AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Padovan
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Padovan » 10 mar 2014, 13:18

Unknown Genius je napisao/la:Možda po igri i jesu, ali mislim da je ovo neka kosmička pravda za gluposti Gervinha. Nevjerovatno koliko smotan i neinteligentan igrač.
Gervinho me sve više podsjeća na Krasića, jeste da je ovaj malo bolji, ali je i Gervinho nevjerovatno ograničen igrač.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 mar 2014, 14:02

Ibracadabra je napisao/la:
CurvaSud10 je napisao/la:
Stranac je napisao/la:Milijardu eura? LOL!
cuj lol :lol: ne vidim sta vam toliko smeta ta cifra? 8-)
Milijardu € sigurno neće sve to koštati, osim ako ne planiraju praviti kompleks veličine Rima. Za te pare mogu napraviti 3-4 stadiona sa popratnim objektima. Juventus je izgradio stadion za nešto više od 100 miliona €, Milan navodno ima spreman projekat u vrijednosti od 300 miliona €. U Evropi su u zadnjih 10 godina izgrađeni mnogi stadioni, mnogi su renovirani ali niti jedan nije koštao milijardu €( osim Wembley-a ako se ne varam) ali to ponajviše zahvaljujući ogromnim kašnjenjima prilikom izgradnje. Prosto ne vjerujem u tu cifru i mislim da je to neka medijska izmišljotina.
Tačno, čak je i kompletan kompleks oko stadiona, koji se još uvijek gradi koštao klub oko 60 miliona eura. A rađen je po ugledu na Bayernov i Barcelonin centar oko stadiona.

Ovo za milijardu eura mi fakat djeluje previše, jer je Juventus za 11 miliona eura kupio i kompletan taj prostor za narednih 99 godina, što znači da to područje gdje će Roma graditi svoj stadion ne može biti puno skuplje po zakonima tržišta.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 10 mar 2014, 15:54

Strootman teško ozlijedio križne ligamente, oporavak će trajati čak i do 9 mjeseci.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 mar 2014, 16:20

L'Avvocato je napisao/la: Ovo za milijardu eura mi fakat djeluje previše, jer je Juventus za 11 miliona eura kupio i kompletan taj prostor za narednih 99 godina, što znači da to područje gdje će Roma graditi svoj stadion ne može biti puno skuplje po zakonima tržišta.
Juventus je dobio prostor za stadion po ispodtrzhishnoj ceni. To je bio odgovor lokalnih vlasti na Cpoli i 1 vetar u ledja FCJu. Ne mora da znachi da ce to isto da urade i lokalne vlasti u Rimu. ;)

Ali, nemojmo se lagati, idealni stadioni za takav klub i grad su onakvi na kojima igraju Arsenal, Porto ili Ajax (cca 50-60k), a neki Wembleyji, Bernabeui, Luzhniki i sl. (cca 80-90k) bi bili isuvishe veliki, a jedino takve stadionchine koshtaju preko 1/2 milijarde evra. 8-)

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 10 mar 2014, 18:33

MaGiCa je napisao/la:
Juventus je dobio prostor za stadion po ispodtrzhishnoj ceni. To je bio odgovor lokalnih vlasti na Cpoli i 1 vetar u ledja FCJu.
Prvi put čujem, realno. Juventus je prostor otkupio još na ljeto 2003. godine za 25 mil eura, veze nema sa calciopolijem. Volio bih da nam zalijepiš kakav link, tekst, bilo šta, gdje si to pročitao?

Za 11 miliona je otkupljena Continasa zona na 99 godina, ali to nema veze sa stadionom, ali ni sa Calciopolijem. ;)

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 mar 2014, 18:36

U pravu je Magični što se tiče cijene. Dogovor za kupovinu zemljišta gdje se izgradio stadion pao je poprilično brzo. Nije bilo nikakvih opstrukcija, kao što se dešava s ostalim klubovima. Ali se to desilo prije Calciopolija, a ne poslije. Izgradnja jeste počela poslije, ali je projekat nastao nekad oko 2004-e, možda i ranije.

To je tako, jer Agnellievi imaju prejak lobi u samom Torinu, a i židovi koji su vlasnici skoro 50% nekretnina u gradu gledaju na sve kroz kamate. Njima je bilo bitno da se riješe zemljišta koje im ne donosi velik profit, a da kroz dugoročne kamate u bankama koje drže, a preko kojih je Juventus digao kredite, zarade upravo tu razliku za koju su spustili cijenu. As simple as that.

Ali to je to otprilike, Torino je poprilično skup grad baš kao i Rim. Sam centar Rima, "city područje", ne ono metropolitansko, je za oko 10% skuplje za rentu/prodaju od ostatka Italije. Razumljivo, jer je glavni grad. Ali nešto nisam baš siguran da će Roma graditi stadion u centru grada.
★★★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 mar 2014, 18:36

Mislim da je cifre prenapuhana, ali ubrzo će ta prezentacija kako je napisao @CurvaSud10 pa ćemo vidjeti. Romi treba stadion oko 40.000-45.000 kapaciteta, jer im je prosjek oko 39.000-40.000 u zadnji 6-7 godina, a znamo da se broj ljudi koji posjećuju stadion u Italija smanjio.

FC Ljuta Krajina

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 10 mar 2014, 18:50

Jest al' zadnjih 6-7 godina nije bilo ni rezultata, mora se uzet u obzir sad liga prvaka i borba za scudetto naravno ako se nastavi u ovom ritmu.
Alessandro Del Piero !

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 10 mar 2014, 18:52

@Avvocato

Prostor za stadion je koštao 25 milki. Kakva je tržišna cijena, realno ne znam, odnosno da l' je Juventus to dobio jeftinije nego što inače košta. Ali nije posljedica vjetra u leđa kako napisa Magica jer bi onda bio teški anahronizam, znajući da je otkupljen 2003. Radovi i sam projekat je kako znamo uslijedio nešto kasnije, između ostalog i zbog Olimpijade 2006. ;)

Toliko, da ne idemo u off.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 mar 2014, 18:57

Ma dobro, to Magični voli tako malo upakovati u calciopoli, ništa neobično :D

Nego evo jedna zanimljiva grafika:

slika

Ne znam baš da li je do Tottija, ali je razlika ogromna.
★★★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 mar 2014, 18:58

10DelPiero je napisao/la:Jest al' zadnjih 6-7 godina nije bilo ni rezultata, mora se uzet u obzir sad liga prvaka i borba za scudetto naravno ako se nastavi u ovom ritmu.
Pa i u sezonama kad su se borili sa Interom za titulu i igrali LP prosjek je bio oko 40.000, nekad prije je znao biti i 70.000, ali to su druga vremena svi znamo da se posjeta smanjila.

FC Ljuta Krajina

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 10 mar 2014, 19:02

Niti jedan klub iz Italije pa tako ni Roma nema potrebe da pravi stadion koji će zjapiti poluprazan, do 50 000 je taman. I opet vjerujem da neće uvijek biti potpuno pun. To je znači neka optimalna brojka za kapacitet stadiona u Italiji.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 mar 2014, 19:28

Glupost cista milijardu evra investicija, osim ako ne prave stadion od 70-100k mesta, sto sumnjam da je slucaj jer nije isplativo. I ko ce bre da da tu lovu.

Daleko je realnije upola te cene, iako mislim da ce i manje biti. Fino je cuti bilo kakve vesti o gradnji nove infrastrukture, znajuci koliko to deluje nemoguce u uslovima i onakvoj birokratiji koja vlada u Italiji.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 10 mar 2014, 19:33

Najbolji, najmultifunkcionalniji, najmoderniji megalomanski stadioni poput onog recimo Arsenalovog su kostali oko 400-500mil... Nesto ne vjerujem da ce Romin priblizno kostati kao i Arsenalov, a kamoli tu milijardu eura....
Jos ako to bude neki stadion od 40-50tak hiljada sjedista ide to na cifru od jedno max 250mil i tu ukljucujem sve dodatne ''dzidze'' kao sto su muzej, restorani itd....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 mar 2014, 19:39

L'Avvocato je napisao/la:Ma dobro, to Magični voli tako malo upakovati u calciopoli, ništa neobično :D

Nego evo jedna zanimljiva grafika:

slika

Ne znam baš da li je do Tottija, ali je razlika ogromna.
Itekako jeste,kad je on tu i ostali saigraci igraju daleko bolje,to je neobjasnjivo.
embrace the chaos

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 mar 2014, 20:02

Ma ima logike, veliki je to igrač. Sličan efekt imaju svi legendarni igrači, međutim ovo je baš previše. Ima tu i do forme igrača, do povreda drugih prvotimaca, zatim suspenzija u tom periodu itd. Pa čak bi rekao i da su drugi treneri malo bolje shvatili kako Garcia igra, pročitali su ga mnogi. Isto kao što su Gervinha pročitali, jer sad većina trenera stavi duboku odbranu i udvajanje na njega.
★★★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 mar 2014, 20:13

Stranac je napisao/la: Prvi put čujem, realno. Juventus je prostor otkupio još na ljeto 2003. godine za 25 mil eura, veze nema sa calciopolijem. Volio bih da nam zalijepiš kakav link, tekst, bilo šta, gdje si to pročitao?
E bash cu da ti dam link gde Agnellijevi priznaju shta su radili. :lol:
Ima na skyscrapercityju chitava debata o tome, na italijanskom. Znam da sam to chitao josh dok je stadion bio u izgradnji, kad su svi ostali prozivali Juventusove navijache radi toga. Nije bilo nikakvih opstrukcija, a zna se koliko je skupo to zemljishte oko bivsheg Delle Alpija.
Kad je Torino hteo da napravi slichan dil sa gradom onome kakav ima FCJ, grad ih je glat odyeb'o, a Cairov chovek je govorio da nisu sve zhivotinje jednake, vec su neke jednakije od drugih i da nema Torinu popusta, jer nije uchestvovao u Cpoliju.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 mar 2014, 20:20

L'Avvocato je napisao/la:Ma ima logike, veliki je to igrač. Sličan efekt imaju svi legendarni igrači, međutim ovo je baš previše. Ima tu i do forme igrača, do povreda drugih prvotimaca, zatim suspenzija u tom periodu itd. Pa čak bi rekao i da su drugi treneri malo bolje shvatili kako Garcia igra, pročitali su ga mnogi. Isto kao što su Gervinha pročitali, jer sad većina trenera stavi duboku odbranu i udvajanje na njega.
Kapiten cuva loptu nam naprijed,proigrava,vrsi pritisak na sudije,onda pravi prostor,jer uvijek ga vise igraca cuva i td.Jeste da ima 37 godina,ali za ovako neku prosjecnu ekipu on je prevazan,ono sto nam je Benatia nazad to je on naprijed.
embrace the chaos

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 10 mar 2014, 20:57

MaGiCa je napisao/la:
E bash cu da ti dam link gde Agnellijevi priznaju shta su radili. :lol:
Ima na skyscrapercityju chitava debata o tome, na italijanskom. Znam da sam to chitao josh dok je stadion bio u izgradnji, kad su svi ostali prozivali Juventusove navijache radi toga. Nije bilo nikakvih opstrukcija, a zna se koliko je skupo to zemljishte oko bivsheg Delle Alpija.
Kad je Torino hteo da napravi slichan dil sa gradom onome kakav ima FCJ, grad ih je glat odyeb'o, a Cairov chovek je govorio da nisu sve zhivotinje jednake, vec su neke jednakije od drugih i da nema Torinu popusta, jer nije uchestvovao u Cpoliju.
Čovječe izmišljaš. Ja ti sad napisah da je područje kupljeno 3-4 godine prije. Projekat izgradnje sopstvenog stadiona je još stariji. Kakve veze ima Calciopoli s tim? Kakav vjetar u leđa. Pucaju te paranoje ni sam nisi svjestan. Kolika je (realna) cjena tog područja (da l' košta više ili manje), ne znam, ali to niti nije poenta, jer tvoj prvi post na ovu temu je žešća fula koju sad pokušavaš da ispraviš spinovanjem o mutnim radnjama i čemu sve ne.

Masoni, zavjere i ostalo, jarane moraš malo da prodišeš čistiji vazduh. Ubiše te silne teorije, utiču na proces rasuđivanja.

Naravno da postoje lobiji i da oni jaki profitiraju, ali molim te prestani više biti patetik i mani se zavjera kao jedinog modusa koji operira tvojim umom. Tačno si smorio sve redom.

Evo da malo čitaš ozbiljne tekstove, a ne samo forumska palamuđenja dokonih genija opće prakse:

Pietro Palvarini, Simone Tosi; Toward a new management of football - The new Juventus stadium as a private public policy, 9th EASS Conference Berne, Switzerland 20-23 June 2012.

Zahvali mi se kad pročitaš. ;)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 10 mar 2014, 21:08

Zamolio bih vas da se prebacite u Juventusovu temu i bez vrijeđanja. :) ;)

EDIT: Pošto vidim da ne obraćate pažnju na opomene, neka bude da ste postove pisali u isto vrijeme kad i ja pa niste vidjeli.

Zadnja dva posta su obrisana jer nemaju bukvalno nikakve veze sa ovom niti bilo kojom drugom temom na podforumu.

Ovim svaka daljnja rasprava prestaje.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 2 gosta.