljao sebe u prvi plan, jer reprezentacije nije privatno vlasništvo iako se mnogi trude da to tako predstave. Počevši od kabadahija u i oko reprezentacije, pa preko novinara koji, željni senzacije i klikova, pišu neprovjerene stvari, a zaobilaze istinu.
Helem, ovo napisah zbog Bešića. Sve se mora izgladiti s momkom. Ok, to ovako izgleda da Sušić nema autoriteta ukoliko ga pozove (da usput priupitam, čini li se tebi da je Sušić autoritativan?), ali treba nekad gledati veće dobro. Staviti kolektiv u prvi plan, a ne sebe. Isto to vrijedi i za Bešića, ali njemu godine (nezrelost, recimo) idu u prilog. Ili, bolje rečeno, mogu poslužiti kao jeftina izvlakuša. Pape je zreo, mudriji je i sigurno da se od njeg očekuje taj "prvi korak".
Što se tiče zadnjeg veznog, imamo mi tu kombinacija. Imamo Kolašinca (može kvalitetno zatvoriti dvije pozicije), upariti ga sa nekim veznjakom kome će on čuvati leđa i opet to izgleda dobro. Naravno, to bi značilo da bi samim tim i lijevi bok bio nešto slabiji (defanzivnije orijentisan), ali s tim se može i mora živjeti. Posebno kad znamo da je desno Mujdža (valjda bude 100% spreman).
Dakle, desno sa Mujdžom i Hajrovićem, lijevo sa Zukom i Lulićem, sredinu nek "drže" Kolašinac, Medo i Pjana, a u vrhu napada Džeko (a zašto ne i Ibišević, ako se trebaju pokazati neke stvari Edinu).
Zahirović je zahvalan igrač i može pomoći. Ali, nikako ga ja ne bih u prvih 11 -> dokle god je tu Kolašinac. Jer, Kola može pokriti tu poziciju mnogo bolje. Ubijeđen sam u to.
Ovako to ja gledam. Ko zna, možda i Pape progleda.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Monolog..zasto Susic gazi svoj autoritet ako pozove Bešića?Kao razlog je navodio nesuglasice koje Bešić ima sa Jagodicem,to je rijeno,Bešić se odazvao Jagodicu,nesporazumi izgladjeni i Susic nema nikakav valjan razlog da malog ne pozove.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Zato što je tako. Gubi i ono malo autoriteta kojeg uživa kod "omladinaca" ili profesionalaca u svakom smislu te riječi. Jer, ako popusti "mladom" Bešiću, zamisli šta mora drugima uraditi. Dvosjekli mač, prika. Dvosjekli mač. Al' kod nas je tako vazda bilo.
Nema te odluke koja te na kraju ne syebe. 
- Goalgetter
- Kontakt:
@Monolog
Druze, Susic ne razmislja ovako kao ti, niti hoce. Evo vec 2-3 godine nadamo se tom nekom ''bumu'' Safeta da malo promjeni taktiku, i tom nekom eksperimentu sa 4-5-1, probavanje nekih igraca na pozicji zadnjeg veznog, uigravanje igre preko krila, ali nista od toga. Prolaze i prolaze prijateljske, USA, Mexiko, Argentina, Irska, Egipat, posebno ova zadnja protiv Egipta, u kojoj je Tino probavan na toj poziciji, opet istrosena sansa.
I onda hladno kaze, idem na Argentinu sa dva napadaca.
Druze, Susic ne razmislja ovako kao ti, niti hoce. Evo vec 2-3 godine nadamo se tom nekom ''bumu'' Safeta da malo promjeni taktiku, i tom nekom eksperimentu sa 4-5-1, probavanje nekih igraca na pozicji zadnjeg veznog, uigravanje igre preko krila, ali nista od toga. Prolaze i prolaze prijateljske, USA, Mexiko, Argentina, Irska, Egipat, posebno ova zadnja protiv Egipta, u kojoj je Tino probavan na toj poziciji, opet istrosena sansa.
I onda hladno kaze, idem na Argentinu sa dva napadaca.
A sta ce popustat, jel se on sa njim zakacio - NE. Decko je imao problem sa Jagodicem koji je rijesio, logicno je da dobije sansu u A repki, tj, da se vrati gdje pripada.Monolog je napisao/la:Zato što je tako. Gubi i ono malo autoriteta kojeg uživa kod "omladinaca" ili profesionalaca u svakom smislu te riječi. Jer, ako popusti "mladom" Bešiću, zamisli šta mora drugima uraditi. Dvosjekli mač, prika. Dvosjekli mač. Al' kod nas je tako vazda bilo.Nema te odluke koja te na kraju ne syebe.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
@monolog
Što se Bešića tiče nisam ni ja jedan od onih koji svaki dan pišu da se mora pozvati i sl. Takvi su i pljuvali selektora zbog nepozivanja Hadžića.Igrač ne smije ponašat ko neka sila,pa samo čekat poziv A reprezentacije,a da izmišlja povrede da ne igra za U21,jest da nisam 100% siguran da li je to istina.
Def. vezni nam treba bit neko ko napada neće pogledat,pogotovo protiv Argentine,inače nas nema nigdje.Kolašinac bi mogao biti rješenje za tu poziciju,jest da ga nikad nisam gledo na def. veznom.Trebalo bi ga naravno isprobat u narednim prijateljskim.Uglavnom nam treba neki def. vezni koji napada pogledat neće,a za sad nam tu ulogu nije niko igrao osim Zahirovića,i Rahimića kojeg ne bi bilo loše pozvat.Mislim da bi imao snage za jedno poluvrijeme protiv Argentine.
Svaka kombinacija bez Rahimića,Zahirovića ili Kolašinca na def. veznom je osudjena na poraz protiv ozbiljnijih reprezentacija.Gledajući selektora teško da će Rahimića pozvati,ili probati ustvari neku formaciju koja bi trebala funkcionirati kao onu koju si ti napisao,a ne Ibišević na krilu i slične budalaštine.Tako da je najrealnije nadati se da Zahirović bude u postavi..
Što se Bešića tiče nisam ni ja jedan od onih koji svaki dan pišu da se mora pozvati i sl. Takvi su i pljuvali selektora zbog nepozivanja Hadžića.Igrač ne smije ponašat ko neka sila,pa samo čekat poziv A reprezentacije,a da izmišlja povrede da ne igra za U21,jest da nisam 100% siguran da li je to istina.
Def. vezni nam treba bit neko ko napada neće pogledat,pogotovo protiv Argentine,inače nas nema nigdje.Kolašinac bi mogao biti rješenje za tu poziciju,jest da ga nikad nisam gledo na def. veznom.Trebalo bi ga naravno isprobat u narednim prijateljskim.Uglavnom nam treba neki def. vezni koji napada pogledat neće,a za sad nam tu ulogu nije niko igrao osim Zahirovića,i Rahimića kojeg ne bi bilo loše pozvat.Mislim da bi imao snage za jedno poluvrijeme protiv Argentine.
Svaka kombinacija bez Rahimića,Zahirovića ili Kolašinca na def. veznom je osudjena na poraz protiv ozbiljnijih reprezentacija.Gledajući selektora teško da će Rahimića pozvati,ili probati ustvari neku formaciju koja bi trebala funkcionirati kao onu koju si ti napisao,a ne Ibišević na krilu i slične budalaštine.Tako da je najrealnije nadati se da Zahirović bude u postavi..
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 07 mar 2014, 16:09, ukupno mijenjano 3 puta.
Nad tobom sunce najljepše sja
-
robijas_Ri
- Kontakt:
Naravno da je logicno da dobije priliku Besic i kod Susica ali za Euro kvalifikacije. Za SP prednost ima Zahirovic ispred njega i ne sumnjam da ce Zaha zasluzeno ici.bhsport je napisao/la:A sta ce popustat, jel se on sa njim zakacio - NE. Decko je imao problem sa Jagodicem koji je rijesio, logicno je da dobije sansu u A repki, tj, da se vrati gdje pripada.Monolog je napisao/la:Zato što je tako. Gubi i ono malo autoriteta kojeg uživa kod "omladinaca" ili profesionalaca u svakom smislu te riječi. Jer, ako popusti "mladom" Bešiću, zamisli šta mora drugima uraditi. Dvosjekli mač, prika. Dvosjekli mač. Al' kod nas je tako vazda bilo.Nema te odluke koja te na kraju ne syebe.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Besic je se odazvo Jagodicu i situacija je smirena, sad samo ostaje da ga nominira za Brazil.
Bruda opet na klupi 

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.