Muhamed Bešić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

kimbo
Kontakt:

Re: Muhamed Bešić

Post Postao/la kimbo » 08 mar 2014, 17:34

a decko brz prekida kontre ;)
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 08 mar 2014, 17:36

calcio je napisao/la:Trpa ih MTK.
Ja nisam siguran da je stoperska pozicija idealna za Mumeta.
Ma dečko je idealan za DMF, igrao je to i u mladoj reprezentaciji i u Hamburgu neko vrijeme...
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 mar 2014, 17:45

BeyKopites je napisao/la:
Ma dečko je idealan za DMF, igrao je to i u mladoj reprezentaciji i u Hamburgu neko vrijeme...
Slazem se. On i Zolotic bi vrlo lako mogli biti nas dvojac na sredini za par godina, u formaciji 4-2-3-1. Ali Zola se povrijedi a ovaj se nije odazivao i nikako da se krenu uigravati u mladoj reprezentaciji.. mislim da su odigrali svega jednu ili dvije utakmice zajedno.
Zbog toga smo najvise i odigrali ovako slabo ovaj ciklus. Bez dva, po meni, najbolja igraca.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 mar 2014, 17:57

Sa svojom visinom i gradnjom ne moze igrat stopera u ozbiljnoj ligi. DMF moze.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 mar 2014, 23:47

Muhamed Bešić spada u red velikih nada bh. nogometa i sigurno je da će dvadesetjednogodišnji stoper u budućnosti biti jedan od stubova naše A-reprezentacije. Upravo njega mnogi vide kao nasljednika kapitena Emira Spahića, što potvrđuje i činjenica da je ovaj igrač Ferencvaroša izabran za najboljeg mladog igrača mađarskog prvenstva.

Najdraži prijatelj

Nakon nesporazuma sa selektorom Vladom Jagodićem, Muhamed se vratio u mladu reprezentaciju BiH.

- Drago mi je što sam ponovo u najdražem dresu. Nijednog momenta nije bio sporan moj dolazak u reprezentaciju. Skoro godinu nisam bio u repki i to mi je vrlo teško palo. Nesuglasice sa selektorom sada su prošlost - kaže Bešić.

Član Ferencvaroša najmlađi je igrač koji je debitirao za A-selekciju BiH, a prve nogometne korake napravio je u lokalnom klubu Tenis Borusija iz Berlina, gdje je ostao sve do 16. godine, kada je prešao u Hamburg.

- Prohodao sam sa osam mjeseci i već tada moj najdraži prijatelj bila je lopta, a tako je i danas. Kao dječak, bio sam živ i nemiran. Nisam deset minuta mogao sjediti mirno. Uvijek sam bio u pokretu. Zato su me moja majka Nermina i otac Meho upisali da treniram nogomet. Uvijek sam maštao o tome da postanem profesionalni nogometaš i na kraju se uloženi trud isplatio - kaže Bešić.

U omladinskim kategorijama uvijek se izdvajao talentom i nogometnim znanjem tako da je kao 16-godišnjak prešao u HSV. Tu je živio u njihovom internatu, kao i brojni perspektivni nogometaši iz svih krajeva svijeta.

- Na početku mi je bilo malo teško. Ipak, s vremenom sam se navikao na ovaj način života. Tu sam se najviše družio s Južnokorejcem Heung Ming-sonom. On nije znao njemački jezik tako da sam mu mnogo pomogao da ga nauči i da se brže adaptira. I danas smo dobri prijatelji i redovno se čujemo - kaže Muhamed.

Zaštitni znak

Kako nije dobio pravu priliku u ovom njemačkom klubu, za koji je odigrao tek nekoliko utakmica, prešao je u mađarski Ferencvaroš, gdje je doživio potpunu afirmaciju.

- U Ferencvarošu sam standardni igrač. U Mađarskoj je život drugačiji nego u Njemačkoj. Ipak, nije mi bilo toliko teško da se naviknem na Budimpeštu, jer je veoma lijep grad - kaže naš internacionalac.

Odbio je igrati za njemačku U-21 reprezentaciju, navodeći da želi braniti samo boje BiH. Za mladu reprezentaciju naše zemlje debitirao je u septembru 2010. u meču protiv Italije, a dva mjeseca poslije zabilježio je i prvi nastup za A-selekciju u prijateljskom duelu protiv Slovačke.

- Za mene postoji samo Bosna. Nikada nisam bio u nedoumici za koju će reprezentaciju igrati. Iako sam rođen u Berlinu, uvijek sam se osjećao kao Bosanac. Volim naše ljude, jer su srdačni i ono što im je u glavi, to i kažu - ističe Bešić.

Upravo su tetovaže postale njegov zaštitni znak i trenutno ih ima desetak.

- Prestao sam da ih brojim. Jedino znam da je posljednja sa M - 21, jer taj broj nosim na dresu. Također, na mom tijelu su i imena mojih roditelja, na taj način su u svakom trenutku sa mnom. Na mojoj desnoj ruci stoji tetevoža "Bosanac", to je još jedna potvrda koliko mi BiH znači i koliko je volim - kaže Muhamed.

Dogovor sa Martinom

Muhamedova velika želja je da jednog dana zaigra u Italiji, a uskoro bi se to moglo i ostvariti. Naime, prije nekoliko dana u Sarajevu je obavio razgovor sa Silvanom Martinom, menadžerom Nemanje Vidića, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor s Interom iz Milana.

- Razgovarali smo o mom eventualnom transferu u Italiju. Lijepo smo se družili nekoliko sati i on je obećao da će narednih sedmica pregovarati za mene s nekoliko italijanskih prvoligaša - kaže Bešić.

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 10 mar 2014, 02:53

Podhitno Besic Muhamed.

Kakav Van Persi Susic i Hadzic :roll: sta na uradi ova Germanija ovaj Sead tj. Safet :oops:
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 10 mar 2014, 03:18

Previse je on dobar i brz da bi igrao u italiji. Nadam se da je u repki prije SP-a fali nam ko za glavu.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 10 mar 2014, 04:30

Nema sanse da ovaj momak ne zaigra u Brazilu :!: :!:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 mar 2014, 10:03

Muhamed Besic i Adnan Zahirovic(ako bude iole igrao u Bohumu) su jedina dva igraca koja BIH ima na raspolaganju za poziciju DM,ili zadnjeg veznog. Mislim da ce Besic sigurno ici na SP,vec je igrao za A tim,ito veoma dobro,svi se sjecamo utakmice protiv Mexika,kad je bio mozda i nas najbolji igrac,a u medjuvremenu je jos vise napredovao,stariji je,uslovno receno... i ako uspijemo srediti papirologiju za Arslanagica bicemo ko na konju,imat cemo sasvim dobar tim i uz dobru atmosferu,i autoritet selektora mislim da mozemo izaci iz krize,koja je evidentna,ali nije nepremostiva! Jasno je svima da bez Misimovica i Pjanica mi ne mozemi niti znamo igrati,i kad se oni vrate uz ostale igrace koji ce nadati se popraviti formu mozemo mi daleko dogurati u Brazilu aBd!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 mar 2014, 12:45

Mume je nas najbolji DM, i nadam se da ide u Brazil umjesto TSS-ova i ostalih ublehica.
Mume + Medo a ispred desno Izet, lijevo Lula u sredini Pjanke i spic Vedo/Dzeko

Iza granitna odbrana Bundeslige Mujdza, Spaha, Bico, Seo na celu sa svjetskom klasom Begovicem.

Samo da imamo poglavicu koji ce sve to sloziti, prolaz grupe na SP.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 10 mar 2014, 12:49

bhsport je napisao/la:Mume je nas najbolji DM, i nadam se da ide u Brazil umjesto TSS-ova i ostalih ublehica.

Iza granitna odbrana Bundeslige Mujdza, Spaha, Bico, Seo na celu sa svjetskom klasom Begovicem.

Malo umisljeno zar ne, mi koji smo novajlije na SP da racunamo da cemo sigurno proci grupu (cak i sa Murinjom kao trenerom) .... mislim da bi prolaz grupe bio veliki uspjeh, nevazno ko i kako igro i treniro.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 mar 2014, 13:06

Posto se Mume odazvao selektoru, moram potpis prvih II za Brazil ponovo mijenjati :mrgreen: .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 10 mar 2014, 13:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 mar 2014, 13:08

MaksuzBaksuz je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Mume je nas najbolji DM, i nadam se da ide u Brazil umjesto TSS-ova i ostalih ublehica.

Malo umisljeno zar ne, mi koji smo novajlije na SP da racunamo da cemo sigurno proci grupu (cak i sa Murinjom kao trenerom) .... mislim da bi prolaz grupe bio veliki uspjeh, nevazno ko i kako igro i treniro.
Zasto? Nigerija i Iran nisu neprelazne prepreke. Eno Hrvati odose prvi put pa do bronze dobacise, da je bilo tvojom logikom skinuli bi gace protiv Jamajcana.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 10 mar 2014, 13:09

Hrvati novajlije na Euru 96 i hop cetvrtfinale, Hrvati novajlije na SP-u 1998 i hop 3.mjesto tako da mani mi se ti ispuhanih fora o novajlijama. Ovdje se gleda kvalitet ekipe i ako se realno pogleda ta kvaliteta svih repki u grupi onda se namece zakljucak da bi prolazak grupe u tom slucaju bio uspjeh, naravno, ali ne i nekakav ogroman uspjeh kakav se ovdje pokusava plasirat. Ogroman uspjeh bi vec bio plasman u cetvrtfinale itd... Repke sa kojim igramo su na 38. i 47. mjestu FiFA-ine rangliste (izuzimajuci Argentinu) i ako se prolaz pored takvih treba smatrati kao ogroman uspjeh onda mi nemamo sta dalje pricat. Naravno ne kazem da se ocekuje da prodjemo (iako kladionice ocekuju), ali brate da je i neko svjetsko cudo kako se ovdje pokusava prikazat, nije.
Naravno sticajem svih trenutnih okolnosti i cinjenice ko nam je selektor i kako radi svoj posao, ja smatram da je prolaz grupe domen SF-a ako stanje ostane kakvo je sada. I oni koji podrzavaju Papeta tako govore jer znaju da on nema u sebi skoro nista sto bi ga cinilo nekim iole solidnim selektorom kao sto i pokazuje njegov CV prije preuzimanja repke kao i njegove konstantne nebulozne izjave a Boga mi i njegov (ne)rad ;)
Toliko, hvala.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 mar 2014, 13:25

Pusti baksuza, trazili alibi za debakl u najavi. 8-)

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 10 mar 2014, 17:39

crvenocrni je napisao/la:

Hrvati novajlije na Euru 96 i hop cetvrtfinale, Hrvati novajlije na SP-u 1998 i hop 3.mjesto tako da mani mi se ti ispuhanih fora o novajlijama. Ovdje se gleda kvalitet ekipe i ako se realno pogleda ta kvaliteta svih repki u grupi onda se namece zakljucak da bi prolazak grupe u tom slucaju bio uspjeh, naravno, ali ne i nekakav ogroman uspjeh kakav se ovdje pokusava plasirat. Ogroman uspjeh bi vec bio plasman u cetvrtfinale itd... Repke sa kojim igramo su na 38. i 47. mjestu FiFA-ine rangliste (izuzimajuci Argentinu) i ako se prolaz pored takvih treba smatrati kao ogroman uspjeh onda mi nemamo sta dalje pricat. Naravno ne kazem da se ocekuje da prodjemo (iako kladionice ocekuju), ali brate da je i neko svjetsko cudo kako se ovdje pokusava prikazat, nije.
Naravno sticajem svih trenutnih okolnosti i cinjenice ko nam je selektor i kako radi svoj posao, ja smatram da je prolaz grupe domen SF-a ako stanje ostane kakvo je sada. I oni koji podrzavaju Papeta tako govore jer znaju da on nema u sebi skoro nista sto bi ga cinilo nekim iole solidnim selektorom kao sto i pokazuje njegov CV prije preuzimanja repke kao i njegove konstantne nebulozne izjave a Boga mi i njegov (ne)rad ;)
Toliko, hvala.
Ne podsjecali te ovo na 90-e, a rezultat te izlizane fraze je vidljiv na svakom koraku...

Mume ce ako ode u Brazil biti hit...
Pratim ga redovno i ne mogu vjerovati da nije clan nase A repke...Po meni je najveci talenat balkana na defanzivnim pozicijama...
Jednostavno je Gepard u kopackama...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 mar 2014, 17:41

Ja ne vidim ni jedan legitiman razlog da se Muhamed Besic ne pozove u Brazil.

- Moze igrati na 3 pozicije: Stoper, Desni bek, Zadnji vezni
- Vec je odigrao nekoliko utakmica za A-Reprezentaciju
- Standardni clan U21 reprezentacije
- Rijesio nesporazum sa Vladom Jagodicem
- Najbolji igrac Madjarske lige
- Na meti mnogobrojnih Europskih klubova, a svi znamo da za transfer fali i poziv u A-Repku, jedan Lulic je isto preko repke izborio transfer u Lazio (ne iskljucivo, ali velike zasluge je imala ona utakmica protiv Rumuna)

Da vidimo onda, sta ce Pape da ucini....

Koliko ga god ovdje neki pokusali popljuvati zbog temparamenta i slabe lige, mi nemamo boljeg.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 10 mar 2014, 17:51

Goalgetter je napisao/la:Koliko ga god ovdje neki pokusali popljuvati zbog temparamenta i slabe lige, mi nemamo boljeg.
Ma on je tu ligu prekucao za 2 mjeseca...A to je i dobio napismeno u vidu najboljeg igraca Lige ;)
Ja i danas tvrdim da mu je odlazak u ovakav klub plus u karijeri, vidjeli smo svi na Stevi sta znaci ono iz opanak u cipele...
Sada vec kao "prekaljeni" senior pun samopozdanja moze biti prvotimac gdje zeli... ;)
Razlika se laktati sa Seniorima u bilo kom klubu od laktanja sa djecom tamam u "La Mesiji" ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 10 mar 2014, 18:36

Vraćanjem Bešića u Reprezentaciju dobili bi još jednog Kolašinca na terenu , malo sam prelistao po YouTube-u Bešićeve igre i stvarno nemam riječi , baš ono što nama treba , a standardno igra u ekipi ... oj Sušiću Sušiću sve više padaš u očima običnih navijača ...
[youtube][/youtube]

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 mar 2014, 19:15

Pogledajte ponekad utakmice madjarske lige umjesto youtube.
Besic u Ferencvarosu igra na stoperskoj poziciji i iskreno ovo sto sam vidio od njega na toj poziciji me ne odusevljava. Ne znam zasto ne igra na zadnjem veznom, mislim da je bolji na toj poziciji.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CHR, Proximic i 39 gostiju.