bob je napisao/la:FKZ1921 je napisao/la:Počinjemo se ponašati kao da je nešta završeno, kao da smo već nešta osvojili ili smo vrlo blizu nekog trfeja.Pocinje priča o koeficijentima, o tome cije su zasluge veće. ..
Cinjenice su nešto sasvim drugo:
-za raspodijelu je ostalo još 27 bodova, mi imamo pet prednosti, dakle moramo osvojiti još najmanje 23 da smo sigurno prvi. Ko normalan može reći da će biti tako?
Za kup se bori osam ekipa. Ko može reći da je apsolutni favorit? Niko normalan.
Ne treba da trčimo pred rudu.Ne možemo sad zaboraviti ciljeve koji su pred klub postavljeni pred početak sezone, kao ni situaciju u kakvoj smo bili. Dakle cilj u ovoj sezoni je bio i OSTAO da se izvrsi smjena generacija,da se afirmisu Baja i Dado, da se vrate na svoj nivo Zola, Benjo i Kvesa, d se priblize prvom timu po par juniora i kadeta, da se vrtimo oko vrha tabele kako bi izborili neko euro takmičenje. Sve ovo se treba uraditi uz bitno manji budžet u odnosu na predhodne godine.
S druge strane, barsm četiri ekipe su se ozbiljno pojačale, poduzele ozbiljne mjere kakk bi nad se konačno pomjerilo s vrha BH fudbala.Uz to, neki su se sluzili i necasnim i nepostenim metodama, sto nije ni baš neočekivano, vise se može reći kako je to dokaz koliko jake su
njihove želje da nam se priblize po rezultatima.
Cinjenica je da smo trenutno prvi sa nekom prednošću koja nije ni velika ni mala.
Isto tako, činjenica je da i dalje imamo velike probleme sa povrijeđenim igračima. Ekipa koja trenutno igra nije na tom nivo da možemo sa sigurnošću reći da ćemo pobijediti bilo koga. Isto tako, to je ekipa koja može pobijediti svakoga u ovoj ligi. Ali kako? Ne na način da se bahatimo, ni mi, još manje igrači i ljudi oko njih.Mozemo pobijediti samo ako se ostavi srce na teren a mi srce na tribinama.
Hajmo lagano, utakmicu po utakmicu.
+1
Treba ponoviti ovaj post i dodati još jednom:
- ništa nije gotovo ima još devet kola i treba ići tekmu po tekmu jako uz veliku podšku sa tribina. Pustite se euforije i sl. Dobro je sve prošlo protiv Zrinje s obzirom na mnogo izgubljenih lopti i svega, ali hrabre sreća prati mada po meni nismo loše ni izgledali s obzirom na sve povrede, rotacije itd
- pustite pitare i provokacije njihove ali i vi ne provocirajte nego samo hladno kao da se ništa ne dešava gledamo Želju i navijamo (interesantno kako se niko nije sjetio da kaže nakon gola Zebe da Zajko nije znao da je namješteno kako su oni govorili nakon gola Pehilja a fol se nešto prepucavate)
- sutra ok zvižduci Bilbiji ali molim vas nikakvih nacionalističkih navijanja nismo to mi
- kako god se situacija razvijala sutra dati mocima punu podršku. Sarajevo uopšte nije kako ga neki ovdje predstavljaju
- prvenstvo je prioritet pogotovo nakon ovakvog starta. Zbog toga bi dao sutra priliku drugim igračima Brkoviću i Bajiću prije svega po krilima pa i Alibašiću kasnije zavisno od razvoja situacije. Sadikovićima isto tako kao i prvoj dvojici samo bi Enisa na prednjeg veznog. Idelana prilika za sticanje iskustva u ovakvim tekmama, a odmaramo ove iskusnije za Slaviju koja je veoma bitna tekma. Žao mi je što Ramić ne može igrati. VIdim neki ga kritikuju a meni je itekako bio dobar u onih 15 minuta. Mislim da će biti sve bolji i bolji.