AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

IlPrincipe
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la IlPrincipe » 11 mar 2014, 23:18

MaGiCa je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Za pocetak je potrebno 5 igraca (prije svega odbrana) i to ne smece, vec kvalitetni igraci za koje je i potreban novac, bar nekih 100 miliona. Kada ce na to pristati Berlusconi? Nikada.
Ma malo je 100 milja za 5 igracha. ;)
Ko kaze, Galliani 5 igrača dovede za DŽ 8-) :lol:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 11 mar 2014, 23:21

Nije to odustajanje od svetinje, ne, to nikada. Tesko je kad vidis sta se desava, a ne mozes nikako uticat na to. Samo posmatras i nadas se da ce bit bolje. Ali predugo sve to traje, previse razocaranja posebno zadnje 2-3 sezone. Od 2007 nista nismo uradili u LP, al opet kazem da ce ovo ljeto bit presudno. Ako se ne uloze odredjena sredstva za rekonstrukciju ekipe ne pise nam se dobro, al nikako.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 mar 2014, 23:22

kupujte pametno, ne treba vam 100 milki :D dovedite prave igrače, a ne skupe igrače :D

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 11 mar 2014, 23:22

Steta za Milan, mislio sam nakon 1-1 da cete navalit, evo gledam sad sazetke, Costa ovaj ubi, no na kraju, treba rjesit mnoge stvari u Milanu da se vrati na pravi put.
FC Bayern !!!!!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 11 mar 2014, 23:25

macak88 je napisao/la: Milan je to. Dići će se on opet. Imate lijepu perspektivu(Primavera)
tu i jeste poenta našeg nezadovoljstva. Ok, nema se para ide se u projekat sa mladima igraci ali brate osim 2 mladica ElS i DeSciglio niko od osstalih nije dobio priliku. Ove sezone je trebalo forsirati Cristantea, Saponaru i Petagnu da bi se na momke iduce sezone moglo ozbiljno racunati. Međutim dovode se matri, birsa, esien, honda, tarabt, poli i niko od mladih ne dobit priliku. I šta smo dobili niko se od mladi nije stigao afirmisati a ovih polovnjaci nisu ni za šta, propala ova sezona i zbog toga ce propasti jos 2 najmanje. Tesko da ce iko od momaka iz Primavere dobiti priliku, osim ako trener ne bude Inzagi. Pai prethodnu generaciju primavere koju su cinili Paloski, Astori, Albertazzi i Darmian smo isto upropastili.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 mar 2014, 23:28

Ako Milan zeli da se vrati na stari put, ovih 100 miliona je, da se ne lazemo, cak i premalo.
Vec tri godine se dovode nekakvi otpaci na posudbe, na isteku ugovora, megaultra talente iz pi'cke materine, pa vidite gdje smo. Nigdje.
Dok se ne izdvoji bar 20 milki za kvalitetnog i provjerenog igraca bit ce nam ovako.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 mar 2014, 23:29

Ovaj poraz bi trebao biti prekretnica za klub, ovako sramoćenje kako u ligi tako i u CL Milan nije zaslužio.
Sad je pitanje šta će uraditi ljudi iz uprave,navijači trebaju zakucati na vrata Berluskonija i Galijanija i tražiti odgovore na ovo stanje u klubu.

Dok ova dva debila ne učine nešto ovaj tim samo može dodatno padati.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 mar 2014, 23:30

IlPrincipe je napisao/la: Ko kaze, Galliani 5 igrača dovede za DŽ 8-) :lol:
U tome je i problem. Galliani dovodi ispushene lule i reject player-e iz ostalih velikih i malo manjih klubova ( :lol: ), a propushta prilike da kapitalizuje dovodjenjem hot prospect projekata. Za sve ove godine, Pato je bio jedini potencijal koji je doveden sa namerom da se od njega napravi WC igrach. Nazhalost, to nije zavrshilo dobro - znamo i zbog chega. U redu je da vishe nema kinte za top fudbalere, ali ako svi ostali dovode razne Lamele, Lavezzije, Jovetice..., jer su spremni da nekom klubu sa Balkana ili Latinske Amerike iskrcaju 10 milja za nekoga ko nije odigrao ni minut ozbiljnog evropskog fudbala, a Milan to nije u stanju - e onda nek se jbu i menadzment kluba i gazda istog. Ako tebi kao gazdinom glavnom operativcu ACMa (najuspeshnijeg kluba u istoriji medjunarodnih takmichenja) prodaju fore s.direktori Rome, Lazija, Napolija ili Firence, onda ti je vreme za penziju. Na koncu, sve ima svoj rok trajanja. ;)

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 11 mar 2014, 23:31

Imam osjecaj da San Siro moze zjapiti prazan da Berluskoni opet ne bi nista uradio tj ulozio pare...jedino rjesenje ja vidim da neko kupio dio dionica i to neki arap i da ulozi lijepu svotu novca dok jos uvijek Milan ima to neko ime(i to nam je jedini adut koji je ostao da privucemo neko zvucno pojacanje) jer ostalo sve je izgubio...nisam uvjeren da ce Berluskoni uloziti 50-100 miliona tokom ljeta tako da iskrneo ne ocekujem neke promjene.
FORZA MILAN

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 11 mar 2014, 23:32

Uvijek sam fasciniran kako nakon nekog tezeg poraza ili dugog perioda lose igre jakog europskog kluba jave se ljudi i sve znaju kako sta, svi sve znaju. :D
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 11 mar 2014, 23:34

Kliknem na ODGOVORI i ne znam sta da napisem :roll:
Sta napisati a da vec milion puta nije receno???
Niko, ama bas niko ne moze dobiti prolaznu ocjenu. Odbrana je vec davno ispricana prica, ali od svega (rekao sam to vec jednom) meni najvise oci bodu bekovi. Pa njima treba 5 utakmica za jedan upotrebljiv centarsut. Ne zna se koji je gori.
I da, definitivno se potvrdjuje da je Sedorf bio pogresan izbor. Ne kazem to zbog ispadanja u LP (s ovakvom ekipom ovo je maksimum), ali brate svaka utakmica se igra stihijski, bez pravih akcija, bez necega sto se moze izdvojiti kao stil koji je on nametnuo. I najveca zamjerka mu je sto mladi igraci kod njega imaju manje sanse za igru nego kod Alegrija.
Sezona je davno propala, al bojim se da bi i naredna prije nego je i pocela :?
Il Club più titolato al mondo!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 11 mar 2014, 23:47

Samo inostrani kapital, prodaja kluba, ILI, izuzetno pametno skautiranje, gomila doze srece sa dovodjenjem tih igraca za male cifre. Ostaviti Seedorfa na klupi, mislim da covek ima neku viziju, dosta je Milan promenio stil igre, koji se meni svidja, samo nema dobre igrace.

Za Balotelija sam vec rekao moje misljenje, on je jednostavno neozbiljan, talenat enorman, ali dzaba. Od Taarabta ne moze se ocekivati ozbiljne partije jer je covek samo potez igrac, on ili jednim potezom zaseni na mecu, ili ga nema nigde.
Treba ozbiljna reformacija u klubu, a to ce trajati i ne moze preko noci, osim ako bude prvi slucaj, na pocetku mog posta. Sad i bez LS budzet ide na pola, dakle bice tu i prodaje ovih "zvezda", osim ako se klub reorganizuje.

Dovoljno je videti sta je Roma uradila sa timom, nije moguce da to i Milan uspe, mada je less likely posto nemate Sabatinija.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 mar 2014, 00:11

Mislio sam da mi (Barcelona) imamo najgoru odbranu u posljednje 2 sezone, ali sam se duboko i siroko prevario :lol: :lol:
27.10.2020

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 12 mar 2014, 00:35

MaGiCa je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Za pocetak je potrebno 5 igraca (prije svega odbrana) i to ne smece, vec kvalitetni igraci za koje je i potreban novac, bar nekih 100 miliona. Kada ce na to pristati Berlusconi? Nikada.
Ma malo je 100 milja za 5 igracha. ;)
Ma da oni hoce dati 100 pa trojicu doveli,trojicu ukomponovati sa ovih par mladjih tipa De Sciglio,Saraf,Cristante plus ovi malo bolji iskusniji Montolivo,Kaka mozda bi se tu dalo nesto slozit,al dzaba kad ne daju eura jbg :(

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 12 mar 2014, 00:37

leorey je napisao/la:Mislio sam da mi (Barcelona) imamo najgoru odbranu u posljednje 2 sezone, ali sam se duboko i siroko prevario :lol: :lol:
Jesi al bas kako si uspio zanemariti Boneru Immortale :D :mrgreen:

inzaghi3
Kontakt:

Post Postao/la inzaghi3 » 12 mar 2014, 08:08

nisam bas puno razocaran jer i nisam ocekivo da cemo proci pa me manje boli
jer da imamo bolje igrace bilo bi bolje do ljeta se nadam promjenama ali ito cisto
sumnjam da ce se desiti berla neda para celo ce se opet cinkat za sitne novce i dovest
neke polovnjake ili na posudbu sa pravom otkupa na kraju sezone :shock: :shock:
you call it madness but i call it love AC MILAN

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 12 mar 2014, 09:43

slika

Pokušat ću da budem kratak.

Nisam ja od onih navijača koji će reći "i kad gubiš ja te volim" i koristiti sl. isprazne floskule. Nema nama hljeba dok se ne uvali jedno 100 miliona u ovu ekipu. Sa ove naslovne fotke od 11 igrača koji su počeli sinoćnji susret, samo jedan je zaista pravi igrač, kvalitet koji je potreban Milanu a to je De Jong. Sve ostalo je za kantu za smeće, mediokriteti.

Forza Milan.
Undici stelle - ACM 1899

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 12 mar 2014, 10:18

Milanu ne treba strani kapital, već im treba onaj Berlusconi koji je 20 godina volio ovaj klub ali ne samo rječima.Neki dan sam ovdje postavio link koji pokazuje da je u zadnjih 12 mjeseci njegovo bogatstvo poraslo za 3 milijarde €. Znači za godinu je zaradio čitavo bogatsvo vlasnika Intera, koji već ove zime potrošio 15-ak miliona € na Hernanesa, nešto što Berlsuconi nije uradio već par godina. Znači uzrok problema je i njegovo riješenje, ako već ne želi prodati klub neka potroši 100-tinjak miliona € dovede 5-7 dobrih igrača(Galliani to može uraditi za te pare), i za početak se vratiti u vrh Serie A, te kvalifikovati se u LP-a. Međutim ako neće ulagati neka proda jedan paket dionica i na taj način pomogne Milanu. A ovo što on trenutno radi ne vodi nikuda. Što se tiče Seedorfa vidi se da ima viziju i ideje, ali nema igrača sa kojima bi to uspio sprovesti u djelo.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 12 mar 2014, 10:31

Tih 100 miliona mozemo sanjati, ali bi se uz prodaju par igraca + 30 miliona moglo doci bar do pola te cifre, prvenstveno da se pojaca odbrana.
Ostatak tima nije los, ali mi zaista ne mozemo dati koliko mozemo primiti golova i vec na samom pocetku smo donji.

Sto se tice jucerasnje utakmice, je*o ga onaj ko te doveo, Essien je obicna kita od igraca. :roll:
Taarabta smo uzdigli, a u vaznijim utakmicama nestane, mislim da je svaki duel izgubio. Blago nama kada vidimo buducnost u takvim igracima, nije ni cudo sto smo tu gdje jesmo.
Odbrana, pocevsi od bekova do stopera se komplet mora rekonstruisati, ono sinoc je bilo smijesno. Cast Abateu, Boneri i Urbiju, ali treba im se zahvaliti na saradnji i sutnuti.
I na samom kraju, ocajni Kaka je bio igrac utakmice (osim gola nista nije uradio) sto dovoljno govori kakvi smo sinoc bili.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 12 mar 2014, 10:36

Prodati Balotellia+Matrija+Robinha+Abatea, i eto 50-ak miliona €. Od ostalih otpadaka ubrati makar 15-ak miliona i to je to. Sasvim solidna cifra, pa neka malo i Berlusconi neka pogura sa makar 40 miliona €. Te pare uloziti u dobre i provjerene i igrače, jer bolje imati 5 dobrih i kvalitetnih igrača nego 15 bezvrijednih koji su samo na štetu kluba.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.