AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

CurvaSud10
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la CurvaSud10 » 07 mar 2014, 01:10

Stranac je napisao/la:Milijardu eura? LOL!
cuj lol :lol: ne vidim sta vam toliko smeta ta cifra? 8-)

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 07 mar 2014, 01:13

Meni kao razumnom čovjeku to djeluje kao nestvarna investicija s obzirom na ekonomske prilike i administraciju u Italiji. Ali sam vjerovatno u krivu. ;)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 mar 2014, 07:34

prica se kako projekat kosta milijardu eura sto, kao prvo, ne mora biti istina i sto, kao drugo, apsolutno ne znaci da ce svih milijardu ici iz romine kase ukoliko se na kraju ispostavi da je informacija tacna. razni sponzori (curva sud je nabrojao nekolicinu), ulagaci, kao i sam grad rim ce ubrizgati finansijsku injekciju u cijelu stvar gdje je glavni cilj prije svega zarada na duze staze, tako da cisto sumnjam da bi se ulagale neke velike pare (u ovom slucaju ogromne) u nesto sto je toliko apsurdno kao sto ste pomislili kada ste procitali 'milijardu eura'.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 08 mar 2014, 10:42

strootman i pjanic su, na svu srecu, spremni i kako stvari stoje igrace protiv napolija. njima dodamo radju tj veznjaka koji je u najboljoj formi od svih njih i dobijemo vezni red koji je odigrao tek dvije domace utakmice u ovom sastavu, sa gol razlikom 7:0. protivnici nisu bili cemu ali dobar je osjecaj znati da se moze i bez DDRa jer do prije par mjeseci to je bilo apsolutno nezamislivo. procitah u najavi mogucih formacija da bi dodo trebao zaigrati na lijevom beku . . . ili se oporavio brze nego sto je bilo ocekivano ili je vrijeme (6 sedmica) stvarno brzo proslo ili je to greska ekipe sa romanews-a. elem, nisam neki pretjerani optimista pred utakmicu jer evidentan je pad forme, pogotovo gore u zavrsnih 30ak metara gdje nit mozemo akciju izgraditi, a i kada izgradimo po defaultu ju fulamo. nadam se da ce se nekim cudom destro probuditi jer sabatini ga je savrseno analizirao u posljednjem intervjuu rekavsi: 'on predstavlja ogromno ulaganje za ovaj klub i odlican je igrac. medjutim, on je igrac koji ni sam ne zna koliko moze dati tj nije u potpunosti svjestan svog potencijala i to su neke karakterne stvari na kojima mora poraditi. jednom kada to uspije pricacemo o jednom od najboljih evropskih napadaca.' kada sam vec spomenuo taj intervju obradovao me i odgovor na pitanje u vezi rome, lige prvaka i ojacavanja rostera. ako je vjerovati sabatiniju 'pojacanja ce biti onoliko koliko treba da se igra na tri fronta.'

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 09 mar 2014, 11:13

Destro je davao golove Napoliju i u dresu Siene i u dresu Rome. Daj Bože da opet pogodi. Ja bih bio prezadovoljan remijem, mislim da bi to značilo osigurano 2.mjesto i LP, s obzirom na +6 bodova i utak. manje. Po meni najveći potencijal od svih naših ofanzivaca ima Adem Ljajić i ja sam uvjeren da će vrlo brzo eksplodirati, ako ne ove sezone, onda sigurno iduće. Mlad je, izrazito talentovan i još kad sredi stvari u glavi, bit će strašan igrač.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 mar 2014, 13:02

adem je daleko najtalentovaniji od svih nasih napadaca ali momak cesto forsira i solira u toj prevelikoj zelji za dokazivanjem. jednom kada pojednostavni svoju igru i mirne glave udje u utakmicu postace mozda i najkorisniji igrac tima. do tad ce da nervira i sebe i nas.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 mar 2014, 14:04

Očekivani sastavi za večerašnji derbi:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 09 mar 2014, 19:46

NAPOLI (4-2-3-1): Reina; Maggio, Albiol, Fernandez, Ghoulam; Behrami, Inler; Callejon, Hamsik, Mertens; Higuain

AS ROMA (4-2-3-1): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Romagnoli; Nainggolan, Strootman; Florenzi, Pjanic, Bastos; Gervinho

AdamSmith
Kontakt:

Post Postao/la AdamSmith » 09 mar 2014, 21:00

Cioa Strootman, bespotrebno forsiranje povrijeđenog igrača se obilo o glavu Garciji.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 09 mar 2014, 21:05

Kako se zove ovaj komentator na ArenaSport kanalu sto radi prenos tekme?
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 mar 2014, 21:44

Romi stvarno nedostaje jedan izraziti napadac tipa Higuain ili Gomez koji bi cudesne pasove od strane veznog reda pospremali bez problema.
Tesko ce se nesto napraviti sa krilnim igracima.
Vezni red je fenomenalan, fakat ne mogu da se nagledam tih prelijepih kombinacija.

Pjanic i Radja neprikosnoveni. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

emir_

Post Postao/la emir_ » 09 mar 2014, 21:50

Omerbavarac je napisao/la:Romi stvarno nedostaje jedan izraziti napadac tipa Higuain ili Gomez koji bi cudesne pasove od strane veznog reda pospremali bez problema.
Tesko ce se nesto napraviti sa krilnim igracima.
Vezni red je fenomenalan, fakat ne mogu da se nagledam tih prelijepih kombinacija.

Pjanic i Radja neprikosnoveni. 8-)
Mislim da pola ovih lopti nabrojani igrači ne bi stigli. Gervinho zna promašiti ali je munja i sve stiže.
4-IN-A-ROW

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 mar 2014, 21:51

meh, ovdje se otprilike znalo da cemo postici onoliko koliko gervinho u napadu ne usere :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 mar 2014, 22:31

Roma je ovdje zasluzila bar bod, ako ne i tri. Steta. :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 09 mar 2014, 22:34

rope11 je napisao/la:Roma je ovdje zasluzila bar bod, ako ne i tri. Steta. :roll:
Možda po igri i jesu, ali mislim da je ovo neka kosmička pravda za gluposti Gervinha. Nevjerovatno koliko smotan i neinteligentan igrač.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 mar 2014, 22:44

ili kupi napadaca ili forsiraj destra jerbo posjed lopte ne donosi bodove, golovi to rade - prosto k'o pasulj.

cestitke magici i fanovima juventusa na ovoj pobjedi za koju smo sami sebi krivi, po ko zna koji put.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 09 mar 2014, 22:46

Prema ovom drugom pol. koje sam gledao, nismo zaslužili poraz. Očekivao sam da nas Napoli rasturi s obzirom da nam fali dosta igrača, ali smo solidno odigrali i zaslužili bod. Onaj srećković Calejon 2x u životu ej dao glavom i oba Romi ove sezone. Kakva 2 šuta Maicona, ali neće u gol :(

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 mar 2014, 22:56

ma nema to veze sa srecom/nesrecom. jednostavno, gervinho nije napadac i on svaku petu utakmicu iskoristi svoje prilike a ova veceras nazalost nije bila 'ta peta' u kojoj bi zabio tako da umjesto da imamo gol prednosti mi se dovodimo u situaciju da gubimo. sto se tice primljenog gola moglo se vidjeti da ce biti opasno po nas jer bezglavo smo krenuli u kontru, izmijenjali pozicije, izgubili loptu i ostavili praznu desnu stranu gdje su na maicona isla dva igraca koja on logicno nije mogao pokriti tako da je lijevi bek neometano (fenomenalno) centrirao, a callejon se majstorski povukao korak nazad od romagnolija i zabio.

dalje, nije mala slucajnost da mi u kljucnom dijelu sezone igramo najslabije do sad jer garcia je poceo previse taktizirati i umjesto da igramo svoju igru kojom smo i dosli tu gdje jesmo mi se zadovoljavamo sa 1:0 protiv bologne i bodom protiv intera, a bgm i veceras protiv napolija (jer ocigledno se islo na bod). shvatam da smo desetkovani povredama ali to nije razlog za kukavicluk.

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 10 mar 2014, 11:59

CurvaSud10 je napisao/la:
Milijardu € sigurno neće sve to koštati, osim ako ne planiraju praviti kompleks veličine Rima. Za te pare mogu napraviti 3-4 stadiona sa popratnim objektima. Juventus je izgradio stadion za nešto više od 100 miliona €, Milan navodno ima spreman projekat u vrijednosti od 300 miliona €. U Evropi su u zadnjih 10 godina izgrađeni mnogi stadioni, mnogi su renovirani ali niti jedan nije koštao milijardu €( osim Wembley-a ako se ne varam) ali to ponajviše zahvaljujući ogromnim kašnjenjima prilikom izgradnje. Prosto ne vjerujem u tu cifru i mislim da je to neka medijska izmišljotina.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 mar 2014, 12:21

CurvaSud10 je napisao/la:
Koštaće milijardu al' milijardu indijski rupija.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.