Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

marconato
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la marconato » 09 mar 2014, 23:30

Krstičić pogotkom nagovijestio preokret Sampdorie...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 mar 2014, 23:35

DANTES je napisao/la: vidiš sad manipulišeš činjenicama... sve si ti u pravu, ali ja krive navode i činjenice moram.ispraviti..
kad je italija zadnji put dobila prijateljski meč? bosna? belgija? engleska tek sinoć poslije dužeg vremena, argentina kiks malo pa malo opet...

i ti stalno tražiš negativno... ni riječ nisi rekao o mladima jer si toliko pljuvao ćurčića da ti je teško reći postavka mu je bila za 10... iskupio se za prijašnja sr.anja

Naravno da se RČ nije iskupio, vec mu je sve selo u toj jednoj tekmi na volej. On je bunkerash bio i ostao, tj. bio i ostao batadjorashevo chado.

A chisto da te obavestim da nemam nameru da odgovaram na svaki post tih insinuacijskih formulacija tipa "nikad nisi tu kad nam dobro ide, a prvi si da opljunesh kad krene po zlu". Prvo - niti nam ide dobro, a drugo - niti je svaki kritichki pristup pljuvachina.

Tio mladi igrachi nam se godinama gube prelaskom u seniore, a nakon 2007e smo failovali da u reprezentaciju inkorporiramo vishe od 2 igracha po generaciji iz "extra kvalitetnih sastava" u21 i u19.

alan_kardec je napisao/la:I nije problem to što @magica kritikuje, svi to radimo. Po meni je mnogo bitnije to što se čovjek selektivno javlja na ovu temu (to sam mu davno rek`o), još od vremena Pižona, preko Siniše, a evo to se i sad nastavlja. ima nas ovdje još koji kritikujemo i onda kad ne bismo trebali, ali se bez razlike javljamo da prokomentarišemo i dobru i lošu igru repke.
Selektivnbo kritikujem :?: A trebalo bi da onanishem nad rezultatom u Dablinu, da bi forumski trust mozgova u sastavu Dante i Alan bili zadovoljni :?: Ljudi, naucite da je vrsta kritike i pohvala, kao i pokuda, a da je u ovoj repki jako malo toga za pohvaliti. Opet sa tim Ljubinkom, u koga se pojedini kunu, imamo masu drvne gradje u timu i samo zahvaljujuci limitiranoj Irskoj te "kombinacije" nisu bile tradicionalno nagradjene jednim "nesrecnim" porazom. Nishta zato - bice prilike u takmicharskim utakmicama. Sa Toletom ili ne - u nove pobede.
očekujem da se ova diskusija brzo spusti na lični nivo. :lol:
-1.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 mar 2014, 15:46

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 70125.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 mar 2014, 17:29

Ono sto je lose, jeste da se kao argument navodi cinjenica da smo U21 Belgiju nabili sa 4:0, i da sad to znaci da idemo ka pravom putu. Da, ali i ne. Zasto ???

Prvo, koji je glavni cilj tih mladih selekcija ???
Da li je vaznije, da ta selekcija, kroz probran i organizovan sistem koji se forsira od svake selekcije bez obzira na rezultat, izbaci upravo te kvalitetne individualce koji ce kasnije biti faktor u seniroskoj reprezentaciji, ILI, da se te ekipe vode do finala EP U21 ili ne znam cega, koje jeste vazno za iskustvo tih mladih igraca, kada je u pitanju igranje velikih utakmica, mladi igraci se tada susrecu sa pritiskom, ali ne toliko vazno koliko izbaciti te igrace na pravi put.

Nasa reprezentacija i savez, kao i ceo set trenera pojma nema kakav stil fudbal nasa zemlja treba da gaji, oni nemaju ideju, nikakvu. Pa se tako eto neko dici to pobedom od 4:0 nad Belgijom, koja ce verovatno opet izbaciti vise jacih i klasnih igraca nego mi, ista ta Belgija koja u tim Under selekcijama nije imala neke uspehe jace od nasih, ali zato danas u seniorskoj imaju bezbroj strasnih individualaca.

Mi prvo nemamo trenerski kadar koji je sposoban za tako nesto, znaci nemamo, nikad nismo ni imali, a drugo, nemamo volju i love osposobiti iste. U mladjim kategorijama imamo trenere koji imaju tako nisko znanje i gotovo nisu nikad isli preko na usavrsavanje tog znanja, pa je zato bitnije staviti rezultat ispred i igrati bunker, igrati onaj pravi mesarski fudbal u gostima u mladjim kategorijama, a ne pokusati uvesti noviju filozofiju, raditi na individualnim treninzima i na tehnici samog igraca, ali kako raditi kada to uopste nije u planu, niti taj trenerski kadar ima znanje da to odradi, da vidi koje su mane i vrline igraca, kako pojacati te vrline, a kako ukloniti mane.
Kod nas je nazalost i dan danas pojam Bata Djora i ostatak stare garde, i dalje se uci iz tih knjiga, iako fudbal odmakao daleko, pa tako danasnji fudbal ne moze da se meri sa onim iz 2002-2004, a kamoli sa onim iz 90-tih, princip kakav se kod nas i dalje primenjuje. Mi zapravo kaskamo za danasnjim fudbalom nekih 20 godina.
A zasto ??? Pa upravo se vracam na pocetak pasusa, nema se volje za osposobljavanjem, a nema ni potrebe jer menadzersko-mafijaskoj vezi nije to u interesu da struka postane bolja, jer upravo prednost dobijaju treneri "preko veze" kojima je cilj zadrzavanje posla, i samo da budu marionete i rade kako im se kaze, a ne cilj usavrsavanje naseg ojadjenog i zastarelog fudbala.

Kada je Belgija u pitanju,nije nekim cudom dobila ovu generaciju, talenata je bilo, ali sam talenat u danasnjem fudbalu ne vredi mnogo ako ne postoji individua u vidu trenera koji ce te igrace izvesti na pravi put.
Belgijanci nisu imali strucnjake, vrlo mali broj, kao i mi, pa su resili da finansiraju doskolovanje u Spaniji, ne samo tamo, nego i u drugim krajevima Evrope, ali Spanija najvise, oni su tamo ucili od ljudi koji su "krivci" za ovaj fudbal kakav se forsira u Spaniji, gotovo su sve prepisivali od njih, nacin treninga, ishrane, i kasnije svoje steceno znanje primenili u svojim mladjim selekcijama, ali i u pojedinim klubovima, cak sam cuo da su klubovi bivali kaznjeni ako se odredjen sistem ne forsira, no to nije bilo dovoljno celnicima Belgijske FA, pa su resili i da zaposle odredjen broj spanskih strucnjaka, pa je sada izuzetno prisutan 4-3-3 sistem, gotovo u svim selekcijama se igra tako, prisutna je odredjena selekcija igraca, igraci sa niskim tezistem gde je akcenat stavljen na tehniku, vrlo slicna spanskoj. I to oni nisu uradili juce, ili pre dve-tri godine, ima 10 godina kako to rade, i onda izracunas danasnju generaciju i njihove godine, i provalis da je to rezultat mukotrpnog rada, dovoljno je samo imati volju.

Holandjani slicno rade vec 20 godina.

Ja kad gledam te mlade ekipe, prvo gledam da li ima tu neki individualac koji kasnije moze da postane odlican igrac. Samo je problem sto mi imamo te momke u izobilju, ali se oni "izgube" kada krene prelaz u seniorsku repku, jer takticki prvo nisu zreli i njihovo ucenje se zavrsava onda kada predju na taj seniorski nivo, nisu nauceni nekim osnovnim stvarima modernog fudbala poput kretnje u prostoru bez lopte, presinga, a za to vec treba traziti krivce u savezu, pre svega zbog menadzerskih manipulacija sa tim mladim igracima, a drugi, sto taj isti savez nema volju za stvaranjem neke ocite filozofije kako raditi sa tim mladim igracima, pa tako vidimo da Curcic udari bunker i dobije na rezultatu, ali zato bi voleo da vidim ko ce izaci iz tih mladih.

Sad ce neko reci, pa imamo mi Ivanovica, Kolarova ili ne znam koga, ali to je proizvod igraca kojima i nije najpotrebnija igra sa loptom, snalazenje u prostoru, zato i imamo dobre defanzivce, ali zato kreatora nemamo 20 godina, da ne pricam o kvalitetnom napadacu.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 mar 2014, 18:21

Sve si ti u pravu, samo si propustio da naglasis da mi u ovoj mladoj selekciji imamo 5-6 igraca koji su vec sada na velikoj sceni i koji su "izbaceni", lansirani...kako god.

Nastasić, Spajić, Jojić, Marković, Đuričić, Mitrović, Kostić...vec sada igraju ozbiljan fudbal, tako da ne pravi i ne izbaciju mlada selekcija igrace, nego ih ona samo koristi i selektuje zarad trenutnog uspjeha u toj generaciji... ;)

Dakle, mnogi od njih su vec sada ozbiljan materijal za A selekciju (sto na kraju krajeva i pokazuju) dok, njihova buducnost i razvoj zavisi iskljucivo od njih samih i od igara u njihovim kluboovima, a ne od mlade selekcije... ;)

Ovo sto se nama trenutno desava i cega smo svjedoci je prava rijektost, odnosno, ne moze se mnogo reprezentacija pohvaliti sa ovako individualno jakom U21 reprezemtacijom!

Tacno je, imali smo mi talentovanu generaciju sa Ivanovićem, Krasićem, Kolarovim...koja je na kraju krajeva i uzela srebro 2007 na U21 EP, ali je razlika u tome sto u ovoj generaciji vec sada imamo igrace koji su ozbijan faktor u svojim timovima!

Nastasić je prvotimac jednog Citya, Spajić standardan u Toulouseu, Marković ponajbolji i 1 od najstandardnijih igraca Benfice, Mitrović Anderlechta, Kostić Groningena...

Ta dobna granica se malo pomjerila, pa za razliku od prije, sada imas masu igraca koji vec sa 19-20 god nose igru velikih i jakih timova!

Dakle, nema sta oni da se gube u prelazu na seniore, kada vec sada igraju ozbiljan seniorski fudbal :!:

P.S. Belgijance smo tukli 3-0, a ne 4-0 ;)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 mar 2014, 18:55

Moras malo dublje da gledas na stvar.
Oni se gube u seniorskom fudbalu jer upravo u mladim selekcijama bivaju ocajno fudbalski obrazovani.

Ok, ti momci su proizvod cistog talenta, jer upravo cinjenica da ih imamo par sa ovakvim neradom u mladim selekcijama dovoljno govori da imamo jako talentovane momke. Jednostavno neko se probije iz ove zemlje, kao Ljajic npr, meni je on cist primer genijalca kakvog nismo duze vreme imali, a tu je i Tadic. Nije sad stvar u tome da li mi igrace imamo ili ne, poenta je da se rad sa tim mladjima svodi na ucenju iz Bata Djorinih skripti i menadzerskim manipulacijama, gde se ti igraci prodaju za sicu premladi, samo da bi se lova uzela, i svi srecni i zadovoljni, a taj igrac kasnije propadne ili nikad skoro nema ozbiljnu rolu u svom klubu.

Ove koje si naveo su samo rezultat velikog talenta, a cak i neki od njih nemaju neke ozbiljne igre, Kostic je i dalje igra u sredini koja nije toliko ozbiljna u evropskom fudbalu, Jojic je tek sad otisao u Dortmund, i on ce tamo biti epizodista nazalost, Djuricic je takodje epizodista u Benfici, eto Markec i Mitrovic su uspeli samo talentom da izguraju to mesto, bez obzira sto su u Srbiji kao mladi bili fudbalski edukovani. Spajic i Nastasic, vec sam rekao, lakse je izbaciti defanzivce nego ove koji treba da drze igru. Takodje i za defanzivce je bitno iskustvo, tako da mladi stoperi ne mogu odmah uspeti kao Varane ili Zouma, jer su to vec talenti koji spadaju u onu klasu najvecih.

Seniorski kvalitet je druga stvar, iole talentovan momak ce svakako biti kapacitet za seniore, jer upravo mi i nemamo mnogo takvih igraca.
Meni su trenutno najozbiljniji igraci, Ljajic, Matic i Tadic, odbranu ne spominjem. Od Tadica ocekujem da predje na visi nivo, ako se zadrzi duze u Holandiji pocece da nazaduje.
Markec i Mitar moraju jos dosta da uce, odlicno im ide, ali ja necu da sudim pre vremena. Markec me izrazito podseca na Krasica kad je ovaj igrao ranije, nadam se da nece izrasti u tog sablon igraca.

Da se upola radi kao u Belgiji, ti bi meni ovde sada nabrojao sigurno vise momaka od ovih pomenutih. A ja ne vidim uskoro da ce se nesto slicno raditi.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 mar 2014, 19:38

Marković je daleko vise od sablon igraca! To je tip igraca koji je u stanju jednim potezom rijesiti utakmicu, bilo prodorom ili asistencijom!
Daleko od toga da je on sada vec takticki zreo igrac, ali zato i jeste za sada jos "samo" vanserijski potencijal jer ima dosta vremena i prostora za napredak!

Da ne duzim, slazem se ja s tobom po pitanju nestrucnosti nasih "fudbalskih radnika", ali sam morao reagovati na tvoju konstataciju po pitanju prelaza i gubljenja u seniorskom fudbalu... ;)

Takodje se ne slazem da su Belgijanci u nekoj pretjeranoj igrackoj prednosti ako gledamo U21 selekciju! U sada odigranom mecu, njima su, od igraca koji imaju pravo nastupa u mladoj selekciji, falili Courtois i Lukaku, dok su nama nedostajali Nastasić i Marković...

Sto se A selekcije tice, tu im svaka cast, ali eko gledamo mlade talente, tu im sa, ove distance, ne dajem neku veliku prednost .. ;)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 mar 2014, 20:07

marconato je napisao/la:Marković je daleko vise od sablon igraca! To je tip igraca koji je u stanju jednim potezom rijesiti utakmicu, bilo prodorom ili asistencijom!
Daleko od toga da je on sada vec takticki zreo igrac, ali zato i jeste za sada jos "samo" vanserijski potencijal jer ima dosta vremena i prostora za napredak!

Da ne duzim, slazem se ja s tobom po pitanju nestrucnosti nasih "fudbalskih radnika", ali sam morao reagovati na tvoju konstataciju po pitanju prelaza i gubljenja u seniorskom fudbalu... ;)

Takodje se ne slazem da su Belgijanci u nekoj pretjeranoj igrackoj prednosti ako gledamo U21 selekciju! U sada odigranom mecu, njima su, od igraca koji imaju pravo nastupa u mladoj selekciji, falili Courtois i Lukaku, dok su nama nedostajali Nastasić i Marković...

Sto se A selekcije tice, tu im svaka cast, ali eko gledamo mlade talente, tu im sa, ove distance, ne dajem neku veliku prednost .. ;)
Ma to cemo videti kada predje u jaci klub i kad bude igrao jace utakmice, u LS se nije bas proslavio. Mora jos da sazri. Protiv Irske se video nije, Coleman ga u dzep stavio, dakle jos je mlad i neiskusan. I Krasic je mogao potezom da resi mec, ali je sablon igrac bio, samo brzina, dobra kontrola lopte i trci gore dole, a o njemu se isto pricalo kao o Messiju. Nije on nikakav vanserijski potencijal, ustvari jeste u nasim okvirima, ali u okvirima Evrope i nije toliko. Moze da uspe, videcemo u sta ce se pretvoriti.

Pa ja i kazem da ima tih momaka, nisam to osporavao, ali bi ih bilo vise da se bolje radi.

Sto se U21 tice i Belgije, imaju oni najboljeg strelca lige, pa i mladjeg brata Hazarda koji je potencijalom kvalitetniji od sve i jednog naseg ofanzivca. Imaju Ferreiru Carrascoa koji je standardan u Monacu, i vise od toga.
Ali nije to bitno, ni pre se nije pricalo o kvalitetu tih Under timova, pa su dobili posle ovu generaciju. Ja nisam ni stavljao akcenat na U21, vec me zanima samo rad u tim timovima, da bi kasnije dobili igrace.

Ja trenutno vidim daleko vise igraca u Belgiji koji ce sutra biti neki faktor u seniorskom timu nego kod nas, ne zato sto su oni talentovaniji, nego samo zato sto se daleko bolje radi sa tim igracima. I ne trebamo se ni porediti sa njima, daleko su ispred nas u svakom smislu.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 mar 2014, 20:48

Redovno pratim Benficu i mogu da kazem da je Marković u svom godistu jedan od najvecih talenata na svijetu!

Za razliku od Srbije, on u Benfici igra pretezno desno krilo, pa je i to jedan od razloga lose partije protiv Iraca, ali ne mozemo na osnovu jedne partije donositi sud! Markovic ima jake meceve i sa Benficom i odlicno igra, tako da...
Uostalom, u cetvrtak igra protiv Totenhema, pa cemo imati priliku da ga pogledamo na velikoj sceni!

Kazes Hazard je potencijalom kvalitetniji od svakog naseg ofanzivnog igraca?! Na osnovu cega si to zakljucio?

Jel' Đuričić prosle sezone bio posle Bonya i Eriksena zvanicno treci najbolji mladi igrac lige, koja je jaca od takmicenja u kojem igra mladi Hazard?! Mislis da bi ovaj na mjestu Đuričića imao neku zapazeniju ulogu u Benfici?!

Imaju najboljeg strijelca lige- Batshuayia, pa sta, imamo i mi MItrovića! Ovaj na 28 meceva u belgijskoj ligi ima 18 golova i 3 asistencije dok Mitar na 22 meca ima 11 golova i 4 asistencije. U mladoj selekciji ovaj ima na 6 meceva 2 gola, dok Mitrović na 5 meceva ima 4 gola, od toga 3 je dao upravo Belgijancima, dok se Batshuayi protiv nas nije nikako proslavio! Na sve ovo mogu dodati da je Mitrović godinu dana mladji... ;)

Iluzorno je i porediti uslove koje imaju mladi Belgijanci i nasi igraci! Prvo, drzavu, savez, ligu...tako da nemoj to uopste ni da stavljas u isti kontekst...

Mi njima i pored svega toga opet ocitamo fudbalsku lekciju, a ne smijem ni zamisliti sta bi bilo da je situacija obrnuta!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 mar 2014, 20:55

Tachno tako @Rajchice.
Zadatak mladjih kategorija je da uigravaju igrache u sistem repke, a ne da osvajaju medalje na takmichenjima u svojim uzrastima. Zadatak mladjih kategorija u klubovima je da prave igrache. Mi smo jedna od retkih zemalja u kojoj se smatra da je prioritet mladjih kategorija da pobedjuju, jer je to navodno indikator onoga shto ih cheka kasnije.

Pa, ajde da vidimo kako to izgleda na primeru ove dve zemlje koje si pomenuo i njihovih generacija koje su odmerile snage u junu 2007e:

1 GK Damir Kahriman
2 DF Branislav Ivanović
3 DF Antonio Rukavina
4 DF Nemanja Rnić
5 MF Gojko Kačar
6 DF Aleksandar Kolarov
7 MF Milan Smiljanić
8 FW Boško Janković
9 FW Đorđe Rakić
10 MF Dejan Milovanović
11 DF Duško Tošić
12 GK Igor Stefanović
13 DF Nikola Drinčić
14 FW Stefan Babović
15 MF Predrag Pavlović
16 MF Đorđe Ivelja
17 FW Miloš Krasić
18 FW Dragan Mrđa
19 MF Dušan Basta
20 DF Slobodan Rajković
21 MF Zoran Tošić
22 DF Nikola Petković
23 GK Aleksandar Kesić

1 GK Logan Bailly
2 DF Sepp De Roover
3 DF Steve Colpaert
4 DF Thomas Vermaelen
5 DF Landry Mulemo
6 DF Nicolas Lombaerts
7 MF Killian Overmeire
8 MF Faris Haroun
9 FW Kevin Mirallas
10 MF Jan Vertonghen
11 MF Maarten Martens
12 GK Frank Boeckx
13 DF Guillaume Gillet
14 FW Tom De Mul
15 DF Sebastien Pocognoli
16 FW Tom De Sutter
17 MF Marouane Fellaini
18 DF Laurent Ciman
19 FW Stijn de Smet
20 DF Anthony Vanden Borre
21 GK Michaël Cordier
22 MF Jonathan Blondel
23 MF Axel Witsel

Srbija je taj mech dobila sa 2-0, ali iz te ekipe su 7 godina kasnije relevantni igrachi samo Ivanovic, Kolarov, Basta i (ajde da kazhemo )Z.Toshic, pri chemu bi i Jankovic to isto bio, ali ga povrede upropastishe.

Sa druge strane, Belgija je mech izgubila (kasnije je na OI igrala polufinale, dok smo mi dozhiveli debakl), a na ovom u21 prvenstvu su igrali bez Dembelea i Kompanyja. Dakle: Vermaelen, Fellaini, Witsel, Mirallas, Vertonghen + Kompany i Dembele + nekoliko izuzetno korisnih igracha (Gillet, Pocognoli i Lombaerts) vs Ivanovic-Kolarov-Z.Toshic i Basta + ostatak od poluigracha + unishteni Jankovic i propali Kachar.

Isto tako, Belgijanci su imali samo 2 igracha od 23 godine i josh 5 od 22, a Djukic je vodio 6 od 23 i isto toliko od 22 godine - dakle, daleko iskusniju ekipu je imao.

I ko je onda bolje proshao na koncu: mi ili Belgija :?: :roll:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 mar 2014, 21:16

Pa kod nas je sve obrnuto. Kad vidim da slavi neko uspehe EP mladih ko da smo osvojili SP sa seniorima, a svrha tih mladih selekcija je sasvim druga.

Marconato, tvoja zaslepljenost te nece nigde odvesti. Markovica samo mi Srbi mozemo nazvati najvecim potencijalom na svetu. To zvanicno treci najbolji mladi igrac me savrseno ne interesuje, jer sam se tih titula nagledao u Holandiji, to nista ne znaci. Djuricica sam gledao bezbroj puta, taj momak jednostavno nema petlju da postane jaci igrac, nema to u sebi. Isto tako je neodredjen igrac, nije ni za 10 ni za napadaca, ni za poluspica, jako neodredjen i sada u Benfici ne igra nista.

Thorgan poseduje skoro slicne karakteristike kao brat, samo je fizicki inferioriniji, Eden pre svega ima daleko vecu ekplozivnost, prosto je nadaren. Ono sto sam video kod Thorgana je izuzetna i odlicna pass igra i ekstremna kreacija. Kod nas nemas takvog igraca, ja to ne vidim.

Mozemo mi njima u tim mladjim selekcijama da citamo lekcije do sutra, oni ce opet izbaciti vise igraca, kao u slucaju koji je Magicni spomenuo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 mar 2014, 21:21

Magica,

Ne znam stvarno kakve veze ima omladinska repretentacija s tim:

- sto je Krasić vec kao gotov igrac propao?!
- sto Janković nizom nesretnih okolnosti nije ostvario karijeru kakva se od njega ocekivala?
- sto je Kačar imao pehova sa povredama kao rijetko koji igrac na planeti
.... :roll:

Ajde da mi pricamo o pionirima i kadetima, ali ovo su vec 20-godisnjaci i manje vise formirani igraci i nece ih tada uciti osnovne tehnicko takticke stvari iz fudbala i ispravljati krive drine... ;)

Paradajz,

a da ti malo ne omalovazavas Markovica, a uzdizes Hazarda?! Mislim, to je nazalost veoma cesta pojava kod nas Srba... :roll:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 mar 2014, 21:25

MaGiCa je napisao/la:Selektivnbo kritikujem :?: A trebalo bi da onanishem nad rezultatom u Dablinu, da bi forumski trust mozgova u sastavu Dante i Alan bili zadovoljni :?: Ljudi, naucite da je vrsta kritike i pohvala, kao i pokuda, a da je u ovoj repki jako malo toga za pohvaliti. Opet sa tim Ljubinkom, u koga se pojedini kunu, imamo masu drvne gradje u timu i samo zahvaljujuci limitiranoj Irskoj te "kombinacije" nisu bile tradicionalno nagradjene jednim "nesrecnim" porazom. Nishta zato - bice prilike u takmicharskim utakmicama. Sa Toletom ili ne - u nove pobede.

I još se iščuđavaš? :lol: Pa prelisataj temu, pročitaj malo svoje komentare, iznenadićeš se. Nisi dobro pročitao, ja sam rek`o da se ti selektivno javljaš na temu, a ne da selektivno kritikuješ. Ni slučajno, ti kad se javiš, kritikuješ uvijek i svuda, onda kad vidiš da imaš materijala za to ili kad nemaš, bez obzira na igru, rezultat, zalaganje, taktiku... bez obzira dal igra bila kao ona protiv Španaca, Francuza, Makedonaca u Skoplju, Hrvata u Zg ili bila kao protiv Velsa, Čilea, Škotske, Japana, Makedonije u Jagodini, Hrvata u Bg ili ova protiv mladih Belgijanaca. Ako nemaš materijala ti ćeš ga izmisliti (ili se jednostavno nećeš javljati), pa ćeš tako, za svaku repku koju Srbija pobijedi, reći da je limitirana (pri tome, vjerovatno se rukovodeći idejom da je Srbija=Njemačka=Španija, šta li drugo), za npr. Japan koji gostuje u NS ćeš reći da je imao dalek put pa ih je zato Srbija pobijedila :lol:, za Ćurčića (koji nakon ove tekme neće biti ništa bolji trener nego što je bio) ćeš reći da mu se sve poklopilo protiv Belgije, iako je čovjek skroz izdominirao kolegu sa druge strane... ili ćeš, da bi svom komentaru dao kakav-takav kredibilitet, pribjeći milion puta prežvakanom aksiomu o kriminalcu Toletu & co, inputiranju, spinovanju, ili pak nipodaštavanju i vrijeđanju forumskih neistomišljenika, ko kakav iskusni političar.

MaGiCa je napisao/la:-1.
Bravo, tri bambija.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 mar 2014, 21:36

alan_kardec je napisao/la: I još se iščuđavaš? :lol: Pa prelisataj temu, pročitaj malo svoje komentare, iznenadićeš se. Nisi dobro pročitao, ja sam rek`o da se ti selektivno javljaš na temu, a ne da selektivno kritikuješ. Ni slučajno, ti kad se javiš, kritikuješ uvijek i svuda, onda kad vidiš da imaš materijala za to ili kad nemaš, bez obzira na igru, rezultat, zalaganje, taktiku... bez obzira dal igra bila kao ona protiv Španaca, Francuza, Makedonaca u Skoplju, Hrvata u Zg ili bila kao protiv Velsa, Čilea, Škotske, Japana, Makedonije u Jagodini, Hrvata u Bg ili ova protiv mladih Belgijanaca. Ako nemaš materijala ti ćeš ga izmisliti (ili se jednostavno nećeš javljati), pa ćeš tako, za svaku repku koju Srbija pobijedi, reći da je limitirana (pri tome, vjerovatno se rukovodeći idejom da je Srbija=Njemačka=Španija, šta li drugo), za npr. Japan koji gostuje u NS ćeš reći da je imao dalek put pa ih je zato Srbija pobijedila :lol:, za Ćurčića (koji nakon ove tekme neće biti ništa bolji trener nego što je bio) ćeš reći da mu se sve poklopilo protiv Belgije, iako je čovjek skroz izdominirao kolegu sa druge strane...

A shto mi ti onda odgovarash ako je sve tako kao shto kazhesh :?:
Ako me smatrash darkerom, zashto se nastavljash :?: Zashto lepo ne odskakucesh lo stilo Jonathan Edwards :?:

ili ćeš, da bi svom komentaru dao kakav-takav kredibilitet, pribjeći milion puta prežvakanom aksiomu o kriminalcu Toletu & co, inputiranju, spinovanju, ili pak nipodaštavanju i vrijeđanju forumskih neistomišljenika, ko kakav iskusni političar.
Ne bash. Tebe stavljam na ignore i to je to. ;)

Bravo, tri bambija.
Inventivno, kao i uvek sa tvoje strane.

:arrow:

-----------------------

Nishta onda. Poshto vidim da je ova tema postala oaza gde se brane "pozitivne tendencije u radu FSS" i 1og shvatanja fudbala od strane istog - vishe se necu ukljuchivati u rasprave na istoj. Ostajte mi pozdravljeni, gospodo optimisti.

Warm regards,

Mr Darker

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 mar 2014, 21:58

MaGiCa je napisao/la:A shto mi ti onda odgovarash ako je sve tako kao shto kazhesh :?:
Ako me smatrash darkerom, zashto se nastavljash :?: Zashto lepo ne odskakucesh lo stilo Jonathan Edwards :?:
A što da ti ne odgovorim?
Pa i ti mene smatraš bezmozgašem, maloumnikom, botom... pa evo diskutujemo i dan danas. (diskutovali smo) :lol:

MaGiCa je napisao/la:Ne bash. Tebe stavljam na ignore i to je to. ;)
A jel? Čitavu noć neću moći zaspati. Ja nikoga nemam na listi gnjavatora, pa neću staviti ni tebe, prosto nisam u tom fazonu.

MaGiCa je napisao/la:Nishta onda. Poshto vidim da je ova tema postala oaza gde se brane "pozitivne tendencije u radu FSS" i 1og shvatanja fudbala od strane istog - vishe se necu ukljuchivati u rasprave na istoj. Ostajte mi pozdravljeni, gospodo optimisti.

Warm regards,

Mr Darker

oaza gde se brane "pozitivne tendencije u radu FSS jesi ovo sam sročio? svaka čast.
branim fss samo zbog toga što pohvalim dobre partije repke protiv Čilea, Velsa, Škotske, što pohvalim Ćurčića zbog dobre taktike protiv Belgije... :?: e svašta :lol:

Doviđenja i prijatno.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 mar 2014, 22:25

marconato je napisao/la:
Paradajz,

a da ti malo ne omalovazavas Markovica, a uzdizes Hazarda?! Mislim, to je nazalost veoma cesta pojava kod nas Srba... :roll:
Niko ga ne omalovazava, ja ne vidim da sam slicno napisao, cesta je pojava zapravo da nase uzdizemo kao najvece igrace u svetu, cuj Markovic jedan od najboljih u svetu u svom dobu, pre svega jako arogantno i pretenciozno je to reci, posle jedne polusezone, koja je isprepletana nizom nekonstantnih igara mladog Markovica, sa razlogom, jer je jos premlad. Sacekajmo momka na malo duze staze.

Thorgana ne treba uzdizati, samo primecujem njegove karakteristike, decko je daleko polivalentniji od svih nasih mladih igraca. Ima potencijal, nuzno ne mora da znaci da ce taj potencijal nekada i dostici.

Sto se ove reprezentacije tice, ja sam 50-50, niti sam preterani optimista, niti skeptik, imamo dobre individualce, ali Savez je taj koji koci. A celokupno nas fudbal je u ogromnoj krizi, koji krece od mladjih kategorija, do nestrucnog kadra, preko smesno organizovane lige. Ne mozes ni da ocekujes da se radi normalno, kad sve mora iz korena da se menja, a za to treba jedno 10 godina dobrog rada.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 mar 2014, 22:46

Paradajz je napisao/la:
marconato je napisao/la:
Paradajz,

Niko ga ne omalovazava, ja ne vidim da sam slicno napisao, cesta je pojava zapravo da nase uzdizemo kao najvece igrace u svetu, cuj Markovic jedan od najboljih u svetu u svom dobu, pre svega jako arogantno i pretenciozno je to reci, posle jedne polusezone, koja je isprepletana nizom nekonstantnih igara mladog Markovica, sa razlogom, jer je jos premlad. Sacekajmo momka na malo duze staze.
Ajde mi onda samo reci koliko to igraca uopste u njegovom dobu (1994) igra na tako velikom nivou, da je 1 od najboljih i najstandarnijih igraca kluba kakav je Benfica :?:

Ja ih ne znam mnogo: Marquinos, Sterling, Deulofeu, Zouma, Luke Show...

Ne uzdizemo ga mi, nego tako prica, pise cijela Evropa, portugalska stampa, navijaci...koji su odusevljeni njegovim potencijalom i stvarno mi nije jasno zasto ti je to cudno da je "neki" Lazar Marković u probranom drustvu?! :roll:

Pa evo recimo i forumas @ Virtual (koji nema nikakve veze sa Srbijom) ga je proglasio trenutno mozda najvecim talentom na svijetu, a ti se nesto iscudjavas... :roll:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 mar 2014, 23:38

Ima ih vala koliko hoces, od Engleza samo Sterling, Shaw, Ward Prowse, Nick Powell, Francuzi imaju Rabiota, Zoumu, Laportea, Holandjani samo Boetiusa, Depaya, Jetra Willemsa, najjaci mladi igrac u Holandiji mozda trenutno i najjaci igrac lige Viktor Fischer je u tom dobu, od suseda imas Matea Kovacica koji je genijalac, imas i od Nemca Arnolda iz VFL-a, od Spanaca znam samo ovog malog Olivera i Saula.

Moze tu da se bira, ali evo Sterling posto je ista pozicija, prvi odmah npr za klasu bolji. Ali to nije toliko bitno, jer Sterling npr nema veci potencijal od Kovacica, ili mozda Nicka Powella, to je ono sto mora da se kategorise, trenutan skill i potencijal.

Plus, jedno je igrati na visokom nivou, a sasvim drugo prikazivati dobre i konstantne partije na tom nivou. Portugalska liga nije prejako merilo. Mada ja cak to i ne gledam, meni je bitno da vidim sta igrac moze da uradi na terenu i koji su kvaliteti a koje mane, i trenutno vidim kod Markovica samo dve stvari kvalitetne, a to je onaj suv talenat, izuzetna brzina i kontrola lopte. On u toliko segmenata igre mora da napreduje, i pitanje je da li ce moci kada predje u veci klub.

Nije to stampa, vec se veliki hype dize oko par dobrih potez golova i relativno vrlo dobre forme, nesto slicno sam video kod Bojana Krkica. Hype je to, mene to najvise nervira i uglavnom me to skoro i ne interesuje, gledam igraca na duze staze, a ne trenutnu pompu medija.
I sada ce naravno ispasti da ja sada jos mislim da je Lazar netalentovan ili prosek, samo mi se on ne crta da je sam vrh tih talenata, pogotovo posto ja po dobu i godistu to ne gledam.

Tu izjavu pomenutog forumasa ne bih ni komentarisao, zamisli kada je godinu dana stariji Jese kljucan prvotimac u jednom Realu, ili Pogba, ma besmisleno je o tome i pricati.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 mar 2014, 00:06

Ja upravo tvrdim da je Marković vrhunski potencijal, odnosno igrac koji ima jos prostora samo da napreduje!

Ne kazem da je on konstantan, glupo bi bilo i ocekivati od 20-godisnjaka tako nesto! Samo kazem da je jedan od najvecih potencijala u svom uzrastu i stojim iza toga!

Nista on manji potencijal nije od Kovačića (koga sam nepravedno zaboravio gore, mozda sto trenutno nije u prvom planu u Interu) koji je svakako kao sto kazes genijalac...

Ako ti Markovića vidis samo kao brzanca koji ima tehniku, onda moram da konstatujem da imas vrlo uzak pogled na fudbal! On je mnogo vise od toga, sto svojim igrama i dokazuje. Marković je jednim potezom (asistencijom) u stanju izbaciti i po 2-3 protivnicka igraca...a ako si pratio Benficu ove sezone to si mogao vidjeti x puta.

Evo jednog od primjera genijalnosti, lucidnosti, inteligencije i to ni manje ni vise nego u derbiju sa Portom:

http://videa.hu/videok/sport/benfica-2- ... tart=0.782" onclick="window.open(this.href);return false;

To godinu dana je kljucno! Ja ne mogu da garantujem da ce Marković za godinu biti kao sto je Jeze (koji je daleko od kljucnog prvotimca Reala) ili Pogba, ali ne mozes ni ti garantovati da nece :!:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 11 mar 2014, 00:59

Ja ni ne mislim da je brzanac a la Lennon, ali su mu to glavne karakteristike, on ovakve stvari dosta retko radi ili pokusava, zato i mora da radi na njima, da ne bi bio samo "potez igrac".
Mogu i ja postaviti video Krasica kako baca lude lopte, to nije bitno, YT video je nesto najgore sto se moze priloziti. Utakmice su bitne.

Ja ni ne garantujem da Markec sutra nece biti odlican igrac ili vise, ne znam gde si to bas video, ali dobro, konstantno mi trpas reci u usta, koje iz istih nisu izasle/napisane.
Samo da se ne prenagljuje sa njim ili Mitrom, da posle ne bi doziveli razocarenje.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.