Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Valencia
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Valencia » 11 mar 2014, 15:49

Bilall je napisao/la:Moze itekako samo sto svi protiv Bayerna primaju ko Ukrajinke :D Cista realnost :mrgreen:
Bayern je najjaca ekipa trenutno i po kvalitetu puno ispred Arsenala. Arsenal ima sanse, matematicke ali toliko mizerne da su zanemarljive :D
Valjda ne uzimas u obzir ligu ciji najbolji klubovi u periodu germanske fudbalske renesanse primaju petaka od raspalog Junajteda, cvrku od Pariza i sesticu od Madrida. Sve su to klubovi sa kompleksom manje vrijednosti.

Arsenal ima igru i igrace za Bajern. Nemaju mentalitet.

Naravno, Bajern je kvalitetniji, to niko ne spori. U ovom trenutku sigurno najbolja ekipa u Evropi. Ni to niko ne spori.

Pravi ispit za Bajern su Barsa, Real i Celzi. Vidjeli ste u minhenskom finalu. Celzi nikakav, ali duh veliki. Arsenal je sa druge strane kao Spanija nekada. 'Igraju dobro kao nikada, izgube kao uvijek'.

Ja sam se uvijek vise plasio Milana u kakvom god stanju bio, nego klubova poput Atletika koji igraju sjajno, ali nemaju iskustva u velikim utakmicama.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 mar 2014, 15:55

@Ozymandias

Nauči se već jednom da nema tvoje teme, moje teme, sve teme su u vlasništvu sportsport.ba i dokle god se piše nešto u skladu pravilima foruma nema problema. Ko trola? Znaš li ti uopće definiciju te riječi?

@AllGunsBlazing

I ti znaš pretjerati kao niko. Generacija sa Fabregas-om, Persie-om, Nasri-om, spremnim Diaby-em je 10000x slabija od ove današnje. Okej, svi smo sada sretni!

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 11 mar 2014, 15:57

Podolski proslu utakmicu nije nikako igro. Malo me brine to da bi on mogo pocet veceras, jer bi to onda znacilo da Oxa nema u sastavu. Znaci po prvi put ove godine ne mogu cak ni zamislit sta bi Venger mogo izvest. Da li ce ic opet sa Flaminijem i Artetom, da li mozda Roza umjesto jednog od ova dva, da li cak i Ox na poziciji CM-a, a Podolski na krilo, svasta mi se vrti po glavi. Nikad docekat 15 do 9 jbmu.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 mar 2014, 15:59

Pa halo pogledaj ko je igrao u odbrani? Uostalom ta "generacija" nikad nije dobro zaigrala ZAJEDNO. Jedne godine nosi Cesc daje golove i asistira, slijedece godine on los, ali tu je Nasri, i tak onda Van Persie. Pricas o necemu a uopste nisi gledao taj Arsenal. Nisi gledao Almuniju na golu, Clichya na beku, stopere tipa Squillaci ili Silvestre, Ebouea i njegov penal protiv Liverpoola u 90+, Cesca kojem se nije igralo protiv Barce, Arshavina koji nije htio trcati.

Ova ekipa je mnogo odgovornija, manje daje golova od te. Ti su znali dobiti Evertona 6-1 u gostima, a onda slijedecu bezveze ne mogu gola dati Sunderlandu ili sta ti ja znam kome vec. Da si pratio, a ne gledas samo imena, mozda bi i znao.
Celik!3,2,2.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 mar 2014, 16:01

Venger u ovim susnim godinama lijepo odrzava temelj i gaji dobru ekipu. Igra je tu, igraci su tu.

Fali pobjednicki mentalitet.

To donose igraci poput Berkampa, Anrija ili Vieire. Njihov psiholoski doprinos je vazan koliko i igracki. To su ljudi koji donose trofeje.

Arsenal ima dobre igrace u odbrani. Mertesaker i Vermalen su dobri igraci. Kosielni je igrac sa mudima. Takvih treba vise u ekipi za trofeje.

Bekovi su solidni, cak i oni mogu proci. I golman moze proci.

Problem su mentalne rupe poput Flaminija i Artete. Kako me napadase kolektivno kada sam napisao da je za Artetu Everton VRH. Na toj poziciji Arsenal treba igraca koji jedino priznaje pobjedu, kojeg velike utakmice inspirisu, a ne sputavaju.

Vilsir i Remzi su odlicni igaci. Fali im neko ko ce ih povesti.

Ezil je odlican igrac, ali nije tip koji ce voditi ekipu. Njega treba voditi. Presudan faktor ne moze biti.

Isto vazi za Kazorlu ili Rositskog. Oks je dobar igrac. Volkot treba biti maksimalno rezerva.

Napadaci su tropa. Fali super kvalitetan krilni igrac.

Dakle, zadnji vezni, krilo i napadac.... i Arsenal ima tim da ganja sve trofeje. Ovako ne mogu nista.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 mar 2014, 16:02

I ti znaš jesam li gledao Arsenal ili ne :lol:

Neka ti bude, prodali su tri najbolja igrača u kasnijem periodu, a tek od ove sezone su doveli jednog vrhunskog igrača (Ozil).

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 11 mar 2014, 16:03

QUARTERBACK je napisao/la:Nisi valjda ozbiljno shvatio takve postove
jah, tebe cemo shvatit ozbiljno :mrgreen:
Bilall je napisao/la:ne zna ni Van gal, nije ni on doktor
ali ja jesam. treba li slika koja to dokazuje ili vjerujes na rijec?
valensiji prepisujem sedmodnevni tretman golokarinom (uzimas ga oralno, jelte), pa nakon toga navrati u ordinaciju radi davanja preciznijih naputaka.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 mar 2014, 16:06

Nisi sigurno gledao sve utakmice. To su bile sezone kad nsiam utakmice propustao ni radi cega. I gledao sam i sramote, i dobre utakmice, i zato i govorim da je ova ekipa jaca.
Celik!3,2,2.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 mar 2014, 16:07

sekerbay je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:Nisi valjda ozbiljno shvatio takve postove
jah, tebe cemo shvatit ozbiljno :mrgreen:
Bilall je napisao/la:ne zna ni Van gal, nije ni on doktor
ali ja jesam. treba li slika koja to dokazuje ili vjerujes na rijec?
valensiji prepisujem sedmodnevni tretman golokarinom (uzimas ga oralno, jelte), pa nakon toga navrati u ordinaciju radi davanja preciznijih naputaka.
Joj fore, stare mi. :lol:

Instikt mi govori da je ovo onaj Secer. Samo on co'eka moze ispaliti iz cipela. :mrgreen:

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 11 mar 2014, 16:11

Pišem o Bajernu na Arsenalovoj temi, ali ništa čudno jer su Bavarci toliko dominantni da zauzimaju jednu po jednu temu.

Zavisi šta se smatra pod ''nosit s Bajernom''. Ako se misli na tika-taka, posed lopte i broj šuteva na gol protivnika onda verovatno niko, možda Barsa. Ali kome je to bitno ? (Možda navijačima Bajerna ili ranije Barse ?)

Svaka ekipa može izbaciti Bajern u 2 utakmice. PSG, Chelsea, Barcelona, Real, Atletico... Ibrahimović može sam rešiti utakmicu (a ne može se reći da ima loše saigrače), Real može ''uništiti'' svakoga iz kontre, Murinjo može da parkira autobus i odbrani se od svake ekipe, Barsa je najbolja ekipa svih vremena... Ne sudite o Barsi na osnovu 2 utakmice iz prošle sezone ili trenutnoj formi, u eventualnom duelu sa Bajernom sve to pada u vodu a motiv neće nedostajati.

Kad sam već pomenuo Barsu, pade mi nešto na pamet. Ovde se u poslednje vreme piše o nekoj dominaciji Bajerna i 3 finala u 4 godine. Izvinite molim vas, ali zavisi iz kog ugla se to gleda. Iz ugla navijača Bajerna to jeste dominacija. S druge strane, meni a verujem i drugima to ne predstavlja ništa.

3 finala u 4 godine ali samo jedna pobeda, prošle godine. Poznato je valjda da se samo pobednik pamti. Dominacija je kad Barsa igra 3 finala u 6 godina ali pobedi u svakom od ta 3 finala. A daleko od toga da volim Barselonu. :roll:
I think I'm a pussy one.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 11 mar 2014, 16:11

Ovaj popljuva sve sto je valjalo u Arsenalu zadnjih godina :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 mar 2014, 16:16

Texi je napisao/la:
Kad sam već pomenuo Barsu, pade mi nešto na pamet. Ovde se u poslednje vreme piše o nekoj dominaciji Bajerna i 3 finala u 4 godine. Izvinite molim vas, ali zavisi iz kog ugla se to gleda. Iz ugla navijača Bajerna to jeste dominacija. S druge strane, meni a verujem i drugima to ne predstavlja ništa.

3 finala u 4 godine ali samo jedna pobeda, prošle godine. Poznato je valjda da se samo pobednik pamti. Dominacija je kad Barsa igra 3 finala u 6 godina ali pobedi u svakom od ta 3 finala. A daleko od toga da volim Barselonu. :roll:
Normalni simpatizeri Bajerna to jasno vide.

Ovi sa 'secer' sindromom su druga prica.

Sta ces, tako je kako je.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 mar 2014, 16:18

Mislim da u ovu priču ne vjeruju ni najveći fanatici Arsenala.@Valencia odvadi malo.

Mertesacker i Vermalen, prvi veoma solidan igrač drugi je obična rupa i kikser.To ne tvrdim samo ja nego i ljudi koji više prate Arsenal od mene.

U napadu Giroud,Bendtner,Sanogo no comment.

Na krilima Chamberlain koji je mlad i veoma talentovan igrač, Cazorla igra toplo hladno kao i Walcott ova dvojica su sjajni kao backup igrači i to je sve.

Bekovi : na Gibbsa se može računati i ako gledamo tu poziciju on je najbolji što ima Arsenal, Sagna je svoje ispuhao a i nikad nije bio pretjerano siguran.

Vezni red : Wilshire,Ozil,Ramsey dobar temelj za budućnost,Arteta,Flamini, Rosicky dobri samo za backup.

Znači Arsenalu treba nekoliko igrača da bi ravnopravno ušli u borbu za titule na svim frontovima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 11 mar 2014, 16:19

http://www.bild.de/sport/fussball/podol ... .bild.html

Sta ovo Podolski spominje Drakslera, mozel neko prevest...
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 11 mar 2014, 16:21

AllGunsBlazing je napisao/la:Vidis koliko si ogranicen. Ako sam rekao da je nesto bolje, ne znaci da ono prije nije valjalo, vec samo da je ovo unapredjenje toga. Ali kao sto rekoh neces to shvatiti jer si previse ogranicen.
Broj trofeja dovoljno govori koliko ste "unaprijedili" igru.
Tako da te price da je ovaj Arsenal jaci od prethodnog ne pije vode, rasprodajom najboljih igraca, tek tada je krenula stagnacija, gdje unazad nekoliko godina ne predstavljate nikakakav faktor u Evropi.
U PL. se nesto koprcate u zadnje vrijeme, ali to je kratkog daha,nit' imate kvalitet nit' sirinu klupe za neke ozbiljne poduhvate.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 11 mar 2014, 16:25

Valencia je napisao/la: Joj fore, stare mi. :lol:

Instikt mi govori da je ovo onaj Secer. Samo on co'eka moze ispaliti iz cipela.
salimo se malo, jelte :) nisam mogo odolit.
Bilall je napisao/la:Jesi me preso ko tariguz po guJici
hah :x tako ti svom sugradjaninu :mrgreen:
ak loma bolje procitas shvatices da sam se obraco valensiji, jok tebi.

hm, da li se arsic moze nadigravati sa bayom?
ak cemo suditi po onih prvih 20-ak min., definitivno moze.
problem je sto ne znamo kako bi arsenal izgledao nakon sahat vremena.
jer, i ´vukovi´ su se drzali nekih 50-ak min., pa za 17 min. primise 5 komada.
pitanje je imaju li arsenalovi igraci snage da onim tempom odigraju svih 90 min. ;)
pred nama je, vidjet cemo.
sad, drugo je pitanje moze li arsenal izbaciti bayern. iako je bayern veliki favorit, arsic itekako moze u naredni krug. majku mu, radi se o jednom od najjacih evropskih klubova kojeg ni u ludilu ne treba otpisivati.

nadam se da cemo gledati dobru tekmu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 11 mar 2014, 16:27

Neutral je napisao/la:@Ozymandias

Nauči se već jednom da nema tvoje teme, moje teme, sve teme su u vlasništvu sportsport.ba i dokle god se piše nešto u skladu pravilima foruma nema problema. Ko trola? Znaš li ti uopće definiciju te riječi?

@AllGunsBlazing

I ti znaš pretjerati kao niko. Generacija sa Fabregas-om, Persie-om, Nasri-om, spremnim Diaby-em je 10000x slabija od ove današnje. Okej, svi smo sada sretni!
Kralju ajd probaj manje pametovat zivota ti, procitaj jos jednom sta sam napisao pa probaj odgovorit da ne napises neku nebulozu. Gledaj malo postove navijaca Bayerna pa pricaj nesto, ako si se ti nasao u mom postu sta cu ti ja.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 11 mar 2014, 16:28

QUARTERBACK je napisao/la:
Nisi valjda ozbiljno shvatio takve postove. :roll: :roll:
Naravno da jesu kada ih vecina jos ni osnovnu nije zavrsilo a IQu im je velicine broja cipela pa grizu na sve sto im se ne uvlaci u dupe.

Da su ucili Treci Njutnov zakon sada bi znali da akcija izaziva reakciju sa razlikom da mi sa ovim sastavima se sprdamo sa svima pa cak i sa sobom, pa ocigledno trollanje, ali oni to ne shvataju. Oni to ozbiljno dozivljavaju.

Rece Neutral ko je poceo? Dokle god ovdje cujemo price o vjecnoj dominaciji ocekujte jos vecu dozu omalovazavanja. Kako zelis da te neko postuje ako ti nikog zivog ne postujes? Jos prosle godine kada smo izvuki Bayern rekli smo da su oni najtezi protivnik, najjaca trenutno ekipa na svijetu ali da se necemo predavati. Cak sta vise, mnogi su kod nas rekli da ce podrzavati Bayern ako prodje da osvoje radi ona 2 nesrecno izgubljena finala ali ne to nekim nije bilo dovoljno. Valjda su ocekivali da se ovdje kuka unapred i da im se uvlacimo u dupe? Pa je pocela prica na temi kako ce nas zdrobiti, izdominirati, razvaliti, kako Bayern ima jace igrace na klupi nego Arsenal u prvom timu, kako bi Arsenal za Timoscuka da ima u timu prodao dupe, i ostale besmislice... E zbog toga vas je Gera i Nedim poceli trollat i zbog toga vas skoro cijeli forum prezire jer ste poletili previsoko i ne vidite vise od svog nosa.

Evo, Valcenia je sve lijepo opisao ali jednostavno neki to ne zele da vide. Dovoljno je reci samo ono, do sada sam te smatrao ozbiljnim forumasom a sada si se nalupa? Znaci neko je ozbiljan samo dok se uvlaci? :roll:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 mar 2014, 16:31

bega_afc je napisao/la:http://www.bild.de/sport/fussball/podol ... .bild.html

Sta ovo Podolski spominje Drakslera, mozel neko prevest...
Svaki vrhunski igrač je interesantan Arsenalu a Draxler je jedan od njih.Govori kako je u kontaktu sa Julianom, kako je dobar dečko bla bla, ali o transferu nisu pričali. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 11 mar 2014, 16:32

pozdrav raja ja sam habib u raji me znaju ko habib albanac pored sarajeva navijam za arsenal od malih nogu i dosao sam ovdje da pozdravim sve navijace arsenala nadam se da cemo osvojit titulu ove godine
habib

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.