Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Kako vam djeluje ovaj sistem ?

Dobar
48
21%
Los
34
15%
Prva liga sa 12 klubova
127
57%
Prva liga sa 16 klubova
15
7%

Ukupno glasova: 224

PlavoZuti
Kontakt:

Re: Smanjivanje Premijer lige

Post Postao/la PlavoZuti » 14 sep 2013, 08:17

Po mom misljenju PL bi trebala brojati 14 timova....
Nema nikakvog sranja po 4 tima na osnovu religije, nacionalnosti niti bilo kojih drugih govana....nego se kaze od sezone 15/16 krece liga sa toliko timova...neka se izbori 12 najboljih + 2 koja udju.....svi timovi koji nemaju cistu finansijsku sliku idu 3 lige nize...ako se to moze uradit Juventusu, Rangersima, onda moze i Zelji, Sarajevu, Borcu, Celiku i svim ostalim "velikanima"

Takodje, napravit i zajednicku 2 ligu koja bi isto tako brojala 14 timova a nju bi sacinjavali 4 tima koja su ispala, idrugoplasirana i trecoplasirana ekipe iz Srpske i 1 Federalne...sto je 8 timova....i jos 6 timova koje bi kroz mini playoff odlucile konacni broj timova....znaci 4toplasirani iz fbih protiv 9 iz rs... 5 protiv 8, 6-7, 7-6, 8-5 i 9 iz federacije protiv 4 iz rs...
Ostali timovi iz rs i fb plus timovi iz drugih liga koji su ostvarili plasman u visi rang bi sacinjavali 3cu ligu....
tek onda ove sad tzv druga sjever i slicno....i td

Znaci... Hoces da napravis kvalitet...napravis ga sa umanjenjem broja drugih i trecih liga....bolje imat 28 dobrih ekipa i dobre posjete, nego 120 ekipa od kojih valja 5 ...i posjete od 500 ljudi...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 mar 2014, 20:29

Kako bi ovo bila jaka liga...
slika
E sad dalo bi se raspravljati da li 10 ili 12 klubova.....Ali bi svako kolo imali dva derbija.

Prve lige FBiH i RS samo preimenovati i to Prva liga FBiH u Druga liga - Grupa Federacija i Prva liga RS u Druga liga - Grupa RS. Jer bi se na taj način došlo do kompromisa da Entitetski savezi vode neko takmičenje.
Ispadanje regulisati tako da ispadaju tri a ulaze tri na način:
Da prvaci grupa Druge lige ulaze direktno a da predzadnji i zadnji iz PL ispadaju direktno (u grupu zavisno od geo položaj - kao i do sad), a da drugoplasirani iz drugih liga međusobno igraju play off i da pobjednik tog doigravanja igra sa trećeplasiranim "odozdo" novi play off za ulazak/ostanak u PL.

Dalo bi se još raspravljati da li da se igra trokružno ili četverokružno, al bi onda bili kao englezi i oko nove godine bi igrali utakmice.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 08 mar 2014, 20:34

hilmo je napisao/la:Kako bi ovo bila jaka liga...
slika
E sad dalo bi se raspravljati da li 10 ili 12 klubova.....Ali bi svako kolo imali dva derbija.

Prve lige FBiH i RS samo preimenovati i to Prva liga FBiH u Druga liga - Grupa Federacija i Prva liga RS u Druga liga - Grupa RS. Jer bi se na taj način došlo do kompromisa da Entitetski savezi vode neko takmičenje.
Da prvaci grupa Druge lige ulaze direktno a da predzadnji i zadnji iz PL ispadaju direktno (u grupu zavisno od geo položaj - kao i do sad), a da drugoplasirani iz drugih liga međusobno igraju play off i da pobjednik tog doigravanja igra sa trećeplasiranim "odozdo" novi play off za ulazak/ostanak u PL.

Dalo bi se još raspravljati da li da se igra trokružno ili četverokružno, al bi onda bili kao englezi i oko nove godine bi igrali utakmice.

Bila bi puno zanimljivija,nego susjedne lige gdje se sve vrti oko dva kluba i s deset klubova bi imali ,pa i tri derbija svaki vikend,plus cetiri puta Zeljo-Sarajevo,Velez-Zrinjski :mrgreen:
Zeljo,Sarajevo,Velez,Borac,Celik,Zrinjski,Siroki,Slavija i jos dva kluba bi vjerovatno igrala iz RS-a.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 mar 2014, 20:41

Za neku premijernu sezonu takmićenja sa 10 ili 12 klubova kao uslove postaviti i infrastrukturu, pa bi se onda svi trudili da rade nešto...
Po meni neka optimalna infrastruktura bi bila:
- 3000 sjedećih mjesta
- Min 300 natkrivenih,
- Uređene svlaćionice za igrače, sudije doping,
- posebne prostorije (zatvorene) za novinare i postolje za kamere (a ne skele) sa internet konekcijom
- toalete na gledalištu

Možda maštamo malo više u ovom teškom vremenu, ali treba imati ambicije za poboljšanje kvaliteta lige.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 mar 2014, 21:34

Svako iole normalan i ko želi dobro fudbalu u Bosni i Hercegovini je svjestan da je liga sa 10, pa čak i 8 klubova idealna za nas. Sto puta je dosad sve ispričano i objašnjeno, samo još da se krene u izvršavanje tih planova.
DRUG NEBI TI PUNCA

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 08 mar 2014, 21:40

Kako vam ne dosadi pisati jedno te isto kada znate da od toga nema ništa.A zna se zbog koga.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 mar 2014, 21:41

bagrcavi je napisao/la:Svako iole normalan i ko želi dobro fudbalu u Bosni i Hercegovini je svjestan da je liga sa 10, pa čak i 8 klubova idealna za nas. Sto puta je dosad sve ispričano i objašnjeno, samo još da se krene u izvršavanje tih planova.
A poznavajući našu trenutnu situaciju bojim se da u skorije vrijeme neće doći do nekih promjena na bolje što se tiče PL BiH

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 mar 2014, 21:49

Kad prođe ova gužva oko SP moguće je da se posvete i tom problemu. Ali sigurno da bi to puno lakše i vjerovatno i brže išlo kada bi se osnovalo udruženje premijerligaša. To je na klubovima, pa je opet stalo na razgovorima...
DRUG NEBI TI PUNCA

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 08 mar 2014, 22:06

za sada nema nista od toga ali ce biti nekada valjda nazalost prekasno. vec sada kvalitet fudbala pada

batman
Kontakt:

Post Postao/la batman » 08 mar 2014, 22:07

hilmo je napisao/la:Kako bi ovo bila jaka liga...
slika

Liga od 10 klubova dolazi samo u obzir, ali to se nikad nece ostvariti bez pomoci UEFE. Kad sad pogledas tabelu samo Borac iz rs bi igrao i oni nisu spremni na nikakav kompromis cak su bili za da se liga prosiri na 18 klubova.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 mar 2014, 22:13

batman je napisao/la:
Liga od 10 klubova dolazi samo u obzir, ali to se nikad nece ostvariti bez pomoci UEFE. Kad sad pogledas tabelu samo Borac iz rs bi igrao i oni nisu spremni na nikakav kompromis cak su bili za da se liga prosiri na 18 klubova.
E baš zbog tog kompromisa ja bih išao na ligu sa 12 klubova da se djelimično udovolji predstavnicima FSRS..Ali za tu neku prvu sezonu pored plasmana i bodovnog salda kao uslove staviti infrastrukturu. Pa ako FK Sarajevo recimo do sezone 2015./2016. (2016./2017.) ne može obezbjediti 300 natkrivenih mjesta doviđenja u Drugu ligu - grupa Federacija ;) ;)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 08 mar 2014, 22:56

Smanjivanje lige se može desiti samo ako UEFA djeluje - ista brani upletanje politike u nogomet, a naš nogomet je talac politike. :D

Lijepo izgleda ovih prvih 10.
Hayley <3

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 13 mar 2014, 19:30

Ma jarane ja bih im dao da naprave tu ligu sa 4+4+4,pa onda poslje ko ispadne ko udje. Hebi im mater,vidis da ne moze drugacije.

Za smanjenje su svi koji u lijepoj nasoj BiH prate PL,nazalost,nema nas puno...

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 13 mar 2014, 19:41

Kako je cijela država puna apsurda, takva je situacija i sa našom ligom. Svako selo ima svoj klub, a svi jedva sastavljaju kraj s krajem tako da s te strane je skoro pa nemoguće da se 1. liga RS i 1. liga FBiH ujedine u 2. ligu BiH, zbog većih troškova, mada bi sigurno bilo zanimljivije. Što se tiče smanjenja Premijer lige, ono je neminovno. Za razliku od recimo hrvatske lige, imamo više konkurentnih ekipa i sigurno da bi liga sa nekih 12 klubova bila dosta bolja sa minimalno 2 derbija svako kolo. Problem je svima udovoljiti, tako da ne vidim kako se ovo bez UEFE može riješiti. Ipak, za nadati se da će se Savez nakon konsolidacije u svojim redovima više posvetiti Premijer ligi i učiniti konkretne korake ka ozdravljenju fudbala u BiH.
Mes Que Un Club

AlenHalilovic
Kontakt:

Re: Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Post Postao/la AlenHalilovic » 16 mar 2014, 21:06

Imali sta novo oko smanjenja premijer lige ili ujedinjenju prve entiteske lige?

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 26 maj 2014, 22:19

AlenHalilovic je napisao/la:Imali sta novo oko smanjenja premijer lige ili ujedinjenju prve entiteske lige?
izgleda da od toga nema nista a ja tvrdim da sa smanjenem broja klubova u nasoj lizi na 10 klubova da bi nam liga kvalitenija bila od srpske i hrvatske i ujedinjenem entitetskim ligama mnogo bi dobro donijelo doobrog nasem fudbalu svako kolo bi bila 2 derbija na kojima bi bilo dosta navijaca
po meni 10 klubova za koje bi bilo idealno da igraju premijer ligu su

sarajevo,zeljo,slavija,velez,zrinjski,borac,celik,sloboda,siroki,olimpik....ja sam siguran da bi ovo bila jaca liga nego i hrvatska i srpska ali odma bi poceli iz rp govoriti samo dva ali ljudi nemaju vise klubova u svome dijelu da imaju ista za najvisi rang
Samo Sarajevo

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 27 maj 2014, 00:18

kanarinac je napisao/la:
AlenHalilovic je napisao/la:Imali sta novo oko smanjenja premijer lige ili ujedinjenju prve entiteske lige?
izgleda da od toga nema nista a ja tvrdim da sa smanjenem broja klubova u nasoj lizi na 10 klubova da bi nam liga kvalitenija bila od srpske i hrvatske i ujedinjenem entitetskim ligama mnogo bi dobro donijelo doobrog nasem fudbalu svako kolo bi bila 2 derbija na kojima bi bilo dosta navijaca
po meni 10 klubova za koje bi bilo idealno da igraju premijer ligu su

sarajevo,zeljo,slavija,velez,zrinjski,borac,celik,sloboda,siroki,olimpik....ja sam siguran da bi ovo bila jaca liga nego i hrvatska i srpska ali odma bi poceli iz rp govoriti samo dva ali ljudi nemaju vise klubova u svome dijelu da imaju ista za najvisi rang
Ma nema interesa uopste za to!

Ja sam takoder za ligu 10, ali iskreno odrazilo bi se to pozitivno na nase nastupe na euro sceni, ali opet bi mogli maksimalno do grupe fazi. Dalje bi dozivljavali glam -blam. Nesto slicno kao Dinamo sto dozivi kada ude.

Jedino rijesenje za nase balkanske ekipe je regionalnga liga, nesto slicno u kosarci, gdje bi svaka tekma bila jaka. Identican primjer kao u ENG.
E sa takvim sistemom rada i konkurencijom, sa manjim ulaganjem uz konstantu bi mogli nesto napraviti, ovako, moli Boga da neko ulozi kakvu lovu u tebe!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 maj 2014, 01:23

Nikakva regionalna liga ne dolazi u obzir. Ova naša livada, kako je od milja zovu domaći navijači stranih klubova je najpotentnija livada čitavog Balkana i nikakva nogometna kohezija iz mnogih razloga se ne može provesti, a onaj razlog koji sam ja naveo, tj. potencijal je po meni jedan od najboljih protuargumenata tezi regionalne lige.

Mi imamo potencijalno najinteresantniju ligu Balkana, kako već rekoh. Uzmite sve države ex - yu, njihove timove, rivalitet, potencijal, kapacitet za napredak i našu ligu. Tačno je da stojimo loše trenutno, ali nas yebe cjelokupna situacija u društvu uopšte, a to je moralo da se odrazi na sport.

Sa nekim rezovima, i smanjenjem lige, kako i glasi ovaj topic, s vremenom i postavljanjem većih standarda u smislu postavljanja uslova za takmičenje u ligi dobili bismo najkvalitetniju ligu Balkana.

Željo, Sarajevo, Velež, Čelik, Zrinjski, Široki, Borac, Sloboda, Slavija, Olimpic daju recimo u ligi 10 ( koju sam ja proizvoljno izabrao, da se ne naljute navijači ostalih klubova ) potencijalno veliki kvalitet, neizvjesnost, nekoliko derbija iz kola u kolo, povećanje broja navijača na tribinama, uz određene korekcije od Saveza, i ulaganjem minimalnih napora imali bismo respektabilnu ligu. Također uz par zakona bismo iznjedrivali iz omladinskih pogona navedenih klubova, ali i ostalih klubova potencijalne mlade reprezentativce jedine nam države.

Sve to donosi svoju dobit, i regionalna liga sigurno nije ono što nam treba. Vidjeli smo šta je NLB liga recimo u košarci učinila od nacionalnih prvenstava država koje sudjeluju u istoj. Na stranu kvalitet, potencijal i uređenost Saveza već navedenih država.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 27 maj 2014, 01:38

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 27 maj 2014, 02:07

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bordo10, jurisicduska, perodeformero, rishovski, Vanja8, Venom i 39 gostiju.