Bilall je napisao/la:Kawhi je napisao/la:
Jesam

Ne smatram je opasnom.
Razgovarao sam sa jos ljudi koji su je procitali, i svi su priznali da knjiga itekako moze da utice na citaoca i njegova razmisljana pa i da stvori veliki antisemitizam .
Problem je sto se u njoj, kada su bar Jevreji u pitanju Hitler tacno oslanja na cinjenice koje i jesu postojale u Njemackoj u to vrijeme, ali i na kraju pominje neke radikalne mjere protiv njih koje ce posle biti i sprovedene u djelo.
Citajuci prvu knjigu A song of Ice and Fire razvih i ja veliku antipatiju ka House Lannister.
Informacija, odnosno knjizevno djelo, treba biti djelo i prica za sebe i ne treba se cenzurirati pravo na misljenje pojedinca, odnosno uklanjati nesto sto je dio povijesti. Na svakom pojedincu je da poprimi utisak i da stekne dojam od onoga sto cita, neovisno sto to bilo, pa tako i u ovom slucaju, tko je povodljiv bit ce povodljiv sam od sebe, a ne zato sto prima utiske iz knjiga, medija, ljudi, to je takva svijest. Procitao sam je i ja pa nisam nista antisemitisticniji nastrojen nego prije, svejedno mi, jednostavno sam htio dozivjeti vlastitom svijesti, mogu nabrojati iz glave jos cetiri, pet kontroverznih izdanja sto sam procitao, a pruzaju unikata uvid u necije stanje uma i razmisljanje o stvarima koje su dovele do brojnih polemika, sukoba, u konacnici i smrti. To me/te ne cini nista losijom ili boljom osobom, cisto upucenijom, nacitanijom.
Usput receno, knjige su prodane za vise od duplo procijenjene vrijednosti, mislim oko 50ak 000 dolara, za njih se natjecalo 10ak kupaca.
...Život za Široki...