Kako komentirate atak Džekinog oca Midhata nakon meča?
- Nije to bio konflikt. To je u prvom redu bio propust organizatora. Na mjestu koje je rezervirano za igrače, službena lica i novinare, Džekin otac nije imao šta tražiti.
Zamjerio Vam je da niste ispoštovali dogovor i zamijenili Edina nakon 60 minuta?
- Tog dogovora nije bilo. Dogovor je bio da jedan od napadača izađe iz igre nakon jednog sata, jer sam mislio uvesti Izeta Hajrovića i Edina Višću i probati s formacijom 4-3-3. To sam rekao Edinu prije utakmice, ali on je forsirao da on bude zamijenjen. Nismo se dogovorili nego je to bio njegov stav. On je mislio da će to biti on. Da je Edin na poluvremenu izričito zahtijevao da izađe, izveo bih ga. Ne bi bilo problema. Ovako, ja sam selektor i ja određujem ko igra, a ne Džeko.
Je li zaista došao povrijeđen?
- On ima problem s koljenom, ali je naš ljekar konstatirao da nije ništa strašno i da, kada se zagrije, može igrati bez problema. Zato ga i nisam poštedio.
Šta je, ustvari, problem s Džekom?
- On treba shvatiti jednu stvar - selektor je taj koji određuje ko je pozvan i ko igra. To sam mu otvoreno rekao na sastanku prije utakmice. I njemu i Spahiću. Kada oni budu selektori, neka biraju koga hoće, ali dok sam ja tu neće.
Kako iz današnje perspektive gledate na kritike i zvižduke Džeki.
- U ovom poslu važniji su sadašnjost i budućnost nego prošlost. Ljudi brzo zaboravljaju i zato im se stalno treba dokazivati. Pogodilo je i mene kada su mu navijači zviždali, ali mora prihvatiti kritiku. Vjerovatno su i on i ostali igrači zaslužili kritike. No, ako ne bude igrao onako kako se od njega očekuje, zviždat će mu opet. Neka ovo i njemu i ostalima bude lekcija.
EDINE VRATI SE U OBDANISE JER TU I PRIPADAS